Kango Kamperimle Gezi Deneyimim (doğu Karadeniz Turu)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan adigekuzeyli Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 57
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,056


İleriden şelaleden aşağı inip göl kenarından girerseniz ücretsiz girersiniz
@suleymancirit abi maşallah her yeri ve ücretsiz girişlerini biliyorsun. Abantın ücretsiz girişini de sen söylemiştin, fakat Borçkadan karagöle gelirken ön taraf giriş ücretli arka girişine nerden gidiliyor. Birde şelaleden kimse bahsetmedi.
Hazır aklımda iken başka da sayfa kirletmeden soruyum. Cama yapışan mıknatıs varmı? vantuzlar tez düşüyor özelliğini kaybediyor. Akşamları aracın camlarını geçici izole yapmak için cam mıknatısı lazım. Bu neodyum dedikleri nasıl bişey?
 

Otopark tan sağa ileri biraz bozuk bir yoldan 200 mt ilerde şelale var , ordan aşağı göl kenarına iniliyor , göl kenarından geri sosyal tesise geliniyor . 3295076bb040945fccdf5262734f52c9 7e41f60bc9855e74a45f263db1e4cd10 3dcc6b2434af3301e599be718119eabe
 

Otopark tan sağa ileri biraz bozuk bir yoldan 200 mt ilerde şelale var , ordan aşağı göl kenarına iniliyor , göl kenarından geri sosyal tesise geliniyor . 7e41f60bc9855e74a45f263db1e4cd10 3dcc6b2434af3301e599be718119eabe
 



Şelale dediğiniz yer göle akan dere:smiley: üzerinde bent var sizin 10 m ilerinizde bende orda konakladım. Gölün yanına her yerden iniliyor benim anlattığım araçla inmek yasak.
 

Karagöle gelince Tur otobus ve servislerinin durduğu yer var orda ücret alınıyormu bilmiyorum fakat 200 m ileriye gidince göle akan derenin kenarında otopark olarak kullanılan düz bir yer var. Burda ister karavan park et ister otomobil hatta o alana çadır kuranlarda olmuş fakat gece çok soğuk oldu diye ertesi günü çadırlarını ağaçların arasına götürdüler.
Vardığımızda Saat 16:00 cıvarıydı yemek yedik, çay içtik, üstbaş değiştirdik, çadır kurduk derken akşam oldu yattık. Gece çok soğuk oldu ertesi gün güneş saat 10 a doğru ortamı ısıttı. Gölün etrafını turladık her köşesi ayrı bir güzellik el değmemiş her yer doğal, gölün rengi mükemmel.
Gölde sandal kiraladık. Sandal kirası dk. 1 tl. Bu dk. işi çok iyi olmuş süre doldu geçti meselesi yok bıkıncaya kadar gez, ister 15 dk., ister 1 saat.

Karagölde konakladığımız yer;

IMG 20191211 WA0000



Öğlen yemeğimizide yedikten sonra yolcu yolunda gerek diyerek çıktık yola...
 
Son düzenleme:

Evet, Karagölde enerjimizi toplayıp navigasyonumuza ana hedefimiz olan Batum yazdık ve çıktık yola.
Planımız @ince999 abinin tarif ettiği gibi, ilk gün sarp sınır kapısına kadar gidip oraları gözden geçirip ertesi sabah erkenden sınırdan geçmekti.
Yol güzel trafik rahat, hanım -sınıra yaklaştık alışveriş yapmadık dönelim-dediyse de ben tamam döneceğiz derken bir taraftan da kapıda sıra yoksa plansız heyecan yapmadan geçelim diye devam ediyorum. Bir baktım gümrük kapısına gelmişim sırada 2 araba var geçelim, belkide sorun çıkacak geçirmeyecekler dedim. İlk defa yabancı ülkeye çıkıyorum heyecan dorukta arabada sağa sola bakarken baktım önümüzdeki araçtakiler çöpe bişey atıyorlar hemen ince99 un söylediği ilaçla geçilmez sözü aklıma geldi. Hanımın şeker ilacı benim mide ilaçlarımı olduğu gibi çöpe attık.
Bir polis arabaya bakarak yaklaştı şoför harici insin başka yerden geçecek dedi. Ben hep onlar yönlendirecek ya da öndeki araçtakiler ne yaparsa onlara uyarım diye araçta bekliyorum. Aklıma belimdeki kılıfında avcı çakısı geldi. Bıçağı arkadaki mutfak eşyalarının içine koyuyum en azından sorarsalar mutfak için derim dedim. O sırada arkama araba yaklaştı galiba gürcüydü bıçağı koyarken gördü söylermi diye biraz tedirgin oldum.
Dedim ya ilk defa çıkıyorum heyecan da var öndeki arabadakilerde hiç inmediler, sıra bana geldi indim ehliyet ruhsat verdim harç makbuzu istediler. Dedim kimse bana bişey demedi bende buradan vereceksiniz sandım dedim. Makbuzu aldım evrak kontrolleri yapıldı devam sarp kontrol kapısına..
Arada 50 metre olmasına rağmen havası değişiyor. Bu arada eşim ve oğlum geçmişler. Onların polislerini tv de gördüğümüz Amerikan polislerine benzettim. Gürcü polis gıcık bir şekilde gözüme baka baka yaklaştı, arka kapıyı gösterdi aç dedi....

IMG 20190728 WA0019
[/USER]
 
Son düzenleme:


Süleyman abi bu kadar ne yazdında sildin merak ettim.:smiley:
Aynı mesaj kayıt yapılamadı mesajı nedeniyle , aynı mesajı tekrar tekrar kayıt yapmış , mecburen aynı mesaj içeriklerini silmek zorunda kaldım . Farklı bir mesaj silmedim , geçen 2018 yazında bende o bölgedeydim , ancak nedense batum ve gürcistana gitmeyi düşünmedim , beni cezbetmedi . Hala da cazip gelmiyor .

Ama sizi okuyunca belki fikrim değişir , İZLEMEYE DEVAM
 




Temizlik parası, çöp parası diye isteselerdi hiç düşünmeden verirdim.Ama almadığım hizmet için para ödemek zoruma gidiyor.
 

Gezi yarım kalmış, kimsede merak edip sormamış ben yinede kısadan tamamlayım. Batumda çok güzel üç gün iki gece kaldım keda kasabasından meshur balından alıp dönüş yoluna geçtim.
 





Nevşehirde yer altı şehirlerini gezmelisin.
o çıvardaki köy ve mahallelerde insanların kendi evleri altından girilen pek çok yeraltı mahalli var.Arastır ve bulunce gezin derim pişman olmazsınız.
Yanınızda kesinlikle ışıldak türü fener olsun
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,434
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst