Jimny'de Lastikle Alakalı Bir Soru?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan UtkuBAYRAM Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,937

UtkuBAYRAM

Özgürlüğün iki tekeri vardır
Mesajlar
61
Tepkime Puanı
22
Yer
Çanakkale
Merhabalar. 2008 Jimny sahibiyim. Bu sitede okuyum karar verdim bfgoodrich 215/75/15 almaya. Mevcut fabrikasyon lastikler nekadar eridi diye dün baktığımda, ön lastiklerin arka lastiklere oranla daha fazla eridiğini tespit ettim. Tespit, lastik içindeki erime çubuğuna bakarak yapıldı. Bunu anlayamadım. 2 çekerde araç arkadan itişli, arka lastiklerin daha çabuk erimesi gerekmiyormuydu? Konu hakkında bilgisi olan varmı? Cevaba göre ön ile arkaları değiştirip biranevvel 4 tekerleğide eritip BFG leri alayim istiyorum.
 

Etiketler
Ynt: Jimny'de Lastikle Alakalı Bir Soru?

Rot ayarlarının bozukluğu, virajlara hızlı girme, araba dururken direksiyon çevirme bunlar ön lastiği daha çok aşındırıyor.

Ama lastik üreticileri arka dişlerin daha iyi durumda olmasını, ani hareketlerde savrulma olmaması açısından tavsiye ediyor.
 

Ynt: Jimny'de Lastikle Alakalı Bir Soru?

Rot ların bozuk olduğunu sanmıyorum. direksiyonu sıklıkla bırakırım. kayma yapmıyor. ama yazdığınız diğer 2 durumuda çok sık yapıyorum. Arka ile önleri takas edeyim ozaman, arkalarda erisin.
 

Ynt: Jimny'de Lastikle Alakalı Bir Soru?

Her nekadar araç 4x4 olsada,özellikle direksiyon hareketi,ağırlık dağılımı v.s gibi sebeplerden ötürü önlerin birazdaha fazla aşınması normal.
Düzenli rotasyonla lastiklerin mümkün olduğunca eşit aşınması sağlanabilir.
 

Ynt: Jimny'de Lastikle Alakalı Bir Soru?

Evet aynı fikirdeyim. Lastik değişimini haftasonu kendim yapmaya çalışacağım. Bildiğim kadarıyla tek kriko ve step ile, bayaa uzun sürcek bu değişim. dışrda sürekli 1 lastik bırakacak şekilde dediğiniz gibi rotate etmek suretiyle olacak sanırım. balans ayarı gerektirmez umarım.
 



Ynt: Jimny'de Lastikle Alakalı Bir Soru?

İst Maltepe taraflarındaysanız gelin,hem çay içimiş oluruz hemde kısa sürede halletmiş oluruz :smiley:
 

Ynt: Jimny'de Lastikle Alakalı Bir Soru?

Çanakkale deyim. Bu arada Çanakkalede çok jimny görmeye başladım. Görüşebiliriz
 


Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,441
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

SON KONULAR



Geri
Üst