Karavanımın Güneş Panellerinde Hangi Jel Akü Markasını Kullanırsam Problem Yaşamam

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yekeyek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,552

yekeyek

Yeni Üye
Mesajlar
3
Tepkime Puanı
3
Merhaba;

Çekme karavanımda 2 adet güneş panelim var.

Buna bağlı olan 2 adet aküler ömrünü tamamlamış durumda ve yeni jel akülere ihtiyacım var.

Gerçek jel akü kullanan ve sıkıntı çıkarmaz diyebileceğiniz jel akü markaları varsa yardımcı olursanız sevinirim.

Karavanımda aşağıdaki tertibatlar mevcut.Buna göre önerebileceğiniz markaları ve modellerini yazarsanız sevinirim.

1-12V buzdolabı
2-2 adet Led Aydınlatma(İç mekan ve dış mekanı aydınlatmak için)
3-12V teyp
4-12V su pompası
5- Soğuk havalarda ısınmayı sağlamak için webasto
6-2 adet Telefonu şarj etmek için usb çıkışı mevcut.

Bu donanımlara göre önereceğiniz markaları inceleyip bütçeme uygun olanı almayı düşünüyorum.
 

Etiketler


tabi ki lityum ion. ben evde bahçe aydınlatması için yıllardır kurşun asit aküsü kullanıyorum. hepsi aynı. jel akü de alsam fark etmiyor. taş çatlasa 2 sene içinde aküler tamamen ölüyor. çok daha pahalı bir controller aldım fark etmedi. bu işi bence yapabilecekseniz lityum akülerle yapmalısınız. elektrikli bisikletlerim var, lityum aküleri var, motor dehşet akım çekiyor ve kontroller feci şekilde ısınıyor. buna rağmen 4 senedir hala çalışıyor aynı bataryalar. mesele, derin deşarj olduğunda kurşun asit akülerinin sülfatlaşması. bu durumda da kapasite artan bir hız ile tükeniyor. kabaca kurşun asit aküsü yüzde 50 kapasitesini kullanabiliyorsa jel akü yüzde 60 lityum iyon ise yüzde 80 kapasitesini kullanıp bozulmadan kalabiliyor. lityum akülerin bir sorunu var, kullanılmasalar bile dolu şekilde tutulurlarda her sene kapasitelerinin yüzde 10 unu kaybedeler.
 





ORBUS 12 VOLT / 100 AMPER den şaşmayın, ben 4 yıldır kullanıyorum , başka bir marka daha eklemiştim, maalesef ki patladı alt tarafından ve attım, şimdi ORBUS arıyorum gerçek JEL ,

yani sahtekarların yaptığı JEL TEKNOLOJİSİ değil.

Görüşmek üzere
 

orbus, abus, ortec, jel aku kullandim yayla evinde ve jel akuler yuzde 80 derin desarja dayaniyor, utu, elektrikli supurge, sac kurutma, 220 v buro tipi buzdolabi kullaniyoruz hicbir sorun yasatmadi, ve 3 sene dayaniyor 3 seneden sonrasini dusunmeyin :smiley: su anda 80ah abus jel aku kullaniyorum 4 adet mevcut gayet memnunum, bir kere sulu aku kullanayim dedim denemek icin 150 ah 3 gun icinde pert oldu sakin sulu aku denemeyin :smiley:

LYA-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Son düzenleme:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,440
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst