Mutlu - Agm Akü

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bahcecim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,423

bahcecim

Kamp II
Mesajlar
323
Tepkime Puanı
17
Yer
İstanbul
Web
www.kamp-karavan.com
Bir süredir karavanımda "sürekli dolu gösteren, fakat buzdolabını 3 saat dahi çalıştıramayan" akülerimi değiştirmeyi düşünüyordum.

Araştırmalar dahilinde de hep yabancı markalara yöneldim, tartışmasız Exide marka akü almayı çok istedim. Hatta Yunanistan'da 95 amperlik jel akü için 400 Euro civarları fiyatları duyunca yutkunmadan edemedim.

Piyasada öyle çok solar panel aküsü markası var ki, çoğunu hiç duymadık markalar oluşturuyor. Doğal olarak insan bir garanti verecek muhattap arıyor. (Bu arada aküler konusunda üretici firmaların asla garanti adı altında değişim yapmadıklarını ve suçu her zaman kullanıcıya attıklarını çok iyi biliyorum).

Yine de İnci ve Mutlu akü arasında kendimi ısrarcı olmak konusunda zorladım. Yerli üreticiye destek vermek istedim. (Unutmadan Mutlu akü yabancılara satıldı.)

İnci akü ve Mutlu jel akülerini inceledim. Mutlu akü AGM akülerinde karar kıldım. Öyle ki, bir tatsız tesadüf sonucu, keyifli bir insan olan Satış Müdürü Bülent Şen ile tanıştım ve uzun uzun telefonda konuştuk. Öyle ki bazı sorularımı cevaplaması için beni AR-GE kısmından bir mühendise yönlendirdi. Aslında o akdar çok soracağım konu var dı ki (eminim bir çoğu burada tartışılan ama havada kalan konulardır) ne yazık ki fırsat olmadı. Alışılagelmiş "13,8 mü yoksa 14.4 volt ile şarj edilmeli" konusunda, "AGM akülerin araç şarj dinamosu ile şarj edilmesinde mahsur yoktur, sadece bekleme durumunda 13,8 ile şarj edilmelidir" yanıtı ile yine mutlu akü konusunda kendimi inandırdım.

Yine Bülent beyin "bir adet büyük akü yerine iki adet küçük akü alın" tavsiyesi ile iki adet 95 amperlik Mutlu AGM (Jel değil) akü aldım. Umarım pişman olmam. Tecrübelerimi sizinle paylaşacağım. Elbette ki asıl tecrübe alım üzerinden bir süre geçtikten sonra, yaz sıcaklarında ve kış soğuklarında belli olacak.

pr-01-995.png
 

İyi günlerde kullanin. Ben orman teşkilatında çalışıyorum. Bizim elektrik olmayan orman içinde hakim tepelerde yangın gözetleme kuleleri var. Bunlar solar panel ile enerji gereksimini sağlıyor. Delphi marka JEL akü kullanıyoruz en yenisi 5 senelik akulerin ve senede sadece 180 gün kullanılıyorlar. Fiyatları hakkında bilgim yok. Belki bir fayda sağlar diye yazdım.

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

İnci mutlu tum yerli akuler tirt delphi bu isi cozmus arkadas hakli

ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 





İnci ve mutlu arasında tercihte mutlu olmuş,İnci GEL ve AGM de bir şeyler mi deniyor ARGE anlamında ,piyasaya tam girmiş değil.Bu forumda da reklamları var:cool:
En azından Mutlu da böyle bir olay şimdilik yok.

Sisteme uygun yapıda batarya seçimi,uygun şarj değerleri(nereden ve nasıl bir şarj yapılıyorsa alternatör-solar-rüzgar v.b gibi uygun şarj kontrol cihazının olması ve batarya tipine uygun değerlerinin cihaza girilmesi önemli !!! digital parametre kontrollü),ortam sıcaklıkları,yanii teknik olarak her şeyi uygularsanız,üretim ve malzemede de sorun yoksa batarya uzun ömürlü olacaktır.
 

Hersey tamam da bir haftadir hava 45 derece..
Ona nasil cozum bulunmali
Araba da yaniyor, akulerde..
Buzdolabi zaten termostati unuttu, hic devreden cikmiyor..

Engin ÇAMCI
 

Hersey tamam da bir haftadir hava 45 derece..
Ona nasil cozum bulunmali
Araba da yaniyor, akulerde..
Buzdolabi zaten termostati unuttu, hic devreden cikmiyor..

Engin ÇAMCI

Engin Bey,
Iki hafta kadar önce Yunanistan’da kaldığımız bir yerde yakınımızda bir karavan daha vardı. Bizim karavan güneşte komşu karavan ise gölgede duruyordu. Komşu karavancı solar panelini karavanın yakınına (güneşe) koymuştu. Komşunun solar paneli güneşe dik olarak durduğu için bizimkinden daha fazla elektrik üretiyordu. Ayrıca karavanda gölgede durduğu için bizim karavandan daha serindi ve buzdolabının elektrik ihtiyacı bizimkinden mutlaka daha azdı. Bu deneyimden sonra araçta katlanabilir bir solar paneli ilave olarak götürme planları yapıyorum:smiley:.
 

Haklisiniz, cok mantikli. Ama panellerimi takarken akuler ile panel arasindaki kablonun mumkun oldugunca kısa olmasi gerektigini ogrenmistim. Anlattiginiz gibi birsey uygulamak icin mesafe biraz uzun olacaktir. Sarj verimi, ekstra bir kac panel ve bu panellerin agirligi, bagajda kapladigi alan vb. Artilari eksileri nasil olur, bir deneyip gormek lazim..

Engin ÇAMCI
 





Aküleri aldığımdan beri bir sıkıntı yaşamadım. Performans olarak bir şikayetim olmadı.
Bilginze sunarım.
Merhabalar,

Bu sefer ön koltuk altına koyacağım küçük akü alma derdindeyim. Mutlu start stop agm akü almanız üzerinden 1 yıl geçmiş. Alınmasını önerir misiniz? Yazın ortalama 50 Watlık buzdolabı, kışın ısıtıcı haricinde elektrik ihtiyacım olmuyor.
Delphi jel akü yok galiba , kimse satmıyor.
 

Merhabalar,

Bu sefer ön koltuk altına koyacağım küçük akü alma derdindeyim. Mutlu start stop agm akü almanız üzerinden 1 yıl geçmiş. Alınmasını önerir misiniz? Yazın ortalama 50 Watlık buzdolabı, kışın ısıtıcı haricinde elektrik ihtiyacım olmuyor.
Delphi jel akü yok galiba , kimse satmıyor.
Start&Stop AGM bataryanın, motor ilk hareket için üretilmiş ve yapısına uygun şarj değerinde kısa zaman içinde beslenir.

Alacağınız yedek batarya(diğerine göre uzun süre ve aşamalı şarj olur AGM-GEL-SULU tipler) servis amaçlı buzdolabı,aydınlatma v.b (ön koltuk altı) AGM tipte uygun solar panel ve regülatör ile bağlarsanız,her daim kullanıma hazır durur.:cool:
Solar kullanmayıp araçtan şarj ederim derseniz,araç ile aynı özelliklerde(tip-amper-imalat tarihi)aynı olması araya şarj değerine uygun izolatör koymanız gerekir.(zahmetli ve masraflı iş):rolleyes:
 

Bulent Bey tesekkurler. 17 cm yuksekliginde derin sarj aku bulamadigim icin start stop agmleri merak ettim. Aractan sarj edecegim. Izalatore gerek duymuyorum. Sarj dinamosu D+ ucunu kontrol girisi olarak kullanip 40 amperlik role ile iki akuyu bagliyorum. Bu sefer yedek akuye kiyak yapip dc-dc sarj regulatoru koyacagim. Sarj regulatorun solar enerji girisi de var gerci. Kullanigim rolenin diger ucu olabilir; aku ya motordan ya da varsa solardan sarj olacak.
 
Son düzenleme:





Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,434
Mesajlar
1,517,905
Kayıtlı Üye Sayımız
172,080
Kaydolan Son Üyemiz
yusuf75

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst