Kayak Merkezlerinde Kar Kalınlıkları

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 207
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 103,843

Etiketler

Ynt: Kayak Merkezlerinde Kar Kalınlıkları

Bu kış çok sert geçecek deniyordu ancak kasım ortası görünürde hala bişi yok..
Bu sene de kayak yalan olacak gibi..
 


Ynt: Kayak Merkezlerinde Kar Kalınlıkları

driftmachine' Alıntı:
uludağda nasıl kaydınız 3mc gösteriyor kar kalınlığı :-\

Ekimde aralıksız yağıştan nasibini almıştı Uludağ da, ancak çok kısa sürmüş maalesef..

Neyseki, Yarın sabahtan itibaren dağda kar yağışı görünüyor ve 8 gün devam edecek :smiley:
Sonra da sezon açılmış olur büyük ihtimalle. 8 günün ardından 2 gün güneş açıyor sonra 4 gün daha kar yağışı görünüyor :smiley:
 



Ynt: Kayak Merkezlerinde Kar Kalınlıkları

Bugün İnegöl'den Bursa'ya gelene dek kar yağışı sürdü. Turanköy-Akiniş mevkiinde bile yaklaşık 5 cm. kar vardı. Uludağ'da yarım metreden az olmadığını tahmin ediyorum. Pazar günü kayağa gidebiliriz sanırım.
Yeni sezon hayırlı olsun.
 

Ynt: Kayak Merkezlerinde Kar Kalınlıkları

19 Aralık günü Uludağ'da 80-100 cm kadar kar vardı. (Tahmini rakamdır, ölçmedim.)

Milli Park araç giriş ücreti geçen yılki gibi 6 TL olarak belirlenmiş.

Kar yağışı olduğundan (ya da yeterli talep olmadığından) İkinci bölgedeki liftler açık değildi. (Karinna otel, Alkoçlar zone II)

Yazıcı, Beceren, Kervansaray açıktı. Karkay ve Cennetkaya'nın da açık olduğunu duydum ama Kervansaray'dan kaydım. 10 çıkış 20 TL ödedim.

Pistler fazla kalabalık değildi. Kar kalitesi iyiydi. Saat 1,30 dan sonra kar yağışı fırtınaya döndüğünden kısa kesmek zorunda kaldım.
 

Ynt: Kayak Merkezlerinde Kar Kalınlıkları

ben de dün Uludağ'daydım.. Karinna civarına kadar yol açık ancak yoldan çıkıp oturmuş bir ATV'yi çekmeyi denerken 4 çekeri batırmayı başardım, 1 metreye yakın kar var, Bakacak tarafını deneyecektim ancak çıkmak için çok zaman kaybedince geri döndüm.. genel olarak kalabalık değil, ancak yolda sürekli otobüsler var, trafik çok ağır ilerliyor, çıkmayı planlayanlar için erken saatleri tavsiye ederim..
 

Ynt: Kayak Merkezlerinde Kar Kalınlıkları

Kayak merkezlerınde son durum..

http://www.dmi.gov.tr/sondurum/kar-kalinliklari.aspx
 

KAR YAĞIŞLARI BAŞLADI,HAYIRLI OLSUN

Abant ve Kartalkaya’ya da mevsimin ilk karı düştü. Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ’da mevsimin ilk karı yağdı. Dün gece başlayan ve Salı gününe kadar aralıklarla devam etmesi beklenen yağışla kar kalınlığı Oteller Bölgesi’nde 10 santimetreye ulaştı.

Marmara Bölgesi’ni etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava Bursa ve çevresini de etkili oluyor. Tatilcilerin ’Beyaz Cennet’ olarak adlandırdığı Uludağ’da dün gece başlayan kar yağışı devam ediyor. Yağışlarla Oteller Bölgesi’ndeki kar kalındığı 10 santimetreye ulaştı.

Uludağ Meteoroloji istasyonu yetkilileri, hava sıcaklığının sıfır dereceye düştüğü Uludağ’da kar yağışının Salı gününe kadar aralıklarla devam edeceği bildirildi.

Bolu’da, Abant ve Kartalkaya’ya mevsimin ilk karı düştü. Yeşil alanların beyaza büründüğü Abant’ta tatilciler kar yağışı altında gezintiye çıktı.

Kent merkezinde dün akşam başlayan yağmur yağışı yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı. Hava sıcaklığının 3 dereceye düştüğü Abant ve Kartalkaya’ya ilk kar düştü. Kartalkaya’da kar kalınlığı 1 santime ulaşırken, Abant’ta ise yeşil alanlar beyaza büründü. Lapa lapa yağan kar Abant’ı muhteşem bir görüntüye kavuştururken, otellerde konaklayan ve günübirlik Abant’a gelen tatilciler kar yağışı altında yürüyüş yaptı.
 




Ynt: Kayak Merkezlerinde Kar Kalınlıkları

Artvin Kayak Merkezi her yıl olduğu gibi bu yıl da sezona ilk başlayan kayak merkezi olarak 2 haftadır misafir agirlamaktadir. Kayak severleri bekleriz.
 


Ynt: Kayak Merkezlerinde Kar Kalınlıkları

Uludağ'da kayak keyfi başladı. Dün Uludağ'da dün öğle saatlerinde yoğun olarak yağan kar neticesi şu an 28 cm. kar var. Yol açık, orman bembeyaz.

Yeni sezon hayırlı olsun.
 




Bu sene şubat ortasına kadar kayılacak gibi değil sanırım, 14 günlük forecast paylaşabilen var mı ?
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,433
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst