Ölüce Feneri

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Gezginkopek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,943

Gezginkopek

Yaşadığın toprakları tanımadıkça sen sen değilsin
Mesajlar
477
Tepkime Puanı
7
Yer
ISTANBUL
Web
www.gezmeyiseviyoruz.com
Karadeniz'in hırcın dalgalarını herkes bilir. Hele hele doğal liman'dan açıklığa çıkarken bu hırcınlığı görebilirsiniz.Kdz.Ereğli'de Batı'dan Karadeniz'e açılan gemiciler için önemli bir doğal limandır. Bu yüzden de Ölüce burnu denizciler için önem taşır. M.Ö.2500 yılına dayanan Ereğli tarihçesi bu doğal liman oluşu ile önem kazanmıştır. Ölüce Burnu'nu aşan gemiciler Karadeniz'in engin dalgaları ile karşılaşırlar. Bu yüzden de Ölüce Feneri bugün bile önem kazanmaktadır.

Gerek ışığı ile gerek sisli günlerde sireni ile yol gösteren Ölüce Feneri halen denizciler için önemi oldukça büyük. Aktif olarak ışıldıyan fener denizden yüksekliği 78 metre. Fenerin kule yükseliği ise 9 metre. 10 sn içinde 2 kere çakarak denizcilere kendini tanıtıyor. Fener memuru ise köyde kalıyor. Belirli sürelerde bir fenere gelip mesaisini yapıyor. Fener'in köye uzaklığı ise 20 dakikalık yürüyüş mesafesinde.

Köyden fenere giden yol peri masallarında olduğu gibi. Yeşillikler içinde, zaman zaman elma ağaçları,kestane ağaçları yolu süslüyor. Bir bölümünde ise ağaçlardan doğal tünel oluşmuş durumda. Biblo bu yola bayılıyor. Nede olsa hava güzel, yürüyüş parkuru güzel..

Dsc 2815


Dsc 2862


Bölge'nin florası oldukça etkileyici:

Dsc 2847


Dsc 2873


Dsc 2852


Dsc 2884


Bu güzel yolda 20 dakika yürüdüğümüzü anlamadan Fenere varıyoruz. Fener memuru olmadığı için kapılarda kapalı. Saygısızlık etmemek için kapıdan fotoğraflıyoruz Ölüce Fenerini:

Dsc 2822


Dsc 2830


Üç tarafı denizlerce çevrili nice fenerler ve hikayeler var. Bitmeyecek ülkemizin hikayeleri sanırım...

Biblo gezintiden son derece memnun araçımızı park ettiğimiz yere geri dönüyoruz.
 

Etiketler
Ynt: Ölüce Feneri

Keşke fener kapalı olmasaydı da fenere ait daha detaylı fotoğraflar çekebilseydiniz. Bahsettiğiniz gibi deniz fenerlerine ait nice hikayeler hatta şiirler yazılmıştır. Romanlara konu olmuştur. Bu arada doğal tünel çok hoşmuş. Özellikle 2.fotoğrafınızı çok beğendim :smiley:
 

Ynt: Ölüce Feneri

Eğer fırsatınız olursa o bölgeye gitmenizi tavsiye ederim. Kdz.Ereğli'de gezip görülecek çok yer var. Mağaraları, Dereleri, Pidesi ile ünlü Bülent ve Hasan Kuru...Haziran ayında gerçekleşen Çilek Festivali..Ayrıca yolda giderken Akçakoca, Yığılca, Düzce gibi nice güzel yöremizde yer alıyor.
 

Ynt: Ölüce Feneri

Özellikle Makro çekimleriniz çok başarılı,hangi makineyi kullanıyorsunuz?
 




Ynt: Ölüce Feneri

Nikon D70s ve D200 18-200, 70-300, 12-24 Nikon lenslerle kullanıyorum.

Kdz.Ereğli'de gezilip görülecek çok yer var..İstanbul ve Ankara'ya oldukça yakın.. Hafta sonu gezileri içinde çok uygun..
 

Ynt: Ölüce Feneri

Murat Bey sitenizi de severek izliyorum, verdiğiniz detaylı bilgilerle haftasonları gezilecek yer seçiminde bize çok güzel alternatifler sunuyorsunuz. Emeğinize sağlık
 

Ynt: Ölüce Feneri

Çok teşekkürler. Türkiyeyi geziyoruz ama önce insanını tanıyoruz.. Herkese biraz ışık tutup, ülkemizi daha çok gezdirmeye teşvik edebiliyorsak ne mutlu bize..
 


Ynt: Ölüce Feneri

İstanbul'a 270 KM. 3.5 saatte rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz. Tavsiye ederim. Dönerken de Karasu üzerinden gelip Şile'ya kadar sahilden gelebilirsiniz. Giderseniz:

- Ereğli'de Pideci Hasan Kuru'nun ünlü Ereğli pidesini yemeden dönmeyin
- Cehennem Ağzı mağaralarını ziyaret edin.
- Akçakoca'ya bir uğrayın
- Balık yiyin
- Haziran'da giderseniz Osmanlı Çileğ'inin mutlaka tadına bakınız
- Sahilde yürüyün ve müzeyi gezin
- Yolunuz üzerinde Pideci Bülent'in yerinde pidenin tadına bakın
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,440
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst