Kango Kamperimle Gezi Deneyimim (doğu Karadeniz Turu)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan adigekuzeyli Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 57
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,063

Benim gezilerimde yer ne kadar güzel olursa olsun çok fazla kalmak istemiyorum. Bunun sebepleri olarak,Ortamdan bıkmadan tadında bırakmak, bir sonraki hedefime biran önce gitmek ve gezeceğim yerleri tamamladıktan sonra Allah izin verirse ikinci tur yapıp daha ayrıntılı gezmek için Kamperimizi sıradaki adresimiz olan Ayder yaylasına çevirdik.
 

Ayder de uzun göl gibi bizi yağış,sis ve arap turistlerle karşıladı bizi. Hava sisli puslu olunca benim enerjim düşüyor ama yapacak bişey yok yayla havası.
Aslında gezi yazılarını geziden döner dönmez yazmak lazım ki o gezinin verdiği heyecanı aktarabilme için, aradan zaman geçince bazı yaşananlar unutuluyor. Bende karadeniz gezimin arkasından Bursa - iznik - yedigöller gezisi yapınca karadeniz biraz mazide kaldı. Ayderden bir kaç resimle hafızamızı tazeleyelim.
 

IMG 20190727 WA0012
IMG 20190727 WA0010
IMG 20190726 WA0048

Oğlumun zeplıne macerası;
IMG 20190727 WA0006

Ayderin ilerisinde boğa arenasınında bulunduğu yayla (ismini unuttum)
Yine o yaylanın alt tarafında dere kenarında yaptığımız kahvaltı.
IMG 20190727 084154
IMG 20190726 WA0045
 











Eh artık kusuruma bakmayın o yerlerde havanın daha sıcak olduğu başka bir zamanda ziyaret edilir
Yazımın bir bölümün dede aktardığım gibi, gezi yazılarını geziden aldığımız enerjiyi aktarmak için sıcağı sıcağına yazmak gerekli aradan zaman geçince bazı yerler unutulup ana arterler akılda kalıyor benimde Trabzon ve Rizeyi atlamam gibi. Demek ki Trabzon ve Rize, her ikisinin de kalelerine çıktım ve manzaralarını çok beğenmeme ragmen, bu gezimde akılda kalan Uzungöl, Ayder, Borçka karagöl ve Batum kalmış. Ama dönüşte de Rizeye uğradım inşallah o bölümü atlamadan yazarım.
Ayder yaylası genel değerlendirmem de uzungölle sıralamada çok geride kalır. Akılda kalacağına görmekte fayda vardır.
Ayder yaylasını gezip bir gece konakladıktan sonra Rize kalesine çıktık çay içtik manzara çok güzel tavsiye ederim.
Şimdi Rize meydanı ve Rize kalesinden iki resim paylaşıyım.
IMG 20190726 131251

IMG 20190726 WA0033
 
Son düzenleme:

Sıralama karıştı ama idare edin:smiley: Rizeyi gezdik Ayderi gezdik navigasyonumuza rotamızda olan Borçka karagöl yazdık. Doğu karadenize ilk gelişim olduğundan her ne kadar haberlerden okusamda o tünellerin uzunluğunu görünce hayran kaldım. İsimlerini unuttum ama tünelin birinden çıkıp diğerine giriyorsun ve 3 şeritli tünel bile var Bolu tünelinden daha ferah insanı hiç daraltmıyor.
Borçkadan nehir kenarı sıra ilerleyip karagöl sapağına döndükten sonra yol ızdırap. Çok yokuş ve keskin virajlar alt tarafı uçurum zaman zaman yola toprak kaymış iyice daralıyor bayağıda uzun bir mesafe.( bu yolda karanlıkta gidilmemesini tavsiye ederim) Giriş ücretli az ilerde otopark var ücretsiz WC var ücretsiz alışveriş yeri yok. Otoparkta ve çevresinde kamp ve konaklama yapılıyor göl aşağıda kalıyor göl yakınına araçla yaklaşılmıyor göl etrafına kamp çadırı kurmak yasak.
Buraya kadar gezdiğim yerleri karşılaştırınca, en el değmemiş tabiat parkı ve manzara çok iç açıcı benim açımdan aydere 10 çeker.
 



Otopark ücreti ne kadar aldılar acaba?Ben dört yıl önce otomobil ile gitmiştim,küçücük arabaya o zaman 15 tl istemişler ben de kızıp geri dönmüştüm:smiley:
 



Otopark ücreti ne kadar aldılar acaba?Ben dört yıl önce otomobil ile gitmiştim,küçücük arabaya o zaman 15 tl istemişler ben de kızıp geri dönmüştüm:smiley:
Otopark ücretsiz tabiat parkı giriş ücreti var 18 tl. Ayrıca okadar yol gidip görmeden geri dönmek arabaya yazık etmişsin.

Lenovo K33a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,441
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst