Lütfen Siliniz.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan RamizDAYI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 272
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,942

Bu dört plan benim aile için uygun değil, biz dört kişiyiz, bize bir yatma yeri, iki çocuğa da iki yatak lazım, genel aile yapısı bu şekilde olduğu için, piyasa da tutulan model ikili ranza ve yatak olabilen yemek masası çok satıyor, kardeşler beraber yatmak istemiyor, herkes kendi yatağı olsun istiyor.
Bu dört plan içinde bana en sıcak gelen ilk resim (ilk plan)

Şöyle genel anlamda foruma bakınca, konulara destek olup cevaplayan aktif üye olarak

en fazla 10-15 kişi varız yada yokuz. Vakit buldukça eski konuları okuyorum forum gerçekten çok canlıymış.

Bu insanlar nereye gittiler acaba? Yada burayı neden terk ettiler?

Başka bir platformda burası için " Orası çok bilmişlerin yeri " diyerek aşağıladıklarına da şahit oldum.

Halbuki son 2 aydır buradayım ve kimsenin kimseye bilmişlik tasladığına da şahit olmadım.

İçinde 100.000'den fazla alakalı konunun olduğu çok az forum vardır.

Sanki insanlar buraya bir arkadaşa bakıp çıkacaktım edası ile geliyorlar.

Nitekim öyle de oluyor.

Sanırım bu durum tüketim toplumu olduğumuzun bir başka göstergesi gibi.

Bilgiyi aldım işim bitti, hadi bana eyvallah!

Der gibi..

Önemli bir konu. Nedenlerini konuşmakta fayda var.

Alman Wohnmobilforum‘ da günlük (son 24 saat) sayılar veriliyor. Tüm üye sayısı 146.993. Bugün forumu ziyaret eden üye sayısı 1256, bugünkü ziyaretçi sayısı 20.552. Konu sayısı 158.816. Mesaj sayısı 3.211.191. Türkiye ile ilgili bölümde uzun zamandır bir sessizlik var.

Gezenbilir’ in 171.719 üyesi var. Şu anda forumda 1191 Ziyaretçi ve 12 üye var. Konu sayısı 103.075, mesaj sayısı 1.513.026.

Son düzenleme:

Bilgiyi aldım işim bitti, hadi bana eyvallah!

Eğer öyle olsaydı bugün yollarda farklı manzaralar görürdük. 😉

Bazen bilgi nedense uygun bulunmayıp hemen yeni icata yöneliniyor, bazen de her alınan bilgi doğru olmayabiliyor. Bereket hep böyle değil.

Türkiye karavanı keşfediyor, keşfediyor ama yeniden keşfediyor.. 😉
Böyle bir yaklaşımda forumlara gerçek ilginin azalmasına şaşmamak lazım.

Son düzenleme:

Wohnmobilforumu bugün 1256 üye ziyaret etmiş. Konulara ufaktan göz attığımda neredeyse her alanda bir çok konu ve onlarca cevap yazılmış. Aslında 10 yıl önce burası daha da aktifti belki de..

Sizlerinde bildiği gibi forum ortamları çok farklıdır. Özellikle 20 yıl önce forumlar bilgiye ulaşmanın tek yoluydu diyebiliriz.

Bugünlerde yapay zekanın bile bilemediği şeyleri forumlarda sorup öğrenebiliyoruz aslında.

Evet artık forumların eski halinden eser yok ama burası çok farklı bir mecra.

Alan çok farklı. Bence hareket kazandırmak için eskiden düzenlendiği gibi farklı etkinlik ve organizasyonlar düzenlemek gerekir.

Bu durumda sizi tenzih ederek forum yönetiminin de payı olduğunu düşünüyorum.

Yönetici yada moderatörler nerede? Sizin dışınızda aktif olan tek bir yönetici göremiyorum?

Geçenlerde hatırlarsanız yine böyle bir konudan bahsetmiştim sonrasında Sedat bey geldi açıklama yaptı ve gitti. Biz yine burada baş başa kaldık.

Yönetimin bu konuyu bizzat ele alması gerekiyor bence.

Pandemi, Ukrayna savaşı ve enflasyon hemen bütün ülkelerde karavan fiyatlarını ve gezi masraflarını yükseltti.

Buna raǧmen karavan ve gezi isteklerini gerçekleştirebilenlerin sayısı Avrupa ülkelerinde oldukça yüksek.

Türkiye’de durum biraz farklı. Yüzde 40 ÖTV + yüzde 18 KDV + Her yıl TÜV + Aşırı yüksek karavan sigortası ve Yüksek enflasyon karavancılıǧın yönünü 750 kilo altı karavanlara çevirdi. Bu çok yanlış bir gelişme.
Almanya’da 55-60 bin € olan yeni bir motokaravan Türkiye’de yüz bin € civarında.

Biz karavancılar da deǧiştik. Artık gezi anıları ve bir çok teknik konu video ile paylaşılıyor.

Forum bu gelişmelere nasıl ayak uydurabilir? Yönetim ne yapabilir?

Konuşulacak konu çok…🙂🤔

Son düzenleme:

Şöyle genel anlamda foruma bakınca, konulara destek olup cevaplayan aktif üye olarak

en fazla 10-15 kişi varız yada yokuz. Vakit buldukça eski konuları okuyorum forum gerçekten çok canlıymış.

Eskiden forumda herkes bir birine saygılıydı, halen bu forum da tanışıp ailece görüştüğümüz çok dostumuz var. İnsanlar karşısındakini incitmeye çekinirlerdi, eski forumları okurken görürsünüz yazıların çoğu gönül alma üzerinedir, alınmasın farklı zannetmesin diye emojiler devreye girerdi.

Sonradan bir güruh ortaya çıktı, forumda herkesi eleştirip, aşşağılama içerisinde hareket eden tipler çıktı, yanlış bir şey yazdığı zaman ve bu yanlış kardeşim dedin bittin sen, kendi yazdığının doğru olduğunu kabul ettirene kadar elinden gelen her şey ile saldıran, hakaret, aşşağılama, geçmişte yazdığı bir şeylerden örnek vererek sen busun diyen, eleştiriye açık olmayan şahıslar yüzünden insanlar forumda yazmamaya başladılar.

Başka bir platformda burası için " Orası çok bilmişlerin yeri " diyerek aşağıladıklarına da şahit oldum.

Dunning-Krugger sendromu olsa gerek. Gerçek bilgi sahibi olanlar cühela kısmını rahatsız eder. Onlar bilgi ihtiyacı olduğunda forumu okumak yerine youtube'da video izlemeyi tercih eder. Okuma tembelliği milli hastalığımız ne de olsa.

Ben kendi adıma tam tersini tercih ediyorum. Aradığım bilgiyi bir videoda bulmak için sonuna kadar izlemem gerekiyor. Oysa yazılı materyali tarayarak çok daha hızlı ulaşabiliyorum. Bu yüzden burada paylaşılan video linklerinin de hiç birine bakmıyorum.

Zamanında bir arkadaşımla beraber hazırladığımız telsiz eğitim kitapçığını ücretsiz olarak dağıttık. Telif hakkı koymadık. Internette rahatça paylaşılıyor. Ama malum okuma tembeli kesim için bir kısmını ppt videosu olarak da hazırlayıp youtube'a koydum. Ama devamı için uğraşmak hala içimden gelmiyor. Bu yüzden aylardır öylece bekliyor.

Eskiden forumda herkes bir birine saygılıydı, halen bu forum da tanışıp ailece görüştüğümüz çok dostumuz var. İnsanlar karşısındakini incitmeye çekinirlerdi, eski forumları okurken görürsünüz yazıların çoğu gönül alma üzerinedir, alınmasın farklı zannetmesin diye emojiler devreye girerdi.

Sonradan bir güruh ortaya çıktı, forumda herkesi eleştirip, aşşağılama içerisinde hareket eden tipler çıktı, yanlış bir şey yazdığı zaman ve bu yanlış kardeşim dedin bittin sen, kendi yazdığının doğru olduğunu kabul ettirene kadar elinden gelen her şey ile saldıran, hakaret, aşşağılama, geçmişte yazdığı bir şeylerden örnek vererek sen busun diyen, eleştiriye açık olmayan şahıslar yüzünden insanlar forumda yazmamaya başladılar.

Size bütünüyle katılıyorum. Forumda başkalarını sıfatlayıp rencide etmeyi ifade özgürlüǧü sayanlarda oldu. Sanıyorum forumda saygısızlıktan hatta hakaretten en çok pay alanlardan birisi de benim. Forum da karşılıklı saygı çok önemli. Özellikle foruma gelen yeni üyelere rahatlıkla paylaşımda bulunabilirim hissini verebilmek lazım. Böyle bir ortamı oluşturmak çabuk olmuyor ama doǧru yoldayız sanıyorum.

Forumda çok deneyimli, bilgili üyeler var. Aynı soruya sabırla defalarca cevap veriyorlar. Böyle üyeler sayesinde forum zengin bir bilgi kaynaǧı oldu diyebilirim.

Daha öncesinde söylediğim gibi planlarda eleme yaptıktan sonra, sizlerin de fikirlerini almak istediğimi belirtmiştim.

Onlarca plan içinden seçtiğim 4 planı aşağıda görebilirsiniz.

Benim yerimde siz olsaydınız bu planların hangisini tercih ederdiniz?

Değerlendirmelerinizi genel plan yerleşimi açısından yapabilirseniz çok sevinirim.
Ağırlık dengeleri için ben ayrı bir çalışma yürütüyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 643067

Ekli dosyayı görüntüle 643068

Ekli dosyayı görüntüle 643069

Ekli dosyayı görüntüle 643070

6/7 m2 karavanla gezmeye alışmış benim için bu konuda deǧerlendirme yapmak kolay deǧil.:sweatsmile:

Böyle bir karavanı alabilecek maddi gücüm olsa üçüncü plandaki yataǧı mutlaka isterdim.:smiley:

Terası olan karavan (motokaravan) yapan bir firmanın terasa çıkan merdiveni de fena deǧil. En azından fazla yer kaplamıyor gibi.

Wohnmobil Iveco C 65/18 › Moser Fahrzeugbau

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,212
Kayıtlı Üye Sayımız
171,845
Kaydolan Son Üyemiz
cancatalay

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR