Malum Sitedeki Uçuk Defender Fiyatları; Fiyatlar Genel Olarak Bu Şekilde Mi?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan MNZ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 33
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,571

MNZ

Yeni Üye
Mesajlar
3
Tepkime Puanı
0
Herkese iyi günler
Antalya'da yaşıyoruz ve uzun zamandır Defender 110 alamyı düşünüyorduk ama internetteki fiyatları görünce resmen dudağımız uçukladı.
Genel olarak Defender fiyatları bu şekildemi yoksa bu fiyatlar gerçektende abartılımı eğer bu şekildeyse eli ayağı düzgün bir Defender almak biraz zor gibi görünüyor. Sizlerden isteğim Antalya içinde tanıdığınız bildiğiniz satmayı düşünen Defender sahipleri varmı, varsa fiyat ortalaması ne kadar. eğer uygun fiyata toplamak için Defender alınırsa da ortalama maliyetleri şu anki kur da ne kadardır. Bana en mantıklısı toplanmış ve az da olsa Offroad doananımlı bi araç almak mantıklı gibi geliyor.
Değerli Defender severlerin yorumlarını ve düşüncelerini bekliyorum... :smiley:

Not: İkinci araç olarak alınacaktır ama aktif oalrak kulanmayı düşünüyoruz herkese iyi forumlar.
 

Araç fiyatlarının bu kadar yüksek olması defender özelinde olan birşey değil. Profil fotoğrafımdaki Nissan Pathfinder aracımı 2012 senesinde 18500TL'ye satmıştım. Yaz başında malum sitede aracın şuan ki sahibi 42500TL fiyat biçmişti araca. Genel piyasanın laçkalığından dolayı bu fiyatlar yoksa hiçbir ikinci el ya da sıfır araç güncel fiyatlarını hak etmiyor.
 

üretiminin bitmiş olması (son üretimden sonra iyice coşan fiyatlar), eldeki araçların sahipleri tarafından nadide araç gibi düşünülmesi, sanki sanayide kendileri çalışıp yoruluyormuş gibi toplama aşamasında geçen süreyi nakit paraya çevirmesi, millet bu arabaya sevdalı/aşık nasıl olsa mecbur alacaklar gözüyle bakılması gibi sebeplerden dolayı (şahsi düşüncelerim) fiyatlar uçtu gitti.
 

Hocam pekde öyle anlatıldıgı gibi deil kısaca hesap çıkarayım en basiti sadece pick up alınmış eksik ve arızalı parçalar değiştirilmiş boyanmış satış fiyatı 22000 tl ve ekliyoruz
-tampon 2500 tl
-vinç 2000 tl
-sepet 500 tl
-lastik-jant 5500 tl
-çeşitli zevke kalmış aksesuarlar şnorkel,kahn ön panjur vs vs 1000 tl
-difransiyel koruma ve arka denge çubuğu derken derken bir bakmışssın 50000 tl hocam o yüzden önce aracı inceleyip yapılan ve üstündekilere göre konuşmak daha mantıklı
 

yağın tenekesi 25 liradan 45 lira kömür 800 liradan 1800 liraya çıkmış bu piyasada bu fiyatlar ucuz bile en normal binek otomobil 35 bin TL olmuş 45 bine felan gayet toplu temiz Defender var piyasada daha ne istiyorsunuz tamam 5 sene önce baya ucuzu şuana göre ama 5 sene önce bütün arabalar şimdiye göre ucuzdu yani
 



Malum sitede tüm araclar piyasaya gore en az 10 bin fazla, fiyat arttikca 15 20 fazla. 3 e alip 5 e satma hevesi herkeste var sanirim. Sen harcarsin, harcadigini saymicaksin derler, almaya kalkarsin bu kadar aksesuar vinc vs var derler. Misalen saginda solunda işi olan 2.5 benzinli defender en fazla 20 eder hocam. Isteyen istedigi fiyati soylesin. 2.5 benzinliye 45 50 diyen var simdilerde.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

fiyatların sadece malum sitede fazla olduğunu düşünmüyorum. galericiye gidiyorsun aynı fiyat. başka sitelere bakıyorsun yine aynı fiyat. örneğin gezenbilir sitesinde ilan veren olsa ucuz mu ilan verecek. malum site sadece günah keçisi ilan ediliyor.. son günlerde malum siteye karşı emlak ve araba fiyatları şişiriliyor diye bir suçlama var. malum sitede bir ev ya da araba bakarken sahibine ulaşıp pazarlık imkanı oluyor. malum site olmasa emlakçı ya da galericiye gideceksin.. emlakçı ya da galerici sana daha fazla fiyata satacak..
 

ben olmasın demiyorum tabi, alıcı ile satıcının direk iletişime geçtiği başka bir ortam yok gibi. orada ki fiyatların gerçek alım satım bedelleri ilgili olmadıklarını belirtmek istedim. kişi aracını satmak istiyor. hurda arabalara istenen fiyatları görünce benim aracım bundan iyi durumda, o bu fiyatı yazmışsa benim arabamda şu fiyat olmalı diyor. 3 e alıp 5 e satmaya çalışanlar da cabası. aradaki 2 liranın hayali bile güzel geliyor.

benim belirtmek istediğim her aracın bir fiyatı vardır. sadece kupadan ibaret, yapılacak bir sürü işi olan defenderlara 45 50 bin yazma doğa sever kardeşim, gerçekten içinde doğa sevgisi olan arkadaşlara da kötülük etme. daha sanayisine, ustasına falanına fıstığına girmedim. konusu gelirse onları da anlatırım :smiley:

tenekenin fiyatının şuraya, yağın fiyatının buraya gelmiş şu piyasanın hali ile; hali hazırda kullandığım 2006 discovery 3 aracımın fiyatının 200.000 tl lere yaklaşması gerekirdi. şimdi ben 200.000 yazsam normal midir? keşke satabilsem!! hemen gider, fiyatı tenekenin fiyat artışından etkilenmemiş bir discovery 4 alır, sdv6 ya binerim :smiley:

selamlar, fatih.
 

iki gün önce ihale vardı 90 model motoru olmayan kaportası elden geçecek araçlar 60 70 bin tl ye gitti piyasadaki araçalrın fiyatına şükür etmek lazım :D
 

iki gün önce ihale vardı 90 model motoru olmayan kaportası elden geçecek araçlar 60 70 bin tl ye gitti piyasadaki araçalrın fiyatına şükür etmek lazım :D
Şimdi ben defenderımı 45 e satılığa koymuştum satarsam aynı fiyata aynı temizlikte bir aracı zor alırım diye düşünüyorum adamlar alıyor vallahi hurdalarını ihalade 60 bine 70 bine
 



üretiminin bitmiş olması (son üretimden sonra iyice coşan fiyatlar), eldeki araçların sahipleri tarafından nadide araç gibi düşünülmesi, sanki sanayide kendileri çalışıp yoruluyormuş gibi toplama aşamasında geçen süreyi nakit paraya çevirmesi, millet bu arabaya sevdalı/aşık nasıl olsa mecbur alacaklar gözüyle bakılması gibi sebeplerden dolayı (şahsi düşüncelerim) fiyatlar uçtu gitti.

sanayide sadece bir tane cam suyu fışkırtmasını 100 liraya zor bağlattım onuda bağlatabilmek için 10 tane elektrikçi gezdim sanayide belki kendi yorullmuyor ya yaptırdığı herşey masraf e bu masrafı eklemesin mi ?
 

Sadece Defender yada binek araçlarda değil motosiklet dünyası da böyle inanılmaz yüksek fiyat isteyenler var. Hatta öyle ki aynı model/yıl olup ikinci eli sıfırdan daha pahalı fiyat yazanlar... Herkesin malı kıymetlidir istediği fiyatı yazabilir ama mantıklı olmak gerekli diye düşünüyorum. Yoksa böyle herkes birbirine bakarak piyasayı yükseltiyor.
 

bence de ilk sorun yukarıda da yazıldığı gibi ustalar.
işini severek, hakkıyla yapan usta bulmak imkansız hale geldi, en ufak işleme istenen para da uçtu gitti..
sanayi de herkes (işini hakkı ile yapanları tenzih ediyorum) iki sök tak 200 TL yapıştır gitsin sıradaki gelsin şeklinde iş yapıyor. tembellik ruhlarına işlemiş, günde 1-2 tane iş yapayım, günlüğü kurtarayım derdinde çok insan var maalesef.. bu da fiyatları etkileyen bir unsur olarak karşımıza çıkıyor.

diğer yandan ilanlara bakıyorlar, onunki 52 ise benimki 55 eder diyip bekliyorlar, parası olan ve acelesi olmayan için sıkıntı yok ama satması gerekeni de zor duruma sokuyorlar. Şöyleki, satması gereken kişi fiyatlara bakıyor ve yüksekten yazıyor, kafasında 50 ye satmayı düşündüğü araca 60 yazıyor. arayan soran yok, sonra paraya sıkışıyor, 50 ye satabilecekken son gün gelince 45 e veriyor aracı. böyle satan da çok var, hele ki şu piyasada kriz ortamında..
 

Merhaba
74 model seri 3 sahibiyim yaklaşık 12 yıldır
Bir projem var sonucuna bağlı olarak 110 def almayı planlıyorum
Ara ara ilanlara fiyatlara baktığımda “bit pazarına nur yağmış” misali herkes birbirini gaza getirip fiyat çıtasını yükseltmiş
Elbette bazı zevklerin fiyatı olacaktır da o fiyat acı vermeye başladıysa keyfi de kaçar
Eli yüzü düzgün donanımlı bir araç 150-200 arası değişiyor, Ki bunlar henüz antika statüsünde dahi değil
Genel olarak araç fiyatları yükselsede defender ekstra amortisör ile gereksiz bir yükseltme yapılmış
Bakalım zaman bize bi def getirecekmi ,)
 

Screenshot 20190731 230057 Samsung Internet
 



An itibariyle almanya malum siteye benzer siteden orta fiyatlı 110 5 kapı diesel defender fiyatı. 240-250 bin tl gibi fiyatlar var. Araçta ek malzeme yok gibi. Velhasıl kelam dolar euro tavan yapmisken bizdeki fiyatlar düşük bile. Onun için elin adamları turkiyeden araçları topluyorlar...
Saygılar ...
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,382
Mesajlar
1,517,428
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

SON KONULAR



Geri
Üst