Kamping Alanı Dışında Kamp Yapmak

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 80CrV2 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,812
Konuyu aktif hale getireyim.
Yenice Ormanlarına hiç gitmedim, İstanbula biraz uzak açıkçası, Cuma akşamı iş çıkışı gidip daha önce belirlenen bir alana çadırı kurmak en doğrusu ve çabuk olanı gibi geliyor.
Onun dışında video çok güzel, teşekkür ederim yayınladığınız için.
 

Etiketler
Teşekkür ederim. Özel araçla 5 saatte falan varılabilir. Eğriova Göleti civarını tavsiye ederim Çadır için. Unutmadan bölgede orman Yürüyüşü yaparken Sessiz sedasız olmayın, gürültülü olun. Civardaki ayılar, varlığınızdan haberdar olsun ve uzaklaşsın. Gafil avlanmış hissi olursa Sizin için problem olur. Bölgede ihaleyle müteahhite kesin bişi verilmiş. Paletli traktörler her gün yüzlerce metre kesim yapıyor. Üzgünüm ama yapacak bir şey yok. Kesin Bölgesi'ni öğrenip uzağında bir yere çadır kurmanız da gerekebilir gürültüden Kaçmak için
Konuyu aktif hale getireyim.
Yenice Ormanlarına hiç gitmedim, İstanbula biraz uzak açıkçası, Cuma akşamı iş çıkışı gidip daha önce belirlenen bir alana çadırı kurmak en doğrusu ve çabuk olanı gibi geliyor.
Onun dışında video çok güzel, teşekkür ederim yayınladığınız için.

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Üst tarafında yerleşim yeri olmadığı sürece dağda ki her suyu içtim. Şu ana dek herhangi bir zarar gormedim. Mersin Elvanlı ustleri Küçükfindik yaylasına doğru çok güzel bir o kadar da bakir alanlar mevcut. Lakin yabani hayvanlara dikkat. Mersin civarı (sahil hattı hariç ki herkes biliyor) özellikle Toroslarda kamp zevkli. Ve kamping yok.
 

Merhabalar,
Bir süredir kampçılıkla ilgileniyorum; çok acemi sayılamam ama ciddi anlamda deneyim sahibi olduğumu da söyleyemem. Şimdiye kadar içme suyu bulunduğu için kamping alanlarını tercih ediyordum; fakat sadece içme suyu için kamping alanlarına günlük 30 40 lira vermek bütçemi aşmaya başladı. Aracım olmadığı için de yanımda litrelerce su taşıyamıyorum. Bu yüzden özellikle kamping dışında kamp yapanların fikir, deneyim ve önerilerini alabilir miyim?


Pınar, dere gibi su kaynaklarına yakın noktalara kamp kurmanız en doğru çözümdür. Ama doğrudan yanına değil, biraz gerisine. Çünkü hayvanlar da aynı yeri içmek içn kullanır.
 

Bu konuda bir video hazırlıyorum yakında tüm su sorunlarınızı videom ile çözeceksiniz :pÇöl şartları hariç.:D
 



Pınar, dere gibi su kaynaklarına yakın noktalara kamp kurmanız en doğru çözümdür. Ama doğrudan yanına değil, biraz gerisine. Çünkü hayvanlar da aynı yeri içmek içn kullanır.


yine çok yerinde bir tavsiye teşekkürler...kamp alanları dışında mutlaka orman içi pınar ve çeşmeler var..ben elimden geldiğince yandex maps editör de bu yerleri kamp alanı olarak işaretliyor resimlerini yolluyorum..sanırım dört tane orman içi yer kamp alanı olarak işaretlendi ve hepsinde su kaynağı yakın...bu kaynaklardan bu güne kadar ne zehirlendim ne de hastalık kaptım..para verilen kamp alanları bana hep yapmacık geldi ki Bolu ve Karadeniz de kaldıklarımdan keyif alamadım..dağ ve doğada kamp yapan arkadaşlardan ricam maps editörde buldukları kamp alanlarını ve su pınarlarını çeşmeleri işaretlemeleri..ben kamp yapacağım alanı önceden haritada çalışıyorum bu sanırım denizcilikten gelen bir alışkanlık..
 

Türkiye Akarsu haritası ekteki gibidir. :smiley:

Turkiye akarsu haritasi 1
 







Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,425
Mesajlar
1,517,773
Kayıtlı Üye Sayımız
172,070
Kaydolan Son Üyemiz
cipokko

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst