Karavanda Bulunması Gereken Malzemeler

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan drares Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 72
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 88,463
.
Herkez iyi niyetle yazıyor ama başlıkta yazılan malzeme veya aletlerin gerekliliğinin,
* denenmiş mi yoksa,
* tahmini mi olduklarını bilmekte yarar var.

Herhangi birşeyin gerekliliği, onun karavan için de gerekliliğinin göstergesi değil. Özellikle yollarda zaten kolay temin edilebilecekler için..
 
Son düzenleme:

Etiketler
Arkadaşlar,
Bu başlığa daha önce cevap verdim mi bilemedim. Genişletme aynaları gibi çok önemli şeyler zaten söylenmiştir ama benim çekmeli karavanımda olmazsa olmazlarım arasında ocağın üstünde tost yapan aletle, Düdüklü tencere standarttır.
 


.
Yücel bey, eğer size göre temel gereksinimlerinize zaten cevap verebiliyorsa, bence bir karavan için en büyük lüks, aracınızın hareket serbestliği olmalı ?

Otobüsten karavan yapanların olası yanılgısının da lüksü karavanın içinde aramak olduğunu düşünüyorum. Karavanda bütün iş sonunda gereksinimlerin karşılanmasıyla, hareket serbestliğinin dengesinde yatmalı..

Ne kadar büyükse, o kadar iyiyi, karavanın felsefesiyle ilişkilendirmek zor..
 
Son düzenleme:

.
.........

Ne kadar büyükse, o kadar iyiyi, karavanın felsefesiyle ilişkilendirmek zor..

Bu sözün bir benzerini başka alan içinde paradoks olarak sorulmuyormuydu?
O paradoksun yanıtı kişinin kendi tatmin duygusuna göre değiştiğine göre; karavan büyüklüğü ,kullanılacak ekipman tercihleride o yönde olacaktır.
Kaçınılmaz seçim bu.
 



.
Felsefelerin gerçeklerle karşılaştıklarında tökezlemeleri kaderleri olmalı ?
Milyarlarca insan bile Marx’ın felsefesini gerçekleştiremedi.
Nerede kaldı karavanı felsefesine göre yaşamak.

Unutmayalım bir tüketim toplumunda, onun şekillendirdiği fertler olarak yaşıyoruz.
Ne kadar tüketirsen o kadar makbulsün de sloganımız.
Bazen kendimizi bilerek veya bilmeyerek mutsuz etmemizin de sebebi bu olmalı ?
Üstelik bazen de tükenen biz oluyoruz..
 
Son düzenleme:

Edindiğim tecrübelerimle şunu söylerim;Sadece ihtiyaçlar bu da kişiden kişiye değişir bu sebeple de ''Abartmayın''derim Yani çok açmayın ama çok kısmayın da Detaylara da bulaşmayın İşte tam bu noktada tecrübe devreye girer Tecrübe size ihtiyaçlarınızla hırslarınız arasındaki ayrımı gösterir
 


Bu konuya sağlık açısından cevap vereyim. Yeni öğrendiğim bilgiyi paylaşıyorum. Doktor diyor ki bel ağrısının 2 sebebi var. Birisi amino asit eksikliği diğeri gece yemek yeme alışkanlığı.

Gerçekten bir çok karavancıya bakıyorum buna çadırla kamp kuranlarda dahil yetersiz besleniyorlar.

Yumurta, et çeşitleri, süt ve süt ürünleri bunlardan eksik beslenenler b12 multivitamin kompleks amino asit tozu yada tabletleri kullanmalı diyordu doktor.

Ben şahsen bel ağrım için beslenmeme hayvansal ürünler eklediğimde ekleyemediğimde takviye kullandığımda geçtiğini gözlemledim.

Kısaca öncelik sağlık olmalı ve mutfağa ilk önemi göstermeliyiz. Tv olmaz kitap okuruz ama sağlık yoksa yolda kalırız.

Bu arada bende 1 haftalık araştırmayla uzun bir liste hazırladım kendime. Tavası tenceresi şişe açacağı salatalık soyacağı çarşafı yastığı vs diye. Amacım her ne yaparsam yapayım eksiksiz yola çıkmak.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,382
Mesajlar
1,517,423
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

SON KONULAR



Geri
Üst