Motorkaravan Dİzayn

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Sinan Şah Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 53
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,443
Burak bey, yazdıklarınızdan şöyle bir çıkarım yapmam doğru olur mu;

Eğer trafiğe ticari araç olarak arkasındaki (mesela) frigofrig kasa ile kayıtlı bir kamyon/et var ise bunu kendi adımıza satın alıp, dışında kapı,pencere,güneş paneli ve içinde tüm istediğimiz mobilya,yatak,duş,wc,mutfak techizatını kurabiliyoruz ve karavan ruhsatını alabiliyoruz.

Ancak trafikte çıplak şase yada açık kasa olarak kayıtlı bir kamyoneti kendi adımıza aldıktan sonra istediğimiz kasayı arkasına koyup karavan ruhsatına başvuramıyoruz.

Yanlış mı anladım.

Yönetmelikler uygulamalar sürekli değişiyor. Ocak’tan önce sizin sözünü ettiğiniz durumu yaptığını Aracını kayıt ettirdiğini söyleyen biri varken yine başla bir Facebook grubunda bunun olamayacağını söyleyen bir mühendis çıktı ortaya.
Anladığım kadarıyla işin en doğrusu şu: bu dönüşüm nerede yapılacaksa orada hangi mühendis ile proje evrak işleri yapılacaksa ona sorup onun onayını alıp bu işe girişmek.
Yani araçtan önce bu işleri yapan bir mühendis bulun. Ona bunun olurluğunu onaylatın. Ondan sonra araç bakın alın. Vereceğini sanmam ama yine de elinden olacağına dair kağır almanızda fayda var
Söz uçar yazı kalır...
 


Mühendis nasıl garanti verebilir ki ? Onayı TSE verecek, onlar ne derse o.

Mühendis yaptığı her işte TSE ve tüvtürk ile muhatap olduğu için o bölgede neye müsade edip neye müsade etmediklerini ya da kurumda ki çalışanlar ile ikili ilişkileri sayesinde neye müsade alabileceğini bilir.

Şehirden şehire farklı müsaadeler olduğunu ülkemizde maalesef hiçbir konu sa olmadığı gibi bu konuda da standartımız olmadığını hepimiz biliyoruz.

Bana göre en doğrusu Zaten karavanımızın projesini çizip prosedürlerde yardımcı olacak mühendis ile görüşüp neler yapılabileceğinin konuşulması...
 


Karavan ruhsatı başa bela ben karavan ruhsatından nasıl kapalı kasa panelvana dönücem onu düşünüyorum, bu özel amaçlı araç sigortaları el yakıyor

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 



MERHABALAR konu hakkında daha önceden 2.5 sene araştırma yaptım halada yapıyorum şu andaki aracım ford transit350 ed camber karavan lakin gözüm hala kamyon karavanda ALMANYA modellerini çok iyi inceledim ki MAN CRAWLER modelleri MERCEDES ATEGO MODELLRİ çoğunlukda bizde bu AKIM daha başlamadı ama maliyet sanırım ERBA KARAVAN ve ANKARADA EROĞLU TREYLER bu işleri profesyonel olarak yapmakta ÇAĞRI ARAÇ projelendirme den LEVENT beyle bilgi alıp yakında detaylar verilecek saygılar
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,410
Mesajlar
1,517,692
Kayıtlı Üye Sayımız
172,066
Kaydolan Son Üyemiz
Birkium

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst