Kamp Yerlerinde Güvenlik Çözümleri?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kaanrevan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,689
Benim de zaman zaman aklıma gelir bu konu,
Uzatma kablonuz kapaklı da olsa yağmur nedeniyle oluşacak bir su birikintisinin içerisinde kaldığında çok tehlikeli bir hal alacaktır. Yerde bir sürü uzatma kablosundan oluşan bir ağ olacağını düşünürsek epey tehlikeli bir durum. Böyle bir durum gerçekleşirse ne olursa olsun su birikintilerine yaklaşmamalı, oluşan sular kendiliğinden çekilene kadar karavanda hareketsiz kalmanız güvenliğiniz için yerinde olur.
 

Etiketler
Benim de zaman zaman aklıma gelir bu konu,
Uzatma kablonuz kapaklı da olsa yağmur nedeniyle oluşacak bir su birikintisinin içerisinde kaldığında çok tehlikeli bir hal alacaktır. Yerde bir sürü uzatma kablosundan oluşan bir ağ olacağını düşünürsek epey tehlikeli bir durum. Böyle bir durum gerçekleşirse ne olursa olsun su birikintilerine yaklaşmamalı, oluşan sular kendiliğinden çekilene kadar karavanda hareketsiz kalmanız güvenliğiniz için yerinde olur.

Karavanda değilim ne yazık ki. Çadırdayız... Sanırım böyle bir durumda eğer gece yakalanmazsak, işletmenin kafesinde beklemek daha mantıklı olacaktır. Diğer durumda da sanırım çadırdan çıkmamak yapılabilecek en mantıklı iş olacaktır.
 

Arkadaşlar Merhaba. Bu yaz tekrar bir haftalık kampa daha gitmeyi planlıyoruz bu hafta içinde. Aklıma gitmeden önce takılan forumdaki siz değerli tecrübeli arkadaşlara sormam gereken bir soruyu paylaşmak istedim.

2 kamp deneyimimde de açıkcası yağmurlu bir durumla karşılaşmadık. Ancak açıkcası biraz rüzgara yakalandık Enez' deki kampta. Yağmur bulutları es geçti gitti. Aklıma şu takıldı.

İşletmecilerin uzatma kabloları??? Elektrik konusunda hep tecrübeli arkadaşlara danışarak adımlar atmışımdır. Burada da merak ettiğim şey şu; Sağanak yağışta evde kullandığımız 3' lü prizlerden kullanan bu işletmeler aslında riske girmiyorlar mı? Benim kendimin 30m' lik kapaklı uzatma kablom var. Açıkcası sadece benim olması yetmiyor. Diğer ziyaretçilerin tümü neredeyse kapaksız, normal ev 3 'lü prizlerinden. Bu tarz yerlerde yoğun yağmur durumunda büyük tehlikelere sebep olmaz mı bu durum? Geçenlerde bir yorumda okumuştum, pano bile olmadığını, yağmur yağsa hepimiz çarpılacağız vb. tarzında bir şikayet vardı bir kamp merkezi ile ilgili.... Kendimizin alacağı önlemler ne olabilir? Bu konuda tavsiyeleriniz nelerdir?

Çok eski işletmeleri bilmiyorum ama yeni işletmelerde kaçak akım rölesi vardır. Çünkü elektrik sağlayıcı şirketler ev, iş yeri yada herhangi bir tesiste kaçak akım rölesi olmadan kesinlikle elektrik vermiyor.
 


En ufak bir kısa devrede bile hayat koruma sigortaları atıyor bu yüzden olası bir yağmur yada sıvı temasta enerji kesileceğinden hayati bir risk oluşmayacağı kanaatindeyim. Tedbir gereği kapaklı prizi olan uzatma kabloları hem cocukların birşey sokmasına engel olacaktır hemde benzeri sıvı dökülmesi risklerini azaltacaktır.
 



Bende ücra yerlerde genelde tek kalırım. Ateşli silah vs yanımda yok. Aracım dahil komple kamp alanını saran kendi yapımım elektrikli çit çekiyorum. Süpürge sopaları üstünde metal kanca, 2 mm çelik tel ve tofaş araçların ateşleme bobini ile yaptığım devre var. Ateşleme 2snde bir ve gücü ayarlı tip. İlk testi kendi üzerimde denedim :smiley: epey caydırıcı.
S.aleyküm abi bende bu kamp işini yeni başladım geçenlerde su kenarına çadırımızı kurduk gece domuzlar su içmeye kadar indiler baya bi korktum bazen eşimle falanda gidiyom ateşli silah değilde ateşsiz şöyle bi tüfek alsam Havalı Tüfek Çeşitleri ve Fiyatları yine işimi görür mü sizce
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,440
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst