Kamp Yapmak için gerekli izinler

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sinsic Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 69,148

sinsic

Yeni Üye
Mesajlar
12
Tepkime Puanı
2
Yer
Ankara
İyi günler,
Ben lisede izci olduğum zamandan beridir kampa giderim. Üniversitede de kampa gittim, mezun olduktan sonra da devam ettik arkadaşlarla.

Kamp için genellikle çamlıdere tarafına gidiyoruz. Bir seferinde ağaç kesimi yapan Orman İşleri çalışanlarına denk geldik. "Bize haber vermeden gelmenin cezası kişi başı 100tl" dedi ama birşey yapmadan gitmişlerdi.

Başka bir yere kampa gittiğimizde orman işlerine gittik, tamam dediler, tc kimlik vs aldılar. Gittik kampımızı yaptık.

Daha sonra çamlıdereye kampa giderken orman işlerine haber vermeye gittiğimizde, izinsiz kamp yapamayacağımızı söylediler. Nerden izin aldığımızı sordular. Tabii ışık görmüş tavşan gibi kaldık :D
2 gün kalacağız sadece deyince izin verdiler. Gittik yaptık kampımızı ama şansımızı zorlamamak için de detay soramadık.

Bu izin nedir? nerden alınır? ne kadara alınır? almak için ne gerekir?

Bilen varsa söylerse çok sevinirim. Kampa gitmeyi planlıyoruz yakın zamanda. Eşşeğimizi sağlam kazığa bağlayıp gidelim.
Şimdiden teşekkürler.
 

Etiketler

Ynt: Kamp Yapmak için gerekli izinler

Nerede kamp yapacağınıza bağlı. Örneği Ağrı Dağı'nda kamp yapmak için doğrudan valilikten veya Aladağlar'da ilçe jandarmasından, çoğu milli parkta ilgili müdürlükten, diğer ormanlık alanda ise yerel orman müdürlükleri ya da jandarma, kaymakamlık, valilik benzeri kamu kurumlardan izin almak zorundasınız. Nereye gitmek istiyorsanız araştırmak sizin göreviniz. Bunun bir listesini oluşturmak çok güç. En basitinden ilgili orman müdürlüğüne sorarsanız yönlendirirler.

Yine de bizim ülkemizde insanlar bilinçsiz olduğu için orman kanunları, kara düzen devam ediyor. Eminim ki buradaki bir çok üye kendini çok bilgili, doğaya saygılı vs görüyordur ama herkes kafasına estiği gibi doğayı tahrip ediyor. Gördüğümüz her yerde kamp yapamayız. Bir çok yerde, belirli mevsimlerde yürüyüş yapmak bile aslen yasak. Ama dinleyen kim? İzin almak da hiç sıkıntılı bir şey değil. Arayıp gideceğiniz yeri söylüyorsunuz ve uygun bulunursa isminizi ve iletişim bilgilerinizi alıyorlar. Döndüğünüz zaman da sağsalim ailenize ulaştığınızı bildiriyorsunuz ve iş bitiyor. Türkiye'de her şey bu kadar. Fransa'dayken kamp yapmak hatta bazı yerlerde yürüyüş yapmak için öncelikle bir doğa sporları derneğine üye olmamızı, sigorta yaptırmamızı ve bazen giriş ücreti ödememizi istiyorlardı. Türkiye'de böyle gereksinimler bile yok. Telefon edip gidiyorsunuz.

Onun için bu cahil cesaretiyle yapılan, bana bir şey olmaz, ben hiçbir şeye zarar vermiyorum, dağa çıkmak için izin mi alacağım mantığını bırakmamız lazım. Ülkemize zarar veriyoruz. Biz bir ot bile kopartmasak orada bulunduğumuz için hayvanları tedirgin edip yaşam alanlarını daraltıyoruz. Bunun farkına varmamız lazım. Merak etmeyin, herkese yetecek kadar kamp alanımız var. Gidip de yasaklanmış yerlerde kamp yapmanın alemi yok. Devlet de durduk yere kamp yapmayı yasaklamıyor. Hepsinin bilimsel bir gerekçesi var.
 

Ynt: Kamp Yapmak için gerekli izinler

Cevabınız için çok teşekkürler,
Açıkcası böyle farklı farklı yerlerden izin alınması gerektiği aklımın ucundan bile geçmemişti. Jandarmaya zaten haber veriyorduk ama bu izin almakdan ziyade "bilginiz olsun" tarzında bir haberdi.

Çamlıdere diye bahsettiğim yer Çamlıdere/Kösyayla'dır. Milli park değil. Gel gelelim orman işlerinden izin almaya gittiğimde nerden izin aldın diye bana sordular. Gidilen yerden yere değişen birşeyse tek tek yazdığınız yerleri (orman işleri/kaymakamlık/valilik/jandarma) arayıp hangisi veriyorsa ondan izin alacağız. Doğru mu anlamışım?
Yani İzcilik Belgesi vs. gibi birşeye gerek yok, doğru yere bilgi verince her isteyen gidebiliyor.
Peki, bu haber vermek tarzında mı oluyor yoksa gitmeden 1-2 hafta önce arayıp izin istiyoruz sora gidebilirsiniz filan tarzında bir belge mi alıyoruz?

Bu konuyu açmadan 10 gün önce BİMER aracılığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na da mesaj attım.Daha doğrusu atmaya çalıştım ama merkezi bir sizteme geçmiş herhalde. Hala bir cevap olmamasının yanı sıra, mesajımın gittiği yol şudur;
BİMER-ANKARA VALİLİĞİ
ANKARA VALİLİĞİ-İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ-BEDEN EĞİTİMİ SPOR İZCİLİK BÖLÜMÜ
cevap gelirse bu konudan paylaşırım ama mezun durumda olan biri olarak milli eğitim müdürlüğü işin içine nasıl girdi onu bilemedim :smiley:

Doğayı tahrip olayına ise diyebilecek birşeyim yok, sık gitmesemde izcilikle başlayarak 12-13 senedir kampa gidiyorum, elimden geldiğince bilgilenmeye çalıştım bu süre içinde (kamp alanı nasıl kurulur, nelere dikkat edilmelidir vs.), ne kadar uğraşsam da sıfır etki ile kamp yapılmıyor. Ancak bunu minumum düzeyde tutmak için elimden geleni yapmaya çalışıyorum.
 




ben mağarada kamp yapmaya kalkarsam sorun çıkar mı peki zaten milli park sayılıyorsa o mağara izin almak gerekecek kimsenin izin vereceğini düşünmüyorum ama yinede şansımı denicem :smiley:
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,424
Mesajlar
1,517,769
Kayıtlı Üye Sayımız
172,070
Kaydolan Son Üyemiz
cipokko

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.


Geri
Üst