Kocaeli Belediyesi Ormanya Karavan Ve Çadır Kamp Alanı

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YurdaCooL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,474
Kampçılıkta Aile Yeri diye bir ayrıma karşıyım. Biz yalnız gezenler de hepimiz bir aileyiz. Medeni duruma göre ayrımcılık çok çirkin bir şey. Herkesin her şeye hakkı var. İlle aile olmak falan gerekmiyor.
tek başına gelen bekar erkek karavancıları alıyorlar , yanında gelen bayanlar ya eşi yada kardeşi akrabası yakını olmasını istiyorlar , evlilik dışı ilişkilere kapalı bir tesis , siz bekar olarak gönül rahatlılığı ile gidebilirsiniz , konu ya bu açıdan bakın lütfen . burada yararlı bir kamu aile tesisi karalanmak isteniyor . biraz da politik bir yaklaşım var karalama var , bu konuyu uzatmak istemiyorum , anlıyan anladı zaten nokta .
 

Etiketler
Politik yaklaşım tabiki var olmak zorunda. Hayat tarzıma, dünya görüşüme karıştırmam, bunu bana, sana bedava tesis adı altında gibi ikramlarla sunmaları (üstelik bu gibi tesisler halkın vergileri ile yapılmıştır, onun, bunun benim senin cebinden çıkan paralar sayesinde) ise tam bir dayatmacılık hatta faşistliktir. Evliyim, nişanlıyım, sevgilim var veya LGBT. bireyim, kimseye zararım yoksa ona ne buna ne sana ne, bu “aşşağı bak” söyleminin başka bir tezahürüdür. Anlayan anlamıştır umarım...
 
Son düzenleme:

Politik yaklaşım tabiki var olmak zorunda. Hayat tarzıma, dünya görüşüme karıştırmam, bunu bana, sana bedava tesis adı altında gibi ikramlarla sunmaları (üstelik bu gibi tesisler halkın vergileri ile yapılmıştır, onun, bunun benim senin cebinden çıkan paralar sayesinde) ise tam bir dayatmacılık hatta faşistliktir. Evliyim, nişanlıyım, sevgilim var veya LGBT. bireyim, kimseye zararım yoksa ona ne buna ne sana ne, bu “aşşağı bak” söyleminin başka bir tezahürüdür. Anlayan anlamıştır umarım...
şimdi gayet iyi anladım

zaten bir atasözümüz de var

ANLAYANA SİVRİSİNEK SAZ , ANLAMAYANA DAVUL ZURNA AZ

NOT : doğruları anlatmaktan ve yalnız bırakılmamdan dolayı ; bu forum beni çok yormaya başladığından , bu derya forumdan galiba elimi ayağımı çekme zamanı geldi geçiyor gibi , buna da siz sebep oldunuz , ne mutlu size , haydi hayırlı olsun . rahatça at oynatabilirsiniz artık .
 

Süleyman bey bu konuda size katılmasam de siz forumun renkli üyelerindensiniz. Burada bile aynı ortamda bulunmayacaksak işimiz zor. Siz ayrılmayın, burada kalın lütfen.
İçinde utanma duygusu olan kişiler ister evli olsun, ister bekar olsun , ister nikasız çift olsun, ister içki içsin , kimseye ve etrafa bir zararı dokunmaz . Ana kural sadece başkasına ve etrafa zarar vermesin olmalı. Ne kadar çok ensest ilişki haberleri var etrafta , yani aile de kesmez bu tip saçmasapan kural koyanları.
 




Suleymancirit önemli bir karavancı ve forumdaşsınız. Bir yere gitmeyin.
Herkes her konuda aynı şeyi zaten düşünemez. Farklı düşüncelerin olduğu yerlerden ayrılmak bence doğru değil.
 

ben hanımla bu yılbaşını orda geçirdik , ormanya dan benim gibi herkes memnun ayrıldı , TAM AİLE YERİ bedava elektrik dahil herşey ücretsiz millet hep elektrikli fanlı ısıtıcı ile ısındı , daha nolsun anlıyamadım , sakarya da poyrazlar kamping var günlük 100 TL kural mural istemiyorsanız oraya gidin sizde o

ben hanımla bu yılbaşını orda geçirdik , ormanya dan benim gibi herkes memnun ayrıldı , TAM AİLE YERİ bedava elektrik dahil herşey ücretsiz millet hep elektrikli fanlı ısıtıcı ile ısındı , daha nolsun anlıyamadım , sakarya da poyrazlar kamping var günlük 100 TL kural mural istemiyorsanız oraya gidin sizde o zaman
Süleyman abi kuralları okudum her şey iyi güzel de bana uymayan bir kural var oda kat i kural ruhsatında karavan yazmayanlar alınmayacak. Burada herşey bitiyor nokta.
 


Memlekette bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar belediyeye ait kamp yeri bulunmakta bu da onlardan birisi. İstanbul'a yakınlığından ve düzgün bir işletme olduğundan dolayı 6-7 defa gitmişliğim var, hepsinden de memnun ayrıldım. Görüp görebileceğiniz en temiz ve bakımlı kamp alanı. Bir eksi yönü yazın hafta sonları çok fazla çadır kabul ediliyor, resmen bitişik nizam çadır kurulmakta, o zamanlarda gitmiyorum, onun dışında benim için gayet güzel bir yer. Kamp kurallarına gelirsek 20 maddelik bir liste var ve bu 20 maddenin belki de 17-18 maddesi tüm kamplarda geçerli kurallardır. Takıldığınız alkol ve evli çift maddeleri de kamu kuruluşu olması dolayısı ile gayet normal. Gittiğiniz bir öğretmenevi, bir kamu misafirhanesinde de aynı odada karşı cins ile kalmak isteseniz evlilik cüzdanı olmadan kalamazsınız. Ama siz konuya politik yaklaştığınızı belirttiğinizden dolayı bu yazılanların bir anlamı olmayacaktır. Bu arada mesajınızdaki bir yeri de düzeltme ihtiyacı hissettim, -bu “aşşağı bak” söyleminin- dediğiniz kısımdaki tırnak içindeki kelimenin aslı "aşağıdan" olacak.
Nazi kampı örneği isterseniz buyrun aylık 380TL verdiğimiz ekteki İstanbul Maltepe'de daimi konakladığımız İSPARK karavan parkı kurallarını inceleyebilirsiniz. Daimi konaklıyoruz ama elektrik ve su yok, onu geçtim mazgala gri su boşaltmak, tuvalete siyah su boşaltmak yasak! Karavan önüne sözüm ona masa sandalye konması yasak, tüpgaz kullanmak yasak, şort giymek yasak :smiley: hayvan beslemek, hatta çiçek vb. çok tehlikeli, o da yassakk kardeşimm..

Bazı maddeler;
3. Otopark içerisindeki ve dışarısındaki park alanlarına ve yaya kaldırımlarına, bisiklet yollarının üzerine masa sandalye , kilim , halı vb. Malzemelerin konması yasaktır
8. Araç sahiplerinin park içerisinde kutlama, doğum günü partisi, düğün , nişan ve toplantı vb. Etkinlikleri yapması yasaktır
9. Araç sahiplerinin park alanı içerisinde alkol ve uyuşturucu madde tüketmesi ve bulundurması ,park alanı,yaya kaldırımları üzeri ve açık alanda alkol tüketmesi yasaktır
10. Araç sahibi günü birlik, haftalık , aylık ,saatlik kiraya vermek ve içerisinde ahlak dışı faaliyetlerin oluşmasına sebebiyet vermeleri yasaktır
11. Araç sahiplerinin otopark içerisinde iç çamaşırı , şortlu vb. şekilde uygunsuz giyinmeleri yasaktır
12. Otopark içerisinde her türlü evcil ya da evcil olmayan hayvan beslemesi yasaktır
13. Otopark içerisinde kedi, Köpek kulübesi konulması yasaktır
15. Otopark içerisinde atık boşaltmak yasaktır
16. Otopark içerisinde bitki ve ağaç yetiştirmek, saksı vb. şeyleri otopark içerisine koymak yasaktır
18. Otopark alanı içerisinde mangal , barbekü ,tüpgaz vb. ürünler kullanmak yasaktır
 
Son düzenleme:

Merhabalar,

Kamp alanlarında kuralların olmasına kısmen katılıyorum ancak kurallar ne kadar uygun yada katı olsa da her şeyin başında insan faktörü var. Başımızdan geçen bir kaç durumla konuya açıklık getireyim;

- Datça Aktur'u bir çok kişi bilir. Belki de kamp alanında son noktadır. Bir konaklamamızda karşımızda evli olmayan sport naked motosikletli (2 motosiklet) bir çift vardı. Kamp alanına motorlarını stop edip giriş çıkış yapıyorlardı.

- Hemen yan parsiyelde konaklayan karavanlı ve sezonluk kalan ailenin ise kangal boyutlarında bir köpeği vardı. Aslen zararsız ve zincirle bağlanmış ancak her geçen kişiye havlıyordu. Aile ise yaşça emekli yaş grubu ve kampın müdavimlerindendi. Dolayısıyla gece yarılarına kadar süren yüksek sesli sohbetler, kahkahalar bitmiyordu.

- Bir başka kampımda (İzmir Karaburun - ücretsiz bir alan) yan karavanda kalan ailenin rottweiler cinsi köpeği gelip kahvaltı masasındaki tabaklarımızı süpürmüştü. Neyse ki kahvaltımız bitmişti. Biz köpeği severek uzaklaştırdık ancak ırk itibariyle saldırgan bir hayvan da olabilirdi.

Ben şahsen her kampımda alkol almayı çok severim. Ancak alkolü yada çayı fazla kaçırmış taşkın insanlara maruz kalmak istemem. Genel olarak ufak tefek şeyler dışında kamplarımda sorun yaşamıyorum. Yukarıda bahsettiğim örneklerde bile yaşamadım.

Başlığın ana konusuna gelecek olursak Ormanya kamp alanını görsellerinden gördüğüm kadarıyla çok güzel yapmışlar. Konumundan dolayı bana biraz uzak ancak ziyaret etmek istediğim yerlerin başında. Özellikle hobit evlerine küçük kızlarım bayılırlar. Bu tarz konseptleri de ülkemizde görmek güzel bir şey.
 



.
Ben bu yönetmeliğin, kampı Kocaeli’deki fuhuş olaylarından uzak tutmak için bütün partilerce alınan encümen kararı ile şekil aldığını düşünüyorum.
Zavallı çalışanların devamlı polis çağırmasının kamp ziyaretçi ve görevlilerini gereksiz rahatsız edebileceğini düşünebildiklerinden en azından karşı çıkanı olmamıştır. Akla en yatkını bu olmalı ? Yani pratik gereksinimli bir seçim.
İsteyen Google’a “Kocaeli+Fuhuş” yazabilir.
Hatta iki taraftan da isteyen, yönetmeliğin nasıl kabul edildiği ve karşı çıkan olup olmadığını öğrenmek için niyet okumadan önce belediyeyi arayabilir.

Ama sanırım genlerimizin dizini böyle. Hemen gardımızı alıyoruz.
Siyah ve beyazdan başka renk de bilmiyoruz, nerde kaldı gri ?...
Belki encümenden biri yazılanları okuyup, kalkan toz duman için kıs kıs gülüyordur ?...
 
Son düzenleme:

Aile salonumuz üst kattadır, söyleminin bizim vergilerimizle yapılan bir alanda burnumuza dayatılmasının hiçbir şekilde manası yoktur. Güç kimdeyse yaptım oldu anlayışına sahip bir yaklaşımdan beklenen bir tavır, şaşırttımı tabiki hayır. Bekar, evli, sevgili vs etrafa, çevreye bir zararı yoksa insanların medeni durumu kimi neden ilgilendirir. Örneğin Maltepe İSPARK‘ta görevliler ziyaretçilerin medeni durumunu sorgulamıyor, Maltepe’de alkol kullananlar ile sevgili olanların tiz kafası koparıla diye bir uygulamada yok.
Bu yasakçı kafa, Aralık ayında tv de canlı yayında “öğrenci evleri fuhuş yuvasıdır” diyen profesör ile aynı kafadır.

Üstelik;

TÜRKİYE İNSAN HAKLARI VE EŞİTLİK KURUMU KANUNU
Kanun Numarası :6701
Kabul Tarihi :06/04/2016
Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 20/4/2016
Sayı : 29690

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam ve Tanımlar:

MADDE 1- (1) Bu Kanunun amacı; insan onurunu temel alarak insan haklarının korunması ve geliştirilmesi, kişilerin eşit muamele görme hakkının güvence altına alınması, hukuken tanınmış hak ve hürriyetlerden yararlanmada ayrımcılığın önlenmesi ile bu ilkeler doğrultusunda faaliyet göstermek, işkence ve kötü muameleyle etkin mücadele etmek ve bu konuda ulusal önleme mekanizması görevini yerine getirmek üzere Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumunun kurulması, teşkilat, görev ve yetkilerine ilişkin esasların düzenlenmesidir.


İKİNCİ BÖLÜM

Ayrımcılıkla Mücadele

Eşitlik ilkesi ve ayrımcılık yasağı:

MADDE 3- (1) Herkes, hukuken tanınmış hak ve hürriyetlerden yararlanmada eşittir.
(2) Bu Kanun kapsamında cinsiyet, ırk, renk, dil, din, inanç, mezhep, felsefi ve siyasi görüş, etnik köken, servet, doğum, medeni hâl, sağlık durumu, engellilik ve yaş temellerine dayalı ayrımcılık yasaktır.
(3) Ayrımcılık yasağının ihlali hâlinde, konuya ilişkin görev ve yetkisi bulunan kamu kurum ve kuruluşları ile kamu
kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ihlalin sona erdirilmesi, sonuçlarının giderilmesi, tekrarlanmasının önlenmesi, adli ve idari yoldan takibinin sağlanması amacıyla gerekli tedbirleri almakla yükümlüdür.
(4) Ayrımcılık yasağı bakımından sorumluluk altında olan gerçek ve özel hukuk tüzel kişileri, yetki alanları içerisinde bulunan konular bakımından ayrımcılığın tespiti, ortadan kaldırılması ve eşitliğin sağlanması için gerekli tedbirleri almakla yükümlüdür.

Bu tip dayatmacı uygulamaların 6701 sayılı Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanunu'nun emredici hükümlerine aykırı olduğu aşikardır.
 
Son düzenleme:


9 Şubat sabahtan 11 Şubat öğleye kadar konakladık,
Su,elektrik hemen yanınızda, tuvalet-duş ünitesi tertemiz, bulaşık yıkama yeri de öyle.

Girişte güvenlik ve danışmanın olduğu bölümde bir form doldurup imzalanıyor, TC kimlik no, Hes kodu, mail adresi, tel vb bilgiler.

Ayrıca kimle geldiniz, evlimisiniz, kaç kişisiniz, gibi bir şey sorulmadı, sadece aracın ruhsatında karavan yazıyor mu diye 2 kere soruldu, sadece soruluyor ve sizin beyanınızın doğru olduğu kabul ediliyor, göster belgeyi diyen olmadı,

Sistemin kişi beyanına güvenen yapısı pek alışık olduğumuz bir durum değil, biz çok mutlu olduk açıkça.
Aracınızı park ettikten sonra size verilen kredi kartı büyüklüğündeki bir kartla kamp alanının yaya kapısını açıp kullanabiliyorsunuz, dışarıdan birisinin izinsiz olarak alana girmesi önlenmiş oluyor.
Ormanya gerçekten güzel, özellikle çocuklar için çok ilgi çekici bir alan.
3-4 farklı yürüyüş parkuru var, hepsi ayrı güzel.

Biz memnun kaldık, bundan sonra yolumuz düştükçe 2-3 gün konaklayabiliriz diye düşünüyoruz.
 

Aracımın ilk deneyimini burada yaptım. Aslında kuş uçmaz kervan geçmez yerde yapmayı çok istedim ama hava şartları ve ilk deneyim gibi durumlar açısından Ormanya'ya gittim.

Buradan Google Amaca için yazalım, Kocaeli Belediyesi nezdinde orda görevli çalışanlar çok kibar ve yardımsever. Ankara'lı olarak öyle alışkın aksiyonel durumlar değil bizim için.

Yanyana 24 adet parselden oluşturmuşlar. Araç üstü çadır azınlıkta olmakla beraber çekme ve motorkaravanlar eşit sayıda yayılmışlardı. Yaş aralıkları da aynı şekilde eşit : )

İşin doğrusu temiz ve bakımlı bir alan oluşmuş. Ormanya genel alanına göre ufak bir alan ayrılmış. Hiç olmamasından daha iyidir tabii. Çocuklar için ciddi güzel.

Üsteki gönderiye ek olarak burası alanın girişten önce sol bölümde yer alıyor.
Market için 200m ilerdeki Türk Park adlı petrol istasyonun marketi ve 1.2 km ilerdeki köyün marketi uygun.
150 m ilerdeki dondurmacı genç arkadaş "akşam pazarı" oluşturmuş.

Beyana göre hareket ama örneğin şahıs kendi halinde ise tek gelen bir abimize de bir şey demediler en azından benim bulunduğum süreçte.


-Kamping için ilk tecrübeme göre çadırlar arasında en az 50m mesafe koyan biri olarak yanyana oturmak, kalkmak zor. Herkes içiçe ki özel işletmeler daha da beter diyorlar.
-Komşuluk 10 numara 5 yıldız.
-Çocuklar için ayrı bi oyun alanı gibi oluyor.
-Ancak vahşı kamp ile aynı kulvarda bile değil kamping olayı-bana göre-

Bu arada ilk girdim, yer yok denildi. Sağolsun görevli bayan arkadaş yardımcı oldu. Çıkış yapan biri olunca o dakka girdim şansa. Ancak 1 dk sonra gelen arkadaşa bekleyin çıkan olursa denildi. O çekme karavancı arkadaş bir gün boyunca otoparkta duruduktan sonra girebildi.

-Yer bulamayanlar telefon bırakıp görevlilierin çıkın oldukça aradıklarını söylüyorlar.
-Yer bulamayanlar aşağıdaki SEKA Kamp'a gittiklerini ancak elektrik ya da suyun(kolay ulaşabilirlik) olmadığını illettiler.
 
Son düzenleme:




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,440
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst