Ordu'da Doğa Sporları

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erthem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,275

erthem

Moderatör
Mesajlar
2,379
Tepkime Puanı
16
Yer
Ordu
YAMAÇ PARAŞÜTÜ

Ordu Doğa Aktiviteleri Derneği Sayesinde Ordu Da Yamaç Paraşütü Yapmak Ve Bu Sporun Eğitimini Ama Olanağı Vardır

Boztepe den Şehir Merkezine kumsala iniş
Mesudiye Eriçok Tepesinden Kızılağaç Yaylasına iniş
Aybastı - Perşembe Yaylasında Karga Tepesinden Yaylaya iniş

1 14


2 11


3 12


4
 

Etiketler
DAĞ VE DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

TREKKİNG


Turnalık,Tekmezar,Harçbeli,Akkuş,Boztepe,Çambaşı yaylası,
Mesudiye – Keyfalan,Cüle,Ünye-Çamlık,
Yeşilce yaylası,Topçam yaylası,Ulubey – Sayacabaşı,Aybastı - Perşembe yaylası,Korgan-Kumru Obaları


Yukarıdaki Listede Belirtilmiş Merkezlerde Bulunan Bir Çok Trekking Rotası Vardır .
Ayrıca Kent Merkezine 5 km Uzaklıktaki Yaroz Ordu Kent Ormanında Bulunan Bir Çok Trekking Rotası Bulunmaktadır.

4 10


5 7


6 9


7 9
 

KAMP-KARAVAN TURİZMİ

Yason Burnu,Ünye Kıyıları,Çambaşı,Turnalık,Tekmezler,Boztepe,Sayacabaşı,Ünye,Mesudiye-Keyfalan,Kızılıağaç,Savahçimeni,Cüle ve Çukuralan Yaylalarında Kamp Karavan Turizme Alt Yapısı Hazırlanmış Bölgeler Bulunmaktadır Özellikle Turnalık Ve Çambaşı Yayaları Yıllardır Ordu Turizminde Dikkat Çeken Etkinliklerin Başında Gelen Ordu Vosvos Şenliğine Ev Sahipliği Yapmış Ve Yüzlerce Vosvoscu Kampçları Ağırlamıştır

8 7


9 6


10 6


11 6


12 5


13 4
 


KAYA TIRMANIŞI


Ulubey İlcesi Kızılen Köyünde Bulunan Kızılin Kayalığı Ordu Kurul Kayalırında Bolge Genelınde Bulunan Bir Cok Kayada Kaya Tırmanısa Hazırlanmayı Bekleyen Bır Cok Kaya Kulvarı Bulunmaktadır. Kaya Tırmanısına Elverıslı Olması İcin Rotaların Spor Ve Geleneksel Rotaların Acılması Ve Temızlenmesı Gerekmektedır

14 5



YÜKSEK İRTİFA DAĞCILIĞI

Ayrıca Aşağıda Detaylı Bilgileri Verilmiş Karagöl Dağlarına Ordu Çambaşı Yaylasından Kolay Bir Ulaşım Sağlanmakta Ve Bu Bölgede 3107 Metrelik Karagöl Dağına Zirve Yapılmaktadır


KARAGÖL DAĞLARI ve AYGIR GÖLÜ

Karagöl Dağları, Dereli İlçesi'nin güneybatısında, Giresun-Ordu-Sivas illerinin birleşme noktasına yakın bir konumda, Giresun'un en yüksek ikinci dağı konumunda, 3107 metre yükseklikte bulunmaktadır. Karagöl Dağı'nda bulunan; Karagöl Krater Gölü çevresindeki çayırlarla kaplı alanlar yörenin en meşhur yaylalarından birini oluştururlar. Dağın kuzeybatısında Ordu İli sınırına yakın olan bölgede Elmalı, Bozat Taşı ve İnboynu onalarıyla çevrili 3107 metrelik Karagöl Tepesi'nin hemen altında bir buzul gölü olan Aygır Gölü bulunmaktadır.
Doğuya doğru gittikçe dağdaki en büyük göl olan Karagöl Gölü ve bu köyün Aksu Köyü'ne doğru inen vadisinde Bağırsak Gölü bulunmaktadır. Bağırsak Gölü'nün biraz altında ise Eğrikaya Obası yer alır. Karagöl Dağları'nın en doğusunda bulunan 3040 metre yüksekliğindeki Kırklar Tepesi'nin kuzeybatı yamacında Camlı Göl, doğu yamacında Sağrak Göl bulunur. Sağrak Göl'ün alt tarafındaki vadide ise Kanıağıl, Avşar, Yukarı Belen ve Aşağı Belen obaları yer alır. Yürüyüş sporlarına çok elverişli olan Karagöl dağlarında yaz aylarında rehber eşliğinde yürüyüş yapılabilir.

15 4
 

KANYONİNG

Küpkaya Kanyonu : İlimiz Ulubey İlçesi Kardeşler Köyünde bulunmaktadır. Ordu'ya 32 km . Ulubey İlçesine 9 km mesafededir. Küçük ama İlimizin en güzel kanyonudur. Balık tutmak, kano sporu yapmak ve balık tutmak için idealdir. Kanyon yakınlarında ailece piknik yapılabilir, kamp yapmaya müsait yerleri bulunmaktadır. Her türlü motorlu araçla ulaşım sağlanabilir.

Kanyonda İl Kültür Turizm Müdürlüğü Bünyesinde Halkın Katılımıyla Birlikte Her Yıl Ulubey İlçesi Kürtün Kanyonunda Kanyoning Faaliyeti Düzenlenmektedir

Ayrıca Kabadüz İlçesi Turnalık Yaylasında Bulunan Geçilmez Kanyonun dada Kanyon Geçişi Faaliyeti Yapılabilmektedir

16 5


17 4

 




MAĞARACILIK


Mağaralar :

Yazkonağı Mağarası : İlimiz Ünye ilçesinin güneyinde Karagöl mahallesi sınırları içerisinde birbirine 150- 200 m . mesafede bulanan iki adet mağaradan oluşmaktadır. Mağara Ünye'den 4 km . mesafede olup, motorlu araçlarla ulaşım sağlanabilmektedir. Birbirine bağlı iki mağara ve üç koldan meydana gelmektedir. Dar ve uzun galerilerden oluşmuştur. Tabanları yer yer blok, çakıl ve kum oluşumundadır. Damla taşı oluşumu azdır fakat mağarada bulunan ve sürekli akışı olan yer altı deresi, bu derenin oluşturduğu küçük gölcükler, 25 m . düşüş yapan iki şelale ile turizm amaçlı kullanıma elverişlidir. 2005 / 2006 yılları içinde
kamulaştırma işlemi yapılarak, mağara turizme kazandırılacaktır

18 4

Çınarcık Mağaraları ( l-ll-lll-) : Ünye ilçemizin 20 km güneydoğusunda Çınarcık ve Korkulu köyleri arasında yer alır. Ünye –Tekkiraz kasaba yolunda gidilmektedir.Dikey gelişmiş, düden konumlu bir mağaradır.

Dambalı Mağarası ( Maden Galerisi) : İkizce ilçesinin 3 km . güneybatısında Kurtköy sınırları içindedir. Dambalı volkanik kayalarda maden çıkarımı açılmış yapay bir galeridir.

Boğazcık ( Bahçeköy) Mağarası: Perşembe İlçesi Boğazcık köyü Bahçeköy mahallesinde olan Boğazcık mağarası, mağara turizmi adına önemli bir yer teşkil etmektedir. Çaka mahallesinden güneye ayrılan stabilize yoldan mağaraya ulaşılır.Yatay olarak gelişmiş, başlangıçta kaynak, daha sonra geçit konumu almış, fosil bir mağaradır. 300 m . derinliğe sahiptir. Girişi geniştir ve birkaç metre aşağıya inildiğinde 50 kişinin rahatça oturabileceği bir hol mevcuttur. Mağara içinde genç sayılabilecek sarkıt ve dikitler oldukça ilgi çekicidir. Ulaşımının kolay olması ve kendine has özellikleri nedeniyle turizme açılabilecek konumdadır.

Yaylacık Mağarası: Kumru ilçesi Akseki köyündedir. Yatay olarak gelişmiş geçit konumunda, fosil-yarı aktif bir mağaradır.

Patlaksu Mağarası : Kumru ilçesi Ballık köyündedir. Yatay olarak gelişmiş, kaynak konumlu, aktif bir mağaradır.Yaz ve kış aylarında sürekli akışı olan yer altı deresi nedeniyle sulama amacıyla kullanılabilir
 

SU SPORLARI
SUALTI DALIŞ TURİZMİ


Ordu;Sualtı dalışları için tercih edilen yerlerden olup,oldukça ilgi görmektedir.
Ordu Merkez, Liman Mevkiinde Batık Dalışı,Yason Burnu,Bolaman Mevkiinde Su Altı Dalışları Yapılmaktadır

19 2


21 1


23

KANO & RAFTİNG

Bölgede Bulunan Mesudiye’den Başlayarak Karadenize Dökülen Melet Irmağı Üzerinde Su Debisinin Yüksek Olduğu İlk Bahar Mevsiminde Kano Ve Rafting Faaliyetleri Yapılabilmektedir. Bölgede Önceki Yıllarda Rus Kanocuların Bir Çok Aktivitesi Olmuştur.

24


25
 






Ynt: Ordu'da Doğa Sporları

Ordu doğa sporları merkezi olur mu?

Bu konuya evet veya hayır diye bilmemiz için ordunun turizmdeki payını coğrafyasını alt yapısını şehrin kozmopolitlik yapısını ve doğal olanaklarına bakmamız gerekiyor. Bu soruya cevap vermeden önce ordu şehri yaylaları kültürel ve inanç turizmi ile Karadeniz de diğer illerle göre turizmden aldığı paya bakmak gerekiyor.
Konum itibari ile doğu Karadeniz in kapısı konumunda olan ordu ili ayrıca yeni yapılan dere yolu projesi ile de Orduyu doğu güneydoğu Anadolu iç Anadolu ve Akdeniz e bağladığı içinde turizme açık bir şehir konumuna getiriyor.
Ayrıca ordu şehri için düşünülen ve hayata geçirilen Üniversite, düşünülen teleferik ve liman projeleri ile de şehir gelişim göstermektedir. Ayrıca kumsal yapısının Karadeniz de ender bulunması yaylaların daha turizm tam anlamıyla acılamaması doğa sporcularına cazip gelmektedir.


Neden Doğa Sporları Merkezi?

Orduda yıllardır yapılan araştırmalarda ve çalışmalarda ( sivil toplum örgütlerinin ve il Kültür ve Turizm müdürlüğünün ) 24’e yakın doğa ve turizm çeşitliliğinin var olduğu ortaya çıkarılmıştır. Konumları ile birlikte aşağıda belirtilmiştir.

Dağcılık ( 3157 mt Karagöl dağı, 2780 mt Eriçok tepesi, 2600 mt yıldırım tepesi )
Trekking ( Yaylalar, Boztepe, yaroz kent ormanı… )
Yamaç Paraşütü ( Boztepe ve çevre yaylalar )
At Biniciği ( Yaylalar )
Jeep Safari (Yaylalar ve çevre ilçeler )
Olta Balıkçılığı ( Derelerimiz, yaylalar ve denizimiz )
Karavan Turizmi ( Yaylalar ve kıyı sahalarımız )
Kanyon Geçişleri ( Melet havzası, Sarp Dere, Turnasuyu ve çevre ilçeler )
Kampçılık ( Ordu çevre ilçeleri ve yaylaları )
Paintball ( Ordu merkez ve Yaylalar )
Çim Kayağı ( Turnalık Yaylası )
Kayak ( Aydoğan Tepesi uzunçey yaylası )
Fotoğraf Safarisi
Rafting ( Melet havzası ve Bolaman Deresi )
Sualtı Sporları (Fatsa – Gülyalı arası )
Yelkenli Sporlar
Yat Turizmi
Eko Turizm
Yayla Turizm
Av Turizmi
İnanç Turizmi
Kültürel Turizm
Yayla Yaşam Turizmi
Kış Sporları


Yukarıda anlatılan turizm çeşitliliği ile Ordu şehrinde ve yaylalarda yapılacak Doğa sporları ve alternatif turizm çeşitliliği ile Ordu Turizm getirisi açısından kazanç sağlayacaktır.
Ayrıca Ordu da yapılan festivaller ve şenlikler ( Vosvos senliği, 29 Ekim Cumhuriyet Balosu, Gitar Festivali, Altın Fındık Şenliği ve yayla şenlikleri ) ordu ili turizm bütçesine katkıda bulunmaktadır.
 

Ynt: Ordu'da Doğa Sporları

Erdem, Ordu üzerine çok güzel bir çalışmayı bizlerle paylaşman nedeniyle teşekkürler ve gerçekten de Ordu ' da bu kadar çok aktivitenin bir araya getirilebileceği hiç aklıma gelmemişti , işte cennet vatanımızın cennet köşelerinden birisi de Ordu dedim fotoğraflara bakarken ;)

Kesinlikle Doğa Sporları için Turizm Merkezlerinden biri olmalı Ordu ilimiz ;)
 

Ynt: Ordu'da Doğa Sporları

Ahh Zerrin Ahh, Kesinlikle Haklısın, Turizmde Doğa Sporlarıyla Atılım Yapabılecek Büyük Bir Potansiyel Var Orduda, Ama Malesef Ne Yerel Yönetim Nede Ordulu Olan Kültür Ve Turizm Bakanı Ertuğrul GÜNAY'ın Bir Projesi Yok Bu Konuda, İlgi Alaka Yok.
 

Ynt: Ordu'da Doğa Sporları

ceranus' Alıntı:
Erdem, Ordu üzerine çok güzel bir çalışmayı bizlerle paylaşman nedeniyle teşekkürler ve gerçekten de Ordu ' da bu kadar çok aktivitenin bir araya getirilebileceği hiç aklıma gelmemişti , işte cennet vatanımızın cennet köşelerinden birisi de Ordu dedim fotoğraflara bakarken ;)

Kesinlikle Doğa Sporları için Turizm Merkezlerinden biri olmalı Ordu ilimiz ;)


Zerrin hanım çok haklısınız ordu bu konuda çok geç kalınmış bir bölge erdem beyde bu konuda haklı, biz bu sıkıntıları yaşıyoruz buralarda, ordunun tanıtımını elimden geldiğim kadar yurtdışına açılan formlarda tanıtmaya resimleri yayınlamaya çalışıyorum, ama nafile bizim bürokratlarımız bu konuda biraz duyarsız, burası turizm açısından bacasız bir fabrika, inanın bu formu bulduğuma okadar çok mutluyumki anlatamam, inanın bundan sonra daha değişik konularda orduyu sizlere anlatacağım,
Bilirsiniz bir ara orduda WosWos şenliği yapıldı çok değerli Enis ayar turizmci kendisini bu konuda çok taktir ediyorum ama bu insana kimse destek vermedi, o şenlik o kadar mükemmeldiki inanın ordu Woswos cenneti oldu gözlerinize inanamazsınız, çok güzel aktiviteler oldu ama malesef, devamı yok...

Ordu için dahada değişik bir proje var yamaç paraşütü, arasıra yapılıyor, ama en önemlisi çim kayağı , buna müsait o kadar güzel alanlarımız varki, ama malesef bürokrasi engeli....
 

Ynt: Ordu'da Doğa Sporları

Ali Fuat Abii 'nin Dediği Gibi, Orduda Yapılan Vosvos Şenliğini Bilmeyen Yoktur Türkiye Genelinde, Hatta Uluslar Arası Capta Bir Organızasyonduu, Ama En Son 9. Şenliği Yaptık Ve Tıkandıı, Ama Bu Sene 10. Ordu Vosvos Şenliğini Yapabilmek İçin Bazı Çabalar Varr, Umarım Gercekleşir,

Sadece Çim Kayağı Değil Yukarıdaki Listede Yazdığım Gibi Bir Çok Doğa Sporlarınıİçraa Etme Şansı Var, Ama MaalesefKendi Olanaklarınızla , Yani Bir Tesisleşme Bir Organizasyon Maalesef Yok,
 



Ynt: Ordu'da Doğa Sporları

Evet Erdem bu tür konular hep aaahhhh aaahhhhh lık maalesef ülkemiz de :(

erthem' Alıntı:
Ahh Zerrin Ahh, Kesinlikle Haklısın, Turizmde Doğa Sporlarıyla Atılım Yapabılecek Büyük Bir Potansiyel Var Orduda, Ama Malesef Ne Yerel Yönetim Nede Ordulu Olan Kültür Ve Turizm Bakanı Ertuğrul GÜNAY'ın Bir Projesi Yok Bu Konuda, İlgi Alaka Yok.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,429
Mesajlar
1,517,860
Kayıtlı Üye Sayımız
172,076
Kaydolan Son Üyemiz
Fevzican

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst