Motosikletle Çadırlı Kamp

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ayhanakbuga Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,796

ayhanakbuga

Kamp I
Mesajlar
170
Tepkime Puanı
133
Yaş
42
Yer
Erzurum
Abraham Maslow'un İhtiyaçlar Hiyerarşisi'nin en basamağıdır Kendini gerçekleştirme ihtiyacı. Maslow kendini gerçekleştiren insanların özelliklerine dair bazı nitelikler belirlemiştir. "Yalnızlıktan korkmazlar" da bu niteliklerden birisidir. Yalnızlığın bile çeşitleri var ve aralıklı olarak yalnız kalmak keyif veriyor bana da...

Pandemi sürecinde iller arası seyahatin yasak olduğu Erzurum listeden çıkarılınca, annem ve babam köye taşındılar yılın büyük bir kısmı için Erzincan'dan. Böylece evinde yalnızlık, evinde ama köyünde yalnızlığa dönüştü.

Anne ve babamın köydeki işlerine yardımcı olmak ve tebdil-i mekan için ben de köye yanlarına gittim. Çocukluğumun ilk 7 yılı ve yaz tatillerinin bir kısmının köyde geçmesine rağmen tarla işlerinin de cahiliyim. İki gün babamla yıllardır ekilmeyen minik bir tarlayı (210 m2) kazmayla bellemeye çalıştık ve yarısını bile bitiremeden, yıldım! Zorunlu olmadıkça, tam zamanlı çiftçiliği yapamayacağımı da anlamış oldum.

Köye gidip de görmeden dönmediğim Hırgehbur'a gittik kardeşim de gelince Posof'tan bayramın ilk günü. O gün kar yağdı gittiğimiz yere ve akşama kadar sürdü köyde yağmur. Beni kesmeyince, bu kez yalnız gittim gecelemek amacıyla. Sindire sindire sürdüm motosikleti (çok acemiyim daha) ve çevreyi daha derinlemesine izledim. Hamak kurdum, çadır açtım. Beni kaygılandıran şey yalnızlık değil yabani hayvan (kurt ve ayı) saldırısıydı gündüz. Gece, göktaşı düşmesi eklendi bu kaygıya kısa süreli.

Ertesi sabah güneşli bir günde döndüm Erzurum'a. Tercih ettiğim yolun bir kısmı bozulmuştu. Diğer yola göre zor oldu benim için. "Ömür benim için tükeniyor, anlık keyifler alsam da ebedi sona doğru daha da yakınlaşıyorum" düşüncesi baskın düşünce oluyor eve varınca.

 

Etiketler

Bu şekilde bir motosiklet turunu bu yaz Toroslarda yapmak istiyorum. Çekincem ; böyle dağ başlarında tek başıma kuracağım çadıra bir yasak var mı? Cezai işlem yapıldığını duydum, onlar sahil için mi söz konusu.Bilginiz varsa yazarısınız.
 

Bu şekilde bir motosiklet turunu bu yaz Toroslarda yapmak istiyorum. Çekincem ; böyle dağ başlarında tek başıma kuracağım çadıra bir yasak var mı? Cezai işlem yapıldığını duydum, onlar sahil için mi söz konusu.Bilginiz varsa yazarısınız.
Merhaba. Burası bizim köyün yaylası. Prosedürü bilmiyorum. Kamp için jandarmayı haberdar etmek gerekli. Jandarma da otel, hostel veya öğretmenevlerine yönlendirir gibi kulaktan dolma bilgim var.
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,425
Mesajlar
1,517,792
Kayıtlı Üye Sayımız
172,071
Kaydolan Son Üyemiz
kalenbuk

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.


Geri
Üst