Karavanda Su Depolarının Temizliği

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan drares Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,548
Merhaba pis su ile temiz su baglantisi yanlış yapilmis oldugunda tuvalet suyu temiz su deposuna karıştı
Biraz geç fark ettik. Temizlik nasıl yapılacak. Bağlantı asıl olucak
Sifona basıldığında tuvalet suyu depoya gidiyor . Çok zor durumdayım nasıl düzeltirim bu durumu bilmiyorum
Lütfen bana bu konuda yardımcı olun .
Öncelikle bağlantıları düzeltin. Tuvalet giderini pis su deposuna bağlatın. Vakum yaparsa da karışabilir. Havalık gerekebilir. Nasıl bir klozet kullandınız acaba?

Sonra temiz su deposunu boşaltın. 1 kere su ile doldurup klor atıp kaba temizlik-flushing yapın. Klor tabletleri veya likit klor kullanarak tekrar doldurun. Bir gün dursun. Klor miktarı litre de 0,1-0,3 mg dır. Siz 0,5 yapın ama gazını solumayın, direkt temas etmeyin. Ayrıca metaller ile teması korozyon yaratır. Temiz su deponuz plastiktir umarım. Metal ise delinebilir.

Kloru belli bir süre normal dozda kullanmaya devam edin. 0,1-0,3 mg/lt.

SM-S908E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Etiketler
Karavanda siyah su tankı kimyasal ve doğal yöntemle temizliği hakkında bilgilerinizi paylaşabilirmisiniz
 

.
Normalde karavanlarda, bütün marka karavanlarda olduğu gibi siyah su deposu bulunmamakta. Zaten bu amaçla kullanılan tuvalet kasetleri tamamen yeterli durumdalar. Yat tuvaletl kullanımındaki siyah su deposu da aslında gri su için başka bir depoyu gereksiz bırakabilmekte.

Eğer sorduğunuz üzere karavanınızda ikisi de varsa, siyah su deposu için hacmı yüzünden normal tuvalet kimyasalları pahalıya gelebillmekteler. Boşaltımdaki kokuyu bastırmak için aslında gübre olan demir 2 sülfatı (kara boya) memnuniyetle kullananları biliyorum. Gerçi onun az da olsa kendi kokusu ve boşaltırken leke yapma durumu var. Yine de çekinmeden deneyin.
Klorak benzeri kimyasallar ise çevreye zarar verdiklerinden karavancılığın oturduğu ülkelerde kullanılmamaktalar. Boşaltma kokusundan çevrenin rahatsız olmadığından (?) eminseniz, hiç bir şey yapmanıza bile gerek yok.
Tabii en doğrusu, keşif amaçlı olanları hariç, böyle deposu olmayan bir karavan olurdu.

Gri su deponuz için ise hiçbir şey yapmanıza gerek yok. Sadece gezi sonunda deponuzun boşaltılmış olması yeterli. Musluğunu da kapalı bırakırsanız, ağzının küf ve mantarla örtülmesini önlemiş olursunuz.

İki deponun da dezenfeksiyonu hem gereksiz hem de zaten mümkün değil !

Diğer önemli bir nokta da boşaltımın şu anda Türkiye’nin yarısından fazla belediyesinde olan arıtma tesislerine bağlı bir kanalizasyona yapılması.
Sanırım küçük ve turistik olmayan bölgelerde kısa bir araştırma, çevre sorumluluğu açısından yerinde olurdu ?

Sorumluluğumuzun karavanın kapısında bitmediğinde hemfikir olmalıyız ? 😉
 
Son düzenleme:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,410
Mesajlar
1,517,694
Kayıtlı Üye Sayımız
172,066
Kaydolan Son Üyemiz
Birkium

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst