Motokaravanla 3 Gece 4 Günlük Çanakkale Edirne Gezisi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan drankara Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,964

drankara

Kamp II
Mesajlar
317
Tepkime Puanı
90
Yaş
48
Yer
İzmir
Web
www.gezginim.org
2022 yılı Ağustos ayı içerisinde Otokar Sultan 145S city modelinden dönüştürdüğümüz Karavanımızla ilk gezimize ait olan Çanakkale Edirne gezisini toparlayım derleyim derken uzun sürede foruma girmeyince sizlerle paylaşmayı unutmuştum.. Aslında gezimize ait toplamda 25 video çekmişim. .Bu videoları gezi notlarım ile birlikte youtube de paylaşmıştım.. İsteyenler videodan sayfaya ulaşıp oradan ilgili videoyu da izleyebiilirler.. Çanakkale Edirne gezi rotamı ve biri 3 diğeri 5 yaşındaki 2 kızım ve eşimle birlikte yaptığımız toplamda 4 günlük kısa gezimize ait kısa notlarımız Gezimize ait görsellerle birlikte videoları da bu bölgeleri görmeyenler için paylaşıyorum..

Gezimizi Çanakkale ve Edirne olarak 2 başlık altında gruplandıracağım..

Gezimizin ilk ayağı olan Çanakkale bölümünden izlediğim güzergah dahilinde başlıyorum..

A-ÇANAKKALE:


1-Çanakkale Hamidiye Tabyası

Karavanla ilk gezimizi Dikili istikametinden Çanakkale Edirne yönüne yaptık.. Akçayda bir gece konakladıktan sonra Çanakkaleye doğru yola devam ettik. Akçayda konaklamamın sebebi Klimanın gazının kaçması nedeniyle klimaya Edremit sanayide gaz doldurmam nedeniyledir.. Hava karar maya başlayınca geceyi akçayda geçirip sabah erkenden yola çıkmaya karar verdik.. Akçaydan sonra Altınoluk a kadar yol gayet güzeldi.. Ancak Küçülkkuyu Ayvacık arası 50 km hızla yukarı tırmanmak tam bir işkenceydi.. :smiley: Tüneller henüz açılmadığından yol gidiş gelik, önünüzde zaten bir kamyon tır varsa hızınız arada 30 km yede düşüyor.. Zaten benim araçta çok seri bir araç değil.. Virajlarda araç gececek de değilim.. Yavaş yavaş virajlardan döne döne rampadan tırmandık.. Rampadan sonra yol rahattı..
İlk olarak Çanakkalede Hamidiye tabyasına ulaştık.. Aracı plaj kısmının yanındaki otoparka park ettikten sonra ailecek önce düzenlenen parkı sonrada tarihi tabyayı gezdik..
Çanakkale Merkez Barbaros Mahallesinde bulunan ve boğazın güvenliğinin sağlanması için 1892 yılında Sultan II. Abdülhamit tarafından yaptırılan Hamidiye Tabyası’nda 10 adet tescilli bonet (cephanelik) yapısı ve bunların arasında yarım dairesel formda konumlanan 9 adet top atış alanı bulunmakta.. Mevcut bonetlerde bonetlerin işlevinin yanı sıra, 1. Dünya Savaşı ve Çanakkale Savaşı kronolojik bir kurgu ile bu alanda anlatılmaktadır. Alanın genelinde ise açık sergileme alanları, temalı park olarak Çanakkale genelindeki kalelerin tarihi savaş yerlerinin görsellerinin de bulunduğu Gelibolu Minia, Çanakkale Savaşında görev yapan savaş uçağı da bu alanda yer almaktadır..
Hamidiye tabyası Çanakkale gezisi kapsamında görülmesi gereken yerler listesine eklenmesi gereken bir yerdir..

Hamidiye 1
Hamidiye 2 uak
Hamidiye 3 anakkale grselleri
Hamidiye 4 tabya girii

Video: https://youtu.be/WRuwCLPcG8c
 
Son düzenleme:

2-Çanakkale Sahili

3-Truva Atı ve Yanındaki Meydandaki Dans Etkinliği .. tabi müziği telif hakları sorunu yarattığından müziği videodan silmek zorunda kaldım..

Karavanla Çanakkale Edirne Gezimizin ilk durağı Çanakkale Hamidiye Tabyasını gezdikten sonra önce bir sonraki hedefim olan Deniz Müzesini gezelim dedim.. Ancak otopark olarak görülen yere benim 7 tonluk karavanı park etsem sokaktan geçen olamayacağı için başka bir park yeri aramaya karar verdim.. Sahilden geçip Anafartalar Polis karakolundan sola dönüp 2 sokak sonra bir sol daha yapıp askeri alanın duvarına bakan ara sokakta bulunan ancak geniş bir sokakta diyebileceğim apartmanların arasında geniş bir otopark olarak kullanılan bir boş yere aracımı park ettim.. ve sahil boyunca ailecek sahili dolaşmaya başladık.. Merkezdeki Gestaş iskelesi istikametine doğru yürüyerek Truva atı gördükten sonra Çimenlik kalesi Nusrat Mayın gemisine doğru yürüyerek Çanakkale sahilini dolaştık.. Çimenlik kalesi Deniz Müzesini saatin geç olması nedeniyle bu gezimizde gezme fırsatımız olmadı ancak benim daha önce 2 kez bu müzeyi gezme fırsatım olmuştu..

Anakkale Sahil 3 Truva At
Anakkale Sahil 4 Feribot skelesi
Anakkale Sahil 5 Deniz Mzesi Sahili Nusrat Mayn Gemisi
Anakkle Sahil 1


Video: https://youtu.be/-vKJtgKvTi4

Anakkle Sahil 2 Kar Ky
 
Son düzenleme:

4-Çanakkale Aynalı Çarşı ve Çanakkale Çarşı

Truva atını sahili gördükten sonra Çanakkale Çarşısını geçip aynalı çarşıya ulaştık..
"Çanakkale içinde aynalı çarşı/Ana ben gidiyom düşmana karşı, of, gençliğim eyvah" dizeleriyle başlayan "Çanakkale Türküsü"yle dilden dile dolaşa Çanakkale'nin meşhur türküsünden dolayı Çanakkale’ye gelenlerin ziyaret etmek istedikleri mekânların başında Aynalı Çarşı gelmekte. Günümüze kadar erişebilen orijinal kapısı ve kitabesiyle dikkat çeken aynalı çarşının, türküde adı geçen Aynalı Çarşı olduğu düşünülmektedir. Çanakkale Belediyesi tarafından 2007’de restore edilen, içsinde Çanakkale’ye özgü hediyelik eşya satan dükkânların yer aldığı çarşı, önemli bir turistik alışveriş merkezi özelliği taşımaktadır. Osmanlı padişahı 2. Abdülhamit döneminde, 1889 yılında "İllo Halyo" adlı Yahudi tüccar tarafından İstanbul'daki Mısır Çarşısı'nın minyatürü olarak yaptırıldığı bilinen Aynalı Çarşı, Çanakkale Savaşları sırasında İngiliz Donanması'nın attığı topların isabet etmesi sonucu büyük zarar görmüş. Daha sonra bu bölgeye küçük dükkanlar inşa edilmiş.. Çarşının içine aynalar konularak tarihi geçmişi yansıtılmaya çalışıldı. Çarşı içinde eski yıllarda, atlar için koşum ve süs eşyası satan dükkanlar yer alıyordu. "Ayna" denilen at gözlüklerinin burada satılmasından ötürü bu tür bir benzetme yapıldığı sanılıyor. Bununla bağlantılı olarak askerlerin çarşıya çıktıklarında "cep aynaları" satın almaları da çarşının halk arasında bu şekilde anılmasına vesile olduğu belirtilmekte.. çarşıya girmemizle çıkmamız arasında sanırım 1 dakika bile geçmedi.. Çok büyük bir yer değil..


Anakkale Aynal ar


Video: https://youtu.be/I0gLE4yE6Kg

5-Çanakkale Saat Kulesi

Aynalı Çarşıyı gördükten sonra Çanakkale Saat kulesini ziyaret ettik.. Çanakkale Saat Kulesi, Çanakkale ilinin Merkez ilçesinde, feribot iskelesinin yakınında bulunan saat kulesi Sancakbeyi Cemil Paşa tarafından 1896'da yaptırılmıştır. Kesme taş ile inşa edilmiş yapı, beş kat üzerine yaklaşık 20 m. yüksekliğindedir. İlginç olan tüm çevresi motorsiklet park alanı haline gelmiş olması.. ukadar motorsikleti park yapılmaz levhasının bulunduğu yerde gördükten sonra denilecek birşey kalmıyor.. Gece saatlerine kaldığımızdan görün kalitesi çok iyi değil ..

Video: https://youtu.be/L3FiixjZ5qk


Anakkale Saat Kulesi Motor Park
Anakkale Saat Kulesi
 
Son düzenleme:

6-Çanakkale Kilitbahir Feribot Yolculuğu

Çanakkale sahili Aynalı Çarşı Saat kulesi derken çocuklarında uykusu gelmişti.. Taksiye atlayıp karavanı park ettiğimiz yere döndük.. Geceyii karavanımızda geçirip sabah erkenden kahvaltımızı yapıp yaklaşık 6-7 tonluk karavanımla Kilitbahire geçmek için Gestaş arabalı vapur iskelesinden ruhsatı vererek 150 TL lik Karavan geçiş ücretini ödedim. Karavanla arabalı vapura bindikten sonra araçtan yukarıı yolcu kısmına çıktık ve yolculuğun bir kısmını kamera ile çektim.. Denizde kısa bir yolculuktan sonra karşıya geçerek Kilitbahire ulaştık.. Manzara muteşemdi..
Aşağıda yer alan videoda Çanakkale Kilitbahir Feribot Yolculuğu izlenimlerim yer alıyor.

Video: https://youtu.be/qkAistx-TrU


Anakkale Kilitbahir Arabal Vapur Yolculuu 1
Anakkale Kilitbahir Arabal Vapur Yolculuu 2
 
Son düzenleme:

Kilitbahir Kalesi Girişi ve Sarı Kule Karavanla Edirne Çanakkale gezimize arabalı vapurla Kilitbahire geçtikten sonra Kilitbahir Kalesinden devam ediyoruz.. Arabalı vapurdan indikten sonra sola kaleye doğru döndüm.. sahilde araçların park ettikleri yerler vardı denize yakınç.. Önce oraya park ettim. Baktım benim karavan yola girinti yapıyor, karşıdaki kişiler uyardı yola 30 cm çıktı jandarma ceza yazar kalenin önündeki yere park edin karavanı ceza yazmazlar deyince aracı çıkartıp kale önüne park ettim..
Kilitbahir Kalesi hakkında bilgi vermek gerekirse; Kilitbahir Kalesi Çanakkale Boğazı’nın Rumeli yakasında deniz geçişini kontrol altında tutmak için Çimenlik Kalesi ile birlikte (Kal‘a-i Sultâniyye’nin) karşılıklı olarak Fâtih Sultan Mehmed tarafından yaptırılmıştır. Dönemin tarihçilerinden Tursun Bey, İstanbul’un fethinin ardından boğazın en dar yeri olan Eceovası Mevkiinde karşılıklı iki kale yapıldığını, birine Kilîdü’lbahr, diğerine Sultâniye adının verildiğini ve bu kalelere topların konulduğunu yazar. Tursun Bey, Kritovulos Historia adlı eserinde 1463 yılı olaylarından bahsederken Gelibolu ve Bolayır Valisi olan Donanma Kumandanı Yâkub Bey’in bu kalelerin inşasıyla görevlendirildiğini, 1464-65 yılı olaylarını anlatırken de inşaatın tamamlanmış olduğunu belirtir. Kilitbahir Kale Müzesi genel itibariyle Osmanlı kale hayatının sergilendiği bir müzedir. Kilitbahir Kalesi müzesi aşağıda yer alan bölümlerden oluşmaktadır. Sarı Kule, Geç Dönem Avlusu (Hisar Peçe),Piri Reis ve İç Kule’dir. Sarı Kule Kanuni Sultan Süleyman Dönemi’nde Kilitbahir Kalesi tamir edilerek kalenin etrafı surlarla çevrilmiş ve Sarı Kule eklenmiştir. Kulenin kapısının üstüne yerleştirilen iki satır halindeki iki beyitlik kitabeden kulenin, 1541 yılında yapıldığı anlaşılmaktadır. Osmanlı kalelerinin anlatıldığı bu bölümde; Osmanlı kale mimarisi, kale yapısal donanımları, teşkilat yapısı, Avrupa’daki Osmanlı kalelerinin gravürleri, savunma silahları, ticareti ve günlük yaşamı canlandırılmıştır. Alıntı yaptığım Kaynak: Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı web sitesi..
Kilitbahir Kalesi 1
Kilitbahir Kalesi 2 karavan park ettiim yer
Kilitbahir Kalesi 3 sar kule
Kilitbahir Kalesi 4
Kilitbahir kalesi


3 bölüm halinde çekimi yaptım..

7-Kilitbahir Kalesi Girişi ve Sarı Kule

Video: https://youtu.be/x8QdqDAN87I


8-Kilitbahir Kalesi İç Kale

Video: https://youtu.be/T1_EqDcI_2U


9-Kilitbahir Kalesi Kule Üstü ve Çıkış

Oldukça rüzgarlı bir havada yukarı çıktım.. Çocukları karavana götürdükten sonra Kalenin üzerinden boğazı çekme fırsatını buldum..

Video: https://youtu.be/dYLhDNiOFUo
 



10-Namazgah Tabyası - Kilitbahir Kalesinin Yanı

Kilitbahir kalesinden çıktıktan sonra yürüyerek Namazgah tabyasına ulaşabiliyorsunuz.. Biz yinede araca binip tabyanın karşısındaki otoparka aracı park ettik..


Namazgah Tabyası - Kilitbahir Kalesinin Yanı Kilitbahir Kalesi’ni geçtikten sonra yolun deniz tarafında bulunan 26 adet bonetten oluşan Namazgâh Tabyası’nın, Osmanlı Ordusunun ıslahı için gelen Baron De Tott’un da önerisiyle inşasına başlanmıştır. Çanakkale Boğazı’nın en dar noktasına yaptırılan ilk ve en büyük tabyadır. Sonrasında eklenen yapılarla beraber,MerkezTabyaniteliği kazanmıştır. Burası Çanakkale Muharebeleri’nde, bölgedeki tabyalarda görev yapan bataryaların bağlı olduğu 4. Ağır Topçu Alayı’nın karargâh merkeziydi. Bu nedenle daima müttefik donanmasının başlıca hedeflerinden biri olmuştur. Tabyada 16 adet kıyı topu vardı. Bunlardan 2’si uzun, 14’ü kısa menzillidir. Bunlardan sadece 2’si deniz muhaberesinde aktif olarak görev yapmış, diğerleri ise menzil yetersizliğinden dolayı kullanılamamıştır. Tabyanın ana aksında yer alan mekânın savaş dönemindeSavaş Harekât Merkeziolarak kullanıldığı bilinmektedir. En son 2005-2006 yıllarında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edilerek 18 Mart 2006’da ziyarete açılan tabyada, Çanakkale savaş objeleri sergilenmektedir. Yapı içerisinde, 12 adet sergi panelinde muharebelerle ilgili tarihî bilgiler verilmektedir. Bu bölümü geçtikten sonra bonetlerin iç kısmında 7 dk.lık Deniz Muharebeleri’nin anlatıldığı kısa bir video gösterimi yapılmaktadır. Yine bonetlerden birisinde savaş dönemi istihbarat haberleşmesini canlandıran, ses düzeneği olan bir sergi ziyaretçilere sunulmaktadır. Aynı bölümde yine müttefiklere ait batırılan gemilerin fotoğrafları sergilenmektedir.
Ana giriş yeri dışuındaki tüm tabya girişleri kilitli.. Güzel seyir terası bulunan bir yeri mevcut, buradan boğazı izleyebilirsiniz.. Namazgah tabyasının yanında Deniz kuvvetlerine ait tabii askeri giriş kartı ile günübirlik giriş yapılabilecek bir yer var.. Giriş Kartınız varsa burada birşeyler yiyebilirsiniz ancak ciddi sinek sorunu var..
Namazgah Tabyas 1
Namazgah Tabyas 2




Video: https://youtu.be/-HELydhLCMM
 

11-Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi

Namazgah tabyasından sonra Kabatepe bölgesinde yer alan daha önceden görmediğim Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezine navigasyonu ayarladım..

Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi Çanakkale ili, Eceabat ilçesi, Kabatape mevkiinde yer almaktadır. Daha önce hiç gelmediğim bir müze aslında burası.. Çanakkaleyi Karavanımızla gezmeyi planladığımda karşıma çıktı.. Gökçeadaya giden feribotların kalkış iskelesine yakın bir yerde bulunuyor.. Hem önde hemde arkada geniş bir araç otoparkı var.. Çanakkaleye gelen herkezin mutlaka ziyaret etmesini önereceğim bir Savaş Müzesi aslında burası.. Baştan sona her tarafını videoya aldım.. Bu merkez Çanakkale seyahatinde mutlaka görülmesi gereken yerler arasında yer almalı..

Müze hakkında bilgi vermek gerekirse; Çanakkale Savaşları’nın sonsuza kadar hatırlanması ve yeni yetişen nesillere Çanakkale ruhunu aktararak bu ruhun gelişmesine katkı sağlamak amacıyla projelendirilmiştir. Merkez, 7 Haziran 2012 tarihinde ziyaretçilerin hizmetine açılmıştır. Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi, Çanakkale Savaşları'nın hem kronolojik hem de tematik olarak anlatıldığı bir savaş müzesidir. Müze binası, şehitlik algısı oluşturmak amacıyla tümüyle toprak altında bırakılmıştır. Yapının girişinde karşılıklı uzanan iki anıt duvar, Çanakkale Boğazı’nın Asya ve Avrupa kıyılarını, duvarların açık ve koyu renkte olması ise savaş ve barış temalarını sembolize etmektedir. Koyu renkli duvarın baş kısmında bulunan üç sütun, Türk askerinin inanç, cesaret ve vatan sevgisini temsil ederken duvar yüzeylerindeki sadelik ise ölümün sessizliği ve yalnızlığı olarak açıklanmaktadır. Bir kısmı hareketli platformlara sahip 11 ayrı canlandırma odasında, Çanakkale Savaşları’nın önemli kesitleri, 65 dakikalık sinevizyon gösterimiyle ziyaretçiye aktarılmaktadır. Ayrıca yabancı ziyaretçiler için kulaklıkla, 7 ayrı dilde (İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça, Japonca, İtalyanca ve Arapça) anlatım da yapılmaktadır. İki kattan oluşan müze salonlarında savaşın tüm yönleri balmumu heykellerin yanı sıra dioramalar ve maketler desteğiyle ziyaretçilere anlatılmaktadır. Harp sahasında bulunan ve savaş dönemini yansıtan, her birinin ayrı bir hikâyesi olan savaş objeleri, üniformalar ve teçhizatın sergilendiği müzenin açık peyzaj alanlarında da gerçek siperler ve askeri araçlar yer almaktadır. Müze teşhirinde en ilgi çekici eser, Çanakkale Savaşları esnasında şehadet mertebesine ulaşan Yüzbaşı Eşref Efendi’nin kanlı üniformasıdır. Yaralı olarak getirildiği hastanede ceketine iliştiren hasta sevk pusulası ve ailesi tarafından bağışlanan apoletleri, şehidimizin fotoğrafı ile birlikte sergilenmektedir. Çanakkale Savaşları sırasında albay rütbesine yükselen Mustafa Kemal Atatürk'e ait balmumu heykel ve şahsi eşyanın yer aldığı vitrinin yanı sıra, süngü hücumunun canlandırıldığı diorama alanı ile dönemin uçak modelleri ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekmektedir.
Kaynak: Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Türkiye Kültür Portalı web sitesi

Anakkale Destan Tantm Merkezi 1
Anakkale Destan Tantm Merkezi 2
Anakkale Destan Tantm Merkezi 3
Anakkale Destan Tantm Merkezi 4
Anakkale Destan Tantm Merkezi


Video: https://youtu.be/9YyaB90LjT4
 

12-Çanakkale Şehitler Abidesi

Çanakkale Şehitler Abidesi Karavanla Çanakkale turumuzun sondan bir önceki yerine gelmiş bulunmaktayız.. Buradan sonra hedefimiz Edirne oldu.. Tabii Edirne dönüşünde Troya Müzesinede uğradık.. Onu Edirne Gezisinden sonra paylaşacağım..
Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezini gezdikten sonra sıra Çanakkale Boğazında büyük ihtişamıyla gözlemlediğimiz Çanakkale Şehitler Abidesine sıra geldi.. Araçla 30 dakikalık bir yolculuktan sonra aracımızı park yerine park ettik..
Ailecek şehitler abidesini gezdik.. Gelibolu Yarımadası’nın en çok ziyaret edilen ana ziyaret noktası… Çanakkale'ye gelen herkesin mutlaka görmesi gereken bir yer.. Ben en son 20 yıl önce gelmiştim.. Ozaman göre hayli çevre düzenlemesi yapılmış diyebilirim..

Bilgi vermek gerekirse; Çanakkale Şehitler Abidesi, Eskihisarlık Burnu üzerinde yer almaktadır. Açılan bir proje yarışması sonucunda 37 proje arasından Doğan Erginbaş, İsmail Utkular ve Feridun Kip tarafından hazırlanan proje seçilmiş olup Abide’nin temeli 17 Nisan 1954 tarihinde atılmıştır. İkinci Anafartalar Zaferi’nin 45. yıldönümü olan 21 Ağustos 1960 tarihinde ziyarete açılan Çanakkale Şehitler Abidesi, Çanakkale Muharebelerinde şehit düşen tüm askerlerimizi simgelemekte ve onların anısını yaşatmaktadır. Mimarı Doğan Erginbaş’ın kendi ifadesiyle Abide, tüm coğrafyalardan gelen şehitlerimizin toplu bir şekilde göğe yükselişini temsil etmektedir. Ayaklarının üzerinde muharebe anlarını yansıtan kabartma rölyefler bulunmaktadır. Her yıl 18 Mart tarihinde, ülkenin dört bir yanından gelen vatandaşlar ve devlet erkânı tarafından Abide tören alanında anma merasimleri düzenlenmektedir. Abide’nin arka bölümünde yer alan sembolik mezarlıklar 2007 yılında ziyarete açılmıştır. Şehitlikte, Çanakkale Muharebeleri sırasında şehit düşen ve bugüne kadar isimleri tespit edilebilmiş 59.408 şehidimizin isimlerini bulunmaktadır. Yine sembolik şehitliğin önünde muharebe dönemini yansıtan 45 m uzunluğunda bir rölyef bulunmaktadır. Rölyefi geçtikten sonra, sembolik şehitliğin başlangıç bölümünde meçhul asker mezarı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün 1934’te müttefik askerleri için söylediği sözlerin yer aldığı mermer bir kitabe bulunmaktadır. Arıburnu muharebelerinden sonra bir Anzak askerinin yanında Avustralya’ya götürdüğü ifade edilen ve bir Türk askerine ait olan kafatası, yıllar sonra 10 Mart 2003 tarihinde Türkiye’ye teslim edilmiş olup 18 Mart 2003’te resmî törenle bugünkü noktaya defnedilmiştir.

Kaynak: Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı

Ehitler Abidesi 1
Ehitler Abidesi 2
Ehitler Abidesi 3


Video: https://youtu.be/QVqtRr45Tq4
 


4-Çanakkale Aynalı Çarşı ve Çanakkale Çarşı

Truva atını sahili gördükten sonra Çanakkale Çarşısını geçip aynalı çarşıya ulaştık..
"Çanakkale içinde aynalı çarşı/Ana ben gidiyom düşmana karşı, of, gençliğim eyvah" dizeleriyle başlayan "Çanakkale Türküsü"yle dilden dile dolaşa Çanakkale'nin meşhur türküsünden dolayı......

Söze önce yanlış bilineni düzelterek başlayayım.Bahsi geçen türkü Kastamonu yöresine ait türküymüş.

Bu siteye genelde sadece gezi videolarını koyup , en ufak bilgi kırıntısı yazmaya üşenen, ı sadece takipci kasma derdinde olan bazı kişilerin sizi örnek alması gerekir.
Hem gezi içeriğinde verdiğiniz detaylı bilgilendirmeler hemde samimiyetiniz için sizi içtenlikle kutlarım.
Ailenizle bu ısınma gezinizden sonrada imkan ve zamanınız oldukca bol bol keyifli geziler dilerim.
 



Söze önce yanlış bilineni düzelterek başlayayım.Bahsi geçen türkü Kastamonu yöresine ait türküymüş.

Bu siteye genelde sadece gezi videolarını koyup , en ufak bilgi kırıntısı yazmaya üşenen, ı sadece takipci kasma derdinde olan bazı kişilerin sizi örnek alması gerekir.
Hem gezi içeriğinde verdiğiniz detaylı bilgilendirmeler hemde samimiyetiniz için sizi içtenlikle kutlarım.
Ailenizle bu ısınma gezinizden sonrada imkan ve zamanınız oldukca bol bol keyifli geziler dilerim.
Teşekkür ederim.. Uzun geziler için çok da fırsatım olmasa da kısa geziler yaptıkça gezilerimi paylaşmaya devam edeceğim. yaz için izmir'den yola çıkarak güney sahillerinden Fethiye Kaş, Antalya, Alanya, Anamur, Silifke, Mersin, Adana, İskenderun, Hatay a gitme planım var..İzmire dönüşüde Konya üzerinden yapmayı planlıyorum.. Bakalım,acil servis yoğunluğunda izin sorunum olmazsa bu güzergaha gitmeyi planlıyorum..
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,425
Mesajlar
1,517,792
Kayıtlı Üye Sayımız
172,071
Kaydolan Son Üyemiz
kalenbuk

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.


Geri
Üst