Makyaj Malzemeleri Temizleme İşlemi Nasıl Yapılır?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan melisturan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 0
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,552

melisturan

Ana Kamp
Mesajlar
38
Tepkime Puanı
6
herkese merhabalar arkadaşlar. makyaj malzemeleri temizlemeyle alakalı bir yazı buldum, sizinle paylaşmak istedim. Ben bunun önemli bir detay olduğunu düşünüyorum...


"Güzelleşmek herkesin kesinlikle istediği bir özelliktir. Güzelleşmek bakımlı görünmek için yaptığımız faaliyetlerin arasında ilk başta makyaj yapmak geliyor.


Doğal olarak pek çoğumuz dışarıya çıkarken ya da çalışan hanımlar her sabah işe gitmeden önce makyaj yapıyordur. Evet, buraya kadar her şey yolunda peki, makyaj malzemelerimiz ne kadar temiz kullandığımız makyaj malzemelerinin kaliteli olması çok önemli ama bir o kadarda önemli olan da makyaj malzemelerimizin temizliğidir.


Bu makalemizde hanımlarımızın makyaj malzemelerinin temizliği ve makyaj malzemeleri temizleme işlemi nasıl yapılır? Bu konuya biraz değinelim ve temiz malzemeler ile sağlıklı güzelleşelim dedik. Şimdi hep birlikte sizler için tek tek hangi makyaj malzemesinin nasıl temizlenmesi gerektiğini araştıralım ve en doğru şekilde makyaj malzemesi temizleme işlemini öğrenelim. Ayrıca önemli olan diğer bir noktada sadece makyaj malzemelerini temizlemeyle de bitmiyor. Makyaj malzemeleri kişiye özel olmalı ve kullandığımız makyaj malzemelerini asla kimseyle paylaşmamız gerekiyor. Hele ki şu pandamı dönemini yaşarken bu konu daha da büyük önem taşıyor.


Kirlenen Makyaj Malzemeleri Sağlığımızı Tehdit Ediyor


Makyaj malzemelerinin kalitesiz cilt sağlığımız için büyük önem taşımaktadır. Kalitesi olan makyaj malzemeleri göz ve cilt sağlığımızı tehdit ediyor. Kullandığımız sahte ve ucuz olan makyaj malzemeleri cildimizde kalıcı yaralara ve cilt alerjisine neden olabiliyor. Keza gözlerimiz içinde aynı tehlike geçerli.
Ancak sağlığımız için çok önemli olan diğer bir konuda her gün kullandığımız makyaj malzemelerimizin temizliği ve hijyenidir. Yani otomatikman her gün kullanılan malzemeler mutlaka kirlenir. Hele bu her gün kullanılan makyaj malzemeleri hiç temizlenmiyorsa işte o zaman büsbütün tehlike arz eder ve hem cilt hem tırnak hem de göz sağlığımız risk altında demektir. Unutmamamız gerek makyaj malzemelerimizi kimseyle paylaşmamızdır.


Makyaj Fırçalarımızı Nasıl Temizlemeliyiz?


Makyaj malzemelerimiz içinde en çok kullandığımız fırçalarımızı daha bir itinalı temizlememiz gerekiyor. Çünkü en sık kullandığımız ve en çabuk kirlenen makyaj malzemesi de fırçalarımızdır. Ayrıca fırçalarımız bakterileri barındırmaya en müsait olan makyaj malzememizdir. Çünkü en çok cildimizle temas eden fırçalarımızdır. Bunun için aslında her makyajdan sonra bu fırçaların temizlenmesinde fayda vardır.


Makyaj fırçalarımızı temizleme işlemlerini nasıl yapmalıyız?


l Makyaj fırçalarımızı geniş bir kabın içerisinde bol su ile eritilmiş beyaz sabun karışımıyla yıkayıp bol suyla durulayarak temizleyebiliriz. Fırça telleri aşağıya gelecek şekilde asarak fırçalarımızı iyice kurutmamız gerekir.


l Makyaj fırçalarımızı su dolu kabın içine bir damla şampuan ekleyerek güzelce yıkayıp aynı şekilde kurutma yöntemi ile temizleyebiliriz.


l Makyaj fırçalarımızı NYX Makeup Professional Makeup Brush Cleaner ve On the Spot kozmetik temizleme ürünü ile fırçalarımızı temizleyebiliriz.


Makyaj Malzemelerimizden Rujlarımızın Temizliğini Nasıl Yapabiliriz?


Her bayanın en sık kullandığı makyaj malzemesi de rujlardır. Hatta en kolay paylaşılan makyaj malzemesi de rujdur. Bazen kapağı açılır çantamızda diğer eşyalarımız temas eder ya da makyaj masamızın üzerinde uzun süre kapağı açık bekler. Yani sürekli kullandığımız rujlarımızda kolay kirlenen ve çevre faktörlerinden çabuk etkilenen makyaj malzemesidir. Bunun için rujumuz sağlığımızı en çok risk altına sokan makyaj ürünüdür. Bu sebeple rujlarımızın temizliğine ve hijyenine bir kat daha çok dikkat etmeliyiz. Sık sık kullandığımız rujlarımızı nasıl temizlemeliyiz?


l Rujlarımızı maket bıçağı ile rujumuzun yapısını bozmadan ince bir katman tıraş ederek temizleyebiliriz.


l Rujumuzu kozmetik temizleme ürünü Maybelline New York Super Stay Ink Crayon ile temizleyebiliriz. Bu ürün rujumuzun ince ucunu temizlemek için uyarlanmış bir aparattır. Bu ürünün kalem tıraş özelliği ile rujumuzun yapısını bozmadan kolayca kalem ucu gibi açarak temizleyebiliriz.


l Likit rujlarımızın temizliğini sadece uygulama fırçasına alkollü temizleyiciler ile temizleyip kuruduktan sonra kullanabiliriz.


Makyaj Malzemelerimizden Fondötenlerimizin Temizliğini Nasıl Yapmalıyız?


Makyaj malzemelerinden olan fondötenlerimizin temizliğine çok önemli sürekli kullandığımız süngeri zaman içinde kirlenip cildimize zararlı olabilir.


l Fondötenlerimizin süngerlerini beyaz sabun ile köpürterek bütün rengi yok olana kadar yıkayıp bol su ile durulayarak kurutup kullanmaya devam edebiliriz.


l Her makyaj uygulamasından sonra fondöten süngerlerimizi yıkamamız sağlığımız için gereklidir.


Makyaj Malzemelerimizden Kirpik Kıvırıcı Ve Cımbızlarımızı Nasıl Temizlemeliyiz?


Makyaj malzemeleri arasında en kolay temizleneler ise cımbız ve kirpik kıvırıcı malzemelerimizdir. Bu malzemeler metal olmasından dolayı çabuk temizlenebilir. Bu malzemeleri paslanması için su ile temas ettirmeden temizlememiz gerekir.


l Cımbız ve kirpik kıvırıcı malzemelerimizi alkollü suya batırılmış bir bez ve ya pamuk ile temizleyebiliriz.


l Ve ya bu malzemelerimizi kolonyalı mendille de temizleyebiliriz.


Makyaj Malzemelerimizden Rimellerimizin Fırçalarını Nasıl Temizlemeyiz?


Makyaj malzemelerimizden rimellerimizin de temizliğe ihtiyacı olabilir. Kirli bir rimel fırçası da çok tehlikeli olabilir. Yere düşürdüğümüz ve ya arkadaşımızın kullandığı ya da başka bir nedenden dolayı temizlenmesi gereken rimel fırçalarımızı nasıl temizlemeliyiz?


l Kirlenen rimel fırçalarımızı bir bardak ılık su dolu bardağın içine bir damla şampuan ekleyerek yıkayıp kurutarak temizleyebiliriz.


Makyaj Malzemelerimizden Manikür Ve Pedikür Malzemelerimizi Nasıl Temizlemeliyiz?


Temizlenmesi en önemli ola makyaj malzememiz manikür ve pedikür setlerimizdir. Bu malzemeler ile alakalı olan diğer bir konuda manikür ve pedikür malzemelerimiz sadece bize özel olmalı ve bizde başkasının setini kullanmamalıyız.


l Manikür ve pedikür malzemelerimizi her kullanışımızdan hemen sonra bir parça pamuğun üzerine temizleme solüsyonu dökerek dezenfekte etmeliyiz."


kaynak: haber ay
 

Etiketler
Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,422
Mesajlar
1,517,748
Kayıtlı Üye Sayımız
172,070
Kaydolan Son Üyemiz
cipokko

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst