Karavanımızın Imalatına Başladık

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan lucias Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 41
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,696
değerli @lucias , mesajınızın bir kısmının bana hitap ettiğini düşündüğüm için izninizle bir kaç cümle yazacağım.

ne sizi, ne de varlığını sonradan öğrendiğim ortağınızı tanımıyorum. forumda yazdığınız yazılara ve eklediğiniz fotoğraflara bakarak yorumluyorum. kişiliğinize, bilginize, maharetinize en ufak bir sözüm olmadı olmaz. yazdıklarım yapılan iş ve yapılış şekli ile alakalı. dalga geçmek de söz konusu değil. benimki tam anlamıyla dost acı söyler durumu, ifade şeklim kırıcı olduysa da özür dilerim. bazı konuları netleştirmek için yeniden yazıyorum.

* karavan yapma kararınız doğru ama yapış şeklinizin yanlış olduğunu söyledim hala da söylüyorum.
* karavanınızın emniyetsiz olduğunu söyledim hala da söylüyorum
* tasarımınızın ve işçiliğinizin anlattığınız gibi yüksek mühendislik ürünü olmadığını söyledim hala da söylüyorum. şasenin karavan şasesi ile alakası yok. sonraki fotoğrafta da bir bahçede yapılmış kafes benzeri bir şey var. kaynak makinesi, avuç içi taşlama ve metre kullanabilen herkes bunu arka bahçesinde veya garajında yapabilir.
* deneyimli karavancıların uyarılarını dikkate almadınız, ben herşeyi bilirim herkesten de iyi yaparım havası var ( ben öyle anladım değilse özür dilerim).
* atalarımız büyük lokma ye büyük konuşma demişler boşuna da söylememişler, büyük iddialarla, afra tafrayla, forumda yazanlara ayar vererek başlanan işlerin sonu gelmedi, kimi bütçeyi tüketmekten kimi beceriksizlikten yarım kaldı ya da zamansızlıktan hastalıktan borçlarımdan gibi uyduruk gerekçelerle satışa çıktı. nice koçyiğitler derken bunu kastetmiştim, sizinki de bu yolda ilerliyor, satışa çıktı bile. insanların projenizi çok beğendiğini talep geldiği için ilan verdiğinizi yazmışsınız. fotoğraftaki şase ve kafesi beğenerek size ilan verdirecek kadar beğenen kaç kişi oldu merak ediyorum. ilan vermeden sadece talep edenlere imalat yapabilirdiniz. ilan vermenizin gerekçesi inandırıcı değil.
* gizli kapaklı iş yaptığınızı iddia etmedim, elbette istediğiniz imalatı yapabilirsiniz hatta müşteri bulursanız satabilirsiniz.
* uyarılarım sadece güvenlik kaygısıyla yazıldı. hem sizin hem de trafikte karşınıza çıkacaklar için.
 

Etiketler
Öncelikle belirtmek istiyorum garipçe, hoyratça ve dalga geçercesine yorum yapanların yorumları benim ve arkadaşlarım için hiçbir önem arz etmiyor, siz önce bizim yaptıklarımızla değil kendi yapamadıklarınızla dalga geçin. Biz hayalimizi gerçekleştirmek için bir yola çıktık, bu süreçte amacımız maddi imkanlarımız ölçüsünde yavaş yavaş yapacağımız şekilde kendimize karavan üretmekti. Çevremizdeki insanlar bu projeyi çok beğendi ve iş birden bunu nasıl yapıyorsundan ziyade "bize de yaparmısına" döndü. O sebeple yaptığımız çalışmayı ilana koyduk. Oradan da çok olumlu geri dönüşler oldu. Biz bu işin ticaretini yapmıyoruz, ama baktık ki gelen talepler bizi o yöne götürüyor tabi ki de bu taleplere sessiz kalınmaz, hepsi vergi dairesine vereceğiniz bir dilekçeye bakar. Burada gizli kapaklı bir iş yapmıyoruz, kaldı ki biz bu işi gizli saklı yapacak olsak fersah fersah planları, yapım detaylarını niye paylaşalım. Burasının bir forum sitesi olduğu bilinci ile hareket ediyoruz, bilginin paylaştıkça çoğalacağı, kollektif üretimin toplumun her kesimi için faydalı olacağı felsefesini benimsiyoruz. İsteyen bize güvenir, istemeyen bakıp geçer.

Bu işe başlamayı düşünen dostlar için son bir dipnot; İster Çekme karavan ister motokaravan imalatı sanıldığı kadar zor bir iş değil, karavan hayalini gerçekleştirmek isteyen herkese imkanları müsaitse başlamalarını öneririm. Siz bakmayın buradan yapılan olumsuz yorumlara. Bu olumsuz yorum yazan kişilerin hesaplarını inceleyin sürekli aynı şeyi yapmışlar, acımasızca eleştiri eleştiri. Bu forumda nice değerli yazar var onları saygı ile selamlıyorum, eğer ki onlar olmasaydı açıkçası benimde gözümde çok büyüktü bu iş ama internetin sonsuz dünyası herkese ışık oluyor. Ünlü bir aktivistin dediği gibi "Gerçekçi ol, imkansızı iste!.."


Fazla sayıda eleştiri gelince sabretmek kolay değil ama fikirlerin tartıştığı zevkle takibettiğim bir başlık. Herkes aynı fikirde olursa sonuç çok zaman beklenen neticeyi vermeyebilir.
Canınız sıkıldıkça profilinizdei özel başlığa (Gerçekçi ol, imkansızı iste... ) bakmanızı tavsiye ederim. :smiley:

Iyi çalışmalar, başarılar.
 
Son düzenleme:



oyle demeyelim de talep patlamasi olmus diyelim murat hocam :smiley: malum yogun istek uzerine seri uretime gecilmisti
 





Konuyu görünce dedim ki birisi güzel bir projeye imza atacak bana da fikir verir ama 😀
 
Son düzenleme:





Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,441
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

SON KONULAR



Geri
Üst