Karavanist - Karavan Fuarı 2021

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gezilecekrota Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,883



Krizler fırsattır. Fırsatı kazanca dönüştürmek ise beceridir.

Gerek yat gerek karavan sektörü altın çağını yaşarken sektörün böylesi fuarı ıskalamasının iki açıklaması olabilir;

Ya işleri başından aşkın gereksiz bir vakit ve nakit kaybı olarak görüyorlar,

Ya da büyük bir öngörüsüzlük içindeler.

En büyük hayal kırıklığım donanım sağlayıcılarının eksikliği oldu.

Ben motokaravan odaklı gezdim. Çekme karavanlarla ilgilenmedim ama hakimiyet çekme karavancılardaydı bu fuarda.

Youtube'ta fuarı gezip yorumlayanların çekimlerine rastladım. Zaman içerisinde çoğalacaktır bu tür kritikler.

Belirttiğim gibi ben donanım ağırlıklı gittim bir kaç güzel detay dışında tatmin edici bulmadım.

Çift katlı pleksi karavan camı üretimi yapan bir firmaya rastladım ürün görünüşü iyi fakat kullananların da yorumlarına ulaşmak lazım. Kısaca referansları kontrol etmekte yarar var. İlk izlenimim tercih edilebilir.

Buzdolabı konusunda 12/24 volt altyapısına sahip manisalı üreticinin ürünleri tatmin edici. Dönüştürülen tip buzdolabı değil. İthale göre fiyat avantajı çok iyi ama bence gene de pahalı. Büro tipi 140 lt dolap piyasa fiyatı 800/1000 TL bandında ama 12/24 volt karavan tipi olunca birden 3000 TL oluyor. Denizcilerin "marinize" dediği durum karavanda da var.

Bombeli çok şık bir karavan penceresi gördüm. PSA grubu araç tepesine uyarmı diye düşündüm uymuyormuş ama çok talep olmuş firmaya bu konuda bir öneri ileteceğiz dedi firma sahibi. Tam şoför mahallinin üstüne konuyor muhteşem bir ferahlık sağlıyor. Üstelik açılabilen mekanizmalı.

Dai Shava yoktu fuarda. Trumanın combi cp plus modelinin yerli versiyonuna ihtiyaç var üzerine yoğunlaşın diyecektim. yerleri ümraniyede gideceğim ilk fırsatta.

Fuarda Combi 4 CP Plus LPG'li modeli vardı. Isıtma ve sıcak su sorununu çözen çok güzel bir cihaz ama çok pahalı.

Kasetli wc konusunda yerli üreticiyi önyargımla ıskaladım. Yerli firma olduğunu bilmiyordum sonra öğrendim. Stantta bir ziyaretçiye kasetli wc için 2750 gibi bir rakam telaffuz ettiklerini duyunca thetford daha iyi ve ekonomik dedim içimden.

Türkün beslenme alışkanlığına uymasa da kompost klozetin de fuarda olmaması bir eksiklik aslında

Gerek izolasyon gerek elektrik gerek LPG gaz sistemleri de eksikliği hissedilen sektörlerdi.

Hazır mıtfakçılar gibi henüz hazır karavan modüler mobilya sistemleri üzerine kafa yoran müteşebbisler de yoktu fuarda. Hiç değilse modüler banyo çözümleri olabilirdi.

En komiği "basamak" üreticisi ile olan sohbetti. Manuel basamak 750 TL. Otomatik olan 130 Euro. İthalmi dedim yok üretiyoruz dedi. Neden Euro fiyat veriyorsunuz dedim. Alüminyum ithal dedi. Peki manuel modelin alüminyumu yerli mi dedim karşılıklı bakıştık birbirimizi anladık. Abi "marinizasyonun" başlangıç aşamasında henüz.

Motokaravan üreticileri henüz işin başında. Sektörde markalaşmış IMAJ gibi firmalar yoktu. Yukarıda belirttiğim gibi Vakit ve Nakit mevzusundan katılıma gerek duymamışlar.

Gördüğüm araçlar çok amatör yaklaşımla dönüştürülmüş. Profesyonel detay dokunuşlar çok azdı.

Hakikaten tam marangoz kafasıyla fırsatı değerlendirelim cingözlüğü hakim olmuş.

AR-GE ve Estetik henüz öncelikler arasına pek girememiş.

Benim izlenimlerim böyleydi.
 





Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,382
Mesajlar
1,517,428
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

SON KONULAR



Geri
Üst