Kendi Karavanını Yapanlar; Kandıralı

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan wankel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 330
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 99,786

wankel

Kamp II
Mesajlar
362
Tepkime Puanı
414
Yer
sivas
uzun zamandır (belki hatırlayanlar vardır 2011 senesinden beri) forumda ben de bir karavan yapabilir miyim diyerek, forumu neredeyse baştan sona okuyan bir kullanıcı olarak nihayet benimde bir karavan dönüşüm konum olacak inşallah.
bu iş için fiat ducato 2011 model ve 17 metreküp panelvanımı namı diğer kandıralıyı almış bulunmaktayım. aracı kandırada ilk sahibinden aldığım için adı benim nazarımda kandıralı olarak kaldı. kandıralı bu güne kadar beyaz eşya taşımış ve 165 bin km. de kendileri. kandıralı ile düştük yollara.
şimdilik kandıralıdan birkaç fotoğraf ile yetinelim. inşallah aşamaları buradan kayıt altında tutmak niyetindeyim. forumda eskisi kadar bir canlılık olmasa dahi bu forumdan ziyadesiyle istifade etmiş bir kullanıcı olarak kimse okumasa dahi bu foruma kendimce duyduğum vefa duygusu sebebiyle gerekirse kendim çalıp kendim oynasam bile kandıralı arşivini gezenbilir platformunda kaydetmeye niyetliyim.
IMG 2300
IMG 2306


IMG 2317


IMG 2319


NJFD3352
 

Etiketler

sonrasında ise kandıralıyı bir güzel temizlemeye başladım. evvela tabandaki lastik kaplamayı ve yan panellerin içindeki plastiklerin tamamını çıkardım ve her tarafı derinlemesine temizledim. işin sonunda ise aracın iç kısmını basınçlı su ve köpük ile birkaç kez yıkadım. (yıkamadan önce yaşam kısmında yer alan ve arka stoplara vs. giden elektrik tesisatını sökmüştüm.) işte kandıralının utanç verici fotoları.

IMG 2362


IMG 2373


IMG 2383


IMG 2388


IMG 2397


IMG 2420
 





aklımdan geçirdiğim birkaç plan içerisinden kendi ihtiyaçlarıma ve mürettebatın beklentilerine göre bir plan tasarladım. sağolsun abimin de yardımı ile üç boyutlu bir çizimle de planı görme fırsatım oldu. ayrıca araç içerisinde taslağı keçeli kalemle çizerek şöyle bir geri çekilip plana bakma şansından da kendimi mahrum etmedim. ancak yerleşim planı ile ilgili halen birkaç noktada netleştiremediğim hususlar mevcut.

IMG 2471


IMG 2489


IMG 2474


IMG 2478


IMG 2473
 


kandıralının elektrik işleriyle ilgili şimdilik en çok kafa yorduğum mevzulardan biri olan elektrik işlerini pratik bir cihazla hallettim gibi inşallah. bu cihaz olmasa; invertör, şarj redresörü, solar şarj regülatörünü ayrı ayrı almam gerekiyordu. resimlerde gördüğünüz cihaz 1000va tam sinüs akıllı cihaz. hem solar regülatör, hem redresör ve hem invertör.

IMG 2505


IMG 2506


IMG 2507


IMG 2508


IMG 2509


IMG 2510
 





forumdan ve çeşitli sitelerden okuduğum kadarı ile pek çok motokaravan kullanıcısı aracın arka kapılarından gelen toz, sıcak-soğuk ve seslerden epeyce şikayetçilerdi. bu sebeple maraton kapak denilen düzeneği yapanlara, yaptıranlara son dönemde epeyce rastlamaya başlamıştım. bu yüzden daha henüz yolun başında iken aracın arka kapılarıyla ilgili bu tür olumsuzlukları bertaraf etmek adına bende maraton kapak yaptırmak için vardım gittim kaporta ustasının yanına. maraton kapak yaptırmak istediğimi konuştuk. ustam maraton kapağa para harcamaktansa aracın mevcut kapılarını cam altı hizasından keserek üst kısmı sabitleyebileceğini ve alt kısma fazladan birer menteşe daha uydurarak alt kısmı istediğim üzere bagaj gibi kullanabileceğimi söyledi. bunun üzerine şöyle mi olur böyle mi olur derken velhasıl başladık arka kapıları kesme işine.

özetle sonuç şu şekilde olacak;
1- kandıralının arka kapıları cam hizasından kesilecek. kesilen kapıların üst yarımları sabit şekilde kasaya ve birbirlerine tutturulacak ve sıcak-soğuk, toz girebilecek her taraf takviye çelik profillerle ve conta, mastik ile sabitlenecek.
2- alt yarım parçalarda kapı kesilmesi durumunda tek menteşe kalıyor. bu sebeple alt yarım kapılara fazladan birer adet menteşe uydurularak montajlanacak ve kesilen yerin altında kalan kapılar orjinal halleri ile dış yanlara kadar açılabilecek ve buradan bagaja ulaşım sağlanacak.
3- alt yarım ile sabit üst kapılar arasındaki bölüme kapı fitili yerleştirilmesi için sac alıştırılarak bu kısımlarda su vs. sızdırmazlığını sağlamak amacıyla kapı fitili montajlanacak.

işte aşama aşama fotoğrafları. ancak henüz bu işlemler nihayete eremedi. biraz daha sabretmem lazım sanırım.

IMG 2492


IMG 2497


IMG 2498


IMG 2502


IMG 2504


IMG 2512
 



........ inşallah aşamaları buradan kayıt altında tutmak niyetindeyim. forumda eskisi kadar bir canlılık olmasa dahi bu forumdan ziyadesiyle istifade etmiş bir kullanıcı olarak kimse okumasa dahi bu foruma kendimce duyduğum vefa duygusu sebebiyle gerekirse kendim çalıp kendim oynasam bile kandıralı arşivini gezenbilir platformunda kaydetmeye niyetliyim.

Hayırlı olsun,ilgi ile takipteyim.
Karavan iç dizaynını olası her durum için birkaç kez daha düşünün.Bir fikre takılıp kalınabiliyor ve eksiklikler iş bittikten sonra fark ediliyor.
 





Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,425
Mesajlar
1,517,786
Kayıtlı Üye Sayımız
172,070
Kaydolan Son Üyemiz
cipokko

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst