Kamp Hizmeti Veren Turizm İşletmesi Açma ?..

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nasuryare Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 53
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 100,693
Ynt: Kamp Hizmeti Veren Turizm İşletmesi Açma ?..

Bu da çadır attığım başka bir yer arabam dağın dibinde yürüyerek 5 - 6 saat uzaklıkta. Değil biri gelir de burada çadır kurulmaz der endişesi biri arabama bir şey yapar mı endişem bile yok. O kadar yol tepip oraya kadar arabayı çalmaya gelene arabayı hediye ediyoruz. ;D



DSC 9218
 

Ekli dosyalar

  • DSC_9201.JPG
    DSC_9201.JPG
    131.6 KB · Görüntüleme: 656

Etiketler
Ynt: Kamp Hizmeti Veren Turizm İşletmesi Açma ?..

Sen istersen ufacik cadirini gidip Abant/Bolu Koroglu daglarina,Toros daglarina,Istanbul Belgrad Ormanina,Adiyaman Nemrut Dagina,ve
istedigin her kus ucmaz kervan gecmez yerlere,kurmak istersen, tabii ki sana kimse karisamaz.Japonya'da kamp yaptigin yerler bu sana izah ettigim yerlerdendir.Selamlar.


IMG 4361
 

Ynt: Kamp Hizmeti Veren Turizm İşletmesi Açma ?..

Selamlar ercüment bey,
daha önce yazdığım gibi buraya gelmeden önce Türkiyede de bir çok yerde çadır kurdum. Benim favori yerlerim kuş uçmaz kervan geçmez yerler ama yerleşim yerleri içine de çok kez çadır kurdum. 1980 sonlarından beri çadır kuruyorum kimse kaldır demedi bu güne kadar anlatmak istediğim buydu. Ama gidipte karışacaklarını bile bile askeri bölge içine çadır kurmaya da kalkışmadım.
Tavsiye ettiğiniz yerle henüz kamp kuramadım ama adıyaman nemrutta gün doğumu için sabahladım. Size bitlis nemrut kalderayı tavsiye ediyorum. Orada kamp yaptım gerçekten doğasının görülmesi gerekiyor. Türkiyede çadır kurduğum bazı yerlerin resimlerini ekliyorum nemrut kalderayı oradan görebilirsiniz. Karavan ile seyahat ediyorsanız sorun olmaz karavanla gölün kenarına kadar inebilirsiniz yol var. Son gelişimde İstanbulda gazi mahallesi yakınında kent ormanı varmış orayı bir arkadaşım çok övdü orada kamp yapacaktık ama vakit yetersizliğinden nasip olmadı. Artık bir dahaki Türkiye seyhatinde vakit olursa belgratta da orada da kamp yaparız.
Tavsiyeler için teşekkürler
 

Ynt: Kamp Hizmeti Veren Turizm İşletmesi Açma ?..

2010 yılındaki Türkiye tatilimden bazı kamp fotoğrafları. Çoğunlukla tatil güney doğu, doğu anadoluda geçtiğinden resimler o bölgelerden.



DSC 4443


DSC 5424


DSC 5449
 

Ekli dosyalar

  • DSC_5057.JPG
    DSC_5057.JPG
    198.7 KB · Görüntüleme: 555

Ynt: Kamp Hizmeti Veren Turizm İşletmesi Açma ?..

Cevabiniza tesekkurler;Benim M.Karavan ile Agri dagina 3 bin metrelere cikmam biraz problem olmaz mi?Ben daha dagrusu duzey yerlerde kalamak isterim,selamlar


Vakantie 2012 019
 




Ynt: Kamp Hizmeti Veren Turizm İşletmesi Açma ?..

2500 - 3000 lere kadar sorun olmaz oradaki yaylalarda kamp yapabilirsiniz. Tam olmasada düz alanlardır. Nemrut kaldera da hiç sorun yaşamazsınız çıkıştan göllerin kıyısına kadar yol var. Yanlız yılan fobisi olanlara nemrut kalderayı tavsiye etmiyorum Türkiyede bir günde görebileceğiniz en çok yılanı oradan başka yerde göremezsiniz. :D Eğer kış uykusundan uyanmışlarsa adım başı yılan görürsünüz. Hasankeyfte köprüyü geçince has bahçe adında bir piknik alanı var orada kamp yapabilirsiniz. Harranda ise kültür evi dedikleri yer var iki tane. Biri çok ünlü sahibi hakkında iyi şeyler anlatmadılar mırra verip kızını japon büyükelçiye vermeye kalkışmış falan. O nedenle diğer yerde eski harran evlerinde kaldık. Karavan ile ora da da sorun yaşamazsınız.
 

Ynt: Kamp Hizmeti Veren Turizm İşletmesi Açma ?..

selamlar..
öncelikle Güzel memleketimizde sizler gibi hevesli girişimcilerin olması çok güzel ..umarım bu girişiminizde vakıf olursunuz..ve nacizane fikrim olarak 1-2 söz söylemek isterim..
böyle bir tesis açmak için 6-7 aydır uğraşıyorum..çalmadığım kapı,konuşmadığım insan kalmadı.internette sabahlara kadar bürokratik konuları inceledim..yanısıra fon ve AB şartlarını içeren bültenlere göz attım.ve şu kanıya vardım..elinizde dosyalar dolusu belgelerle devlet kapısına gidip ben kamp tesisi açmak istiyorum derseniz size kimse yardımcı olmuyor..yapmak istediğiniz iş dışında daha güncel daha kulağa hoş bir projeden bahsederseniz şayet bir nebzede olsa insanların dikkatini çekiyorsunuz.bankaların yatırım kredileri olsun..AB nin verdiği destek kredileri ve kosgeb (başa beladır ) yardımları..kişiye özel verilmekte..çıkıpta ben kredi istiyorum ve bu işi yapacağım derseniz önünüze sayfalarca mevzuatı atıyorlar.işin içinden çıkılacak gibi değil.ve dikkat ettiğim bir husus var..AB kredisi alabilmek için öncelikle kosgebi bağlamanız gerekiyor..aracı olmazsa işler çok zor.ben TR den yardım istemiyorum derseniz..internetten yabancı ortak bakmanız gerek.bulursanız şanzlısınız..turizim bakanlığı ..çevre ve orman bakanlığı..milli parklar müdürlüğü ..ve sayamadığım bütün bakanlıkların birbirine top atmaları kaçınılmaz..
turizm bakanlığının 2013 turizm hedeflerini inceleyin..göreceksiniz ki yatırım ve turizm teşfiği verilecek bölgeler çoktan hazırlanmış..ve bölge bazında iç anadolu ..güney doğu..doğu .. batı karadeniz öncelikli ..ege. güney ege ..marmara da teşfik çok zor..yukarıdada dostlarımız belirtmiş..kimse rahatını bozmak istemiyor..hali hazırda kurulmuş işletmeler bu konuda sessiz kalıyor..bürkratik boşlukları bulup başa çıkmak okadar zorki memlekette..ya ankarada sağlam bir adamınız olacak ..yada çok paranız..
unutmadan bu süreç içersinde tesisi kuracağınız bölgenin yerel yönetiminide göz ardı etmemek gerekiyor.ve bu sürec böyle uzayıp gidiyor..
uzun lafın kısası.. umarım bu girişiminiz sonuçsuz kalmaz..umarım gönlünüze göre bir tesis açarsınız..
sevgiyle kalın..
 


Merhabalar,
@nasuryare benimde uzun zamandır araştırdığım konuyu meğer 2009 da sorgulamış, umarım sonuca kavuşturmuştur. Dediği gibi bende bir çok kamp yeri ile görüştüm, hepsi tutarsız bilgi veriyor, sanırım hiçbiri yasal olarak yürütmüyordu işlerini. Bende yasal olmayan birşey yapıp yarın öbür gün biri gelip "gel bakayım sen buraya sen napıyon burada al şu kadar ceza" demesini istemiyorum. Neyse yasal yolu başından öyle başlamak istiyorum.
Böyle bir girişimde bulunmuş sonuçlandırmış arkadaşlar varsa cevap verebilirse çok sevinirim.
İlgili başlıkta en açıklayıcı yorumları yapmış olan @omeronay isimli kullanıcıya ayrıca teşekkür ederim.

@nasuryare nin sorularına ek olarak henüz arsa durumunda olan ancak imar izini olan bir arazi için ev yapmadan elektrik-su alınması mümkün mü ? Araziyi aldım ama içine ev yapacak para kalmadığı için önce karavanımı parkedip işe başlamak istiyorum, karavan a elektrik ve suyu bağlarlar mı ?

şimdiden ilgili konu için cevap verecek olan herkese teşekkür ederim...
 



Herkese merhaba,
Turizm Bakanlığı'nın sitesinde uzunca bir süre gezindikten sonra yeterli ve gerekli bilgiyi yönetmeliklerden/kanunlardan çıkaramayacağımı anladım.
Turizm arsası olarak tahsis edilmemiş bir bölgede, kamp hizmeti veren bir tesis açabilmek için nasıl bir yol izlemek gerektiğini, kanunun getirdiği şart ve koşulları nasıl öğrenebilirim?
Bu konuda bilgisi olan veya başka bir adrese yönlendirebilecek birileri var mı? Varsa lütfen ses etsin ve en büyük hayalim için bana yol göstersin.

sevgilerimle...
 

Herkese merhaba.
2018 de satın aldığım arazime kamp işletmesi açmak istiyorum.

Yer : Muğla Dalyan Gökbel Köyü'nde. Orman içi.(tapulu ama imar yok)
Konum:Gökbel Mah. 36.787511, 28.670993 (Yandex haritalar da net görüntü var)
Ahşap bungalov, karavan park, çadır alanı.Restaurant. vs ...
Elektrik ve su var. Yola yakın. Plaja 4 km. Dalyan'a 6 km.

İmar kanunları düşündüklerimi yapmama izin vermiyor. Deneyimli arkadaşların önerilerinden yararlanmak istiyorum.
Selamlar.
Metin Aydemir. Eskişehir. 7 Nisan 2018
 
Son düzenleme:

Sayın Nasuryare
Merhaba
Kamp işletmesi açtıysanız sizinle yazışmak, varsa deneyimlerinizden faydalanmak isterim.
Selamlar. 7 Nisan 2018
 

Herkese merhaba.
2018 de satın aldığım arazime kamp işletmesi açmak istiyorum.

Yer : Muğla Dalyan Gökbel Köyü'nde. Orman içi.(tapulu ama imar yok)
Konum:Gökbel Mah. 36.787511, 28.670993 (Yandex haritalar da net görüntü var)
Ahşap bungalov, karavan park, çadır alanı.Restaurant. vs ...
Elektrik ve su var. Yola yakın. Plaja 4 km. Dalyan'a 6 km.

İmar kanunları düşündüklerimi yapmama izin vermiyor. Deneyimli arkadaşların önerilerinden yararlanmak istiyorum.
Selamlar.
Metin Aydemir. Eskişehir. 7 Nisan 2018
temeli olan bir bina inşa edemezsiniz, onun dışında arıtma sistemi kurup bungalov tarzı yerler yapılabilir diye biliyorum, bu şekilde araştırdınız mı?
 

Merhaba

Arazi 6 dönüm. (6000 m²) Çevremizdeki her yer sit alanı. Belediye en fazla 2-3 bungalowa izin veriyor. Bu da bize yetmiyor. başka seçenekler de var (Özel imar) ama hepsi gereksiz masraflı.

Selamlar.
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,410
Mesajlar
1,517,694
Kayıtlı Üye Sayımız
172,066
Kaydolan Son Üyemiz
Birkium

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst