Orman Kampı Ve Kanuni Yaptırımları

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Berk Gülata Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,039

Berk Gülata

Yeni Üye
Mesajlar
9
Tepkime Puanı
2
Merhaba,
Yurtdışında bushcraft olarak adlandırılan bir akım var fakat bunun Türkiye'de uygulanabilirliği ne kadardır merak ediyorum.
Özellikle orman kanununa göre orman içinde bir çok işlem yasak ve idari paradan hapis cezasına kadar yaptırımları varmış.

Kaynak Belgrad Ormanı Kamp Nasıl Yapılır? Dikkat Edilmesi Gerekilenler

Bu durumda örneğin Marmara bölgesindeki yayla veya Eskişehir Bursa taraflarındaki ormanlık alanlara hafta sonu günü birliğine gidildiğinde bunları öne süren ve kampa izin vermeyenler ile hiç karşılaşan oldu mu?

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Etiketler
Bolu kizik yaylasında benzer bir sorun yaşadım. 2 gece kaldım, 3. gün orman işletme elemanları geldi ve kampın yasak olduğunu söyledi. toplanıp çıktık. istanbulda durum nasıl bilmiyorum. ankara için sorun yok. bolu da bir çok yerde sorun yaşamadım.
 

işgüzar birine denk gelinmedikçe sorun olmaz ama dağ başında da beli silahlı adama derdini anlatmak problem. en iyisi orman il müdürlüğünü önceden ziyaret edip kendinizi tanıtıp sempatik.kanalları kullanarak etkili ve yetkili bir iki isim öğrenip gelenlere onların adını vermek ya da etkili kişilerin telefonunu arayıp icazeti onaylatmak. değilse hak hukuk, kanun nizam hikaye.

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 


Gidip de izin almakla uğraşan kimseyi görmedim. Yanlış anlaşılmak istemem, bu tavrı savunmuyorum ancak biliyorum ki gerekli izinleri almak için yetkili makamlara bir kez giden insanlar ikinci kez denemiyor. Doğrudan etkinliğe giriyorlar.
izin almak gerekmiyor, şu an ağrı dağı hariç

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 



Gittiğiniz yerin Jandarma bölgesi olduğunu unutmayın, nüfus cüzdanınızdan fotokopi ile hangi dağın hangi tarafında kaç kişi kaç gün kamp yapacağınızı bildirirseniz sizin de her türlü can güvenliğiniz ve kamu güvenliği sağlanmış olur.
 

Gittiğiniz yerin Jandarma bölgesi olduğunu unutmayın, nüfus cüzdanınızdan fotokopi ile hangi dağın hangi tarafında kaç kişi kaç gün kamp yapacağınızı bildirirseniz sizin de her türlü can güvenliğiniz ve kamu güvenliği sağlanmış olur.
Bence doğru yaklaşım bu olmalı. Issız bir bölge ise planlanan yer öncelikle jandarma ile bilgi paylaşımı yapmak herkes için en mantıklısı olur.
 


Ülkemizde ormanların sahibi devlet. Koruması kollanması, değerlendirmesi gibi işler içinde yetki OGM'de.
Ormanda kamp yapmak yasal değil.
Yukarıda yazdıklarım genel kurallar.

Nasıl yapacağız derseniz.
Ormanın yoğun olduğu bir yerdeyseniz, orada hiç olmazsa orman şefliği vardır.
Onlara nerelerde kamp atacağınız bilgisini verirseniz sıkıntı çıkacağını sanmıyorum.
Hatta kamp yeri konusunda yardımcı da olurlar.

Ormancıların en büyük korkusu orman yangınlarıdır.
Maalesef yangınlar küçük bir kıvılcımla yayılıp kolaylıkla söndürülemiyor.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,382
Mesajlar
1,517,423
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst