Şöyle genel anlamda foruma bakınca, konulara destek olup cevaplayan aktif üye olarak
en fazla 10-15 kişi varız yada yokuz. Vakit buldukça eski konuları okuyorum forum gerçekten çok canlıymış.
Bu insanlar nereye gittiler acaba? Yada burayı neden terk ettiler?
Başka bir platformda burası için " Orası çok bilmişlerin yeri " diyerek aşağıladıklarına da şahit oldum.
Halbuki son 2 aydır buradayım ve kimsenin kimseye bilmişlik tasladığına da şahit olmadım.
İçinde 100.000'den fazla alakalı konunun olduğu çok az forum vardır.
Sanki insanlar buraya bir arkadaşa bakıp çıkacaktım edası ile geliyorlar.
Nitekim öyle de oluyor.
Sanırım bu durum tüketim toplumu olduğumuzun bir başka göstergesi gibi.
Bilgiyi aldım işim bitti, hadi bana eyvallah!
Der gibi..
Bilgiyi aldım işim bitti, hadi bana eyvallah!
Wohnmobilforumu bugün 1256 üye ziyaret etmiş. Konulara ufaktan göz attığımda neredeyse her alanda bir çok konu ve onlarca cevap yazılmış. Aslında 10 yıl önce burası daha da aktifti belki de..
Sizlerinde bildiği gibi forum ortamları çok farklıdır. Özellikle 20 yıl önce forumlar bilgiye ulaşmanın tek yoluydu diyebiliriz.
Bugünlerde yapay zekanın bile bilemediği şeyleri forumlarda sorup öğrenebiliyoruz aslında.
Evet artık forumların eski halinden eser yok ama burası çok farklı bir mecra.
Alan çok farklı. Bence hareket kazandırmak için eskiden düzenlendiği gibi farklı etkinlik ve organizasyonlar düzenlemek gerekir.
Bu durumda sizi tenzih ederek forum yönetiminin de payı olduğunu düşünüyorum.
Yönetici yada moderatörler nerede? Sizin dışınızda aktif olan tek bir yönetici göremiyorum?
Geçenlerde hatırlarsanız yine böyle bir konudan bahsetmiştim sonrasında Sedat bey geldi açıklama yaptı ve gitti. Biz yine burada baş başa kaldık.
Yönetimin bu konuyu bizzat ele alması gerekiyor bence.
Şöyle genel anlamda foruma bakınca, konulara destek olup cevaplayan aktif üye olarak
en fazla 10-15 kişi varız yada yokuz. Vakit buldukça eski konuları okuyorum forum gerçekten çok canlıymış.
Başka bir platformda burası için " Orası çok bilmişlerin yeri " diyerek aşağıladıklarına da şahit oldum.
Eskiden forumda herkes bir birine saygılıydı, halen bu forum da tanışıp ailece görüştüğümüz çok dostumuz var. İnsanlar karşısındakini incitmeye çekinirlerdi, eski forumları okurken görürsünüz yazıların çoğu gönül alma üzerinedir, alınmasın farklı zannetmesin diye emojiler devreye girerdi.
Sonradan bir güruh ortaya çıktı, forumda herkesi eleştirip, aşşağılama içerisinde hareket eden tipler çıktı, yanlış bir şey yazdığı zaman ve bu yanlış kardeşim dedin bittin sen, kendi yazdığının doğru olduğunu kabul ettirene kadar elinden gelen her şey ile saldıran, hakaret, aşşağılama, geçmişte yazdığı bir şeylerden örnek vererek sen busun diyen, eleştiriye açık olmayan şahıslar yüzünden insanlar forumda yazmamaya başladılar.
Daha öncesinde söylediğim gibi planlarda eleme yaptıktan sonra, sizlerin de fikirlerini almak istediğimi belirtmiştim.
Onlarca plan içinden seçtiğim 4 planı aşağıda görebilirsiniz.
Benim yerimde siz olsaydınız bu planların hangisini tercih ederdiniz?
Değerlendirmelerinizi genel plan yerleşimi açısından yapabilirseniz çok sevinirim.
Ağırlık dengeleri için ben ayrı bir çalışma yürütüyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 643067
Ekli dosyayı görüntüle 643068
Ekli dosyayı görüntüle 643069
Ekli dosyayı görüntüle 643070