Motordan Başka Araca Bindiğinizde Ne Hissediyorsunuz?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan pajemog Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,838

pajemog

atamadığın her taş ıskadır!! harekete geç.
Mesajlar
45
Tepkime Puanı
3
Yer
İSTANBUL
Merhabalar,

Ben eşimin hesabını kullanarak bugün bir konu açmak istedim.
Kendimden biraz bahsedeyim 26 yaşında evli bir bayanım. Motorla ilk tanışmam eşimin bana aldığı scooter sayesinde oldu. Eşimde yıllardır aktif motor kullanıcısı ben önceleri (ya ben ya motor) diyecek kadar karşıydım. Taki bana aldığı iki tekeri görene kadar. O gün bugündür üzerinden inmiyorum. Yaklaşık 1 yıldır Bahçeşehir'den Kadıköy'e aktif her gün işe gidip geliyorum. Avrupa'dan aldığım motor ehliyetim mevcut.

Bugün hava soğuk ve yağmurlu olduğu için eşim ilk defa binmemi istemedi. Gelelim bu yazının sebebine sabah gözyaşlarımla ayrıldığım motorum çadırın altından bana el sallıyordu. Otobüse bindiğimde gitmiyor gibi oluyor ve deli oluyordum. Ayrıca motorcuların geçebildiği aralıkları görünce neden bu otobüs oradan geçmiyor farkında olmadan düşünüyorum, yada ben olsam bunu yapardım diye düşünmeye başlıyorum. Akşam ve hem de bir cuma günü eve nasıl gitsem diye düşünüyordum.
Tepkilerim o kadar fazla ki acaba motor kullanan arkadaşlar bu şekilde mi? Sizde başka bir taşıta bindiğinizde şuur kaybına uğruyor musunuz? Yoksa ben mi anormalim.
 

Etiketler
Kesinlikle doğru izlenimleri aktarmışsınız yaklaşık bir yıldır malesef motosiklet kullanamıyorum arabaya yada toplu taşımaya esir olmak kadar bezdiren bir ulaşım şekli yok hele de istanbulda yaşayınca

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Mecbur kalınca toplu taşıma araçları kullanıyoruz. Tabi ki bunlar da olacak ama gel gör ki motor kullandıktan sonra ki ruh halimiz tamamen değişiyor. 1 sene motor kullanmamanız uzun bir süreç, vardır elbet kendinize göre bir sebep.
 

Mecbur kalınca toplu taşıma araçları kullanıyoruz. Tabi ki bunlar da olacak ama gel gör ki motor kullandıktan sonra ki ruh halimiz tamamen değişiyor. 1 sene motor kullanmamanız uzun bir süreç, vardır elbet kendinize göre bir sebep.
Motosiklet insanı zinde tutuyor mutlu yapıyor hayata bakış açısını değiştiriyor ve işte bunlardan mahrum kalmakta insanı kahrediyor benim yamaha fazer im vardı ve üç sene önce karadeniz turu yaptım on gün süreyle yaşadığım mutluluğun ve özgürlüğün tarifi yok bunları yaşamayan ne yazikki bilemez önünüzü bile göremeyecek yağmurda motosiklet kullanmanin keyfi anlatilamaz o şartlarda bile kask içinde atılan kahkahalar nasıl anlatilabilir ki işte motosiklet ruhu ve bağlılığı bunlar gibi tecrubelerle yoğunlaşıyor ve insanda kalıcı hale geliyor

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

oOo siz gülüyorsunuz ben opera yapıyorum kaskın içinde.:DBahçeşehir'den iş yerim Kadıköy tam 60 km herkez dayak yemiş gibi işe başlarken yüzler asık mutsuz hayattan hiç keyif almamış yüzler bana deliymişim gibi bakarken ben içeri bir milyon dolar bulmuş gibi sevinerek ve enerjik işe geliyorum.:DAkşam eve dönerken trafikte sabah bıraktığım arabalara (siz hala burdamısınız) hahaha. Benim scooter küçük de olsa istediğim noktaya vaktinden önce gidebiliyorum çok şükür buda çok keyifli.
Pink Lady (scooterın adı):pbeni Çatalca dan denize dağ yollarından pikniğe, sazlı Bosna'dan balık tutmaya Belgrad ormanlarında nefes almaya kadar götürdü.
 



kesinlikle aynı şeyleri yaşıyoruz benimde şimdi bir scooterim var ve oldukça keyifli fotoğraf makinemi alıp beraber her yere gidiyoruz imkan oldukça

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

yazın bende işe motorla gidip geliyorum kışın aracımla, maalesef takım elbise giyme zorunluluğum olmasa kışında binerim ama yapacak bir şey yok. kırmızı ışıkta 10 tane araç beklerken gidip en öne yerleşmenin keyfi bir başka
herkese keyifli sürüşler Allah uzun yıllar bu keyfi yaşamayı nasip etsin herkese
 

motor dünyası da bir acaib değişik , aynı eşim off-roadcu onlar gibi marka-model-pahalı-ucuz ayrımı sınıf ayrımı yok aralarında. Motrcular da aynı şekilde. Çok temiz bir bağ var maksat akresiyon yapılsın başın mı derde girdi? motorcu durur dakikalrca çare arar, benzin getirir, karşılık bi gülümseme. İdda yok tavır almak yok. Bence bu iş dünyaya daha yaşanır ve anlayışlı bir kafa ile bakanların kendini buldukları iki yol off-road ve motor aşkı ( cross, toruing ise bambaşka ) .
 

zaten bakıyorum benzer ruh hali olduğu için bir off-road merakı ve aracı olanın cross ve benzeri makinası da var gibi ..:smiley:
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,425
Mesajlar
1,517,783
Kayıtlı Üye Sayımız
172,070
Kaydolan Son Üyemiz
cipokko


Geri
Üst