Lr Series 3 Aluminyum Vs Sac Kasa

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan MrKarga Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,851

MrKarga

Mehmet T.
Mesajlar
1
Tepkime Puanı
0
Yer
Istanbul
Merhabalar,
Konu defender icin 2012 yilinda acilmis fakat pek detaya inilmemis. LR3 alma arifesinde olan ve sadece 1 kez kullanarak arabaya asik olan bir kisi olarak teknik anlamda arabaya pek hakim biri degilim.
Lr3 icin acilan hemen hemen tum konulari okudum diyebilirim. Herkes gibi bende hormonlanmamis, orjinalligini mumkun oldugunca korumus bir arac alip orjinaline yakin yenilemek istiyorum. Bazilariniz sakin vs dese de ileride ogluma kalacak bir klasik arazi araci olmasini istiyorum. (tipki babamdan bana kalan 1983 model orjinalligi hic bozulmamis 105bin km serce tipi Lada gibi) ve bende Lr3 aracini sectim.
Baslikta belirttigim gibi bmc uretimi sac kasa bundan 20 yil sonrasi icin almak mantikli olur mu yoksa orjinal aluminyum kasaya mi sadik kalinmali? Nedense Bmc uretimi araclara karsi bir sogukluk var icimde...
Lpg takilmamis bir benzinlinin cok yaktigini biliyorum dolayisi ile dizel mi mantikli? Benim denedigim arac lpgli idi, dizelde cekis ve tork olarak fazla bir fark var mi?
 

Kısa kabul edilen bir süredir s3 88 aracım var. Kısmen saç kısmen alüminyum. Bence çok önemli değil çünkü bilerek alüminyum yapılan araçlar değil. Daha ucuz diye alüminyum kullanmışlar vaktiyle. Biraz daha hafif belki olabilir ama zaten kaportayı sıfırdan her zaman yeniden aynını yapabiliyorlar. Araç kupalı değil parça parça gövde. bu nedenle kaporta çalışmasına uygun.

Bakmanız gereken şasinin paslanmamış olması ve verdiğiniz paraya oranla motor ve şanzımanın ve iç durumun orantılı olması. Sonuçta sıfırdan araç inşa ediliyor. 79 sonrası alırsanız sanırım 5 rulmanlı motorlar biraz daha sağlam.

kullanımı zevkli, yakıtına çok bakmayın derim çünkü günlük araba değil. benzinli daha güçlü. lpg ile az daha zayıf.

istanbuldaki S3 cülerle bir toplanmak isterim aslında. var mı öyle ekip?

benim araç 74 S3 88
 

Merhaba
Series 3 benim için hastalık şuana kadar 4 tane series değiştirdim şuan iki tane 74 dizel var yürümese bile izlemek yetiyor :smiley: seriesler 2 dünya savaşında sonra yapılmaya başladın İngiltere savaş bittikten uçak gövdeleri alüminyum dan yapılıyordu savaş bitince uçak üretimi bitti seriesi yapan iki kardeş için bir fırsat oldu alüminyum 2016 kadar alüminyum olarak yapıldı 1974 1976 kadar Türkiye de bmc sac kasa olarak yaptı tarihler yanlış hatırlıya bilirim bence alüminyum kasa uzun vade de kullanılacak araç bende çocuğuma bırakmak istiyorum sac kasalar çürüme olmasında dolayı tercih edilmiyor tam orijinal bir series bulmak zor bendekiler bile hardtoplar sac gündelik kullanmadığım için yakıt sorun olmuyor tercihim dizel ama :smiley: hiç benzinli almadım 1 tane aldım onada hiç binmeden devrettim series bir arkadaş gibi benim için çok güzel bir uğraş oto sanayi gitmiyorum artık :smiley:) kendim söküyorum takıyorum zevkli hurda diyen çok gözlerini alamayan çok son zamanlarda orijinal series toplayanlar çoğaldı en azında seriesler artık defendere benzemiyor benim seriesle tek sıkıntım kapı kelebek camlar şuan bile 2 tane def kapısı aldım :smiley:) kapı benim için şart zaten belirli bir zamandan sonra bir usta olabiliyorsunuz hurda diyenlere aldırış etmeyin bu bayramda 1000 km yakın yol yaptık aldığımdan beridir arka diferansiyel den ses geliyordu 3600 rakımda yaylada aracı çok zorladık ayna mahruti kırdık arka aks söktük arka şaftı söktük önleri kitledik yola devam ettik 4x2 bir 2019 arazi aracı olsaydı dahi orda kalırdık kimse yok şebek yok güven veriyor bence güzel bir series bulun başlayın motor hiç orijinal motoru series kullanmadım şuan olanlarda da birinde mazda e2200 var birinde pejo j9 var series için her konuda yardımcı olurum ö.z mesaj göndere bilirsiniz kendinizi dinleyin başkalarını değil :smiley:)

SM-J415F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Detay için teşekkürler. Boyası bakımı vb iyi yapılırsa saç kasa olsun alüminyum olsun bunlar sorun değil. En önemlisi arabayı kendinizin de ufak ufak yapabiliyor olması ve buna uygun yeriniz vb bulunması. Sokakta kaldırım kenarında olmaz yani.
 







bu alet. cepte fotolar var da laptopta bu var şu an

Land2
 












Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,382
Mesajlar
1,517,428
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

SON KONULAR



Geri
Üst