Kendi Karavanını Yapanlar İveco 15.6 (Adil05)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Adil05 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,147
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 207,866
Kemal Bey'e teşekkür etmeden geçemeyeceğim. Uyardığın gibi, ana şaseden ayrılan yan şaselerin hepsi kırık. Bugün onların tamiri ile uğraşacağım. Atilla Bey'in söylediği gibi, karavanımı yapmaya geç başlayacağım. Tüm önerileri değerlendirmem gerekir. Arabanın eksiklerini tamamlamam gerekiyor.
 

Etiketler
Adil bey Hoşgeldiniz,
Kolay gelsin, işin en zor kısmı uygun aracı bulmak olduğu için, zor tarafını atlatmışsın ız, bundan sonra her şeyin gönlünüzce olması dileği ile her türlü yardıma hazırız. Sevgi ve saygılarımla.
 



Bence plan ne olursa olsun öndeki yaşam alanını ferah tutun, sadece yazları gezip, günü araç dışında geçirecekseniz mesele yok, ama soğuk ve yağmurlu havalarda araç içine hapsolduğunuzda ortamın sizi daraltmaması lazım, yani öyle bir araçta evdeki gibi kaykılarak oturulmalı,
Fırsat buldukça muhtelif karavanları görün, içine girin, o havayı hissedin, seveceğiniz bir model illa çıkacaktır.
Arkadaşlar kızacaklar biliyorum ama, bence mutfağı kapı dibine koymayın...belki dışarıdanda mutfağa müdahale edilebilir, çay almak, yemeği karıştırmak vs, bana göre bu çokta gerekli bir durum değil zaten sizin araçta bu pek mümkünde değil çünki aracınız yüksek, bunun haricinde bir çok eksi yönü var, rüzgarda yağmurda ocak yanarken kapı açamayı bırakın aralayamazsınız bile.
 




Adil bey hoşgeldiniz ve kolay gelsin.Başlamak en zor olan basamak idi .Siz araç alımı ve bu yola baş koyarak en zor kısmını atlatmışsınız.Bende Kütahya /Hisarcıklıyım siz Simavlımısınız? Ben size gelen paylaşımlardan sayın Atilla Dinçer beyin söylediklerine katılıyorum. Genel plan uygun ve sonrasıda düşünülmeli.Oturma ve masa grubunu geniş tutun. Araç en arka bölümüne WC ve mutfak mçblesini koyarak yaşam alanını daha geniş tutabilirsiniz.Bu sadece değişik bir fikir.Kolaylıklar diliyorum.Sağlık ve MUTLULUKLAR.
 

Sn öğretmenim Kemal (Aka ) beyin bey diyorum sürekli abi dememe rağmen bırakalım şu abiyi desede nedendir bilmem bende hep abi kaldı umarım kızmazsın Kemal abi.. Kemal abinin aracıda sizinki ile aynı sağolsunlar gecen hafta kapadokya gezilerinde zaman ayırıp, Kayseriye bizi ziyarete geldiler.Ailece hoş sohbetli bir gün gecirdik kendilerine burdan tekrar teşekkür ederiz.Adil abi eğer zaman ayırabilirseniz aracın aynı olmasından dolayı Kemal abinin aracının yapım aşamalarını okumanızı tavsiye ederim.Atila abinin de tavsiyesine katılmamak elde deyil cünki ben yaşıyorum her gün bir şey öğreniyorum ve diyorumki haaa ne kadar yanlış karar vermişim deyip kararımı düzeltiyorum 2 yıldır bu sitedeyim daha yeni plan cizdim. birazda sağlık nedenlerimizden dolayı zaman uzadı ama daha iyi ve daha doğru kararlar ortaya cıktı hele hele kemal abinin aracını görünce yine plan değişti yani hani sizler daha iyi bilirsinizde zaman zaman tekrar kolay gelsin saygılarımla....
 


Atillanın projesindeki aracın sağ yan yatak önü dolabı kaldırınca istediğiniz yatak önü boşluğu elde etmiş olursunuz, karavanda
bir adet tam boy dolap yeterli olacaktır. Baş üstü dolaplar ile yeterince dolabınız olur.

Kemal beyin mutfak konusundaki tespitleri çok doğru ancak; kendi tecrübemi aktarayım. Kapının karşısında mutfak olan eski kamperimde yazın kabinde ekstra ısı oluşması,kışında yemek kokusu bendeki sıkıntılardı.
 



Aka' Alıntı:
.
Arkadaşlar kızacaklar biliyorum ama, bence mutfağı kapı dibine koymayın...belki dışarıdanda mutfağa müdahale edilebilir, çay almak, yemeği karıştırmak vs, bana göre bu çokta gerekli bir durum değil zaten sizin araçta bu pek mümkünde değil çünki aracınız yüksek, bunun haricinde bir çok eksi yönü var, rüzgarda yağmurda ocak yanarken kapı açamayı bırakın aralayamazsınız bile.

Mutfağın yeri konusunda Aka arkadaşımıza hak vermemek haksızlık olur,düşüncesindeyim.
 

Öncelikle hayırlı olsun.
Arkadaşlarında söylediği gibi araç alındıysa yolun yarısı bitmiş demektir.
Kalan yarısı ise sizin kullanım şeklinize ve zevkinize göre zaten şekillenecektir.
Öneri ve tavsiyelere mutlaka dikkat edin ve son kararı zevkinize göre siz verin.
Tekrar hayırlı olsun. En kısa zaman da yollarda olursunuz inşallah.
 


Ya Allah deyip, biryandan iç temizliğine başladık.

SAM 4224


SAM 4225


SAM 4249


SAM 4255


SAM 4259
 

Adil05' Alıntı:
Ya Allah deyip, biryandan iç temizliğine başladık.

Haydi bakalım, hayırlı olsun. İlk adım atıldıktan sonra gerisi geliyor. Hele işin keyfine vardınız mı inanılmaz hızlı ilerliyor. Kolay gelsin. Keyifli bir inşa süreci diliyorum.
 



yatak en 140 boy 180 yatak boyunu 190 na çıkarabilirsiniz yan duvarlarda niş açarak yükseklik 85 / 90 olabilir oturma gurupu 190 boy en 80 aynızamanda bildiğinizgibi tek kşilik yatak alabiliyor duş wc sanırım yeterli olacaktır 120/80 aracımızın sol tarafındaki ölçüler buşekilde hemen sağda yataktan sonra askılı elbise dolabı ve devamında camaşır dolabı (etejer) en 100 derinlik 50 yükseklik 100 veya 110 olabilir mutfak tezgahı 150en derinlik 50 giriş içinse kalan alan 60 cm bu bence yeterli benin karavanımda 55 ve sıkıntı olmadı sizin proje nizde yatağı kullanmak için masayı her seferinde kaldırmak durumundasınız aksi halde yatağa geçmede sıkıntı olacak bence sizin projenizde duşun yandaki sanırım elbise dlabı ben onu ordan alarak boyunu kısaltım yatakla mutfak tezgahının arasına koydum buşekildeki düşüme neden eşinizin durumunda dolayı görüş alanı bence son derece açık ve haraket sıkıntısı olmayacak diye düşünüyorum eşinize ve size sağlıklı ğüzel günler dilerim kolay gelsin

Grnt157
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,438
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst