Kamp Aracı Tavsiyesi (2023)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gaffarcamur Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,831

gaffarcamur

Yeni Üye
Mesajlar
19
Tepkime Puanı
6
Yer
kocaeli
Merhaba değerli üstadlar, bir konuda bilgi ve fikirlerinize ihtiyacım var.
Ailemle ile tekrar kamp faaliyetlerine başlamak istiyorum, aklımda şişme çadır ve sobalı konsepte kamp yapmak var.
Bu manada arazi aracı araştırması yapmaya tekrar başladım. Daha önceleri bir tur araştırma yapmıştım ancak o günden beri şartlar ve malum ekonomik durumlar çok farklı.
Derdimi kısaca anlatmaya çalıştım gelelim soruma
2.6 pajero
1.8 pajero pinin
Nissan parhfinder
Opel frontera
Suzuki vitara
Land curuiser bj60
Land Rover diffender
Lada niva
Subaru forester
Bu araçların bir çoğunu daha önceleri incelemeye çalışmıştım ve en yatkın olduğum pathfinder olmuştu aslında gönlümde landcruiser 4.7 yada 4.0 prado var ancak o treni o zaman al almayarak kaçırdık.
29 Mart 2023 tarihi itibariyle 150/250 bin yaklaşık bütçeyle hangi arazi aracı daha mantıklı olur
Yakıt tasarrufu açısından ekonomik ve mantıklı seçenek daha sonra bütçem olduğunda elimden çıkarmam daha iyi bir arazi aracı almak içim hangisinden başlamam lazım,
off road yapmak gibi bir düşüncem yok ancak karda kışta da istediğim yere götürsün,
Tabi her marka model de bir sürü seçenek var motor seçenekleri olsun vs bunlardan hangisi tutulur hangisinden uzak durmam lazım asıl püf noktalarına ihtiyacım var.
Araç ikinci araç olacak şehir içi de kullanacağım.
Yada bütçeni biraz çıkar mutlaka şu marka modeli araştır dediğiniz bir model olursa ona da bakarım. Yada bu bütçelere sakın bir şey alma? Her türlü bilgiye ihtiyacım var.
Biliyorum çok geniş bir konu bir çok seçenek ve detay var. Ancak her bilgi beynimde yeni bir Ufuk açabilir düşüncesiyle çok değerli insanların bulunduğu bu platformdan tekrar yardım talep ediyorum. Sanırım meramımı anlatabilmişimdir.
Umarım bu başlık altında da hiç bitmesin ne kadar güzel bilgi ve sohbet var tadından doyamadım diyebileceğimiz cevaplar alırım vereceğiniz bilgiler için şimdiden kucak dolusu teşekkürler hepinize selamlar..
 


2.6 pajero
1.8 pajero pinin
Nissan parhfinder
Opel frontera
Suzuki vitara
Land curuiser bj60
Land Rover diffender
Lada niva
Subaru forester

1.6 tek kapı otomatik 2004 model suzuki grand vitara sahibiyim. Aynı/benzer yoldan gitmiş biri olarak elimden geldiğince kendi bilgilerim dahilinde bilgi vermeye çalışayım;

Pajero pinin : Motor teknolojisi LPG ye uyumlu değil diyorlar, alınca benzinde kullanmak gerekecek.

Frontera : Çok yakışıklı bulduğum sevdiğim bir araç ancak çevremde kim varsa "aman opel den uzak dur sanayiden çıkamazsın" diyip korkuttular yoksa ilk tercihimdi aslında. Kullanmadım bilmiyorum acank çevremde böyle dediler opel kullanıcıları(fronterası yok ama normal binek opeli var, ne çektiyse "bulaşma" diyor, bilmiyorum)

Suzuki Vitara : 6 küsür yıldır kullanıyorum, güçsüz motoru haricinde hiç bir şikayetim yok. Tek kapı 2.0 motor ya da 4 kapı 2.5 2.7 vb bulunursa şahane, tek kapı 1. lar ile 4 kapı 2.0 lar aynı/benzer hantallıktalar.

Defender . herkesin hayali, kiminin de derdi. Forumlarda çok bilgi var, ben de çok sahip olmak istedim ancak herkesin hikayesi farklı, elinizden tamir tadilat işleri gelmiyor ise uzak durulması gereken araçlardan bence.

Lada Niva : İyi hoş güzel bir dağ bayır aracı ama konfor sıfır. Arkadaşımda vardı, uzun yola/ arabada konfor arayan narin aile bireyine vb gelmez bence

Ben iç konfor / yol konforu olarak sıralayacak olsam iyiden kötüye frontera / pajero / suzuki / niva / defender olarak sıralardım sanırım. Bunlardan sadece suzuki, defender ve niva ya bindim. Uzun yol deneyimim de yalnızca suzuki ile oldu.

Yedek parça olarak sanıyorum/emin değilim ama sanırım en uygunu da niva, sonra da suzuki heralde.

Eşimle ben iki kişiyiz bu yüzden 1.6 tek kapı suzukiye sığıyoruz, arka koltukları yatırınca yine güzel bir bagaj hacmi çıkıyor, tepeye de bir port bagaj atınca gayet yeterli.

Benim götüboklu suzuki bile 300 küsürlere çıkmış, 150/250bin bütçeyle çok zor şu an ne yazık ki :(
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,429
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst