Mini Camper Tasarım Dayanışması (yardım)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mudem35 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,128

mudem35

Ana Kamp
Mesajlar
53
Tepkime Puanı
22
Herkese selamlar,
uzun zamandır var olan karavan hayalimi gerçekleştirebilmem için beklentilerimi ve isteklerimi maddi olarak düşürmem gerektiğini farkettim. Sosyal mecralarda esnaf panelvanları ile gezen karavancıları görünce neden bende yapmayım ki diye düşündüm ama tecrübe yetersizliği ve maddi korkulardan yine bir şey yapamadım. Sonra bu forumda opel combo, kango ve dobloyu mini karavana ceviren güzel insanları görünce aradığım ilhamı buldum. :smilingimp:
Geçen günlerde 2013 model doblo combi maxi aldım. Boş paket arabada hiçbir şey yok. :sweatsmile:

Sizlerden ricam elektrik ve tasarım konusunda tecrübe ve fikirlerinizi esirgememeniz.

İlk önce buzdolabı almayı düşünüyorum, evlerdeki buzdolabı gibi kendisi soğutabilsin istiyorum. Çok fazla ürün var bana en makul fiyatlı iş görecek hemen bozulmayacak bir buzdolabı tavsiye eder misiniz? Ben ninkasi markayı keşfettim üretim yeri manisadaymış fiyatları gördüğüm diğer ürünlere göre daha uygun. Başka bildiğiniz böyle uygun fiyatlı ürünler var mı?

Yaklaşık 10 güne kadar dayanabilecek buzdolabı, dizüstü bilgisayar, lavabo ve duş için kullanabileceğim enerjiyi nasıl sağlayabilirim? Bu sistemi kendim kurabilir miyim yoksa bu işi yapan yerlere mi yaptırmam iyi olur çünkü hiç anlamıyorum bu konulardan.

Bir de şu portatif tuvaletler nasıl çalışır onu alıp kullanmak mantıklı olur mu?

Ve tasarım konusu. Aklımdaki şey şu; hafif demir profillerden demonte olabilecek sistem kurmak.

Siz olsanız nasıl yapardınız hangi malzemeleri kullanırdınız? Özellikle İzmirde yönlendirebileceğiniz bu işi yapanlar varsa sevinirim.
 

Etiketler

Ben Ninkasi aldım , çok etkili soğutuyor ve sessiz.
10 gün konusuna gelince, hele de yazın akü ile bu imkansız gibi bence, akü kısmısı 2-3 gün buzdolabını çalıştırsa anca işte, ama güneş paneli desteği olursa o zaman süre uzar tabii.
 


Ben Ninkasi aldım , çok etkili soğutuyor ve sessiz.
10 gün konusuna gelince, hele de yazın akü ile bu imkansız gibi bence, akü kısmısı 2-3 gün buzdolabını çalıştırsa anca işte, ama güneş paneli desteği olursa o zaman süre uzar tabii.
Hangi modeli aldınız? Ben kısa boylu geniş modellerden almayı düşünüyorum, yatak yapınca tavanla aramda mesafe fazla kalsın diye ama buzdolabının kullanımı iyi kötü nasıl olur bilemedim. Bir de bu buzdolaplarini çalıştırmaya başladığımızda hemen etki etmeye başlıyor mu yoksa bi süre sonra mı soğutmaya başlıyor?

CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 



Yurtdışı için yaptıkları bir seri , kısa boylu ve geniş evet, zaten önden açılanlar tavsiye edilmez, yukarıdan açılması lazım. Çok hızlı soğutuyor , bu problem yaratabilir , yazın göreceğiz.
 

Gayet sade, basit ve iş gören bi tasarım olmuş. Buzdolabını nasıl kullanıyorsunuz?



CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkür ederim. Benim buzdolabım mobicool Çok fazla soğutmuyor ama geçen sene kullandığımda yeterli oldu suyu yeteri kadar soğutmuştu. Aşagıda link veriyorum resmini görürsün. araç üstünde 2 adet 80w panel var koltuk arkasında da 105 ah jel akü var. Yükseklik konusu, evet biraz yüksek galiba 55 cm buda yatak üzerinde oturmayı zorlaştırıyor fakat büyüklük açısından da anca yetiyor. Galiba 38 lt idi.


Kango Kamperimle Gezi Deneyimim (doğu Karadeniz Turu)
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,411
Mesajlar
1,517,696
Kayıtlı Üye Sayımız
172,066
Kaydolan Son Üyemiz
Birkium

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst