Kuddusi Kurbanzade ve Karavanı

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Tifa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 158
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 114,592
Fatih Bey merhaba.

Mevcut düzen yetmemiş JR ve oğlu yeni bir yöntem daha bulmuş..
Seyyar yataklı camper..
Vizeye girerken söküyor, sonra tekrar monte ediyorsunuz..

2016 MODEL FORD CUSTOM CAMPER Türkiye'nin en büyük ilan sitesi sahibinden.com'da - 471396578

Bak bak..Zekaya bak..Valla bravo, kimse düşünememişti...
Peki vize sonrası karavana çevirdiniz,
yolda trafik çevirdi..
Valla JR trafik işlerine bakmıyor...
Haa park edeceğin yere kadar sakla diyecek olur..
O kadar kütük mobilyayı nereye saklayacaksın..

İşi şeytanlık olan ona da bir kılıf bulur,
yeter ki insanda, cahil cesareti olsun.
 
Son düzenleme:

Etiketler

Sn Karaali71 Merhaba,
Seyahat bir tutku, o virüs insanın vücuduna bir kez girdimi kurtuluş yok, o nedenle Kuddusi'nin durması ne mümkün!
Turbopurop ufak bir uçakla son etabını renklendirdiği bir seyahatini geçen hafta sonlandırarak eve döndü. Çünkü son bir yıldır karavanı yok. Zaten son dört yıldır da, Kuddusi Kurbanzade hikayesinin temel nesnesi olan o karavanı rahmetli "Rüzgar"ın deyimiyle bir kırmızı karavan konumundaydı.
Bildiğiniz gibi Rüzgar karavanları seyahat sıklıklarına göre renklere ayırarak isimlendirir ve yerinden hiç kıpırdamayıp yazlık olarak kullanılan karavanlara kırmızı karavan sahiplerine de kırmızı karavancı derdi.
Ancak Kuddusi zorunluluktan kırmızı karavancı olmuştu. Son Avrupa seyahatinde karavanın teknik eksiklikleri nedeniyle neredeyse ölümlerden dönerek kendisini ve ailesini zar zor memlekete attığında bu karavanla bir daha yollara çıkmamaya yemin etmişti.
O günlerde bir korku filmi gibi hatırladığımız bu süreci üzerinden zaman geçtiği için biraz daha rahat ve espirili bir şekilde yazıya dökebileceğimi düşünüyorum.
Simdilik hoşçakalın.
IMG 9745
IMG 9780
 


Hayret bir şey ...
Bu Firmada çok güzel gelişmeler oluyor..
Müşteri memnuniyeti ve düzgünlük artıyor.

Her ne kadar ben de, özel yaptırdığım 4.50 karavanda, 740 Kg. hikayesi ve
" Abi bugün Belge veririz, yarın belge veriririz" tezgahıyla uyutulup,
Kantarda 1.150 Kg. gördüysem de....

Bu yeni düzgün anlayışı sevinçle ve memnuniyetle karşılıyorum.

Onur' u bu yeni çalışma anlayışında, tebrik ediyor ve başarılar diliyorum.
 



Sevgili AKMühendis
Gerçekten insanın inanası gelmiyor ama eğer öyleyse ne güzel, ya rekabet riski yada insanların haklarını arama konusundaki hassasiyetlerinin artması bu yeni eğilimlerinin gelişmesini tetiklemiş olmalı
 

kurbanzade ailesi çok büyük bir aile, bir çok ferdi var diye düşünüyorum. aileden bir çok kişi farklı başlıklarda yaşadıklarını anlatsa da kuddusi bey'i okumak da fatih bey' i dinlemek de çok enteresandı. kuddusi bey karavanı hatırladıkça '' gövretti niskilim yadıma düştün '' diye mırıldanıyor mudur acaba :smiley:
 

Karavan almadan önce ve karavan aldıktan sonra defalarca okuduğum, karavancılar için içinde onlarca ders barındıran, adeta bir edebiyat eseri gibi güzel ve akıcı bir dille yazılmış, bir karavancılık efsanesi olmuş bu hikayeyi defalarca okudum ve arkadaşlarımı da okuttum. Bu güzel hikâye için sayın @Tifa ya sonsuz teşekkürler. Kendisinin de affına sığınarak bir sakıncası yoksa bundan sonra da defalarca okunacak bu hikayeyi okuma kolaylığı açısından bir araya topladım ve dosya ekine ekliyorum. Selam ve saygılarımla.
 

Ekli dosyalar

  • Kuddusi Kurbanzade ve Karavanı.pdf
    345.1 KB · Görüntüleme: 180

Bu topiğin tekrar hortlatılmasıyla geçmiş yeniden gözümde canlandı. İyi de oldu. Bu akıcı ve artık efsane haline gelmiş yazıyı tekrar sıkılmadan okudum. Bu vesileyle sayın @msafacan 'a yazıyı derleyip toparlayıp pdf haline getirdiği için şahsen teşekkür ederim.

Çekme karavan macerasına atılmaya niyetlendiğim ilk zamanlarda Kuddusi Kurbanzade'nin bu yazısını bir solukta okumuştum. Ufkum açılmıştı. Onca eksiğine rağmen 1960 model klasik bir ingiliz karavan alıp restore etmeye karar vermemde bu okuduklarımın etkisi büyüktür. Şimdi bile düşündüğümde o eski karavanı almış olmaktan asla pişmanlık duymadım. Binlerce km yol yaptım. En ufak bir izolasyon problemi, yürüyen mekanik aksam problemi yaşamadım.

Yaşanmış acı tecrübelerin adeta edebi bir esere dönüştüğü bu yazı bence gezenbilir karavan bölümünün en klasikleşmiş eseridir. Benim gezenbilir sitesi ile tanışmam da karavan hayalim sayesinde olmuştu. O dönem bu forum, ülkemiz karavancılığının fikir alış-veriinde bulunduğu en etkili mecraydı.
Tabi anlık paylaşımların ve popülerliğin ön plana çıktığı sosyal medya ve internet çağında her forum sitesi gibi gezenbilir sitesi de eski hızlı günlerinden uzaklaştı. İnternet ve tüketim çağının bir gereği olarak herşey hızlıca tükeniyor olsa da halen kemik bir tayfa gezenbilir ekolünü her şeye rağmen ayakta tutmaya çalışıyor.
Bu hızlı tüketime malesef kimse karşı koyamıyor. Facebook bile artık popüler değil. Ama şu gerçek ki ülkedeki karavancılık bir miktar gelişip standardize olduysa eğer bunda başta gezenbilir olmak üzere sosyal medyanın çok büyük bir etkisi olduğunu düşünüyorum.
Özellikle 750 kg denen kutsal tonaj sınırı olsun, gerek O1 ve O2 denen belgeler olsun karavan dünyasına adım atmak isteyen insanlar bu kavramları bu forumlarda ve sosyal medya sitelerinde öğrendiler ve üreticiden talep etmeye başladılar. Haliyle de üreticiler kanuna kitaba uygun işler yapmak zorunda kaldılar. Bu takdir edilesi sosyal bir güçtür.
Devlet erkinin regüle etmeye tenezzül etmediği bir sahayı insanlar mevcut mevzuatı yorumlayarak kendileri şekillendiriyor. Üretici-tüketici ekseninde şekillenen bu spontan ortamda üreticiyi denetleyen tek mekanizma sosyal medya oluyor. Üretici kanundan değil sosyal medyada rezil olmaktan korkuyor.

Mevzuat boşluğunun bilinçli karavancıların sosyal medya yoluyla dengeleme çabalarına malesef son zamanlarda TINY HOUSE denen bir ucube kavramın eklemlenmeye çalıştığını görüyorum.
Her şey o kadar hızlı tüketilip yeniden kuruluyor ki. Hiç hissettirmeden tiny house adı verilen TEKERLEKLİ GECEKONDULAR kendilerini karavan gibi göstermek niyetindeler. Tüm reklamlarını ve tanıtımlarını karavan gruplarında vererek kendilerinin KARAVAN olduğunu iddia etmekteler.

Asıl amaçlarının imar yasasını delmek olan, karavan kültürüyle uzaktan yakından ilgisi olmayan ama karavan hayali olan insanların sosyal medya gücünü sinsi gibi keşfeden bu "illegal" arazi mafyası kılıklı rantçıların aramızdan temizilenmesi gerektiğine inanıyorum.

Karavan tekerlekli bir gecekondu değildir. Bir araziyi sahiplenip bir süre sonra imar barışı bekleyeceğiniz bir araç değildir.

Kuddusi abinin masum problemlerinden arazi ve rant talanına nasıl geldim derseniz sosyal medyanın hızlı evrimine ve ülkenin gerçeklerine bir kez daha bakın derim. Üretim hatalarından imarsız arazi gaspına uzanan yelpazede karavancıların düzgün duruşlarının arkasına saklanan bu tiny house üreten çakal tayfayı kesinlikle aramızda barındırmamalıyız.
 

Karavan almadan önce ve karavan aldıktan sonra defalarca okuduğum, karavancılar için içinde onlarca ders barındıran, adeta bir edebiyat eseri gibi güzel ve akıcı bir dille yazılmış, bir karavancılık efsanesi olmuş bu hikayeyi defalarca okudum ve arkadaşlarımı da okuttum. Bu güzel hikâye için sayın @Tifa ya sonsuz teşekkürler. Kendisinin de affına sığınarak bir sakıncası yoksa bundan sonra da defalarca okunacak bu hikayeyi okuma kolaylığı açısından bir araya topladım ve dosya ekine ekliyorum. Selam ve saygılarımla.


Güzel bir düşünce ve çalışma.

Forumu telefonları ile takibeden üyelerin pdf dosyayı okuması kolay olmadığı için son zamanlarda pdf dosyalar için bir alternatif arıyorum. Forumda bu konuda deneyimi olan üyelerin çözüm önerileriyle forumda pdf dosyaların okunma sayısını artırabilirsek çok güzel olur.
 



Merhaba;
Öncelikle sayın msafacan'a Kuddusi'nin hikayesini pdf formatına çevirerek okunma kolaylığı sağladığı için çok teşekkür ederim. Ellerine sağlık. Başlığın aktif olmaması ve devam hikayeleri yazmamamın birkaç sebebi oldu. Kuddusinin hikayesi 2009 yılında yaptığı ilk geziyi anlatıyordu. Bu geziden başka 2011 ve 2013 yılında iki gezisi daha oldu. 2011 yılı gezisinde çok sıradışı olaylar olmamasına rağmen 2013 yılı gezisi, Allahın sevgili kuluymuş ki daha yiyecek ekmeği, içecek suyu varmış dedirtecek cinstendi ve karavanlı son Avrupa gezisi oldu.
Geldikten sonra karavanını, sattığı 2017 yılına kadar deniz kenarı kampingde yazlık konumda kullandı. 2013 anılarını devam hikayesi olarak yazacağı periyotta Gezenbilir'de format değişikliği oldu. Eski yazıların fotoğrafları silindi ulaşılamaz oldu yazı yüklemede problemler oluştu ayrıca moderatör değişikliği ve bir boşluk dönemi yaşandı. Takdir edersiniz ki yazmak bir uğraş, yazıları fotoğraflarla yüklemek ayrı bir uğraş gerektiriyor. Hiçbir menfaat beklemeden yaptığınız çalışmalar site sahibinin bir kararıyla bir anda ortadan kalkıyor. Bu bende bir kızgınlık ve kırgınlık yarattı.
Bunun yanında geziler insanı motive ediyor sabit karavancı konumuna geçince yazacak hem motivasyonu bulamıyorsunuz hem de hikayeler çıkmıyor. Ancak Hüseyin Beyin moderatörlüğü ve çabaları ile Karavan başlığı o karmaşık dönemi en az hasarla atlattı diyebilirim. Gezenbilir onun varlığına ne kadar teşekkür etse azdır. Bu genel teşekkürün yanında ona özel bir teşekkürüm daha var anlattığım için biliyorum bana kızacak ama nasıl bir çelebi kişiliğe sahip olduğunu bilmenizi istiyorum.
Karavanla gitmekten vazgeçince Almanya'ya direk uçakla gidip havalimanından araç kiralayarak gezmeye başladık. Bu gezilerimizden birinde 100 km ile gidilmesi gereken bir yolda 111 km ile radara yakalandım. Yolda kırmızı bir ışık gözüme parladı geçti. Tatilden döndükten yaklaşık 2 ay sonra alman polis teşkilatından adresime bir mektup geldi. Araç şöför mahalinde profilden çekilmiş inanılmaz net bir fotoğrafım, aracın plakasının fotoğrafı ve ihlal bilgileri ile birlikte cezayı verdikleri iban numarasına ödemem isteniyordu. Telefon bankacılığı üzerinden ödemeye çalıştım ancak beceremedim bizdeki sistem para gönderilecek karşı tarafın ismini, banka ismi gibi bilgiler istiyordu bunları dolduramayınca sadece iban numarasıyla ödemeyi yapmayı kabul etmiyordu. Bende aman boşver deyip bıraktım. Fakat Alman Polis Teşkilatı beni bırakmadı. 2 ay sonra bir mektup daha. Baktım ki olacak gibi değil ilerideki Almanya girişlerimde gümrükte başıma problem çıkarmaya aday bir konu gibi duruyor. Çünkü kiralık araç olduğundan dolayı tüm kişisel bilgilerim pasaport bilgimden adres bilgime kadar sistemlerinde kayıtlı durumda. Bunun üzerine aklıma Hüseyin Abi geldi ve ondan yardım istedim. Sağolsun ödemeyi benim adıma yaparak dekontunu da bana gönderdi. Parayı ona göndermek istediğimde de kabul etmeyerek çevremde ihtiyaç sahibi olan birisine vermemi söyledi. Yardımseverliği ve içten davranışı için kendisine tekrar teşekkür ediyorum.
Tekrar karavan ve gezilere dönersek bundan sonra yeni Kuddusi hikayeleri üretebilmemiz ne mutlu ki mümkün olamayacak. Çünkü yaklaşık 2 ay önce tüm belgeleri gerçek değerlerine sahip bir karavanımız oldu. Artık bir Hobby karavanımız var. Bundan sonra onunla korku filmini andıran yol maceralarını değil inşallah keyifli gezi anılarımızı paylaşırız.
Son dönemde Alman polisinin yaptığı yol kontrol videolarını izledikçe verilmiş sadakamız varmış diyorum. Bununla ilgili aşağıya 3 adet link de bırakacağım. İzlediğinizde olayın vahametini sizde göreceksiniz. 10-12 sene önce ya kontroller bu kadar sıkı değildi yada biz çok şanslıydık denk gelmedik. Artık hangisi bilemiyorum. Ama ağırlık ve belge eksiğiyle yola çıkacak arkadaşlar bu videolardan sonra bir kez daha düşünsünler derim.
2013 yılı maceramızı da önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşmayı düşünüyorum. Kuddusi ve Karavanı artık bir klasik olduğu için onun devam hikayesi şeklinde değil de normal yazı diliyle kötü bir altyapı üzerine bina edilmiş karavanın insanın başına nasıl dertler açtığını birlikte değerlendiririz.
Uzun zaman yazmayınca galiba dilim şişmiş, umarım sizleri sıkmamışımdır.
Ayarlar bölümünden Türkçe altyazı seçeneğini aktif hale getirerek videoları Türkçe altyazı ile de izleyebilirsiniz.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=3leaoBOsHi0

Video: https://www.youtube.com/watch?v=PpKVT_XymVc

Video: https://www.youtube.com/watch?v=V9WWKYB48pU
 

Merhaba;
Öncelikle sayın msafacan'a Kuddusi'nin hikayesini pdf formatına çevirerek okunma kolaylığı sağladığı için çok teşekkür ederim. Ellerine sağlık. Başlığın aktif olmaması ve devam hikayeleri yazmamamın birkaç sebebi oldu. Kuddusinin hikayesi 2009 yılında yaptığı ilk geziyi anlatıyordu. Bu geziden başka 2011 ve 2013 yılında iki gezisi daha oldu. 2011 yılı gezisinde çok sıradışı olaylar olmamasına rağmen 2013 yılı gezisi, Allahın sevgili kuluymuş ki daha yiyecek ekmeği, içecek suyu varmış dedirtecek cinstendi ve karavanlı son Avrupa gezisi oldu.
Geldikten sonra karavanını, sattığı 2017 yılına kadar deniz kenarı kampingde yazlık konumda kullandı. 2013 anılarını devam hikayesi olarak yazacağı periyotta Gezenbilir'de format değişikliği oldu. Eski yazıların fotoğrafları silindi ulaşılamaz oldu yazı yüklemede problemler oluştu ayrıca moderatör değişikliği ve bir boşluk dönemi yaşandı. Takdir edersiniz ki yazmak bir uğraş, yazıları fotoğraflarla yüklemek ayrı bir uğraş gerektiriyor. Hiçbir menfaat beklemeden yaptığınız çalışmalar site sahibinin bir kararıyla bir anda ortadan kalkıyor. Bu bende bir kızgınlık ve kırgınlık yarattı.
Bunun yanında geziler insanı motive ediyor sabit karavancı konumuna geçince yazacak hem motivasyonu bulamıyorsunuz hem de hikayeler çıkmıyor. Ancak Hüseyin Beyin moderatörlüğü ve çabaları ile Karavan başlığı o karmaşık dönemi en az hasarla atlattı diyebilirim. Gezenbilir onun varlığına ne kadar teşekkür etse azdır. Bu genel teşekkürün yanında ona özel bir teşekkürüm daha var anlattığım için biliyorum bana kızacak ama nasıl bir çelebi kişiliğe sahip olduğunu bilmenizi istiyorum.
Karavanla gitmekten vazgeçince Almanya'ya direk uçakla gidip havalimanından araç kiralayarak gezmeye başladık. Bu gezilerimizden birinde 100 km ile gidilmesi gereken bir yolda 111 km ile radara yakalandım. Yolda kırmızı bir ışık gözüme parladı geçti. Tatilden döndükten yaklaşık 2 ay sonra alman polis teşkilatından adresime bir mektup geldi. Araç şöför mahalinde profilden çekilmiş inanılmaz net bir fotoğrafım, aracın plakasının fotoğrafı ve ihlal bilgileri ile birlikte cezayı verdikleri iban numarasına ödemem isteniyordu. Telefon bankacılığı üzerinden ödemeye çalıştım ancak beceremedim bizdeki sistem para gönderilecek karşı tarafın ismini, banka ismi gibi bilgiler istiyordu bunları dolduramayınca sadece iban numarasıyla ödemeyi yapmayı kabul etmiyordu. Bende aman boşver deyip bıraktım. Fakat Alman Polis Teşkilatı beni bırakmadı. 2 ay sonra bir mektup daha. Baktım ki olacak gibi değil ilerideki Almanya girişlerimde gümrükte başıma problem çıkarmaya aday bir konu gibi duruyor. Çünkü kiralık araç olduğundan dolayı tüm kişisel bilgilerim pasaport bilgimden adres bilgime kadar sistemlerinde kayıtlı durumda. Bunun üzerine aklıma Hüseyin Abi geldi ve ondan yardım istedim. Sağolsun ödemeyi benim adıma yaparak dekontunu da bana gönderdi. Parayı ona göndermek istediğimde de kabul etmeyerek çevremde ihtiyaç sahibi olan birisine vermemi söyledi. Yardımseverliği ve içten davranışı için kendisine tekrar teşekkür ediyorum.
Tekrar karavan ve gezilere dönersek bundan sonra yeni Kuddusi hikayeleri üretebilmemiz ne mutlu ki mümkün olamayacak. Çünkü yaklaşık 2 ay önce tüm belgeleri gerçek değerlerine sahip bir karavanımız oldu. Artık bir Hobby karavanımız var. Bundan sonra onunla korku filmini andıran yol maceralarını değil inşallah keyifli gezi anılarımızı paylaşırız.
Son dönemde Alman polisinin yaptığı yol kontrol videolarını izledikçe verilmiş sadakamız varmış diyorum. Bununla ilgili aşağıya 3 adet link de bırakacağım. İzlediğinizde olayın vahametini sizde göreceksiniz. 10-12 sene önce ya kontroller bu kadar sıkı değildi yada biz çok şanslıydık denk gelmedik. Artık hangisi bilemiyorum. Ama ağırlık ve belge eksiğiyle yola çıkacak arkadaşlar bu videolardan sonra bir kez daha düşünsünler derim.
2013 yılı maceramızı da önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşmayı düşünüyorum. Kuddusi ve Karavanı artık bir klasik olduğu için onun devam hikayesi şeklinde değil de normal yazı diliyle kötü bir altyapı üzerine bina edilmiş karavanın insanın başına nasıl dertler açtığını birlikte değerlendiririz.
Uzun zaman yazmayınca galiba dilim şişmiş, umarım sizleri sıkmamışımdır.
Ayarlar bölümünden Türkçe altyazı seçeneğini aktif hale getirerek videoları Türkçe altyazı ile de izleyebilirsiniz.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=3leaoBOsHi0

Video: https://www.youtube.com/watch?v=PpKVT_XymVc

Video: https://www.youtube.com/watch?v=V9WWKYB48pU

Yeni karavanınıza sevindim. Hayırlı olsun ve güzel geziler. Artık aşırı yük sorunu da olmadığına göre bir Almanya gezisinde buluşmak güzel olur.
 

Merhaba;
Öncelikle sayın msafacan'a Kuddusi'nin hikayesini pdf formatına çevirerek okunma kolaylığı sağladığı için çok teşekkür ederim. Ellerine sağlık. Başlığın aktif olmaması ve devam hikayeleri yazmamamın birkaç sebebi oldu. Kuddusinin hikayesi 2009 yılında yaptığı ilk geziyi anlatıyordu. Bu geziden başka 2011 ve 2013 yılında iki gezisi daha oldu. 2011 yılı gezisinde çok sıradışı olaylar olmamasına rağmen 2013 yılı gezisi, Allahın sevgili kuluymuş ki daha yiyecek ekmeği, içecek suyu varmış dedirtecek cinstendi ve karavanlı son Avrupa gezisi oldu.
Geldikten sonra karavanını, sattığı 2017 yılına kadar deniz kenarı kampingde yazlık konumda kullandı. 2013 anılarını devam hikayesi olarak yazacağı periyotta Gezenbilir'de format değişikliği oldu. Eski yazıların fotoğrafları silindi ulaşılamaz oldu yazı yüklemede problemler oluştu ayrıca moderatör değişikliği ve bir boşluk dönemi yaşandı. Takdir edersiniz ki yazmak bir uğraş, yazıları fotoğraflarla yüklemek ayrı bir uğraş gerektiriyor. Hiçbir menfaat beklemeden yaptığınız çalışmalar site sahibinin bir kararıyla bir anda ortadan kalkıyor. Bu bende bir kızgınlık ve kırgınlık yarattı.
Bunun yanında geziler insanı motive ediyor sabit karavancı konumuna geçince yazacak hem motivasyonu bulamıyorsunuz hem de hikayeler çıkmıyor. Ancak Hüseyin Beyin moderatörlüğü ve çabaları ile Karavan başlığı o karmaşık dönemi en az hasarla atlattı diyebilirim. Gezenbilir onun varlığına ne kadar teşekkür etse azdır. Bu genel teşekkürün yanında ona özel bir teşekkürüm daha var anlattığım için biliyorum bana kızacak ama nasıl bir çelebi kişiliğe sahip olduğunu bilmenizi istiyorum.
Karavanla gitmekten vazgeçince Almanya'ya direk uçakla gidip havalimanından araç kiralayarak gezmeye başladık. Bu gezilerimizden birinde 100 km ile gidilmesi gereken bir yolda 111 km ile radara yakalandım. Yolda kırmızı bir ışık gözüme parladı geçti. Tatilden döndükten yaklaşık 2 ay sonra alman polis teşkilatından adresime bir mektup geldi. Araç şöför mahalinde profilden çekilmiş inanılmaz net bir fotoğrafım, aracın plakasının fotoğrafı ve ihlal bilgileri ile birlikte cezayı verdikleri iban numarasına ödemem isteniyordu. Telefon bankacılığı üzerinden ödemeye çalıştım ancak beceremedim bizdeki sistem para gönderilecek karşı tarafın ismini, banka ismi gibi bilgiler istiyordu bunları dolduramayınca sadece iban numarasıyla ödemeyi yapmayı kabul etmiyordu. Bende aman boşver deyip bıraktım. Fakat Alman Polis Teşkilatı beni bırakmadı. 2 ay sonra bir mektup daha. Baktım ki olacak gibi değil ilerideki Almanya girişlerimde gümrükte başıma problem çıkarmaya aday bir konu gibi duruyor. Çünkü kiralık araç olduğundan dolayı tüm kişisel bilgilerim pasaport bilgimden adres bilgime kadar sistemlerinde kayıtlı durumda. Bunun üzerine aklıma Hüseyin Abi geldi ve ondan yardım istedim. Sağolsun ödemeyi benim adıma yaparak dekontunu da bana gönderdi. Parayı ona göndermek istediğimde de kabul etmeyerek çevremde ihtiyaç sahibi olan birisine vermemi söyledi. Yardımseverliği ve içten davranışı için kendisine tekrar teşekkür ediyorum.
Tekrar karavan ve gezilere dönersek bundan sonra yeni Kuddusi hikayeleri üretebilmemiz ne mutlu ki mümkün olamayacak. Çünkü yaklaşık 2 ay önce tüm belgeleri gerçek değerlerine sahip bir karavanımız oldu. Artık bir Hobby karavanımız var. Bundan sonra onunla korku filmini andıran yol maceralarını değil inşallah keyifli gezi anılarımızı paylaşırız.
Son dönemde Alman polisinin yaptığı yol kontrol videolarını izledikçe verilmiş sadakamız varmış diyorum. Bununla ilgili aşağıya 3 adet link de bırakacağım. İzlediğinizde olayın vahametini sizde göreceksiniz. 10-12 sene önce ya kontroller bu kadar sıkı değildi yada biz çok şanslıydık denk gelmedik. Artık hangisi bilemiyorum. Ama ağırlık ve belge eksiğiyle yola çıkacak arkadaşlar bu videolardan sonra bir kez daha düşünsünler derim.
2013 yılı maceramızı da önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşmayı düşünüyorum. Kuddusi ve Karavanı artık bir klasik olduğu için onun devam hikayesi şeklinde değil de normal yazı diliyle kötü bir altyapı üzerine bina edilmiş karavanın insanın başına nasıl dertler açtığını birlikte değerlendiririz.
Uzun zaman yazmayınca galiba dilim şişmiş, umarım sizleri sıkmamışımdır.
Ayarlar bölümünden Türkçe altyazı seçeneğini aktif hale getirerek videoları Türkçe altyazı ile de izleyebilirsiniz.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=3leaoBOsHi0

Video: https://www.youtube.com/watch?v=PpKVT_XymVc

Video: https://www.youtube.com/watch?v=V9WWKYB48pU

Esas ben tüm karavancılar adına teşekkür ederim. Yeni karavanınız hayırlı olsun. Yeni paylaşımlarınızı merakla bekliyor olacağız.
 

Fatih abi kısa bir aradan sonra yeni karavanın ile yine yollara düşme vaktin geldi sanırım.Nasipse önümüzdeki sezon çıkacağın gezide hep beraber Münih'e Hüseyin abiye uğrayalım bizim en son görüşmemizin üzerinden dört sene geçti özledik kendisini.Yada her birimizin rotasını ortak bir kampta birleştirip bir iki gün beraber olalım.

Eski gezenbilir gezi paylaşımlarının tadı bir başka oluyordu.Tekrar aynı havanın yakalanması çok hoş olur.Türk karavancılığının mihenk taşı bu forumdur.Katkıda bulunan tüm arkadaşlara verdikleri emek için tekrar teşekkür ederim.Özellikle bu son dönemde Hüseyin abinin verdiği emek bizim için ayrı bir değerde kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır.
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,425
Mesajlar
1,517,778
Kayıtlı Üye Sayımız
172,070
Kaydolan Son Üyemiz
cipokko

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst