Liberty Renegade Crd - 2005

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Berq Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 93
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 107,695

Berq

Ana Kamp
Mesajlar
40
Tepkime Puanı
0
Yer
İstanbul - Anadolu
2 hafta önce aldığım 2005 model Renegade 2.8CRD aracımla ilgili ilk bilgileri başka bir konuda paylaşmıştım.
Aşağıda ilk izlenimlerimi görebilirsiniz.

"Ben de geçen hafta 2005 model 125binde bir Renegade CRD ile aranıza katıldım. Almadan önce yabancı forumlarda çok araştırma yaptım. Özellikle VM Motori motordan çok korkuyordum ancak araştırmalarımdan iyi bakıldığında sesli ama uzun ömürlü bir motor olduğunu ve CRD'lerde benzinlilerin 4 ilerisinin aksine 5ileri otomatik şanz. kullanıldığını öğrenince almaya karar verdim.
Sadece 2005 ve 2006 model Renegade ve Trail Rated modellerde bulunan düz kaput (flat hood) bana çok daha hoş ve wrangler rubiconvari göründüğü için biraz aradım ama sonunda içime sinen bir araç buldum.
Araziye hiç çıkmayacak olmama rağmen Renegade'lerin plastik vidalı çamurlukları, şık 5kollu füme 16 inç jantları, alüminyum yan basamağı, tavan lambaları ve tampona entegre sis farları çok hoşuma gittiği için de tercihim renegade oldu.
Bir haftalık kullanımıma gelirsek beklentilerimin çok üzerinde memnunum diyebilirim. 2010 model 2.0 dizel otomatik mondeo kullanan biri olarak performansı çok tatminkar. Motor söylendiği gibi çok sesli, yol sesi oldukça mevcut. Şimdilik şanzımanı çok beğendim, beklediğimden çok daha az sarsıntılı.
Bir de belki benim araca özgü birşey de olabilir bilemiyorum ancak aracın trimlerinden neredeyse hiç ses gelmiyor. Kapılar neredeyse alman arabası edasıyla tok bir sesle kapanıyor. Bu 8 yıllık bir amerikandan hiç beklemediğim birşeydi, özellikle bu durum çok memnun etti beni. Süspansiyonlardan da hiç garip sesler duymadım şu ana kadar, ama dediğim gibi hep otoban ve asfaltta kullandım aracı.
Yakıta gelirsek 500km lik ortalama tüketimim 11.6lt. Bunun 200km'si otoban, kalanı şehiriçi-e5 karma. Ama çok dikkatli kullandığımı da belirtmek isterim. Trafiğe girince yakıt uçup gidiyor durduramıyorsunuz bunu da belirteyim. 14litrelere kadar çıkıyor tüketim sıkışık trafikte."

2 hafta sonunda ise ort. tüketimim 12.5 lt/100 km. 3te 1'i otoban, kalanı şehiriçi ve çok kısa mesafe kullanım.
Aracımla ilgili aşırı memnuniyetim devam etmekle beraber yakıtı biraz daha aşağılara çekebilirsem daha da mutlu olacağım. Gerçi bu soğuk havalarda çok zor görünüyor.

Diğer kullanıcıların da yaşadığını gördüğüm patlak hoparlör ve el freninin iyi tutmaması problemleri bende de mevcut. Vakit ayırabilirsem öncelikle bunları çözmeyi planlıyorum.

Aracımda ilk olarak hoşuma gitmeyen sarı çamurluk sinyallerini ve tampon reflektörlerini stop boyasıyla siyaha boyadım.
Kısa vadede yapmayı planladığım modifikasyonlar ise:
- Buzlu camlı oluşu ve büyük boyutlarıyla şimdiden gözüme batmaya başlayan tampon sislerini şeffaf camlı ve biraz daha ufak estetik bir farla değiştirmek. Düşündüğüm farlar KC rally 400
- Offsetli jant alarak çözebileceğim iz genişliğini arttırmayı caaanım 16inç füme orijinal jantlarıma kıyamadığım için spacerla çözmek
- Çok gıcık olduğum 2 kapıda ve bir adet de bagajda mevcut olan minik ezikleri boyatmadan düzelttirmek. Bir abim maslakta bir yer önerdi, muhtemelen orada yaptıracağım.
- Ve en önemlisi lastikler. Hedefim yakıtı arttırmadan bunu çözmek. %99 asfaltta kullanılacağı için ve yakıtı etkilemediği söylendiği için güzel desenli bir AT lastik düşünüyorum. Gönül BF Goodrich istiyor ama fiyatları pahalı. Silverstone AT117 de deseni ve fiyatı ile dikkat çekiyor, kullanan varsa yorumlarını almak isterim. Aracımı kısa vadede yükseltmeyi düşünmediğim için sürtme yapmaması garanti olduğu söylenen en büyük ebat olan 245/70/16 düşünüyorum.

Bu arada bu konuda henüz kendi aracıma da uygulamadığım ancak yabancı bir forumda çok meşhur olan CRD Libertylerle ile ilgili çok faydalı ve uygulaması kolay modifikasyonları da detaylı olarak paylaşacağım.

Image 2
 

Etiketler
Ynt: Liberty Renegade Crd - 2005

jantlar süper miş. güle güle kullanın. gürültülü motor biraz konfordan ödün verdirtiyor ancak kazanılan bagaj paha biçilemez! bagaja hiçbirşey koyamıyorum ben. birde bu makyajlı model daha modern duruyor. dizel tüketim az dağilmiş. LPG li daha mantıklı hala yol yapılacaksa.
 

Ynt: Liberty Renegade Crd - 2005

Aracınız çok güzelmiş, iyi günlerde kullanın.

2003 limited sahibiyim, BFG AT tercih ettim, çok memnunum tavsiye ederim.
Asfaltta ses problemi yok diyebilirim. Tutuş ile ilgili de bir sorunum olmadı.
İki gündür yağan karda özellikle çok iyi iş gördüğünü söyleyebilirim.

İyileştirme önerilerinizi takip ediyor olacağım.

Patlak hoparlörler için benim adresim karaköy Neç elektronik oldu, yapılan işten çok memnun kaldım.
El freni tabancam bozuktu, değiştirmeme rağmen tam anlamıyla randıman alamadım, balataları kontrol ettireceğim.
 


Ynt: Liberty Renegade Crd - 2005

BFG TA KO benim gördüğüm MT lastiklerden sonra en gürültülü tekerlektir. cherokee KJ si olan bir arkadaşımda vardı ve feci gürültü duyuluyordu araç içinde. Ancak müthiş sağlam ve harika arazi peformansı vardır. Ancak yokohama GO12 leri alınca ses azalmış ve manevra kabiliyeti artmıştı.
 



Ynt: Liberty Renegade Crd - 2005

Sn KLL,
LPG'ye bir türlü ısınamadım nedense. Bir de oturduğum site kapalı otoparklı.
Ayrıca şimdi baktım da 3700cc 7-11 yaşında aracın yıllık MTV'si 5.844TL görünüyor ki bana göre çok yüksek.
2800cc CRD'nin ise 2.600TL.
2005 yılında yurtdışında babama ait 3.7 benzinli Liberty kullanmıştım, motor sesi çok hoştu gerçekten.
Merak ettim şimdi sizin yakıt ne seviyelerde? LPG ile de hemen hemen aynı yaktığını okumuştum.

Sn Homer,
Sizin konunuzu baştan sona okudum zaten. BFG AT zaten bildiğim kadarıyla All-Terrain lastiğin mucidi. İlk tercih sıramda ama fiyatları tuzlu. Ayrıca 5 lastik almak istediğim için iyice artıyor rakam. Stepneyi de değiştirip stepne koruma bezini de çıkartacağım. Size sorum ise AT lastiklerin yakıtı artırıp artırmadığı? Bu konu da çok önemli benim için.
Karaköy bana biraz ters, muhtemelen İçerenköyde bir elektronikçide hallettireceğim hoparlörü.
El Frenini dibine kadar çekince tutuyor ama baya asılmak gerekiyor. Bu da beni tedirgin ediyor açıkçası. Buna da baktırıcaz fırsat bulursak.

Kar geldiği için ilk defa 4 çeker modlarını kullanmaya başladım. Tipik türk mantığıyla "part-time iyidir abi, gerektiğinde devreye girer" diyerek bu modda kullandım ancak manevralarda kasılmalar olunca hemen full time'a geçtim. Full-time'da da devam edince normal 2wd döndüm.

Gece internette araştırma ve kullanım kılavuzunu okudum, sonucu yazayım bilmeyenler için:
Kuru zemin ve asfaltta 2wd kullanmak en mantıklısı.
Part-time modunda ön ve arka aksı kilitleyip aynı hızda dönmeyi sağlıyormuş, bu da manevralarda iç tekerle dış teker farklı hızda döndüğü için zararlı olabilir deniyor. Bol kar, ağır arazi şartları haricinde bunu kullanmamak lazım.
Full-time bağımsız 4teker çekiş modu. Yağmur, kar, çamurda bu modu kullanmak en doğrusu. İstediğiniz kadar manevra yapılabilir, hiç sıkıntı olmaz.
Benim başıma gelen part-time'dan full-time'a görüntüde geçip reelde geçmemesi ise bu geçişlerde durup şanzımanı R'ye alıp tekrar D'ye almak gerekmesindenmiş.
Velhasıl kelam bugün devamlı full-time kullandım, en ufak bir problem yaşamadım. Yol lastiklerine rağmen Ömerli Çekmeköy gibi yerlerde inanılmaz rahat yol aldım.
 

Ynt: Liberty Renegade Crd - 2005

Aracı aldığımda üzerinde 2005 senesinden kalma kış lastikleri vardı. Resmen uğulduyordu. Bu bayat lastiklerden BFG AT'ye geçince bana oldukça sessiz geldi, en azından uğultu çok azaldı. Zaten önde kamyon motoru çalışıyor en nihayetinde.

KLL'nin yorumu eminim doğrudur, sonuçta bu benim ilk 4çekerim ve ilk AT lastiğim :smiley:

Ben de 5 lastik aldım, lastik sektöründen bir arkadaşıma danıştığımda önerisi BFG AT oldu. Nispeten piyasa fiyatının altına alma imkanı yakalayınca daha fazla araştırmadım.
Koruma kılıfı sökerken ustanın elinde kaldı, açıkçası kılıf olmadan görüntüsünü daha çok sevdim.

Yakıt konusuna gelince maalesef lastikler artırdı mı bilemiyorum, hemen değişim yaptım.

Uzun yolda (İstanbul-Babakale-İstanbul) 110 civarı sabit tempo ile 8.8l/100km gördüm yol bilgisayarında.
5 kişi, bagaj dolu tavanda kutuyla aynı yolu 9,5 ile tamamlıyor.
Aynı şekilde tüm koltuklar dolu ve bagaj dolu İstanbul-Antalya-İstanbul yolculuğumuzda da 9,7l/100km gibi bir değer yakaladım.
Şehir içinde benim genel gözlemim 12l/100km gibi. Çok sıkışık trafikte ucu açık tabi :smiley:

Eklemek istediklerim;
Çeki demiri (römork var, orjinalini beğenmedim, teknikyavuzda yaptıracağım sanırım)
Orjinal Renegade tavan lambaları (tamamen görsel sebeplerle)
 

Ynt: Liberty Renegade Crd - 2005

BFG AT'ler için genelde iyi yorumlar okudum. Çok sesli olduğunu pek duymadım. Araç sesli zaten, çok çok sesli olmadığı sürece benim için problem yok.
Yakıt değerleriniz de bence gayet güzel.
Çeki demiri ileride ben de düşünüyorum. Assos'taki yazlığımızda 40hp lik 4.20joker botum var. Onu gezdirmek için çeki demiri şart :smiley:
Tavan lambalarını sonradan takmak baya pahalı. Amerika fiyatı 500-600usd lerde. Aracı alırken renegade almamın bir sebebi de bu farların standart olmasıydı zaten. Amerikadan getirtirseniz oradakiler 4lü, euro tipler 2li oluyor bilginize. Belki çıkmacıları dolaşsanız çok ucuza bulabilirsiniz. Tesisatının hazır olduğunu okumuştum.

Stepne lastiğinin kılıfını çıkararak çok güzel bişey yapmışsınız bence. Kesinlikle görüntü BFGlerle çok daha hoş olur.
Yokohama lastikler iyi ancak deseni yeterince agresif değil benim için.
Tüm lastikleri tek tek inceledim, beğendiğim desenler:
BFG AT
Silverstone AT117 (malezya malı BFG çakması)
Continentalin sahibi olduğu amerikada çok yaygın olan General Grabber (Türkiyede General Tire) AT2
Biraz da Continental Cross Contact AT

Lastik konusunda çok kararsızım, bir müddet üzerindeki Goodyear Wrangler SRAlarla idare edebilirim.

Benim bir başka planım da aslında amerikan tip tampona entegre plaka ve stepnedeki plakalığın ve plastik parçanın da iptali. Bu şekilde stepne jantı da ortaya çıkınca daha güzel görünüyor bence. Aslında ucuz bir plakalıkla plaka tamponda sol alta alınabilir ancak plaka ışıklandırma için uğraşmak lazım biraz.
Bunlar da amerikan tip tampon stepne ile euro tip tampon stepne

Image


Image
 

Ynt: Liberty Renegade Crd - 2005

Bu stepnenin plakalıksız halini ben de çok beğeniyorum.
Yaptırmak istediğim çeki demiri yuvası bu araçtaki gibi. Amerikan versiyon zannederim.

Ben de renegade bakındım ancak bütçeme uygun temiz ve güvenilir alışverişte limited kısmet oldu.
 

Ynt: Liberty Renegade Crd - 2005

Bu çeki demirini istediğiniz zaman takıp çıkarabiliyosunuz galiba dimi?
Öyleyse süper olur, devamlı orada duran çeki demirinin görüntüsü pek hoşuma gitmiyor açıkçası.
 



Ynt: Liberty Renegade Crd - 2005

benim BFG TA KO ile ilgili ilk elden deneyimim daha önceden sahip olduğumuz 1997 4.0 ZJ ile sınırlı. aracı aldığımızda üzerinde yeni bir set BFG takılıydı. yok edilemez bir lastikti. öyleki lastiğin arasına 15 cm uzunluğunda 4 cm yüksekliğinde L şekilnde bir metal parçası girmişti! de araba hoplamaya başlayınca fark etmiş sonrada lasitkçiye kadar inmeden gidebilmiştim. Sorun sadece normal lasikte bir çivinin bırakacağı kadar bir delikti! Amerikalılar bu lasitkleri 250 bin mil filan kullanıyorlar. e işte öyle olabilmesi içinde ekstra kalın ekstra sert oluyor. eskiyince kaymaya başlıyor ıslak yada çamurlu asfaltta. sırf bu yüzden bunu öğrenene kadar iki kere spin atıyordum ZJ ile. sonra bu iş böyle olmayacak diyerek ve araziye pek çıkmadığımdan Yokohama almıştım GO12. daha kısa ömürlü daha uysal desenli ama daha yeni nesil bir lastik olduğundan, ve yumuşak olduğundan tabiki, araç daha düzgün kontrol edilebilen, daha az sağa çeken, kesinlikle daha yumuşak ve kesinlikle çok sessiz hale gelmişti. buna istinaden yazdım. gürültü vs sorun değilse BFG lerle ilgili en büyük sorun bence kopuk fiyatları... illa alacğaım derseniz de benim arkadaşımın aracının üzerinde yeni sayılabilecek bir set var konşurum size satar 16 inç tekerlekleri. XJ de takılı. o da muhtemelen Yokohama alacakmış öyle diyordu.

KJ lpg li haliyle 100 110 km sabit otoyol hızı ile 10.5 litre ye kadar düşüyor LPG tüketimi. şehir içi ortalama sıkışıklıta trafik ve ışıkların olduğu güzergahımda 14-16 litre civarı LPG yakıyor mevsime göre. sırf dur kalk olursa 20 21 olur zaten ucu açık büyük motorlu araçlarda. CRd nin avantajı kesinlikle ve kesinlikle sadece bagajının olması şu son yakıt zamları ile. CRD alırmıydımi bulabilseydim alacaktım ancak düzgünü yok idi.
 

Ynt: Liberty Renegade Crd - 2005

Tecrübelerinizi dikkate alacağım lastik seçimimde. Benim ilk jeep tecrübem bu araç, yazdıklarımın da %95'i kendi tecrübelerimden ziyade araştırmalarımda gördüklerim zaten. Her zaman kullanıcı yorumları çok daha önemlidir benim için.
Arkadaşınızın lastik ölçüleri 245 70 16 ise düşünebilirim. Daha büyük ölçüler sürtme yaptığı için istesem de kullanamam.

Bu arada Spacer ve KC rally 400 farları yarın ebay'den sipariş geçeceğim. Türkiye fiyatlarının neredeyse yarısına malolacak gibi görünüyor. Eşim blogger olduğu için devamlı yurtdışından sipariş veriyor ve sorunsuz bir şekilde ulaşıyor ürünleri.
Spacerları 1.25inch genişliğinde, hubcentric denilen balans yapmayı engelleyen merkezlemeli 6061 alüminyum olanlardan tercih edeceğim bana maliyeti shipping dahil 160USD olacak.
Farlar da kabaca 160USD'ye malolacak.
İki ürünün de fiyatı shipping hariç 100USD'den düşük olduğu için gümrüğe takılmadan gelir diye tahmin ediyorum. Yurtdışı siparişlerinizde UPS, DHL gibi firmalardan ziyade o ülkenin posta servisini seçerseniz hem daha ucuza hem de gümrüğe takılma ihtimali daha düşük bir şekilde siparişlerinizi alabilirsiniz.
 

Ynt: Liberty Renegade Crd - 2005

Bu arada Jeep KJ'ye uygun spacer ölçüleri 5x4.5 inch veya karşılığı olan 5x114.3
Alırken bu hususa dikkat etmek gerekiyor yoksa aldığınız spacer uymaz.
 

Ynt: Liberty Renegade Crd - 2005

Ebay'den siparişleri verdim.
spacerlar bunlar.
http://www.ebay.com/itm/281223867832?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649
Shipping dahil 182Usd.
Mal bedeli 95usd olduğu için gümrikte büyük ihtimal sıkıntı olmaz.

Farlarsa bunlar.
http://www.ebay.com/itm/300990801748?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2648
İki adet alınca mal bedeli 110usd oldu. 62usd shippinle maliyet 172usd oldu.
Ancak mal bedelini 100usd altında fatura keser misiniz diye rica ettim, yok yapamayız edemeyiz dediler.
Gönder gitsin o zaman dedim.
Bu gümrüğe takılabilir. Bakıcaz artık.
 

Ynt: Liberty Renegade Crd - 2005

Berq' Alıntı:
Tecrübelerinizi dikkate alacağım lastik seçimimde. Benim ilk jeep tecrübem bu araç, yazdıklarımın da %95'i kendi tecrübelerimden ziyade araştırmalarımda gördüklerim zaten. Her zaman kullanıcı yorumları çok daha önemlidir benim için.
Arkadaşınızın lastik ölçüleri 245 70 16 ise düşünebilirim. Daha büyük ölçüler sürtme yaptığı için istesem de kullanamam.

Bu arada Spacer ve KC rally 400 farları yarın ebay'den sipariş geçeceğim. Türkiye fiyatlarının neredeyse yarısına malolacak gibi görünüyor. Eşim blogger olduğu için devamlı yurtdışından sipariş veriyor ve sorunsuz bir şekilde ulaşıyor ürünleri.
Spacerları 1.25inch genişliğinde, hubcentric denilen balans yapmayı engelleyen merkezlemeli 6061 alüminyum olanlardan tercih edeceğim bana maliyeti shipping dahil 160USD olacak.
Farlar da kabaca 160USD'ye malolacak.
İki ürünün de fiyatı shipping hariç 100USD'den düşük olduğu için gümrüğe takılmadan gelir diye tahmin ediyorum. Yurtdışı siparişlerinizde UPS, DHL gibi firmalardan ziyade o ülkenin posta servisini seçerseniz hem daha ucuza hem de gümrüğe takılma ihtimali daha düşük bir şekilde siparişlerinizi alabilirsiniz.

arkadaşımdaki lastikler 235 70 16 imiş. bence işinizi görecektir. isterseniz görüşmenizi sağlarım o da ankara da.
 



Ynt: Liberty Renegade Crd - 2005

İstediğim ölçü değil ama lastiklerin durumu ve fiyatı uygunsa düşünebilirim.
Hem tabanı hem de yanağı biraz büyütmek istiyorum aslında.
4 adet lastik için ne kadar istiyor arkadaşınız? Bir de kaç km'de lastikler? Fotolarını da görebilirsem çok memnun olurum.
Ben İstanbulda'yım bu arada.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,382
Mesajlar
1,517,428
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

SON KONULAR



Geri
Üst