Kastamonu Cide Amasra Safranbolu Rotası

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BörüBars Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,707
Gzel yer

Yukarda resimde gördüğümüz deniz kenarında bir yerin günlük ücreti Italya ve Fransa’da çok yüksek olur. Her karavancı ödeyemez.

Türkiye’yi hala karavancılık cenneti yapan böyle yerler. Kıymetini bilmemiz lazım.
 
Son düzenleme:

Etiketler
Çok güzel. Keşke herkes en azından bu şekilde bir gezi özeti atsa, forum ansiklopedi gibi olur.

Teşekkürler.

Ben de 13 Ekim'de Ankara'dan başlayacağım Kemer - Mersin etabını resimlemeyi ve anlatmayı düşünüyorum. Hazırlıklara başladım. Kalınacak kamp yerlerini tespit ediyorum ve çekme karavanımda bu uzun yolculuk için hangi ağırlıklardan fedakarlık edebilirim diye bakıyorum.

Sanırım yolculuklar ayrı keyif, hazırlıklar apayrı...

Gezi anlatımları başlıyooooor.

1664009140489
 


Safranbolu merkez artık akşam oluyor. Şehir içinde ana caddesinde yakın bir arka sokağa arabayı park edip yöresel yemeklerden akşam yemeği yiyoruz.

Önceden belirlediğim şehir manzaralı Uçak parkının bulunduğu noktaya gidiyorum. Safranbolu akşam hareketli ve güzel.

Belirlediğim noktaya geldiğimde ortada sadece uçak kalmış ancak park kısmı uçmuş. Ancak yanında şehir manzaralı bir otopark var. İngilizce de yazılmış. Park4Night'ta konumu mevcut. WC ya da çeşme yok. Gerçi şehrin her yerinde çeşme var o ayrı.

Otopark tam içmelik mekan. Zaten demeden akşamcı çiftler geldi. Baktım tipler düzgün sıkıntı yok : ) Bir iki akşamcı sohbeti, yol da polis uygulamaları, bekçi ziyaretleri derken, 4- 5 akşamcı tayfadan sonra geceyi sessiz bir şekilde geçirdik. Buarada kamping alan da mevcut şehir içinde.
Ekli dosyayı görüntüle 639961

Sabah yabancı karavancıları gördüm ama muhtemelen herkes bizim gibi ksıa süreli gezip gitmekte.

Kaymakamlar evi, Kent Müzesi Eski Safranbolu sokakları, Köprülü Camii v.ss Eski sokaklar... ilk defa insan görmüş esnaf gibi dakka başı lokum yedirmek isteyenlerle dolu. Hele bir ablamız, lokum ikram ederken kibar, baktı bizde iş yok anında konuştuğu cümle bitmeden başkasına saldırdı hemen. Nerde kaldı sizin ahilik kültürünüz. Herkes yeme derdinde...
Yav arkadaş hepiniz de mi aç kaldınız. Ses çıkarmayan adam gibi duran bir esnaftan alış-veriş yaptım haliyle.

Buarada eski Safranbolu evini görmek için kaymakamlar evi yeterli. İçinde zaten eski eşyalardan v.b her şey var dolu dolu. Girişte ödediğiniz ücret Kent Müzesi içinde geçerli.

Kent Müzesi bahçesinden bir bakış;
Ekli dosyayı görüntüle 639962

Kent Müzesi bana boş geldi ama gezilebilecek bir nokta işte...

Yarım gün merkezi gezmek yetti bize. Arkasından Ankara'ya bastım. Tabii otobanı kullanmaya gerek yok. Gerede > Kızılcahamam, akşam yemeğini de Kızılcahamam Soğuksu'da yiyip Ankara'ya vardım.

***Notlar:
Enerji sistemim basit 100x2=200 amper Agm akü, 200x2=400wattlı iki panel yetti.
Karadeniz'de yüksekte bulunduğum sürede öğleye kadar ara ara sis bulut oldu ama güneşte açtı sonrasında hep. Tam bulutlu ortamda test edemedim.
220 volt buzdolabından dolayı invertör ve buzdolabı hep açıkı.

Yokuş, dik, virajlı yollarda önden çeker aracım çok şükür sıkıntı çıkarmadı.

Bu bölge-ler-de su bulmak basit. Çoğu yerde camii/çeşme mevcut.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=-lOpyI54848
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,438
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst