Motoru Sıfır Yapılmış Araç

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan demir59 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 120,350

demir59

Hiç gezenle gezmeyen bir olur mu?
Mesajlar
441
Tepkime Puanı
1
Sahibinden.com da araç almak için yaptığım araştırmalarda "motoru sıfırlanmış" bilgilerine rastlıyorum. Motor sıfırlamak nedir bilmediğimden bilen üstadlara sormak istedim. Motoru sıfırlanmış araç alınır mı? riski nedir?
Saygılar
Ceyhun DEMİR
 

Etiketler
Ynt: Motoru Sıfır Yapılmış Araç

Sıfırlanmış demek Rektefiye görmüş demektir yenilenmiş motor demektir ama ne kadar doğru olduğunu öğrenmek için
mutlaka yaptırdığı usata , rektifeci ve parçacıdan paturasını göstermesini isteyebilirsiniz yoksa aksi halde motorda ne gibi yenilikler olduğunu kimse anlayamaz
 

Ynt: Motoru Sıfır Yapılmış Araç

sıfırdan kasıt motor yenilenmiş anlamındadır.fakat bazı kişiler ömrü bitmiş motor olarak anlayabiliyor ve farklı ilanlara yönelebiliyorlar..
 

Ynt: Motoru Sıfır Yapılmış Araç

sensar' Alıntı:
fakat bazı kişiler ömrü bitmiş motor olarak anlayabiliyor ve farklı ilanlara yönelebiliyorlar..

bende onlardan biriyim. bu nedenle burada sizin bilgilerinize başvurma ihtiyacı hissettim. Ancak Yunus'un dediği gibi ne kadar güvenebiliriz. Benyüksek km yapmış bir araç m ıalayım yoksa motoru sıfırlanmış bir araç mı alayım diye kararsız kalmıştım. Galiba en iyisi 150-200 bin de bir araç alıp kendimiz sıfırlatmak(tabi ihtiyacı varsa). En azından ne yapıldığını biliriz. Peki motor sıfırlatmak maliyetli bir iş midir.?

Cevaplar için teşekkürler.
 

Ynt: Motoru Sıfır Yapılmış Araç

selamlar aracın markasına göre veya parça fiyatına göre değişir.benim bir tanışımın bmw 525 tds si vardı aracını 6 bin tl ye sıfırlattırdı.tabi araçtan araca değşebilir.. :smiley: :smiley:
 



Ynt: Motoru Sıfır Yapılmış Araç

Motor sıfırlama çok göreceli bir kavram. Bilgilerim doğrultusunda derecelendirecek olursam;
1-Sadece piston segmanları değişmiş olabilir,
2-Piston ve segman değişmiş yada farklı gömlek çakılmış olabilir,
3-Piston-segman, biyel kolu yatakları ve krank ana yatakları değişmiş olabilir.

Bunlardan hangisinin yapıldığını bilmek biraz zor. Aracı yağ yakan ve satmayı düşünen kişiler genelde fazla masraf yapmaz sadece segman atıp kurtulmayı düşünebilirler. Eğer yataklarda boşluk oluştu ise yeni segmandan sonra vuruntu daha da çoğalacak ileride ciddi sıkıntılara neden olabilecektir.

Bence en iyisi motor yapılmamış aracı alıp kullanıp, gerektiğinde biraz masraf ederek komple motor yenileme yapmak. Bu işlemden sonra gönül rahatlığıyla uzun yıllar sorunsuz kullanılabilir. (Tabii bu işleri kalifiye ustalarla yapmak koşuluyla)
 

Ynt: Motoru Sıfır Yapılmış Araç

Benim motor sıfılamaktan anladığım ;

Silindir bloğu, siindir kapağı ve krank mili üzerinde gerekli taşlamaların yapılarak bu parçaların ölçülerinin fabrika değerlerine getirilmesi, motorun içindeki diğer tüm hareketli parçaların yenileri ile değiştirilmesidir. Yukarıda Erdal Beyin belirttiği gibi parçaları yenileyen ve motoru tolayan kişilerin işinin eğli olması çok çok önemli. Civata ve somunların tork değerinde sıkılması, sızdırmazlık keçelerinin ve contaların doğru yerleştirilmesi gerekiyor. Aksi halde yeni yapılan motordan verim alınamayabilir.

1994 yılında, yukarıda belirttiğim şekilde motor yaptırdığım Renault Flash bir türlü düzen tutmadı ve satmak sorunda kaldım. Selamlar.
 

Ynt: Motoru Sıfır Yapılmış Araç

Elbette Mustafa beyin de dediği gibi detaya girdiğinizde çok komplike ve hassas çalışılması gereken bir iş. Silindir kapağı taşlanması, subap taşlama, tork değerleri hepsi çok önemli. En küçük bir dikkatsizlik, ihmal geri dönüşü çok zor sorunlar yaratabiliyor.
Rektefiye sırasında kullanılan parçaların orijinal olması da çok önemli.

Herkesi birden yargılamayalım :smiley: ama genelinde aracını satanlar içinde motoru yeni yaptırdım diyenlere ben güvenemiyorum. Madem satacaktın niye yaptırdın?? madem yaptırdın niye satıyorsun ?? satılacak araca hiç masraftan kaçmadan ciddi bakım yapıldığına da inanamıyorum.
En iyisi aracı halihazır durumda alıp, binmeye devam edilecekse gerektiğinde ciddi ciddi motor yapılması diye düşünüyorum
 

Ynt: Motoru Sıfır Yapılmış Araç

erdalyaman' Alıntı:
En iyisi aracı halihazır durumda alıp, binmeye devam edilecekse gerektiğinde ciddi ciddi motor yapılması diye düşünüyorum

Benimde çıkardığım sonuç bu. Herkese teşekkür ederim.
 




Ynt: Motoru Sıfır Yapılmış Araç

erdalyaman' Alıntı:
ama genelinde aracını satanlar içinde motoru yeni yaptırdım diyenlere ben güvenemiyorum. Madem satacaktın niye yaptırdın?? madem yaptırdın niye satıyorsun ?? satılacak araca hiç masraftan kaçmadan ciddi bakım yapıldığına da inanamıyorum.

Olayı açıklayan cümle budur :smiley:.
Motoru yeni yapılıdı denilipte satılmaya çalışan araçların (benim gördüklerimin % 90 ı) çoğunda muhakkak bir sorun vardır.Satanı ararsın motora ne yapıldı diye,önce bilmiyor ayağına yatar,biraz sıkıştırınca öğrenirsin ki ya sadece segman,kol yatakları değişmiştir; yada her tarafı kurcalanmış yeni parçalar takılmış fakat yapanın kabızlığından olsa gerek bunca masrafa rağmen hatalı toplanmıştır.
 

Ynt: Motoru Sıfır Yapılmış Araç

Çok sevdiğim 1994 Model Opel Vectra A kasa GT 2000 cc 150 PS arabamın motorunu 260.000 Km de sıfırlatmak zorunda kaldım (gerçek km si olmadığına eminim ya sanayide geri alınmış :'( Tabii bu motor sıfırlama işlemi göreceli bir kavram; Benim sıfırlamam motor bloğu, krank mili, ekzantirik kolları (DOHC olunca 2 tane oluyor), biyel kolları hariç hemen her şeyin değişmesi...
Nasıl oldu derseniz motoru sıkıştırmışım :smiley: Dik bir rampada 4. viteste 110-120 ile tırmanırken birden bir gürültü ve çekiş birden sıfırlandı.
Sonradan motor açılınca gördüm ki 3. silindirin sekmanını kırmışım :smiley: Eksozdan beyaz dumanlar çıkmaya başladı...Kenara çektim bi taksi tutup benzinlikten 3 Litre yağ+koruyucu aldım, taksi ile geri dönüp motora 3 litre yağ koyup koruyucuyuda boca ettim ki bi daha çalıştırdığımda motor fazla zarar görmesin :smiley: Motoru korka korka çalıştırıp ,Allahtan çalıştı :smiley: 1-2-3 viteste 30-40 km ile tamirciye gittim ve motor açıldı bakıldı.
Tamircim sordu arabayı satıcakmısın ? kullanıcakmısın ? Cevap kullanıcam o halde en az 2.000 TL yi gözden çıkarıcan dedi :( Dedim satsaydım ? O zaman maksimum 1.000 TL ye halledicektik dedi. Bende; haa dedim benden alan vatandaşın elinde patlıcak motor sonra yedi sülalemi anıcak. Hiç değmez sen adam gibi yap şu işi ...
1.950 TL Toplam Değişen malzemeler tuttu. Malzemeler (en iyisi olduğu iddia edilen) + masraflar ise ; 4 Piston + Sekman Takım, Üst kapak taşlama 2 yerden kaynak (200 TL) , 4 Takım gömlek (Gömlek Çakma + Piston alıştırma ki bunu Rektefiyeci 300 TL ye yaptı), 600 TL Ustam işçilik aldı.Triger seti ve rulmanları, hava+yağ+benzin filtresi, V kayış , 4 LT yeni motor yağı, 16 Valf için 16 subab ve subab lastikleri ( Sübab iticileri iyi çıkmış allahtan yoksa 300 TL de ona vericektim), motor su tapaları 7 adet Toplam 3050 TL ye motor sıfırlanmış !!! oldu...
Motor şu an saat gibi işliyor, ilk 1500 km boyunca 3500 deviri geçmemem ve LPG de kullanmamam tembihlendi ustam tarafından, ondan sonra serbestmişim...Benim motor sıfırlama ! maceram bu kadar saygılar...
 

Ynt: Motoru Sıfır Yapılmış Araç

Burada da kilit cümle ;
Tamircim sordu arabayı satıcakmısın ? kullanıcakmısın ? Cevap kullanıcam o halde en az 2.000 TL yi gözden çıkarıcan dedi Sad Dedim satsaydım ? O zaman maksimum 1.000 TL ye halledicektik dedi.

;D ;D ;D
 

Ynt: Motoru Sıfır Yapılmış Araç

erdalyaman' Alıntı:
Burada da kilit cümle ;
Tamircim sordu arabayı satıcakmısın ? kullanıcakmısın ? Cevap kullanıcam o halde en az 2.000 TL yi gözden çıkarıcan dedi Sad Dedim satsaydım ? O zaman maksimum 1.000 TL ye halledicektik dedi.

;D ;D ;D

Böylece konu net biçimde anlaşılmıştır. Teşekkürler
 

Ynt: Motoru Sıfır Yapılmış Araç

motor yaptırmak motorun durumuna göre değişir bazen rektefe gerekmeden sekmak kurtarır bazen rektefe bazense hep yeni gömlek çakılır bunun yanında başka masraflarda motorun durumuna göre..
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,433
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst