Onyx Sapphire 360 Çekme Karavan İnceleme

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Cperinaz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,187

Cperinaz

Yeni Üye
Mesajlar
6
Tepkime Puanı
10
Merhaba,

Kısa bir süre önce 11 aylık oğlumuzla Dikili Bademli'de kamp alanında tatil yapan bir arkadaşımızın yanına gittik. Oğlumuzun kamp alanında çok eğlendiğini görünce zaten uzaktan uzaktan ne güzel bir hobi diye baktığımız karavancılığa girme kararı aldık. İthal karavanların fiyatları epey yüksek olduğu için ilk etapta yerlilerden birisini almaya niyetlendik. Yerli karavan üreticilerinden fiyat ve teslim sürelerini topladım. En uygun olan Erba karavandı fakat önümüzdeki yıl Şubat ayına verebileceğini belirtti. Bir sonraki en uygun olan Onyx karavan bir müşterisinin satın almaktan vazgeçtiğini ve haftaya verebileceğini belirtince atladık Sakarya'ya gittik. Baktık karavan hoşumuza gitti anlaştık. 95.500 TL'ye bir karavan satın aldık. Forumda bu markayla ilgili hiç bilgi olmaması sebebiyle kısa bir inceleme yazısı yazmak istedim. Hem belki önerilerinizden de faydalanabilirim.


Dış donanım

Tente
Tente 280*250cm mafsallı. İki adet uzunluğu ayarlanabilir çubuk yardımı ile kurulumu yapılıyor. Kurulumu gayet kolay fakat biraz pratik istiyor  Çubukların boylarını yerde aynı uzunlukta olacak şekilde ayarladıktan sonra bir uçlarını tentenin uç kısmına karavanla birlikte gelen plastik uçlu vidalarla tuttuyoruz. Diğer ucunu da caravan üzerinde bulunan kısma oradaki vidalar yardımı ile tutturuyoruz. Bunları yaparken tabi tenteyi de yine karavanla birlikte gelen çevirme kolu ile açmış olmanız gerekiyor. Bizim kampımızda rüzgarla tente biraz sallandı ve destek çubuklarından birisinin vidasının plastic ucu çarpma sonucu kırıldı. Vidayı sökmek için o plastik kısımdan tutup çevirmek gerekiyor. El ile çevirmek mümkün değil. Bir pense yardımıyla hallettim. Ona bir çözüm bulmamız gerekecek. Bir de tente rüzgarla sallanıp uçmasın diye 2 adet kazık ve germe halatı alıp tenteyi açtıktan sonra yerden de germeye karar verdik. Daha doğrusu durumu gören tecrübeli bir abi gelip bak böyle yaparsan uçmaz diye önerdi. Kampta herkes birbirine öneri veriyor yardım etmeye çalışıyor.

Dış duş
Dış duşu deniz tatili yapmadığımız için pek kullanamadık. Göle de girebileceğimizi planlamamıştık aslında çok güzeldi su. Fakat birkaç kez denedim dış duş gayet kullanışlı. Depodaki su direk geliyor. Termosifondan bağlantı yok. Ama deniz tatillerinde kullanılacağı için ısıtmaya ihtiyaç olmaz. Zaten depodaki su hava sıcaklığıyla ısınıyor. Maalesef inceleme için fotoğraf çekmeye gittiğimde dış duş kapağı elimde kaldı. Onyx’ten yenisini isteyip kendim değiştireceğim. Şimdilik üstüne tutturdum öyle duruyor.

Temiz su girişi
Temiz su girişi için mavi kapağı söküp hortumu içeri sallamak yeterli olacak diye umuyorduk. Fakat sanırım bizim dolum deliği depodan biraz aşağıda kalmış. Kamp alanından aldığım hortumu depoya giden hortumun içine tamamen soktum (vidyoda görebilirsiniz). Hortum biraz kalın olduğundan deponun içine sallayamadım. Bu yüzden suyun bi kısmı dolum kapağına geri gelip dışarı aktı. Buna çözüm olarak daha ince bir hortum alıp ya deponun içine kadar sallandıracağım ya da camdan direk deponun kapağından içine sallandıracağım. Depoya da ayrıca seviye göstergesi takmayı düşünüyorum ama şimdilik araştırıyorum. Su biterken hidrofordan gelen seslerden belli oluyor fakat duştayken biterse hoş olmuyor. Tecrübeyle sabit 

220V girişi
Karavanla gelen kabloyu kullanarak kamp alanlarında 220v alabilirsiniz. Bunun için uzatma kablosuna ihtiyacınız olacak. Biz 20mt aldık. Makaralı olanlar daha pratik. Boş makara alıp aynı hale getirmeyi düşünüyoruz. Yerlerde duran kabloyu toplarken hem karışmaması için hem de temiz olması için makara daha kullanışlı olur.

Karavan tutamakları
Bunları ilk gördüğümde bunlar neye yarayacak demiştim ama mover olmadığı için karavanı hareket ettirirken çok işe yarıyorlar.

Depo alanları
Ön taraftaki kapaklı alanda dizel ısıtıcının deposu var. Küçük tüp var. Bunları Onyx güzel bir şekilde sabitlemiş. Karavana binmek için bir basamak veriyorlar. O pek hoşumuza gitmedi. İkea’dan basamak aldık. Buraya karavanın ayaklarını açmak kapatmak için kullanılan kriko kolu, seyahat halindeyken kılavuz tekeri de koyuluyor. Ayrıca şişe vs birkaç şey daha koyulabilir epey alan var. Zaten yükün önde olması güvenlik için daha uygun. Arkadaki depoya hem dıştaki 2 kapaktan, hem de ranzanın altından ulaşabiliyorsunuz. Burası 2m karavanın eni uzunluğunda. Güvenlik için çok ağır olmamak şartıyla her şeyi alacak kadar geniş bir yer. Katlanır masa, sandalye, tentenin kolu, ufak tefek alet her şey buraya sığar.

Atık su gideri
Atık suyun gideri için karavandaki hortum biraz kısa. Buna bir uzatma alıp yanımızda taşımakta fayda var. Bizim ilk kampımızda şansımıza hortum gidere tam denk geldi ama bir karış daha mesafe olsa gelmeyecekti.

İç donanım
Kapıyı açtığınızda hemen solda ranza mevcut. İki ranzanın da ışığı ve camı var. Bizim karavan bir başkasının sipariş verip almaktan vazgeçtiği bir karavan olduğu için siparişin 1 hafta sonrasında teslim aldık. Fakat bazı opsiyonlar için çok geçti. Mesela ön camı daha büyük isterdik ama olmadı. Diğer camlar da yine minibüs camı değil de karavan camı olsun isterdik ama onun için de çok geçti. Bu ranza camları da çok ufak ama hava alması açısından hiç yoktan iyidir. Yataklar sert ama rahat. Bizim boylarımız 187 ve 178. İkimiz de rahat bir şekilde sığabiliyoruz. Alt ranzada oturmak mümkün değil. Bir de alt ranzanın tavanındaki ahşapların kenarları epey kıymıklı. Bir gün zımparayla onları düzeltmek lazım. Son olarak da yerine takılmış fakat sıkılmamış 2 tane vida vardı karavanda. Onları biz sıktık. Basit bir şey ama gözden kaçıp kafa göz yarabilirdi :smiley:

Banyo/WC
Ranzanın hemen yanında banyo mevcut. Biz onyx’ten duş perdesi takmak için boru takmasını istedik. Bizim için bulup taktılar sağ olsunlar. Kornişe uygun duş perdesi yok hepsi halkalı. Bu sebeple boru olması gerekiyor. Duş gideri gayet iyi. Yalnızca karavanın ayaklarını açınca bir su terazisi yardımıyla belki gidere doğru hafif eğim verilecek şekilde ayaklar ayarlanabilir. Biz 4. ayağı açamadık bile. Arka taraf duvara denk geldi alan yoktu. Bu sebeple dengesi biraz kaçık oldu. Biriken suyu bir şekilde gidere yönlendirmemiz gerekti.
Tuvaleti koydurmadık fiyatını düştüler. Kendimiz thetford porta potti 165 tuvalet aldık. İlaçlarını falan pek ayarlayamadık sanırım ama sıkıntısız kullandık. Biraz alışmak gerekiyor miktarları tutturmak için. Tuvaleti lavaboya doğru çevirdik. Oturunca dizler lavabo tarafına değmiyor yani mesafe güzel. Duş başlığının 2 ayarı var. El yıkarken normal çeşme gibi, duş alırken sprey şeklinde akabiliyor. Bu da güzel. Duş başlığını tutturmayı düşündük ama boylar uzun olduğu için tam nereye koysak bilemedik. Tutturmak için vida ve aparatı yanımıza verdi onyx karavan. Banyodaki tek sorun kapı. Kapıyı içeriden kapatmak mümkün değil çünkü kapıyı tutup çekebileceğimiz bir kol yok :smiley: Dışarıdan birisinin kapatması gerekiyor. Açmak için içerideki mekanizmayı el ile kaydırıp açabiliyoruz fakat kapatamıyoruz. Ben oraya bir kulp yaparım artık. Bir de seyahat esnasında kapı açılıyor. Belki bir kilit ayarlamak gerekir.

Mutfak
Banyonun hemen karşısında mutfak mevcut. Mutfak iki gözlü ocaktan ve lavabodan oluşuyor. Lavaboya bir kapak hediye ettiler. Kapağı kesme tahtası olarak kullanabiliyoruz. Ayrıca mutfağın açılır kapanır ek tezgahı da mevcut. Yeterli oluyor. Ocakta çakmak yok. Ayrı bir çakmakla kendinizin yakması gerekiyor. Ayrıca ocağın düğmesini çevirdiğimizde sürekli gaz geliyor. Yani evdekiler için gaz düğmeye basınca gelmiyor. Bir gaz detektörü güvenlik için gerekli. Malum karavanın iç hacmi çok küçük. Oradan gelen gaz tehlikeli olabilir. Mutfağın çekmeceleri, alt dolabı, üst dolabı mutfak eşyaları için yeterli sayılır. Zaten çok eşyanız olsa da kirlileri koyacak yer yok o yüzden mümkün olduğunca az eşya ve sık bulaşık yıkayarak gidiyorsunuz. Mutfaktaki tek sorun ocağın altının silikonlanmamış olmasıydı. Ocakta kahve döküldü ve bütün kahveyi alttaki dolaplardan hatta oradan da sızıp koridordan temizledik. Herhalde üretim esnasında unutuldu. Ben bir tüp silikon alıp kendim yaparım artık.

Buz dolabı
Buz dolabı duşun hemen yanında. Dolap ufak ama kısa seyahatlerde iş görüyor. Çekme karavan olduğu için karavan park halindeyken araçla bireylere gitmek mümkün. Biz 2. günün sonunda gidip bir daha alışveriş yaptık. Ama gelirken planımız 2 gün kalmaktı. Yoksa 3 günlük eşya da sığar diye düşünüyorum. Buz dolabı eski tip karlanan (no frost olmayan) dolaplardan. Buzluk kısmının altında bir tepsi var. Eski dolapları hatırlayanlar bilir. Bu tepsi buzluğun içinde biriken karın eridiğinde suyun birikmesi için. Kamp alanında yandaki bir karavan buzdolabının ısındığından şikayetçiydi. Dolabın koyulduğu kısımda kenarlarda hiç boşluk yokmuş. Bizim dolabın iki tarafında da bir buçuk parmak kadar boşluk var.

Oturma grubu/Masa
Karavanın kalan kısmında oturma grubu ve masa var. Masanın ayağını katlayıp oturma grubunun arasına koyduğunuzda geniş bir yatak oluyor. Sırt yastıklarını ortaya koyarak iki kişilik geniş bir yatağa çevirebiliyorsunuz. Burası epey geniş ve rahat. 187 boyla rahatça sığabildim. Masanın açık halde duvara sabitlendiği yer biraz zorluyor. Alışmak lazım. Masayı takarken yanlışlıkla duvara hafiften çarpıp ufak bir hasar verdim :smiley: Koltukların altlarında su deposu, dizel ısıtıcı, hidrofor, aküler, şarj aleti gibi diğer ekipmanlar mevcut. Bunların hem küçük bir kapağı hem de tamamen çıkan ahşap kapakları var. Gerektiğinde açıp müdahale etmek mümkün.
Dizel ısıtıcı
Dizel ısıtıcının kullanımını henüz tam olarak çözemesem de bir kere çalıştırdım. Bir sabah çok serin oldu açtım ve kısa sürede içerisi ısındı. Sonbahar ve kış aylarında daha doğru yorumlar yapabiliriz. Biraz sesli çalışıyor ama belki fan ayarı vardır. Kullanıcı kitapçığını okuduktan sonra tekrar denerim.

Güneş paneli aküler
Biz kamp alanında 220v aldığımız için bunlar hakkında çok yorum yapamayacağım. Bir sonraki kampımızda 220v’yi hemen takmayıp aküyü denemeyi düşünüyorum. O zaman tekrar paylaşım yaparız. Onyx bize 220v takıldığında aküler direk devre dışı kalır dedi. Yani 220v ile aküleri şarj etme gibi bir özellik olmadığını belirtti. Çok bilgim yok biraz araştırmam lazım.

Hidrofor
Hidrofor su basıncının az geldiği yerlerde kullanılan bir pompa. Çeşmeyi açtığınız gibi devreye girip kapattığınızda duran bir alet. Daha önce bir tecrübemiz olmadığından başta bize normal geldi fakat yandaki karavan bizim hidroforun çok sesli çalıştığını söyledi. Sonra diğerlerini dinleyince hak verdim. Bizimki epey gürültülü. Detaylı bakmaya fırsatım olmadı ama sanırım monte edildiği yerle hidrofor arasına kauçuk takozlar koyarak titreşimi sönümlemek mümkün. Özellikle gece sessizliğinde çok gürültü yapıyor. Bu güncellemeyi yapmayı planlıyorum. Öncesi ve sonrası desibel ölçümü yapar paylaşırım.

Termosifon
Bize onyx 5lt’lik termosifon almamızın yeterli olacağını söyledi. Zaten soğuk suyla karışarak kullanıldığı için bir kişinin duşuna rahatlıkla yeter. Yaz kamplarında kullanılmaz. Kışın da çok sık duş alınmaz o yüzden boşuna daha pahalısını taktırma dedi. Onyx karavandan Oğuzhan Bey mümkün olduğunca müşterinin işini görecek kadar maliyet çıkması yönünde ısrarcı  Daha fazlasını almayın diye ısrar ediyor.

Karavan genel olarak yeterli. Bahsettiğim gibi bazı eksiklikler, unutulan yerler var. Fakat bunlar çok kritik şeyler değil. Bunlarla ilgili Onyx karavanla da henüz iletişime geçmedim. Yardımcı olmaya çalışacaklarından da eminim. Kullandıkça daha detaylı yorumlar yaparız. Sadece 6 fotoğraf ekleyebiliyormuşum buraya. Bir de deneyimlerimizi ve gezilerimizi paylaşmak için instagram hesabı açtık. Daha fazla fotoğraf ve paylaşım için takip etmek isteyen olursa link üzerinden ulaşabilir.

Selamlar

Buzdolab


Mutfak kapaklar ak


Mutfak lavabo kapal ek tezgah ak


Oturma grubu masa ak


Ranzalar


Tuvalet banyo 2
 


Karavanınız hayırlı olsun, güle güle kullanın.

Bu notlarınızı üreticiye de gönderseniz (belki göndermişsinizdir) çok iyi olur. Aynı hataları tekrarlamaz.

Ocağın düğmesini çevirdiğinizde sürekli gaz geliyorsa, alev söndüǧünde de gaz gelmeye devam edecektir sanıyorum. Eǧer böyleyse bu ciddi bir durum. Türkiye’deki yönetmeliǧi bilmiyorum ama, Almanya’da karavanlarda böyle ocak kullanılmaz.
 

Özenli bir üretim, ama piyasada yeni oldukları için, henüz tam üretim tecrübeleri yok..
Zamanla daha kaliteli üretim yapacaklarını umuyorum..
 





Yeni üye ,
Reklam kokan hareketler,
Çok memnun,yalandan küçük bir iki eksik,
Efendim şöyle iyiler, böyle iyiler
Oltayı at git,
Sonra biz de 30 bin tl maliyeti olan amatör bir çekme karavanı koşa koşa gidip yüz bin TL'ye alalım
Yemezler
 


Herkese tekrar merhaba,

1 yaşında bir çocuğum var ve işlerim de çok yoğun bu sebeple fırsat bulup da tekrar yazamadım. Karavanı aldığımdan beri 3 kere kampa gitme fırsatımız oldu. İlki İznik La Cabana, ikincisi Kazdağı Kamp ve son olarak da Yalova'da Cevizlibahçe.

Yukarıda incelemede belirttiğim ocağın altına sızıntı sorununu ve dış duş kapağının elimde kalmasını üreticiyle görüştüm. O haftasonu Bursa'ya geleceğini ve gelip tamir edeceğini belirtti. Silikon çekmiş ocağa ben başında duramadım, dış duşun kapağını da değiştirmiş. Hatta kalan silikonu tabancasıyla birlikte bırakmış gerekirse kullanalım diye. Tentenin uzatma çubuklarını sıkma vidası İznik kampında kırılmıştı. Ondan da istedim getirip bırakmış. Karavanda işçilik adına epey eksiklikler var. Elimden geldiği için çoğunu kendim tamir ettim. Kapak tutma yerinin çıkması, duş/wc'nin içinde tutma kolu olmaması gibi şeyleri hallettim. Hidroforun altına 1er cm'lik kauçuk takozlar koydum fakat sesi yine de aynı. Sanırım onu öyle kullanmak gerekecek.

Aracımı da değiştirmeye karar verdim. Çekmiyor değil ama ivmelenmede sorun yaşıyoruz ve çok yüksek yakıt tüketimi (14lt/100km) oluyor. Bu sebeple yine 4x4 bir dizel araç almaya karar verdim.


Cevap bekleniyor ...
Neye cevap bekliyorsunuz anlayamadım bir soru mu sordunuz ?

Yeni üye ,
Reklam kokan hareketler,
Çok memnun,yalandan küçük bir iki eksik,
Efendim şöyle iyiler, böyle iyiler
Oltayı at git,
Sonra biz de 30 bin tl maliyeti olan amatör bir çekme karavanı koşa koşa gidip yüz bin TL'ye alalım
Yemezler
Yaptığınız itham terbiyesizlik. Siz kim oluyorsunuz da tanımadığınız insanları bir markanın burada reklamını yapmakla suçluyorsunuz ? Gittim parama göre ve bu yazı kaçırmayacak şekilde en uygun gördüğüm karavanı aldım. Beğenmek veya beğenmemekte özgürsünüz fakat yalan, oltayı at git, reklam kokan hareketler gibi laflar sizin zihniyetinizin yansımaları olsa gerek. Bu forumda sadece bir başlıkta onyx nasıl acaba yazıyordu ve hiç bilgi yoktu. Ben de aldığım karavanın incelemesini yazdım. İyi yanlarını iyi kötü yanlarını kötü diye belirttim. 30bin tl maliyet şasi, stabilizatör, güneş panelleri ve aküler, eberspacher gibi ithal ürünleri karşılar mı bilmiyorum.

Yorum yazmadan önce düşünmenizi öneririm. Ben burada kimseden para alıp reklam yapmıyorum. Üslubunuza dikkat edin. Foruma sık sık yazmasam da 2019'dan beri üyeyim. Karavan alıp reklam yapmak için üye olmadığım az çok bellidir diye düşünüyorum.

İyi forumlar.
 

Herkese tekrar merhaba,

1 yaşında bir çocuğum var ve işlerim de çok yoğun bu sebeple fırsat bulup da tekrar yazamadım. Karavanı aldığımdan beri 3 kere kampa gitme fırsatımız oldu. İlki İznik La Cabana, ikincisi Kazdağı Kamp ve son olarak da Yalova'da Cevizlibahçe.

Yukarıda incelemede belirttiğim ocağın altına sızıntı sorununu ve dış duş kapağının elimde kalmasını üreticiyle görüştüm. O haftasonu Bursa'ya geleceğini ve gelip tamir edeceğini belirtti. Silikon çekmiş ocağa ben başında duramadım, dış duşun kapağını da değiştirmiş. Hatta kalan silikonu tabancasıyla birlikte bırakmış gerekirse kullanalım diye. Tentenin uzatma çubuklarını sıkma vidası İznik kampında kırılmıştı. Ondan da istedim getirip bırakmış. Karavanda işçilik adına epey eksiklikler var. Elimden geldiği için çoğunu kendim tamir ettim. Kapak tutma yerinin çıkması, duş/wc'nin içinde tutma kolu olmaması gibi şeyleri hallettim. Hidroforun altına 1er cm'lik kauçuk takozlar koydum fakat sesi yine de aynı. Sanırım onu öyle kullanmak gerekecek.

Aracımı da değiştirmeye karar verdim. Çekmiyor değil ama ivmelenmede sorun yaşıyoruz ve çok yüksek yakıt tüketimi (14lt/100km) oluyor. Bu sebeple yine 4x4 bir dizel araç almaya karar verdim.



Neye cevap bekliyorsunuz anlayamadım bir soru mu sordunuz ?


Yaptığınız itham terbiyesizlik. Siz kim oluyorsunuz da tanımadığınız insanları bir markanın burada reklamını yapmakla suçluyorsunuz ? Gittim parama göre ve bu yazı kaçırmayacak şekilde en uygun gördüğüm karavanı aldım. Beğenmek veya beğenmemekte özgürsünüz fakat yalan, oltayı at git, reklam kokan hareketler gibi laflar sizin zihniyetinizin yansımaları olsa gerek. Bu forumda sadece bir başlıkta onyx nasıl acaba yazıyordu ve hiç bilgi yoktu. Ben de aldığım karavanın incelemesini yazdım. İyi yanlarını iyi kötü yanlarını kötü diye belirttim. 30bin tl maliyet şasi, stabilizatör, güneş panelleri ve aküler, eberspacher gibi ithal ürünleri karşılar mı bilmiyorum.

Yorum yazmadan önce düşünmenizi öneririm. Ben burada kimseden para alıp reklam yapmıyorum. Üslubunuza dikkat edin. Foruma sık sık yazmasam da 2019'dan beri üyeyim. Karavan alıp reklam yapmak için üye olmadığım az çok bellidir diye düşünüyorum.

İyi forumlar.
Reklam kokuyor demek terbiyesizlik değildir
Siz terbiyesiz diyerek, terbiyesizlik ediyorsunuz
100 bin tl ye vasat bir karavana verip sonra da tamiratı ile uğraşırsınız ben de eleştiririm
 
Son düzenleme:



Reklam kokuyor demek terbiyesizlik değildir
Siz terbiyesiz diyerek, terbiyesizlik ediyorsunuz
100 bin tl ye vasat bir karavana verip sonra da tamiratı ile uğraşırsınız ben de eleştiririm
Sizinle tartışmaya girmeyeceğim. Son kez cevap veriyorum. İstediğim ürüne istediğim parayı verebilirim. Buraya gelip iyi kötü yanlarını da yazabilirim. Ama siz bana aşağıdakileri diyemezsiniz. Bu yazdıklarınız karavana ne kadar para verip sonra tamirle uğraşmamı eleştirmek değil, açık ve net bir şekilde onyx markasının burada reklamını yaptığımı iddia etmektir. Ya yazdıklarınızın ne anlama geldiğini idrak edemiyorsunuz, ya da söylediğiniz lafın arkasında duracak kadar mert değilsiniz ve karavanı eleştiriyorum diyerek kıvırıyorsunuz.
"Yeni üye ,
Reklam kokan hareketler,
Çok memnun,yalandan küçük bir iki eksik,
Efendim şöyle iyiler, böyle iyiler
Oltayı at git,
Sonra biz de 30 bin tl maliyeti olan amatör bir çekme karavanı koşa koşa gidip yüz bin TL'ye alalım
Yemezler"
 

Sizinle tartışmaya girmeyeceğim. Son kez cevap veriyorum. İstediğim ürüne istediğim parayı verebilirim. Buraya gelip iyi kötü yanlarını da yazabilirim. Ama siz bana aşağıdakileri diyemezsiniz. Bu yazdıklarınız karavana ne kadar para verip sonra tamirle uğraşmamı eleştirmek değil, açık ve net bir şekilde onyx markasının burada reklamını yaptığımı iddia etmektir. Ya yazdıklarınızın ne anlama geldiğini idrak edemiyorsunuz, ya da söylediğiniz lafın arkasında duracak kadar mert değilsiniz ve karavanı eleştiriyorum diyerek kıvırıyorsunuz.
"Yeni üye ,
Reklam kokan hareketler,
Çok memnun,yalandan küçük bir iki eksik,
Efendim şöyle iyiler, böyle iyiler
Oltayı at git,
Sonra biz de 30 bin tl maliyeti olan amatör bir çekme karavanı koşa koşa gidip yüz bin TL'ye alalım
Yemezler"
Bundan sonra sizinle muhatap olmayacağım
Yaptıklarınız reklam mı acaba diye düşündürüyor,bunu söyledim,sözümün arkasındayım
Ben mert bir insanım
Sen öylemisin belli değil
 

Ben de reklam diye düşünmüştüm. Tipik reklam kokan hareketler gibi geldi.
Ama beyan esastır. Arkadaş reklam değil diyorsa değildir.
İthamlarda bulunmamak gerekir. Reklam olsa da, olmasa da, gücü olan yerli almıyor zaten. Ben en eski karavan üreticilerinden birinin imalatını görmüştüm. İçler acısıydi.
 
Son düzenleme:

Ben de reklam diye düşünmüştüm. Tipik reklam kokan hareketler gibi geldi.
Ama beyan esastır. Arkadaş reklam değil diyorsa değildir.
İthamlarda bulunmamak gerekir. Reklam olsa da, olmasa da, gücü olan yerli almıyor zaten. Ben en eski karavan üreticilerinden birinin imalatını görmüştüm. İçler acısıydi.
Dediğiniz gibi ithallere yetse gücümüz zaten onu alırdık ama fiyatlar en az 2 kat. Bunların kalitesi işçiliği ortada. Gittiğimiz kamplarda tanıştığım yerli karavan kullananların da eksikleri olduğınu duydum. İthaller zaten bizim karavanların yanında mercedes gibi duruyor. Herkes gönlünce istediği alabilir umarım. Biz bunu aldık ve forumda kimsenin bilgisi yok diye yorumlarımı belirttim.

İyi forumlar
 

Yeni üye ,
Reklam kokan hareketler,
Çok memnun,yalandan küçük bir iki eksik,
Efendim şöyle iyiler, böyle iyiler
Oltayı at git,
Sonra biz de 30 bin tl maliyeti olan amatör bir çekme karavanı koşa koşa gidip yüz bin TL'ye alalım
Yemezler

Murat Bey,

Öncelikle tecrübenize saygım var. Gördüğüm kadarıyla çekme karavan forumunda sürekli aktif olan iki kişiden birisiniz. Yazdıklarınızdan öğrendiğimiz çok şey oldu. Ancak naçizane bir eleştirim olacak. Bu ülkede emekli olmayıp çalışmak zorunda olan ve karavanı sadece hafta sonu ve tatillerde kullanabilecek ama karavan sevdasından da vazgeçmek istemeyen bir kesim var. Şahsen bende bu durumdayım. Bugün yerli karavanlar genelde 50 bin - 100 bin arası fiyatlarda satılmakta. ithal karavanlar ise 150 bin- 170 bin aralığından başlamaktadır. Bahsettiğim kesimdeki insanlar çoğunlukla bütçe ve karavanı kısıtlı bir zamanda kullanmaları nedeniyle yerli karavanlara yönelmektedir. Bu seçimi yaparken de herkes kendi araştırmasını yapıp, kendi ihtiyaçlarına ve bütçesine göre bir seçim yapmaktadır. Yoksa herkes ithal karavanlarının kaliteli olduğunu biliyor ve zaten herkes ithal karavanların hayalini kuruyor. Bende yerli karavan aldığımda bu forumda tepki ile karşılaşmıştım. Çoğu arkadaşımızda tepki ile karşılaşıyor ve forum serüveni daha başlayamadan bitiyor. Yani bence bu durumda tepki gösterecek ya da altında başka bir amaç arayacak bir durum yok. Alıntıladığım mesajınız ve buna benzer bazı mesajlarınız nedeniyle yeni karavancı arkadaşlarımız bu güzide forumdan uzaklaşmaktadır. Şahsen bende kendi karavanımla ilgili foruma bir şey yazmaya korkuyorum. Çünkü benzer tepkiler alacağım " o paraya o karavan mı alınır" "markanın reklamını yapıyorsunuz" vb. Halbuki karavan üreticilerimiz o kadar çoğaldı ki bu forumda her çıkan karavanla ilgili bir başlık olsa ve orada kullanıcılar olumlu olumsuz görüşlerini belirtseler kötü mü olur. yoksa insanlara faydası mı olur. Belki bu mesajımdan sonra bana da tepki göstereceksiniz ancak benimkisi iyi niyetli bir eleştiri.

Sağlıcakla kalın.
 



Murat Bey,

Öncelikle tecrübenize saygım var. Gördüğüm kadarıyla çekme karavan forumunda sürekli aktif olan iki kişiden birisiniz. Yazdıklarınızdan öğrendiğimiz çok şey oldu. Ancak naçizane bir eleştirim olacak. Bu ülkede emekli olmayıp çalışmak zorunda olan ve karavanı sadece hafta sonu ve tatillerde kullanabilecek ama karavan sevdasından da vazgeçmek istemeyen bir kesim var. Şahsen bende bu durumdayım. Bugün yerli karavanlar genelde 50 bin - 100 bin arası fiyatlarda satılmakta. ithal karavanlar ise 150 bin- 170 bin aralığından başlamaktadır. Bahsettiğim kesimdeki insanlar çoğunlukla bütçe ve karavanı kısıtlı bir zamanda kullanmaları nedeniyle yerli karavanlara yönelmektedir. Bu seçimi yaparken de herkes kendi araştırmasını yapıp, kendi ihtiyaçlarına ve bütçesine göre bir seçim yapmaktadır. Yoksa herkes ithal karavanlarının kaliteli olduğunu biliyor ve zaten herkes ithal karavanların hayalini kuruyor. Bende yerli karavan aldığımda bu forumda tepki ile karşılaşmıştım. Çoğu arkadaşımızda tepki ile karşılaşıyor ve forum serüveni daha başlayamadan bitiyor. Yani bence bu durumda tepki gösterecek ya da altında başka bir amaç arayacak bir durum yok. Alıntıladığım mesajınız ve buna benzer bazı mesajlarınız nedeniyle yeni karavancı arkadaşlarımız bu güzide forumdan uzaklaşmaktadır. Şahsen bende kendi karavanımla ilgili foruma bir şey yazmaya korkuyorum. Çünkü benzer tepkiler alacağım " o paraya o karavan mı alınır" "markanın reklamını yapıyorsunuz" vb. Halbuki karavan üreticilerimiz o kadar çoğaldı ki bu forumda her çıkan karavanla ilgili bir başlık olsa ve orada kullanıcılar olumlu olumsuz görüşlerini belirtseler kötü mü olur. yoksa insanlara faydası mı olur. Belki bu mesajımdan sonra bana da tepki göstereceksiniz ancak benimkisi iyi niyetli bir eleştiri.

Sağlıcakla kalın.
Estağfurullah
Bazen forumu reklam amaçlı kullanmaya çalışanlar oluyor
Vasat ve sorunlu bir karavanı yüz bin TL'ye aldım diye yazınca acaba reklam olabilir mi diye düşünüyor insan
Reklam değlse tecrübesizlik veya yanlış seçim olur zaten
Tamam ben artık o paraya bu karavan olur mu falan demeyeyim
Olur efendim
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,436
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst