Mercedes-benz 814d Vario

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KeNDaL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 35,333

KeNDaL

Ana Kamp
Mesajlar
74
Tepkime Puanı
19
Arkadaslar abilerim merhaba
Ben Kendal. Atanma bekleyen Bilgisayar Ogretmeniyim. Benimde karavan hayalim var :smiley: Forumdaki ilk konum. Benim takip ettigim araclar karavan yapiminda Mercedes-Benz Vario serileri. Su anda atanmis olsam gumrukte ihalede bu araclardan var 1 tane. Ipsala gümrükte ihalede. Bu araclarin motorlari 1milyon km gidiyor bazen geciyor. Arac kamyon sinifi ve tonaji yuksek. Lakin ic eni 2.20 metre gibi gibi. Bu tarz araclarda da karavan cevriminde vergi gene aynimi oluyor? Kamyon sinifi oldugu icin vergisi daha az oluyor diyenler var. Bu araclarin karavana cevrimi konusunda dusunceleriniz nelerdir ?
1018664
1018665
 

Etiketler
Bence vergiden önce ne kadar yaktığını düşünseniz daha iyi edersiniz:smiley:Bir ara benim de ilgi alanıma giren bir araçtı ama yüz km de 20 lt nin altına düşmediğini bu araçtan kullananlardan öğrenince derhal bu defteri kapattım.
 

100 km 20 Lt yaktığını sanmıyorum. Bunu nereden öğrenebiliriz ?

İnternette araştırıyorum ama yakıt sarfiyatı ile ilgili birşey bulamıyorum. Almanya'da yaşayan bir abimiz vardı. Acaba o bulabilir mi? Akdeniz45 ' di sanırım
 
Son düzenleme:

Euro III motor
Boş ağırlık 4360 Kg
Azami yüklü 7490 Kg
Kasa Uzunluğu 7210 mm
Kasa Genişliği 2205 mm
Kasa Yüksekliği 2935 mm
Dingil Mesafesi 4250 mm
Motor Hacmi 4250 cc
Motor Gücü 100 kW (Beygir)
 
Son düzenleme:

Ben bu aracı bizzat yıllarca kullanmış eski şoför abilerime sordum.Sağlamlığına hepsi kefil ama bu araçlar 10-12lt civarı yakıyormuş deyince adamlar gülme krizine girecekti.Zira 2.5 tonluk karavanlar bile bu kadar yakıyor.Bu aracın çıplak ağırlığı zaten 4.5 ton ki içini yaptığınızda 6 tonu zorlar.10-12 lt mevzusu da youtube da bu araçtan karavan yapmış bir vatandaşın sorulan soruya verdiği cevap.Hatta o araç şu anda sahibinden sitesinde satılık.
 



Ben bu aracı bizzat yıllarca kullanmış eski şoför abilerime sordum.Sağlamlığına hepsi kefil ama bu araçlar 10-12lt civarı yakıyormuş deyince adamlar gülme krizine girecekti.Zira 2.5 tonluk karavanlar bile bu kadar yakıyor.Bu aracın çıplak ağırlığı zaten 4.5 ton ki içini yaptığınızda 6 tonu zorlar.10-12 lt mevzusu da youtube da bu araçtan karavan yapmış bir vatandaşın sorulan soruya verdiği cevap.Hatta o araç şu anda sahibinden sitesinde satılık.

Ducato filan karavan çevirince 8lt civarı yakıyor diyorlar. Doğru mu peki ?
 

2.9 musso mersedes motorlu araç var 2 ton daha 12 litre in altina düşmedi

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 


Ben hız yapmayı sevmem zaten. yakıtın 2 nci başlığı açılmasın diye hep araçlarımı kullanırken 100 km altında giderdim. Çok ama çok nadir 100 km üzeri çıkardım. 2 ayda 1 kere belki :D
 







Ebat olarak gerçekten harika, ancak diğer mesajlarda da belirtildiği gibi yakıt konusu sıkıntılı. Ben de bir zamanlar ilk hevesle Temsa Prestij, İveco M29 hatta şehiriçi halk otobüsünden çıkma Isuzu Urban, Otokar Sultan gibi midibüslerle çok ilgilenmiştim. Araçlar yaş nedeniyle ticari çalışamadığı için çok uygun fiyatlara satılıyor. Su depolarının ve akü vb malzemelerin alttaki bagaja yerleştirilebilmesi zaten geniş olan iç hacmi adeta 1+1 rezidans gibi düşünmeme sebep oluyordu :smiley: Ülkede yaşayan her fani gibi araç fotoğraflarından sonra ilk iş yakıt verilerine bakmak oluyordu ve aldığım soğuk duşla kendime geliyordum.
İlkokuldan beri izciyim,üçüncü sınıftan beri kamp yaparım. Üniversitede de ergin izci ocağı liderliği ve kısa bir süre il önderliği yaptım. Ukalalık etmek istemem ama kamp malzemelerinin paran olsa dahi temin edilemediği yıllarda yılın dört ayı ( bazı seneler beş ay ) kamplarda geçti. İş, evlilik, yaş derken son yıllarda karavan ön plana çıktı. Kampçılık ve karavancılıkta ev düzenini sağlamak külfetli ve yorucu bir şey. Amatör ruhtan uzaklaşıp profesyonelliğe yaklaştıkça tadı kaçıyor diye düşünüyorum. Şimdilerde doğada katlanır sandalyeleri açıp su geçirmez montlarla termostan sıcacık çay içerken,eskiden ağaç dallarından yaptığımız derme çatma oturaklarda yağmur altında ıslana ıslana kamp ateşinde ( kamp nüfusunun kalabalık olması nedeniyle genellikle tencerede ) demlenmiş krom bardakta ellerimiz yana yana içtiğimiz çayları düşünüyorum. O zamanlar daha keyifliydi. ( Nerelere gitmişim :smiley: :smiley: konuyu toparlayayım )
Yine de hayallerinden vazgeçme farklı bir araç düşün. İnternette satılık PSA grubu ya da VW Volt, Mercedes Sprinter gibi yaş nedeniyle ticari olarak kullanılmayan bir çok araç var. Bunlardan bütçene en uygun en sorunsuz en bakımlı olanını al. Önce kısa seyehatlere çık sonra konaklamalı seyehatler yap karavan kendiliğinden şekillenir. Belki biraz zaman alır ama nelere ihtiyacın olduğunu en güzel bu şekilde öğrenirsin. Kullanmayacağın malzemelere bi dünya para vermeni engeller. Selamlar...
 

Karavan hayalimden tabii ki vazgeçmiyorum. Ama hayalime farklı araçla devam edeceğim. Kafamda araçtaki planım hazır nelere ihtiyacım var hepsi kafamda hazır. Uzun zamandır benim kafamda kendi planlarım vardı.
Derken bu siteye yolum düştü :smiley:
Arkaya kanepe olacak ve uzayarak yatak olacak şekilde. Girişte solda mutfak (bunun dizaynı için 2 3 fikrim var düşünüyorum bu netleşmedi) mutfak lavabosunun yan kısmına koltuk içine gömülü duş ve içerisine seyyar wc. Koltuk içi duşun içerisinden yukarı yükselen perde tarzı duvarları olacak. Pimapen hafif kaplama ile yapabilirim. Kullanılmadığında koltuğun ve ayni zamanda da yatağın parçası olacak ve yatak uzayacak. Duş için açılan koltuğun kapak kısmı kuaförlerdeki musluklardan olacak. Kapaktaki musluk hem lavabo hem duş için kullanılacak. Kapak açılınca küçük lavabosu olacak el yıkamak için. Diğer tarafa elbise dolabı ama tavana kadar değil. Tavana kadar uzanan bir şey düşünmüyorum. Alan daha geniş hissedilmesi için. Önüne 3lu köşeye koltuk takımı ve aynı zaman da masa yardımıyla yatak olabilecek şekilde olacak. Ve ayarlayabilirsem ön koltuklardan 1 tanesi katlanır koltuk. Kapanınca üste gelen kısmı yolda giderken kullanmak için bardaklık olacak. Arka kapılar yukarı açılacak. Kapı açılınca yatak olan koltuk takımının en arkasında bulunan 2 ye katlanır bir düzenek. Bu düzenek çekerek açılacak ve masalardaki gibi katlanır ayağı olacak. Açıldığında balkon olarak kullanılabilecek ;) planlarım bunlar :smiley:
 
Son düzenleme:



Bu tür araçlara Almanya’da hala sık rastlamak mümkün. Eylül ayında kaldığımız bir karavanparktaki komşularımız.


1
3
4


Bu linkteki aracın sahipleri 100 kilometre de 12 litre dizel yakıyor diyorlar.
Der Mercedes Transporter 508 D als Reisemobil | Keine Eile

Bu araç 100 kilometre de 16,5 litre dizel yakıyormuş.
Der Mercedes Benz Vario 814 D als Reisefahrzeug | Keine Eile

Bu araç ta 22 litre yakıyor diyor sahipleri.
Der Mercedes 911 B als Reisemobil

Araçların akaryakıt yakma miktarları tabii ki büyük ölçüde kullanım şekillerine de bağlı.
 
Son düzenleme:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,382
Mesajlar
1,517,423
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst