Lütfen Siliniz.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan RamizDAYI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 272
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,277

Değerlendirmeniz için teşekkürler Hüseyin bey.

Siz bir çekme karavan alın, o yataktan sizin için bir tane yapıp Almanya'ya hediye olarak göndereyim 🙂

Sizi de çekme karavancı yapalım 😋

Merdiven konusuna gelince karavan gerçekten güzel ama merdiven ergonomik değil maalesef 🙂

Çatıya çıkıyor hissi veriyor fakat böyle bir alan için kesinlikle ideal olmuş.
Ekli dosyayı görüntüle 643094
Çok teşekkürler. Artık motokaravan yaşamımın kışına giriyorum ve çok memnunum.:sweatsmile:

Daha öncesinde söylediğim gibi planlarda eleme yaptıktan sonra, sizlerin de fikirlerini almak istediğimi belirtmiştim.

Onlarca plan içinden seçtiğim 4 planı aşağıda görebilirsiniz.

Benim yerimde siz olsaydınız bu planların hangisini tercih ederdiniz?

Değerlendirmelerinizi genel plan yerleşimi açısından yapabilirseniz çok sevinirim.
Ağırlık dengeleri için ben ayrı bir çalışma yürütüyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 643067

Ekli dosyayı görüntüle 643068

Ekli dosyayı görüntüle 643069

Ekli dosyayı görüntüle 643070
Hiç bir yerleşim benim için uygun değil. Çok alan kaybı var gibi görünüyor. Bu yalnızca benim görüşüm olduğu için, elbette esasla ilgili bir önemi yok. Ancak dikkatimi çeken nokta, merdivenlerin rıht sayıları eşit değil. Ya tavan yükseklikleri farklı, ya da standart olmayan rıht yükseklikleri var. Ölçüleri bilemediğim için sadece bir tespit yapmakla yetiniyorum.
Kolay gelsin.

@dinozor izci İç mekana başladığımda sizi karavanın başında ağırlamak isterim doğrusu.

Siz de Ankara'dasınız ne de olsa. İşler o radde geldiğinde mutlaka bekliyor olacağım 🙂
Davetiniz için teşekkür ederim. Fikrimizi sorduğunuz için yazdım sadece.

Aslında bu büyüklükte bir karavan, benim "karavan" anlayışımın oldukça dışında. Çünkü büyük karavanların Türkiye olanaklarında karavandan beklenen (benim beklediğim) imkanları sağlamayacağını düşünüyorum.

Geçen sene Kemer - Mersin güzergahında çekme karavanımla bir çok konaklama yerinde kaldım ve 3.90'lık karavan bile bir çok yerde yerleşme bakımından oldukça zorladı. Özellikle "Orman Kampı" adıyla kullanılan yerler ağaç yoğunluğu ve eğimli arazi yapısı nedeniyle oldukça zorlu mekanlar oluşturabiliyorlar. Mütevazi uzunluk ve yükseklik dışındaki çekme karavanların bu güzel yerlere girip yerleşmesi gerçekten pek mümkün görünmüyor, ya da çok sınırlı bir girişle hafiften dış sınırlara yakın yerlerde konaklamak belki mümkün olabilir. Deniz kıyısına kadar uzanan ormanlık alanların içine dalıp, denize kadar uzanıp buralarda bir kaç gün yaşamak büyük bir nimet. Karavanın amacının da bu olduğunu düşünüyorum.

Tabii, zevkler ve ihtiyaçlar çeşit çeşit. Amerikan dizilerinde otobüsten çevrilmiş motokaravanlar, tır dorsesinden çekme karavanlar görüyoruz, saray gibi. Bunlar Türkiye'de tamamen işlevsiz olurdu.

Sizin çabalarınız da belli bir ihtiyaca cevap vermek için önemli mutlaka. Yürekten başarılar diliyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,222
Kayıtlı Üye Sayımız
171,854
Kaydolan Son Üyemiz
vizyon karavan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR