Kendi rotasını çizen FAS gezimiz (Kazablanka-Marakeş)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan edebiyatçı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 145
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 35,093
Ynt: Kendi rotasını çizen FAS gezimiz (Kazablanka-Marakeş)

  • Saadi Emirleri ( 1509-1660 ) yılları arasında bu topraklarda hüküm sürmüşler. onlara ait mezarlar klasik Fas motifleri ile süslendiği için şimdilerde müze olarak ziyaret ediliyor.Giriş yine 10 dirhem. Sultan Mulay İsmail tüm Saadi kalıntılarını yok etmiş ama mezarlara dokunmamış. Etrafı surlarla çevrilip girişi kapatılan mezarlar 20. yy’ın başına kadar uzunca bir süre bozulmadan kalabilmiş.Baadi Sarayı’nın aksine burası yeni hanedan tarafından yıkılmamış.Burada yatan gayri müslümlerin mezarları, defin yönlerinden anlaşılıyor. Dar bir yoldan ulaşılan mezar mavi mozaiklerle süslenmiş.Bir kısmı kapalı odalarda bir kısmı ise bahçede bulunuyor. İki tane de mermer mozale var. Bunlar kral veya önemli insanlar anlaşılan.Erkekler ve kadınlar ayrı yerlerde defnedilmiş.Bu mezarlık bir plot tarafından tesadüfen bulunduktan sonra halka açılmış.

IMG 5682 Large


IMG 2568 Large


IMG 2564 Large


IMG 5661 Large


IMG 5669 Large
 

Etiketler


Ynt: Kendi rotasını çizen FAS gezimiz (Kazablanka-Marakeş)

Araya bir tane daha yiyecek yerleştirelim. Öyle meyveye düşkün bir insan değilimdir ama gittiğim bir çok ülkede mutlaka değişik meyve var mı diye bakarım. Hele meyve suyu satıcılarını hiç affetmem. Belki de güvenle yenilebilecek tek şey olduğu için.Fas'ta da meydana ve otelimize çok yakın olan bir pastanede harika taze meyve suları satılıyordu. Özellikle hurma, badem ve ceviz sütünü şiddetle tavsiye ederim. Günde iki defa içtik. Hatta dönerken en çok bu badem sütünü arkamda bıraktığım için üzüldüm. :smiley: Mango, papaya gibi tropikal meyve suları da çok güzeldi. Halk tarafından en çok tercih edilen ise hurma sütü ve rengarenk yaş pastalardı. .Pastane küçücük ama günün her saati tıklım tıklım.

Ortadaki badem sütü, yanlardaki papaya ve mango suları :

IMG 5566 Large


IMG 5565 Large


IMG 5562 Large


IMG 3167 Large
 

Ynt: Kendi rotasını çizen FAS gezimiz (Kazablanka-Marakeş)

Jemaa el Fna meydanında en çok parayı yatırdığımız dededen bahsetmeden olmaz. Eşim bu kısık sesli dedeyi ve çaldıkları berberi müziğini o kadar çok sevdi ki meydandan her geçişimizde izledi. Bir süre sonra ben artık tahammül edemiyordum ama o neredeyse Türkiye'ye transfer edecekti.Şimdilerde çektiğimiz kamera görüntüleri ile hasret gideriyor. Etrafındakiler anlattıklarından çok eğleniyorlardı ama biz müzik , dans ve mimiklerinden başka bir şey anlamadık.

IMG 1879 Large


IMG 1883 Large


IMG 1885 Large


IMG 2665 Large


IMG 2656 Large
 



Ynt: Kendi rotasını çizen FAS gezimiz (Kazablanka-Marakeş)

Kutubiye Camii'nin önünde turist gezdirmeyi bekleyen onlarca fayton var.Yarım saatlik ve bir saatlik turlar pazarlığa tabi. Biz de şehrin gidemediğimiz bölümlerini görelim diye bir saatlik tur için 150 dirheme,yaklaşık 30 liraya bir faytoncu ile anlaştık. İngilizce bilen faytoncu bulmak için ise bir süre dolaştık. Zaten bu ülkedeki en büyük sorunumuz İngilizce bilen insan bulmaktı. Fayton turu şehrin modern kesimini, sarayların olduğu bölgeyi ve Mellah denilen Yahudi mahallesini görmemizi sağladı. Çok eğlenceli bir gezi oldu.Saraylar bölgesinde fotoğraf çekmek yasaktı. Bir çok yerde de halk fotoğraf makinemize tepki gösterdiği için fotoğraflayamadık. Aslında haklılar. Biz dahil bir çok turist sirk maymununu izler gibi günlük hayatlarının içinde adamların sürekli fotoğraflarını çekiyor. Bazıları bunu paraya dökmüş ama halkın büyük çoğunluğu bu durumdan çok muzdarip.
Fatton turunda çekebildiğimiz birkaç fotoğraf.

IMG 1996 Large


IMG 2003 Large


IMG 2151 Large
 




Ynt: Kendi rotasını çizen FAS gezimiz (Kazablanka-Marakeş)

Sokaklar çok dar olduğu için trafikte çok sayıda at arabası,bisiklet ve motorsiklet var. Bunlar yüzünden ara sokaklarda dolaşmak çok zorlaşıyor.

IMG 5380 Large


IMG 5382 Large


IMG 2293 Large


IMG 5404 Large


IMG 2299 Large
 







Ynt: Kendi rotasını çizen FAS gezimiz (Kazablanka-Marakeş)

Bunlar da Marakeş'in yeni yetleşim modern bölgesinden fotoğraflar. Sanırım daha önce bahsetmedim. Marakeş için kızıl şehir, Kazablanka için beyaz şehir diyorlar. Marakeşte yeni yapılan bütün binaları da medine denilen eski bölgedeki gibi kızıla boyama zorunluluğu var. En lüks otellerden en eski binalara kadar hepsi aynı gözüküyor. Fotoğrafın birinde de karlı Atlas Dağları var. Bize zaman kısıtlı olduğu dağ bölgesine gitmek ve daha önce Dubai'de gittiğimiz için çöl safarisi cazip gelmedi. Zamanı bol olanlar için farklı bir deneyim olabilir.

IMG 2013 Large


IMG 2007 Large


IMG 2004 Large


IMG 5449 Large


IMG 5446 Large
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,445
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

SON KONULAR



Geri
Üst