Jimny Alacağım, Tavsiye Lazım

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dağıstanlı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,702

dağıstanlı

Yeni Üye
Mesajlar
1
Tepkime Puanı
0
Merhaba arkadaşlar
Başlıkta yazdığım gibi Suzuki Jimny alacağım, durumum şu:

> İlk alacağım 4x4 olacak, 50 bin civarı bütçem var

> Off road'cu (ya da nasıl denirse) değilim, ama arabayı dağda bayırda da kullanacağım. Kazdağlarına bir prefabrik ev kondurmak niyetindeyim.
Hatta ileride ileride şehirle tümden ilişkimi kesip tümden orada yaşayacağım gibi bir his de var içimde.
Dolayısıyla yapılı falan filan bir araç değil, standart jimny alıp ondan sonra "e bunu yükseltmek lazım, evimin karşısındaki şu tepelere arabamla gidebileyim" ya da "şu arka cama konan kafes gibi şey ne güzelmiş, du şunu da taktırayım" kafasıyla kendim o eklentileri yaptırırım diye düşünüyorum. Ama çeki demiri olsa da iyi olur hani.
İlk kullanım amacım arsa bakmak - bulmak olacağından standart yeterli, hatta çok daha iyi olur.

Sorularım da şunlar:
1- çok sık araç değiştiren, her sene arabasını satıp başka bir 2. el alan bir kişi değilim. Dolayısıyla eşeğimi sağlam kazığa bağlayıp suzuki bayisinde expertiz yaptırmak niyetindeyim. E peki beğendiğim aracın olduğu ilde suzuki bayisi yoksa ne yapmalıyım? Arabayı alıp İstanbul'a mı getirecez arkadaş?
Belki de sadece İstanbul içi satanlara bakmak lazım.. E o zaman da seçeneklerim kısıtlanıyor?!
İstanbul içi "falanca usta iyidir" vs yazıları da okudum..
İstanbul içi olursa kime baktırmak lazım, dışı olursa kime baktırmak lazım?

2- araçlara bakarken kaç km.de, tramer vs klasik şeylere bakıyorum. Ama Jimny kullanan sizlerin daha başka düşünceleri de olabilir. 2007 model öyledir de 2012 böyledir gibi. Otomatik alacağım, zaten ona göre bakıyorum. LPG de olabilir, ama onu da kendim yaptırmak istiyorum. "çeki demiri olsun da şnorkel falan olmasın" yani offroad olarak kullanılmamış olsun bunlara bakıyorum.
Yani nesine, neresine bakılır bu aracın sahibinden.com'dan bakarken? Gerçi onu da tanıdığa, eşe dosta soruyorum ama Jimny kullanan kişinin farklı / ek fikirleri vardır herhalde..

Sorularım bunlar ama cevap alırsam muhtemelen arkası da gelir :smiley:
Sevgiler
 
Son düzenleme:

bildiğim kadarıyla jimny' lerin kronik bir sorunu yok. normal araba alırken dikkat edilecek hususlara uyun.. orjinalliği bozulmamış, fazla zorlanmamış arazi için söküp takılıp modifiye edilmemiş olanını seçmekte fayda var. alınca aracın orjinalliğini siz bozarsanız kafanız raha eder. özellikle ufak, yüksek ve jip havası olduğu için evin ikinci arabası olarak eşine vs.. kullansın diye alanlar var. onlardan bulmaya çalışın..
 

jimny hakkında dikkat etmeniz gereken
1.si arazi şanzumanının düzgün çalışması.

2.si bakımlarının zamanında yapılması (çünkü subap ayarları yağ ile yapılıyor diye biliyorum. sık değiştirilen ve kaliteli yağ kullanılan bir arabanın motorunun 2 katı kadar daha dayanıklı olacağı kanaatindeyim.)

3. ise lpg takılmamış olması.

Bende aracımı bu aralar satma niyetindeyim isterseniz özelden yazın görüşelim.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,431
Mesajlar
1,517,895
Kayıtlı Üye Sayımız
172,077
Kaydolan Son Üyemiz
yasin29

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst