Kamp Çantası Hacmi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan frknkr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,693

frknkr

Yeni Üye
Mesajlar
4
Tepkime Puanı
0
Herkese merhaba
Uzun süre sonra tekrardan kampa gitme hevesi oluşmaya başladı içimde havaların soğumasıyla beraber bende elimde olup yetersiz gelen ve eksik gördüğüm malzemeleri yeniden toplamaya başladım ama çanta konusunda çıkmazdayım
Daha önceden Makalunun 40 lt. çantasını kullanıyordum oldukça yeterliydi ama artık sağımdan solumdan sallanan çadır mat vb. malzemeler görmek ve civar halktan enteresan bakışlar görmek istemiyorum yanıma alacağım tüm malzemeleri çantanın içine koyma düşüncesi içindeyim bana ne kadar hacimli bir çanta lazım tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim iyi forumlar
 

Etiketler
aslında biraz açık uçlu bi soru olmuş sanırım, öncelikle kamplara ne kadar eşya götürüyorsunuz ve ekipmanlarınızın hacmi nedir bunları bilmek lazım ama kabaca fikir beyan etmemi isterseniz kendi çantamdan örnek vereyim; forclaz 60 kullanıyorum, normal bi yaz kampında tulum ve çadır dahil her şeyimi çantama koyabiliyorum sadece baton ve köpük matı çantaya bağlıyorum, ama şu var ki 60lt ve üzeri çantalar taşıdığınız sürece civar halkının o enteresan bakışlarını zaten üstünüze çakeceksiniz :sweatsmile:
 

Yorumunuz için teşekkürler
Evet haklısınız kişiden kişiye ve mevsime göre farklılık gösterebilir eşyalar ve boyutları
Aslında kafamda sürekli bir acaba sorusu dönüyor bu yüzden fazlaca garanticiyim örnek vereyim herkes 1 kamp lambası yada kafa feneri ile giderken ben el feneri,kamp lambası ve kafa feneri 3 lü gidiyorum şarjları full olması ve bitmemesine rağmen yanıma 12 adet yedek pil ve powerbank almayı da ihmal etmiyorum
Tek bir kere alışveriş yapayım gerekirse yazın çantanın yarısı boş kalsın ama kışın da bunu nereye sığdıracağım diye düşünmeyeyim istiyorum
Yanıma aldığım fazla yer kaplayacak ek malzeme yok açıkçası sadece temel şeyleri alıyorum sorun bir kaç tane götürmem oluyor sadede:sweatsmile:
Çantada ciddi yer kaplayacak malzemeler şunlar hepsi ortalama boyutlarda
2 kişilik çadır
Şişme mat
Uyku tulumu
Yemek seti ve gıdalar ve su

Bu arada ortalama 2 gecelik kamp planlıyorum
 
Son düzenleme:

Tek bir kere alışveriş yapayım gerekirse yazın çantanın yarısı boş kalsın ama kışın da bunu nereye sığdıracağım diye düşünmeyeyim istiyorum

böyle düşünüyorsanız bulabildiğiniz en büyük çantayı almanız yeterli aslında ama bu sefer de çantadaki ağırlık yerleşimi dengesiz olacaktır, bence en mantıklısı 60-70lt bi çanta almak, yaz kamplarında her şeyi rahatlıkla içine sığdırırsınız, kış kamplarında da çadır, mat, tulum gibi esyaları asın üstüne gitsin boşverin milletin garip bakışlarını zaten her şekilde "o çanta taşınır mı?" tarzı bakışları üstünüze çekeceksiniz :cool: ayrıca normalde gereksiz eşya almasamda fener konusunda aynı hassasiyet bende de var yalnız değilsiniz :sweatsmile:
 

Zaman ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkür ederim dediğiniz gibi 70-75 lt. Bir çanta yeterli olacaktır
Olur ya o da yetmezse artık eşya elemesi yapma durumunda kalacağım biraz zorluk çekelim pikniğe gitmiyorum sonuçta:sweatsmile:
Ayrıca fener konusunda yalnız olmadığımı öğrendiğim için de sevindim:sweatsmile:
 



Kendim Deuter'ın AirContact Pro 60+15 lik çantasından aldım. Çadırı ve matımı çantanın dışına bağlıyorum, fazla fazla yetiyor. 60 lt yetmediği durumlarda çanta içerisinden yukarı doğru 15 lt daha uzayabiliyor ve 15lt lik eşya daha ekleyebiliyorum.

40 lt lik çantalar komik geliyor bana, fotoğraf makinemi koyayım, tulumu koyayım dedin mi zaten çanta doluyor. Büyük çanta alırsanız en fazla içi boş gidersiniz ama küçük alırsanız çözümü yok. 40 lt lik çanta ile günlük trekking e gidiyoruz biz :smiley:

Minimum 60-65 lt lik çanta tavsiye ederim. Benim ki gibi +15 lik bir şey alırsanız yetmediği acil durumlarda da çantayı büyütme alternatifiniz olur.
 

Elimde zaten Makalunun40 lt. çantası mevcut bir kaç yıl önce yaz kamplarında kullanmıştım tabi bir çanta kadar da dışına yükleme yapıyordum :sweatsmile:
Hem dengemi bozuyordu hemde acaba birşey düştü mü diye sürekli kontrol etmek zorunda kalıyordum bahsettiğiniz enteresan görünüşü hiç söylemiyorum zaten :tearsofjoy:
Konuyu açma sebebimde buydu zaten çantanın dışına mümkünse birşey asmamak

Olabildiğince uygun fiyatlı ve +65lt. hacimli çanta araştırdım sürekli ve sonunda Ferrino Rambler 75 Lt. de karar kıldım şuan herşeyi içine sığdırabiliyorum biraz fazla eşya götürmem durumunda sadece çadırı dışarı asma durumunda kalacağım o kadar da oluversin artık:sweatsmile:
 

İşin içinde uzun süreli yürümek yoksa dediğiniz kapasiteli çantalar olabilir, ama kamp yapacağınız yere bir süre yürüyecekseniz bunu tekrar düşünmek isteyebilirsiniz. Öyle bir durumda 50 lt çantadan fazlası eziyettir.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,434
Mesajlar
1,517,905
Kayıtlı Üye Sayımız
172,080
Kaydolan Son Üyemiz
yusuf75

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst