Merhabalar-tanişma Ve Hilux Kişlik Lastİk Seçİmİ

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Ege3406 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,441

Ege3406

Yeni Üye
Mesajlar
4
Tepkime Puanı
2
Merhaba arkadaşlar. Foruma yeni üye oldum. Görevim nedeniyle bulunduğum farklı yerlerde 1-2 yıl gibi kısa periyotlarla arazi araçlarım oldu ve kendimce o yerlerin koşulları gereği mini off road deneyimlerim de oldu, keza şoförlüğü babamdan Nissan Patrol'de öğrendim ve kendisinin de 4x4 tutkusu halen sürüyor. Bir dönem binek ve sportif araçlara yönelsem de eski tutkum yine depreşti :smiley: ve kısmetse Toyota Hilux Hi-Cruiser ile tekrar 4x4 araç kullanımına geçeceğim ve aranıza katılacağım.

Sizlerin değerli fikirlerini, müstakbel yeni aracıma kışlık lastik seçimi konusunda almak istiyorum. Aracın üzerinde 265/60/18 Bridgestone H/T lastik geliyor. Ancak bu lastiklerin Ankara kışı ve yokuşlarında bilhassa pikap için yeterli olmayacağını düşünerek kışlık lastik arayışına girdim. Zaten bildiğim kadarıyla pikap ticari olduğundan kışlık lastik mecburi.

Aracı şehiriçi ve Elmadağ, Çubuk, vb. gibi hafif/orta arazi koşullarında kullanmayı düşünüyorum. Fakat tek araç olduğundan Ankara şehir içinde kışın sıkıntıya sokmaması da önemli.

Araçta özellikle arka taraf sert olduğundan, bir nebze yumuşatır düşüncesiyle aklım Michelin Latitude Alpin veya Continental 4x4 Wintercontact gibi lastiklerde. Bu lastikler nasıldır? Hilux gibi bir araca gider mi yoksa daha çok asfalt suvu diyebileceğimiz araçlara mı uyar? Lastikçiler Petlas ve Cooper da önerdi, ama marka ve kalitesi hakkında hiçbir fikrim yok.

Son olarak, ebatta 265 iz genişliğini 255'e indirme önerisi getirenler de var. Bunun faydası/zararı konfora katkısı konusunda düşünceleriniz nedir?

Herkese içten teşekkürlerimle.

Düzenleme: Tanışma bölümünü buldum :smiley:
 
Son düzenleme:

Etiketler
kendi deneyimim kumho at51 hem fiyatı uygun hemde kışın rahat kullanılıyor. at olmasına rağmen üzerinde m+s ve kar tanesi (snow flake) simgesi mevcut. polis geçen yıl çevirmede kontrol etti sorun olmadı. bunun dışında bf goodrich all terrain ya da illaki kışlık istiyorsanız yine denemiş olduğum goodyear ultragrip kış lastiği tavsiye edebilirim.
 

Asfalt kullanımı için Nokian kışlık lastik olarak bir numara derim ben. Lakin hafif arazi girecekse bende baya araştırdım, Kumho at51, yokohama geolander öne çıkan lastikler olmuştu. Kışlık lastikte 265 izi 255 indirirseniz yere basacağı alan itibariyle kar üzerinde daha iyi olurmuş. Bakınız kar wrc araçlarına genelde ince lastik kullanıyorlar.

Ama iz genişiğine göre yanak yüksekliğinizi ayarlayın derim.
 

Vakit ayırıp yanıtladığınız için teşekkür ediyorum Sayın codename1907 ve tilkikral.

Kumho kışlık Izen modelini binekte kullanmış çok memnun kalmıştım. Dediğiniz modeli de düşünebilirim.

Nokian nedense aklımda hep binek lastiği olarak yer etmiş, düşünmemiştim ama bir bakayım. Goodyear da bakılabilir.

Aslında ebatla oynama çok sıcak baktığım bir olay değil büyük ihtimal orijinal ebatta kalırım.

Bahsettiğiniz Kumho at51'in yumuşaklığı ve hamurun dayanımı ve kar performansı konusunda bilginiz varsa paylaşabilirseniz çok memnun olurum.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

Erzurum'da kullanıyorum aracımı. 4x2 olmasına rağmen sıkıntı yaşamadım. arkaya ağırlık koyunca buz üstünde bile kayma olmadı.

aldıktan birkaç ay sonra üzerindeki ipliksi parçalardan dolayı yeni aldığı mı sandılar. yani lastik bir anda eriyip bitmedi. tam 1 yıl oldu memnunum.

diğer taraftan kışın kış lastiği, yazın at kullanın şeklinde yorumlarda var. bildiğiniz gibi kış lastiği ile at lastikler aynı özelikte değiller. yazın orijinal lastikle ile dağ bayır gezilerinde orijinal lastikler çabuk bitiyor parçalanıyor. bu sebeple kışın kış lastiği yaz mevsiminde at düşünülebilir.

kışlık lastik almayı düşünürseniz goodyear ultragrip tek seçiminiz olsun. önceki aracım (vw caddy) ve şu anki ford ranger aracımda kullanmıştım. en iyi kış lastiği diyebilirim.

son olarak kumho at51 fiyat açısından da bf goodrich lastiklere göre avantajlı. ben memnunum. bugün yağmur yağıyor ve araçta kayma olmadı. çamurlu yerlere su birikintilerine girdim sıkıntı yaşamadım.

kış mevsimi performansı bf den sonra en iyi 2. lastik olduğu için tercih etmiştim.

>> bu linkte kış lastiği karşılaştırması var. goodyear 1 numara. 2016 ADAC Winter Tyre Test 185 65 R15 - Tyre Reviews

ayrıca ekteki resimi inceleyebilirsiniz.
Test
 



Ayrıntılı bilgilendirmeniz için çok teşekkürler Sayın Codename1907. Erzurum'da yaşadığınız ve siz de pikap kullandığınız için sizin değerlendirmeleriniz ayrıca dikkate alınmalı kesinlikle. Goodyear daha önce binek tipte kullanmıştım, memnun kalmıştım.

Aracın üzerinde zaten Bridgestone H/T lastikler geldiğinden sanırım ben en azından ilk birkaç sene yazın bu H/T lastikler, kışın ise kar simgeli tam kışlık (yani A/T olmayan) lastiklerle binekler gibi 6 aylık dönemlerle değişerek gideceğim. Bu kararı almamda Goodrich A/T nin biraz sesli ve yağmurda yol tutuşunun biraz ayıfladığı değerlendirmelerini okumam etkili oldu. Kumho A/T ise bizim ebatlarda piyasada yokmuş (265/60/18).

Kışlıklarda da Good Year Ultragrip yine bizim ebatta yokmuş. Bu durumda seçenekler oldukça daralıyor ve sanırım biraz da mecburiyetten Michelin Latitude Alpin'den yana tercih yapacağım. Forumda bu lastikle ilgili pek bilgiye rastlamadım. Acaba pikap/SUV'larda pek giden bir ürün değil mi? Bu da kafamda ayrıca bir soru işareti...:confused:
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,438
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst