Karavan Seçimi Ve Karavan Sahip Olma Süreci Için Kararsızlıklar

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan HrnYlcn Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,777

HrnYlcn

Yeni Üye
Mesajlar
13
Tepkime Puanı
6
Merhaba,

Öncelikle bu değerli siteye içerik kazandıran ve faydalanmamızı sağlayan herkese çok teşekkür ederim. Bende bu noktadan itibaren aktif olarak içerik eklemeye çalışacağım.

Çok fazla uzatmadan bana tecrübelerinizle yol gösterebilmeniz için konuya giriyorum. Ben İstanbul’ da yaşayan danışmanlık sektöründe yazılım danışmanlığı yapan biriyim. İşim gereği fiziksel güç harcamasamda stresi fazlasıyla yaşıyorum. Çok sevdiğim doğaya gündelik şehir yaşantımızın izin verdiği ölçüde kaçıyorum. İyi derecede çadır ekipmanım var ve sadece gece uyumak için bile istanbul’ a yakın kamp alanlarına gidip çadır kurup geceyi geçirdiğim olmuştur.

Çadır kampını sevsemde buradaki konfor beklentim arttı. Çadır’ ı ayrı bir noktaya konumlandırdım. İşim gereği de uzaktan çalışma durumum bulunması sebebi ile daha uzun süreli doğada bulunabileceğimi düşünmek beni karavan’ a yöneltti.

Ben eşim ve iki yaşında kızımla 3 kişiyiz ve pug cinsi bir köpeğimiz var. Hepimizin içinde rahat edeceği minimal yaşamı kabul etsekte içimizi sıkmayacak kadar rahat bir karavan hayalim var. Genellikle ücretli karavan kamplarını ailemle tercih edeceğimi düşünüyorum. Arkadaşlarımla veya tek olarak ise daha izole doğa içerisinde gireceğimi düşünüyorum. Ayrıca karavanımızı her mevsim kullanmak istiyoruz.

Bu düşünce ile karavan arayışına çekme karavan mı ? Motokaravan mı ? sorusuyla başladım. Mantıklı olan çekme karavan görünüyordu fakat aile aracımın 1.0 motorlu benzinli bir araç olması sebebi ile araç değişikliğine gitmem gerekmesi ve yerli çekme karavanların fiyatlarının ithal karavanlara oranlanarak artması beni kendi karavanımı yapmaya yöneltti.

Eli işe yatkın yeterli bir alet çantası olan ve evde detay istemeyen basit işleri yapan biri olarak. Gerekli malzemelere sahip olmam ve internetteki tüm kaynaklara da bakınca bunu yapabileceğime inanarak motokaravan yapımına yönelmek istedim. Çok araştırdım araç seçeneklerini bütçeyi, yalıtım, elektrik, tesisat, karoser, boya araştırarak vs hepsini belirledim. Bu bana stresli işimde eminim iyide geleceği için istekliyim ama işim yoğunlaşıyor ve biran önce karavan sahibi olmak istememle yeniden çekme karavan alma konusunda arayışlara girdim. Çekecek aracı da ayarladım.

Öncelikle yerli çekme karavanları araştırdım. Gördümki iyi diyebileceğimiz 3-4 kişilik başlangıç seviyesi yerli çekme karavanlar 175000 civarı nerdeyse minimum donanımla satılıyor. Üzerine ısıtma, su ısıtıcısı, güneş paneli, dışa açılır cam, büyük heki vs. ithalda nerdeyse standart olan donanımları koyunca 220000 i geçecek görünen. Bu fiyatları ilk karavan satıcısını ziyaretimle kıyaslayınca niewiadow ithal karavan 60000 tl ye sıfırı satılırken ortiz’ in 40000 tl fiyat istemesi ve donanım ekleyince 50000 i aşıyordu. Şuan niewiadow 180000-200000 tl ye satılıyor. Ortiz in daha iyi donanım parçaları ile kalitesi artan karavanı 175000 tl standart donanım için isteniyor. Dediğim gibi eklemelerle 200000-230000 i bulur düşüncesindeyim. Ortizden fiyat almadım sadece sahibinden deki ilanlara ve opsiyonellere bakınca bu yorumu yapıyorum. Bu arada ortiz yerli olarak beğendiğim bir firma olması sebebi ile örnekliyorum.

Başlangıç yerli çekme karavan için 230000 lere çıkacaksam açıkcası Ucaravan ve Agus’ ta birçok standart donanımla ithal karavanlar 300000-330000 civarındayken elim sipariş vermeye gitmiyor.

Bütçem ise 260000-270000 civarı. Zorlarsam ithali alırım ama bunuda yapmak istemiyorum. Yerli swan karavanda 4 kişilik modeli donanım ve kalite anlamında ithal’ a alternatif olduğu için beğendim 275000 civarıydı fiyatı nerdeyse aklıma yatıyordu ama yeni firma olması, KDV dahil değil yazısı beni oradan uzaklaştırdı. İthal karavanların fiyarlarına da bakınca açıkcası satıcılarda değişen birşey yok. Bundan 4 sene öncede 18000-19000 euro’ ydu. Hala öyle... Bana daha doğru bir alışveriş geliyor. Böyle de bir düşüncemi de paylaşmak istedim.

Bu kadar uzun yazdığım için özür dilerim ama kendimi anlatmak istedimki çıkmazımı sizin önerilerinizle aşabileyim.

270000 TL bütçe ile

1-İveco Eurobus, Sultan,Isuzu Turkuaz otobüs alıp önümüzdeki 2023 şubata kadar içini kendim ve profesyonel destek de alarak yapmalı mıyım ? Araç için 150000 düşünüyorum. İç malzemeler içinde maksimum 100000 civarı ama gün geçmiyorki fiyatlar artmasın. Yapım için kendime güveniyorum. İş yaptırabileceğim kontaklarımda var.

2-İkinci el ithal çekme karavan mı almalıyım ? Fiyatlar sıfıra çok yakın ama bütçeme de yakın.

3-Bütçemi zorlayıp ilk karavanımı başlangıç seviyesi 3-4 kişilik ithal mi almalıyım ?

4-Yerli uygun fiyatlı bir karavana mı yönelmeliyim ERBA vb. ?
 

Etiketler
Tabii çekme karavanlar her şeyi kendi dahilinde kamp çözümleri...
Otobüs alıp karavan yapmak için uğraşmak apayrı bir macera...
Bu yol uzun ve zorlu bir yol. Hesabı kitabı doğru yapılmasa insanı yıldırır da.
Sevgiler... Umarım faydanıza bir seçim olur.
 

.
Stresinize çözüm olacağını düşündüğünüz şeyin sizi şimdiden strese sokmuş olması 😉 bir yana, karavanın kendisinin tahminizden fazla sorun barındırdığını atlamayın derim.
Karavanın sizin gibi aile yaşamının daha başında olan biri için, bütün birikimini üstelik olanaklarını zorlayarak yatırmaya değer olduğundan emin misiniz ? Unutmayın, karavanın ek masrafları da var.
Bilmem, eşiniz karavanı daha çok siz istediğiniz için mi istemekte ?
Müslüman mahallesinde salyangoz sattığımı düşünebilirsiniz ama inanın bunlar baştan doğru cevap verilmesi gereken temel sorular.

Amaç kendi stresinizi azaltmak ise belki daha dolaysız yolları olabilirdi ?
Üstelik karavanın bu mazot fiyatı ile biryerlere kaçtığı da yok. 😋

Forumdan “Nasıl karavan ?” sorunuza yeterli cevap alacağınız kesin.
Fakat seçiminizi aslında doğru yaptıracak olan, “Neden karavan ?” sorusuna da değer veriyorsanız (?), cevabının sağlaması için nötral kişilere danışmanız yerinde olurdu. Dedim ya, buradakilerin hepsi müslüman..


Torunum neredeyse çocuğunuz yaşında.
Babalığım depreşdi sanırım.. 😊
Seçiminiz hepinize mutluluk getirsin..
 
Son düzenleme:

Kullanım süreniz ve şekliniz bence çok önemli.
  1. Sadece hafta sonları , yılda bir iki kez 1 haftalık gezi diyorsanız, bence 4 metre civarı yerli çekme karavan işinizi görür.
  2. Uzun süreli karavanda kalacağım, hatta işimi de karavanda yapacağım, çok fazla haraketim olmayacak , karavanı koyacak yerim de var , arada gidip kalacağım derseniz 4 metre üzeri, mümkünse ithal çekme karavan öneririm.
  3. Sürekli yer değiştireceğim, gittiğim yerde en fazla 1-2 gün kalırım, ertesi gün yine yola çıkarım , neredeyse fırsat bulduğum an yola çıkacağım derseniz de , toplam 1-2 günlük kaçışlar için Transporter tarzı ya da uzun süreli kaçışlar için Fiat Ducato /Renault Master tarzı araç alıp , içini yavaş, yavaş yapın derim.
  4. Daha büyük araç , otobüs vs size çok fazla dert getirir.
 

.
Karavan düşüncesi kesin ise Teoman beyin sıralaması bence 3-2-1-4 olarak dikkate alınmalı.

*4. Evvelsi gün 11 yıllık Westfalia karavanımın artık sızıntı yapmaya başlayan penceresini değiştirdim. Bu iş için kullandığım ~15 € Dekasil 8936 yerine, bizde yerli karavanlarda 40-50 Liralık banyo silikonları kullanıldığını tahmin edebiliyorum. Butik üretim yapan yerli karavan üreticilerinin ne toptan alet ve malzeme tedariğinde ve ne de çağdaş üretim bilgi ve teknolojisinde bir karavanı Avrupa marka karavanlarda oldugu gibi sadece iki günde bitirebilecek durum ve kaliteye ulaşabileceklerini beklemek gerçekçi değil. Ürünlerinin böylelikle göreceli olarak pahalı olması ise gayet normal.
Yerli üreticilerin kenar birleşimlerini nasıl yaptığı, alüminyum terlemesinin (elektroliz) ne olduğu, nasıl önlenebileceği, karavanların neminin nasıl ölçüldüğü üzerinde konuşulmadığı hatta bilinmediği düşünülürse, bu taşıtlara uzun yıllar kullanım amacıyla para yatırmak bence risk sayılmalı.

İthal karavanlardaki güvenli gaz sistemi hiçbir yerli karavanda yok.
İşin daha kötüsü, sanırım soran da yok..
 
Son düzenleme:



naçizane fikrim eğer ki o bütçeye rahat ulaşıyor olsam üzerine biraz daha koyar Avrupa karavanların en baz donanımı dahi olsa Avrupa karavan alırdım ha yetmiyor mu 2. elini alırdım.

bütçemin kısıtlı olmasından kaynaklı kendim yapıyorum şuanda ancak kesinlikle Avrupa taraftarıyım.

Yatıracağınız miktarı göz önünde bulunduracak olursak güvenlik ön planda aynı zamanda kaliteli olması ihtiyaçlara cevap verebilecek bilgi tecrübe ve donanıma sahip olmaları Avrupa karavanları çekici yapıyor bana göre.

2. araç masrafı beni üzmez yakıt olarak ta sıkıntı olmaz macerayı severim derseniz de minibüs-otobüs yapabilirsiniz :D
 

Öncelikle karavan alma düşünceniz hayırlı olsun. @yugun @Doğrucu Davut @bartek @e-küp gibi tecrübeli karavancıların tavsiyeleri çok yerinde olmakla birlikte bende kendi tecrübem kadar sorularınıza yanıt vermek istedim.

1- özellikle uzaktan çalışma gibi bir imkanınız ve sürekli yolda olma gibi bir şansınız yoksa bence bu seçenek maddi manevi anlamda yorucu olacaktır. tabi ki tercih meselesi ancak ben bu yolu seçmezdim. gerekçelerine gelince; eski bir araç alacaksınız güvenlik ve konfor anlamında çok eksikleri olacak. yakıt, mtv, sigorta, bakım, kasko masrafları durduğu yerde canınızı sıkabilir. park etme, manevra kabiliyeti vb. nedenlerden dolayı da sorun yaşayabilirsiniz. benim şahsen otobüs karavan fikri bir türlü kafama oturmuyor. tabi ki ben 7/24 yaşayacağım derseniz ve dezavantajları göz önünde bulundurursanız tercih edebilirsiniz, edenler var.

2- Bende en ağır basan seçenek. ithal yerli karavan karşılaştırması yaparken ithal karavanlardaki karavan tipi donanımları (dıştan kasetli wc, üç sistem buzdolabı, gazlı ısıtıcı, su ısıtıcı, ithal camlar vb.) yerlilere ekleyip öyle karşılaştırmak daha mantıklı olacaktır. zira böyle yaparsanız yerlilerin daha pahalı olduğunu göreceksiniz :smiley: dikkatli takip edildiğinde 2. el 250-300 aralığında bol ekstraları olan ithal karavanlar bulunabilir.

3- 2. el ithal karavan bakarken bütçeniz 300 leri zorluyorsa bence artık sıfır ithal karavanlar için firmalardan fiyat almaya başlayabilirsiniz. sıfır almanın avantajı 2 yıl garantiyi başından itibaren kullanmak ve istediğiniz ekstraları seçmek olabilir.

4- karavan hayatı hakkında çekinceleriniz varsa bence önce kiralayıp deneyimlemeniz güzel bir başlangıç olabilir. kiralama fiyatları yüksek gelebilir ancak karavanda ciddi bir yatırım. bence değer. çünkü karavan hayatı o kadar da toz pembe değil :smiley: kendi içinde zorlukları olan bir yaşam. ben kiralamak istemem diyorsanız. işte o zaman 4. seçenek devreye girebilir. ben bir bakıp çıkacağım :smiley: yani bir deneyeceğim bu hayat aileme uygun mu değil mi diye düşünüyorsanız yerli ve ucuz bir karavan alıp bu hayatı deneyimleyebilirsiniz. bu hayatın size uygun olduğundan eminseniz hiç yerli ile uğraşmayın direk ithallere yönelin başınız ağrımasın, canınız sıkılmasın derim ben naçizane :smiley:
 
Son düzenleme:

naçizane fikrim eğer ki o bütçeye rahat ulaşıyor olsam üzerine biraz daha koyar Avrupa karavanların en baz donanımı dahi olsa Avrupa karavan alırdım ha yetmiyor mu 2. elini alırdım.

bütçemin kısıtlı olmasından kaynaklı kendim yapıyorum şuanda ancak kesinlikle Avrupa taraftarıyım.

Yatıracağınız miktarı göz önünde bulunduracak olursak güvenlik ön planda aynı zamanda kaliteli olması ihtiyaçlara cevap verebilecek bilgi tecrübe ve donanıma sahip olmaları Avrupa karavanları çekici yapıyor bana göre.

2. araç masrafı beni üzmez yakıt olarak ta sıkıntı olmaz macerayı severim derseniz de minibüs-otobüs yapabilirsiniz :D
üstüne koymaya bile gerek kalmayabilir :smiley:

STERCKEMAN EASY 380 CE 4 KİŞİLİK FULL DONANIMLI ÇEKME KARAVAN Türkiye'nin en büyük ilan sitesi sahibinden.com'da - 1016801260

ADRIA AVIVA 360 DD 2018 TEMIZ ÇEKME KARAVAN Türkiye'nin en büyük ilan sitesi sahibinden.com'da - 1025718314

Adria Aviva 360 DD Tente+Mover Sorunsuz Türkiye'nin en büyük ilan sitesi sahibinden.com'da - 1020993389

Sahibinden 2018 Çekme Caravan Bürstner Premio Life 430 TS Türkiye'nin en büyük ilan sitesi sahibinden.com'da - 1026695499
 

Merhaba,

Karavanı kullanma tarzınız ile ilgili dikkatimi çeken bir şey var. Ailenizle birlikte kamp alanlarında, arkadaşlarınız ile birlikte doğada olmayı planlıyorsunuz. Burada kritik nokta doğa koşulları, çekme karavanlar doğada, bozuk yollarda çok hırpalanmaya gelmez ayrıca bu tip yerlere rahat girip çıkmak için 4 çeker araç gerekecektir size.
Yarı otobüs olarak nitelendirilen araçlardan yapılan karavanların 2 büyük sıkıntısı var, yakıt ve hantallık. 100 km de 20-22 lt yakıt harcarlar, her yere girip çıkamazlar
PSA ve benzeri sınıf araçlar daha dinamik ama yaşam alanı olarak 15 m3 altı olmamalı. Sayın msafacan çok doğru bir hususu belirtmiş. Alacağınız araç büyük ihtimalle yorulmuş bir araç olacak ve amacı olan A dan B ye istediğiniz an sorunsuz gidebilmesi için ciddi bakım ve onarım yapmanız gerekecek. Ne kadar yaparsanız yapın arıza çıkartma olasılığı sizde adrenalin düşmesine izin vermeyecek.
Şu ana kadar hep olumsuz oldum, kusura bakmayın,
Lütfen 2 hafta sonunuzu ayırın bence. Birisinde çekme karavan kiralayın diğerinde motokaravan ve bunları yaşayın. Üstatların dedikleri çok doğru, kendi yolunuzu bulmak için test yapmalısınız. Mesleğinize hitaben, önce analiz sonra geliştirme ve test, en son gerçek ortama taşıma yapmak en iyisi.

Sağlıklı kalın
 

Tabii çekme karavanlar her şeyi kendi dahilinde kamp çözümleri...
Otobüs alıp karavan yapmak için uğraşmak apayrı bir macera...
Bu yol uzun ve zorlu bir yol. Hesabı kitabı doğru yapılmasa insanı yıldırır da.
Sevgiler... Umarım faydanıza bir seçim olur.
Yorumunuz için teşekkür ederim :smiley: Planlamanın doğru yapılması için ön araştırmamı yapıyorum. Mutlaka bir şaşma olacak ama minimum olmasını hedefliyorum.
 



.
Stresinize çözüm olacağını düşündüğünüz şeyin sizi şimdiden strese sokmuş olması 😉 bir yana, karavanın kendisinin tahminizden fazla sorun barındırdığını atlamayın derim.
Karavanın sizin gibi aile yaşamının daha başında olan biri için, bütün birikimini üstelik olanaklarını zorlayarak yatırmaya değer olduğundan emin misiniz ? Unutmayın, karavanın ek masrafları da var.
Bilmem, eşiniz karavanı daha çok siz istediğiniz için mi istemekte ?
Müslüman mahallesinde salyangoz sattığımı düşünebilirsiniz ama inanın bunlar baştan doğru cevap verilmesi gereken temel sorular.

Amaç kendi stresinizi azaltmak ise belki daha dolaysız yolları olabilirdi ?
Üstelik karavanın bu mazot fiyatı ile biryerlere kaçtığı da yok. 😋

Forumdan “Nasıl karavan ?” sorunuza yeterli cevap alacağınız kesin.
Fakat seçiminizi aslında doğru yaptıracak olan, “Neden karavan ?” sorusuna da değer veriyorsanız (?), cevabının sağlaması için nötral kişilere danışmanız yerinde olurdu. Dedim ya, buradakilerin hepsi müslüman..


Torunum neredeyse çocuğunuz yaşında.
Babalığım depreşdi sanırım.. 😊
Seçiminiz hepinize mutluluk getirsin..

Değerlendirmeniz için teşekkür ederim. Evet vurgulamak istediğiniz konu önemli bir konu. Bir anlık hevesle yola çıkan biri değilim. Eşim ve ben uzun zamandır karavan sahibi olup olmama konusunda değerlendirme yapıyoruz ve artık kararımızı verdik. Bu yaz olmasa da önümüzdeki baharda karavan sahibi olmak istiyoruz.
 

Kullanım süreniz ve şekliniz bence çok önemli.
  1. Sadece hafta sonları , yılda bir iki kez 1 haftalık gezi diyorsanız, bence 4 metre civarı yerli çekme karavan işinizi görür.
  2. Uzun süreli karavanda kalacağım, hatta işimi de karavanda yapacağım, çok fazla haraketim olmayacak , karavanı koyacak yerim de var , arada gidip kalacağım derseniz 4 metre üzeri, mümkünse ithal çekme karavan öneririm.
  3. Sürekli yer değiştireceğim, gittiğim yerde en fazla 1-2 gün kalırım, ertesi gün yine yola çıkarım , neredeyse fırsat bulduğum an yola çıkacağım derseniz de , toplam 1-2 günlük kaçışlar için Transporter tarzı ya da uzun süreli kaçışlar için Fiat Ducato /Renault Master tarzı araç alıp , içini yavaş, yavaş yapın derim.
  4. Daha büyük araç , otobüs vs size çok fazla dert getirir.

Yorumunuz için teşekkür ederim. Açıkcası yazdıklarınıza bakınca bana uygun olan panelvan' dan karavan dönüşümü gibi duruyor. Yarı otobüs istememin sebebi içinin rahat olması ve içerisine hayatı kolaylaştıracak her türlü cihazı koyabilmekti ama bakınca belki ilk karavan için bu kadar büyük araç olması bana faydadan çok dert getirir. İçini ferah ve rahat olarak tasarlayabilirsem ducato/master panelvan araçta artıları ile işimi çözer.
 

.
Karavan düşüncesi kesin ise Teoman beyin sıralaması bence 3-2-1-4 olarak dikkate alınmalı.

*4. Evvelsi gün 11 yıllık Westfalia karavanımın artık sızıntı yapmaya başlayan penceresini değiştirdim. Bu iş için kullandığım ~15 € Dekasil 8936 yerine, bizde yerli karavanlarda 40-50 Liralık banyo silikonları kullanıldığını tahmin edebiliyorum. Butik üretim yapan yerli karavan üreticilerinin ne toptan alet ve malzeme tedariğinde ve ne de çağdaş üretim bilgi ve teknolojisinde bir karavanı Avrupa marka karavanlarda oldugu gibi sadece iki günde bitirebilecek durum ve kaliteye ulaşabileceklerini beklemek gerçekçi değil. Ürünlerinin böylelikle göreceli olarak pahalı olması ise gayet normal.
Yerli üreticilerin kenar birleşimlerini nasıl yaptığı, alüminyum terlemesinin (elektroliz) ne olduğu, nasıl önlenebileceği, karavanların neminin nasıl ölçüldüğü üzerinde konuşulmadığı hatta bilinmediği düşünülürse, bu taşıtlara uzun yıllar kullanım amacıyla para yatırmak bence risk sayılmalı.

İthal karavanlardaki güvenli gaz sistemi hiçbir yerli karavanda yok.
İşin daha kötüsü, sanırım soran da yok..

Size katılıyorum. Bahsettiğiniz güvenli gaz sistemi, nem konusunu notlarıma aldım. Çekme karavan olursa ithal 1. yada 2. el düşüneceğim.
 

naçizane fikrim eğer ki o bütçeye rahat ulaşıyor olsam üzerine biraz daha koyar Avrupa karavanların en baz donanımı dahi olsa Avrupa karavan alırdım ha yetmiyor mu 2. elini alırdım.

bütçemin kısıtlı olmasından kaynaklı kendim yapıyorum şuanda ancak kesinlikle Avrupa taraftarıyım.

Yatıracağınız miktarı göz önünde bulunduracak olursak güvenlik ön planda aynı zamanda kaliteli olması ihtiyaçlara cevap verebilecek bilgi tecrübe ve donanıma sahip olmaları Avrupa karavanları çekici yapıyor bana göre.

2. araç masrafı beni üzmez yakıt olarak ta sıkıntı olmaz macerayı severim derseniz de minibüs-otobüs yapabilirsiniz :D

Yorumunuz için teşekkür ederim. Galiba ithal çekme karavanı biraz daha sonraya bırakıp panelvan bir aracı yavaş yavaş hazırlamak en doğrusu olacak.
 


Yorumunuz ve paylaştığınız ilanlar için teşekkür ederim. İthal çekme karavan konusunda netleştim ama galiba en doğrusu panelvan araç ile kendim emek harcayarak birşeyler ortaya çıkarmak olacak. Daha küçük bir araç şuan için bana uygun olabilir. Yarı otobüsle hiç beklenmeyen sorunlarla karşılaşma ihtimalimiz hayli yüksek görünüyor. Karavanla ilgili endişemiz bulunmuyor sonuçta ev konforu beklenmiyor. Belki ferah bir tasarımla bizi sıkmayan bir araç elde ederiz. Tekrar teşekkür ederim cevabınız için.
 



Merhaba,

Karavanı kullanma tarzınız ile ilgili dikkatimi çeken bir şey var. Ailenizle birlikte kamp alanlarında, arkadaşlarınız ile birlikte doğada olmayı planlıyorsunuz. Burada kritik nokta doğa koşulları, çekme karavanlar doğada, bozuk yollarda çok hırpalanmaya gelmez ayrıca bu tip yerlere rahat girip çıkmak için 4 çeker araç gerekecektir size.
Yarı otobüs olarak nitelendirilen araçlardan yapılan karavanların 2 büyük sıkıntısı var, yakıt ve hantallık. 100 km de 20-22 lt yakıt harcarlar, her yere girip çıkamazlar
PSA ve benzeri sınıf araçlar daha dinamik ama yaşam alanı olarak 15 m3 altı olmamalı. Sayın msafacan çok doğru bir hususu belirtmiş. Alacağınız araç büyük ihtimalle yorulmuş bir araç olacak ve amacı olan A dan B ye istediğiniz an sorunsuz gidebilmesi için ciddi bakım ve onarım yapmanız gerekecek. Ne kadar yaparsanız yapın arıza çıkartma olasılığı sizde adrenalin düşmesine izin vermeyecek.
Şu ana kadar hep olumsuz oldum, kusura bakmayın,
Lütfen 2 hafta sonunuzu ayırın bence. Birisinde çekme karavan kiralayın diğerinde motokaravan ve bunları yaşayın. Üstatların dedikleri çok doğru, kendi yolunuzu bulmak için test yapmalısınız. Mesleğinize hitaben, önce analiz sonra geliştirme ve test, en son gerçek ortama taşıma yapmak en iyisi.

Sağlıklı kalın

Cevabınız için teşekkür ederim. Galiba meslektaşız :smiley: Kiralama için birkaç defa niyetlendim fakat kiralama firmalarının profesyonel olmaması vb. durumlar sebebi ile kiralama yapamadım. Avis' le görüştüm müsait karavanı kalmamıştı sonraki denemelerimde ise gördüm ki karavan kiralama fiyatlarını sürekli artırıyorlar. 7 günlük motokaravan kiralama bedeli için 20000 tl istedi ve bende vazgeçtim :smiley: Uygun fiyatlılar elbet vardır ama doğru bir firma bulamazsam karavan yaşamını sevsemde kiralayan firma sebebi ile beni yıldırma ihtimalleri hiç az değil. Ki bu konuda gayet şansız birisiyim. Bildiğiniz güvenilir bir firma var ise görüşebilirim ama onun haricinde şartları okurken bile kiralama yapanların yaklaşımları beni rahatsız ediyor.
Yarı otobüs benim için ciddi bir uğraş olacak. Çekme karavandan da şu noktada vazgeçersem belki en iyisi ducato/master sayın bartek' in önerdiği gibi. Hacim olarak küçük olması bir çok şeyi iyi planlıyarak sığdırmayı gerektiriyor ama hazırlık sürecini de kısaltabilir. Bu araçların yapımı içinde ciddi kaynak var. Bütçemde yeterli olur düşüncesindeyim. Yakında kavramsal tasarım sürecine başlarım diye düşünüyorum :smiley:
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,438
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

SON KONULAR



Geri
Üst