Karavanı Aldım Tavsiye Istiyorum

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serkanesmer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,123

serkanesmer

Yeni Üye
Mesajlar
15
Tepkime Puanı
3
Merhaba. En sonunda bütçeme uygun bir cekme karavan buldum sözleşmemizi yaptık. Subat sonu gibi teslim edilecek. bilinen markalardan değil ama özellikleri ve kullanılan malzeme beni tatmin etti.
O1-BELGE VE ADINIZA FATURALI
KARAVAN EBATLARI:3.60 MT.UZUNLUK (3.90 OLARAKTA ÜRETİM YAPILABİLİR.)
:2.00 MT. EN - 2.00 MT. YÜKSEKLİK
ALMAN MALI(AL-KO YADA KNOT MARKA) FRENLİ SİSTEM KAPLİN VE TORSİYONLU 1050 KG DİNGİL.
DIŞ KAPLAMA PASLANMAZ VE KÜF TUTMAZ ALİMÜNYUM KOMPASİT MALZEMEDEN YAPILMAKTADIR.
2 YIL GARANTİ SÜRESİ.
2 KİŞİLİK RANZA (PRİZLER-HAVALANDIRMA CAMLARI).
U OTURMA GRUBU 2 KİŞİLİK YATAK OLABİLİR.
YEMEK MASASI. MUTFAK ALT VE ÜST DOLAPLARI.
2'Lİ ANKASTRE OCAK VE EVYE. DUŞAKABİN-LAVABO.
İÇ VE DIŞ DUŞ. 20 LT KASET WC MOBİLYALAR SUNTALAM MDF YADA SU KONTRASI.
PANAROMİK CAM TAVAN-SUNROFF-BÜTÜN CAMLARDA SİNEKLİ VE GÖLGELİK.
100 LT.TEMİZ SU DEPOSU-TEMİZ SU DOLUM AĞZI. HİDRAFOR.DIŞ ELEKTRİK (220W).
İÇ VE DIŞ AYDINLATMA. PİSTONLU YUKARI AÇILIR ÖN CAM. 90 LT BUZDOLABI.

sizce ilave olarak ne yaptırmalı istemeli ve almalıyım. güvenlik emniyet ve enerji olarak tavsiyelerinizi bekliyorum
 

Etiketler


Şasesi yerli sanırım. O belirtilmemiş özelliklerde.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 





Güneş enerjisi sistemi yaptırırsanız rahat olur. Karavanı kışın kullanmak için vebasto olabilir. Güvenlik için kaplin kilidi edinin. Hayırlı olsun.
güneş enerjisi evet aklımda yaptıracagım webasto daha sonra alacagım bu ara cok masraf oldu :smiley:) önceligim güvenlik simdilik kaplin kilidi yeterli olurmu başka bişeyler almalımıyım
 


Yavuz hırsıza kilit kar etmez. Hiçbir kilit yeterlidir diyemeyiz. Ama epey koruyucu olur. Karavanı zincirle bir yere bağlarsanız şüphesiz bu daha iyi olur. Ama benim bağlayacak yerim yok mecburen kaplin kilidi ile yetiniyoruz.
 

enerji sistemi ilk yapacagım iş. gri su dısarı akıyor oraya bir bidon alacagım. karanlık perde nedir anlayamadım
Karanlık perde hem pencerelerden gelecek olan ışığı keser hem de az çok isi izolasyonu için.

Standart güneşlikler uyku durumunu bozabiliyor ışık geçirdiği için.

Kervan yolda duzulur hesabı, gün geçtikçe ihtiyaçlar şekilleniyor.
 



gülegüle kullanın markayı daha önce duymadım umarım memnun kalırsınız ağırlık nedir sanki 750 kg üstü gibi duruyor belgesini verecek mi üretici bu önemli fiat verebilirmisiniz yukarıdaki hususlar sonrası iç döşeme halı kestirilebilir ama
 


güneş enerjisi evet aklımda yaptıracagım webasto daha sonra alacagım bu ara cok masraf oldu :smiley:) önceligim güvenlik simdilik kaplin kilidi yeterli olurmu başka bişeyler almalımıyım
4-5 metre zincir ile sağlam asma kilit uzun süreli kullanılmayan park alanlrına bırakılırken destek olabilir ancak bu hırsız milletine kilit olmaz derler ama işinide kolaya bırakmamak lazım
 

Yavuz hırsıza kilit kar etmez. Hiçbir kilit yeterlidir diyemeyiz. Ama epey koruyucu olur. Karavanı zincirle bir yere bağlarsanız şüphesiz bu daha iyi olur. Ama benim bağlayacak yerim yok mecburen kaplin kilidi ile yetiniyoruz.

Ben önümüzdeki sene başı itibariyle sitenin önüne, sokağa bırakacağım çekme karavanı. Kışlama ücretleri de malum zamlardan nasibini aldı İstanbul'da. Güvenlik önlemi olarak alko teker kilidi, alko kaplin kilidi takacağım. Ek olarak motosikletler için üretilen kesilemeyen grade zincirlerden alıp tekeri şasiye zincirlemeyi de düşünüyorum.

Vakti olan varsa bu zincirlerin incelendiği şu videoyu öneririm.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=choNZnREzs4
 




çanakkale de şimdilik böyle bir korkumuz yok ancak nisan ayı gibi karavanı evin önünden asos ta küçük bie zeytinliğim var oaraya koyacağım orada haftada bir gideceğim için korkum var ancak bu şase ile tekeri zincirlemek iyi fikir ama bizim güney karavan da şase de yer var mı bi bakmam lazım fotokapan iyi birde kamera görünümlü harekete duyarlı içinde kırmızı led tek lamba olan sahte kamera var onuda almayı düşünüyorum
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,429
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst