Oradan Buradan, Tanzanya

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nkurtkaya Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,396

nkurtkaya

One life, live it!
Mesajlar
2,854
Tepkime Puanı
113
Tanzanya (Şubat 2014)

Tanzanya tatilimizi önce Zanzibar’da deniz, kum ve güneş ardından Safari olarak planladık. İstanbul’dan THY ile Dar Es Salam’a oradan da Precision Air ile Zanzibar’a uçtuk. İstanbul Dar Es Salaam uçuşu yaklaşık 7,5 saat sürüyor. Birkaç saat bekledikten sonra 25 dakikalık bir uçuşla Zanzibar’a gidiliyor. Zanzibar havaalanından bir saatlik bir yolculuk sonunda konaklayacağımız Diamonds La Gemma dell'Est otele vardık. İstanbul’dan akşam 19:00’da başladığımız yolcuğu ertesi sabah 10:00’da otele vararak tamamladık. İlk günün yorgunluğunu attıktan sonraki üç gün deniz, kum ve güneşin tadını çıkarttık.
 

Etiketler
Ynt: Oradan Buradan, Tanzanya

Zanzibar’a iniş için alçalıyoruz.
IMG 2604 zpsb34286e7
Otelimizden Hint Okyanusu IMG 2611 zps643e52ac

I7D 3819 zps102d84f5

I7D 3815 zpsa90ede0e
 

Ynt: Oradan Buradan, Tanzanya

Gel-gitler o kadar büyük ki, sabah onlarca metre geriye giden sular akşam olunca yükselerek kumsalı yok ediyor.
IMG 5173 zps234b4cd7

IMG 2645 zps417e422f

IMG 2648 zps3bfbbc87
 

Ynt: Oradan Buradan, Tanzanya

SAFARİ
4. gün, eşim ve 16 aylık kızımı otelde bırakarak grubun kalanı ile üç gün sürecek safariye başladık. Zanzibar’dan Dar Es Salaam’a, oradan Kilimanjaro’ya uçtuk. Kilimanjaro’dan bir saatlik yolculuk ile Arusha’ya vardık ve gece Kibo Palace Hotel’de konakladıktan sonra ertesi sabah 3,5 saatlik yolculuğun ardından Tarangire Milli Parkı’na vardık. Konaklama yapacağımız Maweninga Tented Lodge’a eşyalarımızı bırakıp, öğlen yemeği için hazırladıkları sandviçlerimizi alıp Tarangire parkında ilk gezimize başladık.
 




Ynt: Oradan Buradan, Tanzanya

Maweninga Tented Lodge
I7D 4185 zps96c2d468

Tanzanya’da en beğendiğim yerel bira Safari idi. Yorucu bir günün sonunda Kaju ve patlamış mısır eşliğinde harika oluyor. IMG 2703 zps1e3c0a57
 




Ynt: Oradan Buradan, Tanzanya

Bu ağaçlardan parkın heryerinde var. O kadar büyükler ki, çevresini sarmak için tahminen 8-10 insanın el ele tutuşması gerekir.
I7D 4007 zps6463deda

I7D 4029 zpsfe1ba832
 





Ynt: Oradan Buradan, Tanzanya

Sosis Ağacı, meyveleri sosise benzediği için böyle söyleniyor.
I7D 4050 zps63259b79

I7D 4191 zps8b629a75
 

Ynt: Oradan Buradan, Tanzanya

Kurumuş bir ağaç gövdesi. Bu açıdan bir parça maymuna benziyor gerçi :D
I7D 4049 zpsb7615c75
 

Ynt: Oradan Buradan, Tanzanya

Ertesi sabah erkenden Ngorongora’ya yola çıktık. Konaklama yapacağımız Ngorongoro Farm House’a eşyalarımızı bırakıp yine öğle yemeğini sandviç olarak yanımıza alıp Ngorongoro kraterine doğru yolumuza devam ettik. Rehberimiz Francis çok deneyimli ve sohbeti keyifliydi. Bize şu sözü vermişti “Eğer bugün birisi aslanları görecekse siz de kesinlikle göreceksiniz” ve sözünü tuttu. Leopar hariç “big five” olarak sıralanan aslan, fil, leopar, bufalo ve gergedan ve birçok vahşi hayvanı görme şansımız oldu. Kısa süreli bu Safari’miz için çok şanslıydık. Yorulduk ama eğlendik. İşin sonunda bu programı tam tersinden yapmanın daha iyi olduğunu ve bir çok turun da bu şekilde yani önce safari ardından Zanzibar’da dinlenme şeklinde yaptığını belirtmem lazım. Bizim ters yapma sebebimiz bebek ile gitmemizden kaynaklı. Tur programımızda son günümüz dönüş ve dönüş yolunda alışverişle geçti. Gerçi sabah Manyara gölünü gezip akşam Kilimanjaro’ya dönebilirdik. Safari kısmını 4 gün olarak planlayıp bunun en az iki gününü Serengeti’ye ayırarak Serengeti, Manyara Gölü ve Ngorongoro krateri olarak planlamak kesinlikle daha iyi olur. Serengeti ve Tarangire parkları birbirlerine benzer özellikte, Serengeti daha büyük ve daha fazla hayvan görme imkanı sunuyor, tabi daha fazla vakit ayırmanız şartı ile.
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,440
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst