Motokaravan Için Firma Tavsiyesi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Teppka Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 36
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,164
Bugün istanbulda bulunan Ufuk karavana gittim
Biraz gezdım dolastım Cok yogunlar ve hiç ilgilenmediler tavırları bile hoş değildi
 

Etiketler
motokaravan
önce hayal edin her şey hayal kurmakla başlar. sonra kendiniz yapın. emin olun firmalar sizden daha yetenekli değil sadece ihtiyaç duyulan malzemeler onların ellerinde var siz kendiniz temin edeceksiniz. uygulanan planı onlar da yabancı karavanlardan kopyaladı. zaten uygulanacak çok fazla plan yok araçların eni boyu belli içine konacak malzemeler belli. elinizden biraz iş geliyorsa aracı satın aldıysanız en temel ihtiyaçları karşılayacak şekilde imalata başlayın. gezdikçe ihtiyaçlar tespit edilecek ve her seyahatten döndüğünüzde ilaveler yaparak karavanı tamamlayacaksınız. gereksiz masraflardan kurtulmak ta cabası
 

önce hayal edin her şey hayal kurmakla başlar. sonra kendiniz yapın. emin olun firmalar sizden daha yetenekli değil sadece ihtiyaç duyulan malzemeler onların ellerinde var siz kendiniz temin edeceksiniz. uygulanan planı onlar da yabancı karavanlardan kopyaladı. zaten uygulanacak çok fazla plan yok araçların eni boyu belli içine konacak malzemeler belli. elinizden biraz iş geliyorsa aracı satın aldıysanız en temel ihtiyaçları karşılayacak şekilde imalata başlayın. gezdikçe ihtiyaçlar tespit edilecek ve her seyahatten döndüğünüzde ilaveler yaparak karavanı tamamlayacaksınız. gereksiz masraflardan kurtulmak ta cabası

Tesekurler hocam
şımdı arac bakıyorum 15 yada 17 m3 artık hangısı denk gelırse sonrasında durumuma gore sekıllendırecegım elımızden geldııgı kadarıyla yapmaya çalışaacağız
 

Bildiğim kadarı ile Türkiyede bu işi yapan çok eski firmalar olduğu gibi, bu firmalarda çalışıp kendi firmasını kuran kişiler olarak da birçok firma var.
Ancak bilinen ve göz ardı edilmemesi gereken gerçek, kaliteyi genel olarak bütçenin satın alabileceğidir.
Siz ne kadar ödeyebileceğinize karar verdikten sonra önünüze konulan seçeneklerden en iyisine sahip olabilirsiniz.
Her şeyde olduğu gibi aynı aletin daha bilinen ve kalitelisi, bütçeyi zorlayacaktır.
Bence Başoğlu, Sally, Erba, Viya, Aydos, Emeksan gibi firmaların hepsi iyi malı, sizin talepleriniz doğrultusunda, kabul edeceğiniz proje kapsamında üretebilirler, burada asıl önemli olan yazının başında da belirttiğim gibi bütçedir.
Misal olarak cep telefonu alacak olsanız, hemen hemen bütün markalar telefon işlevini görürler, ancak istekler doğrultusunda fazla para ödenir.
Bu araç alırken de, karavan oluştururken de aynı.
Şimdi gelelim bu giriş/girizgahtan sonra yapılması gerekenlere:
Öncelikle ne tür bir aracı dönüştürmeye karar verdikten sonra bu yukarıda sayılan veya sayılmayan imalatçılardan herhangi birisine giderek önce aracınızda karavan olarak neler istediğinizi belirterek bir ön proje/çizim yaptırınız. Daha sonra bu firma yetkilisine her malzeme için ne malzeme kullanmakta olduğunu sormalı, beğenmediğiniz, alt kalite gördüğünüz kısımlarda nasıl olmasını istediğinizi belirterek arzu ettiğiniz düzeyde bir karavan için nihai projeyi/şartnameyi oluşturmalısınız. Bu projenin oluşmasında mesela 220 volt tesisatta kablo markasının yanında kullanılacak kablo kesitini de sormalı, meselâ 1 mm2 cevabını aldığınızda "hayır, ben 1,5 (veya 2) mm2 istiyorum" diyerek katkıda bulunmalısınız. Bu şekilde oluşturduğunuz proje ile diğer üreticilerden de, herşey aynı olacak şekilde alınacak teklifler içinde en uygun fiyatlı olanı seçerek işlemi nihayetlendirebilirsiniz. Tabii ki her üreticinin kendi üretimi olan bölümlerden (iç kaplama/izolasyon kapakları gibi) ufak örnekler alarak karşılaştırma yapmayı da ihmal etmemek gerekir.
Unutmamak gerekir ki iyi bir karşılaştırma, sadece aynı malların, malzemelerin kullanıldığı ortamda mümkün olabilir.
Mesela ben şahsen bu tür bir aracın (motokaravanın/campervanın) kesinlikle 4 çeker olmasını arzu ederim.
Yine bu tür bir karavanda tuvalet/duş sistemi benim için öncelikli istektir. Bu, kullanıcıdan kullanıcıya değişiklik gösterir. Bazı arkadaşlar kamp yapılan yerlerde veya petrol istasyonlarında bu ihtiyaçların giderilebileceğini düşünürler. Oysaki gecenin 3ünde eşinizin ihtiyacı olan tuvaletin hemen yanı başında olmasının değeri para ile ölçülemez.
Ne diyeyim, size kolay gelsin.
İyi günler dilerim.
3 aylık araştırmalarım neticesinde şunu anladım: Sizin hayallerinizdeki tasarım ne olursa olsun karavan üretici firmalar kendi tasarımlarına zorluyorlar sizi. İşçilik içler acısı. Sunum yok, farklı tasarım yok, kalite hiç yok sadece hayal pazarlıyorlar. Hayali bile PC de görsel hale getirip size ne sattıklarını gösteremiyorlar. Karavan kişiye özel deniyor ama buradaki kişi hep karavan üretici firma oluyor.
 

Tek cümleyle özetliyorum.

“İşi bilene, tecrübeye, doğru referanslıya,vizyonlu kişiliğe ve adamın dürüstüne verin, daha ucuza malediyorum derken en pahalıya malediyor olduğunuzun farkına bile varamazsınız.”

Not: camper karavan alırken o kazığı iki defa yedim, tecrübeyle sabittir. 😠
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,424
Mesajlar
1,517,769
Kayıtlı Üye Sayımız
172,070
Kaydolan Son Üyemiz
cipokko

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.


Geri
Üst