Ortiz Çara Elit Model Karavan Aldık :)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Devlet Ebed Müddet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,003
Mesajlar
4
Tepkime Puanı
4
Yer
İstanbul
Herkese merhaba.Forumda yeniyim ama yakından takip ediyorum, çekme karavan dünyasına bizde katıldık arabam Chevrolet Captiva 4WD karavan teslimi eylülün 2. haftası bundan sonrası için tavsiyeler konusundan tecrübeli arkadaşların tavsiyesine çok ihtiyacım var şimdiden herkese teşekkür ederim.
 

Etiketler







@Devlet Ebed Müddet

Selamlar,

Öncelikle yeni karavanınız hayırlı olsun.

ORTİZ ile ilgili gözlemleriniz nedir? Ek talepleriniz oldu mu? Nasıl yaklaşıyorlar? Neden ORTİZ'i tercih ettiniz?
Teşekkür ederim .Uzun araştırmalarım sonucu Ortiz karavana karar verdim sebebi diğer yerli markalarda kullanılan mobilya sineklik ocak vs. gibi malzemelerin basit sıradan kullanıldığını gördüm benim incelediğim karavanlar böyleydi örneğin normal beyaz büro tipi buzdolabı koymuşlar yada basit bir ocak lavabo ikilisi perdeler storlar sıradan malzemeler kaliteli değil yani içeri adımımı attığımda hiç kalite hissiyatı vermiyordu .Fakat Ortiz karavanın Çara Elit modelinde içeri girdiğim anda avrupa karavan hissiyatını aldım mobilyalar şık ve kaliteli görünüyor buzdolabı mobilyalarla uyumlu renkte mutfak tezgahı rengi mobilyalarla uyumlu ithal ocak lavabo batarya seti sineklikler ithal her tarafta hoş bi dizayn ve detaylar vardı ve en önemli sebeplerden biride Al-Ko premium şase dingil fren jant tertibatı olması sonuç olarak avrupa karavanlara yaklaştığını düşünüyorum.Ek talep olarak Tetfortun kasetli tuvaleti ve standart donanımda sineklik olmayan çamlarda remis avrupa sineklik eklendi.Nasipse Eylülün 2 haftası teslim alacağım o zaman derinlemesine her detaya kadar inceleyip yorumlarımı buradan paylaşırım.
 
Son düzenleme:







Öncelikle hayırlı olsun. Ben de Ortiz'i incelemiş biri olarak Elite modelinin kalite algısı dediğiniz gibi yüksek. Hem biraz asfalt dışı hafif araziye girmek, hemde bol duraklı uzun yolculuklar için 3.90 serisini düşünüyorum. Ama şu 750kg altı mevzusu muamma! Cam, wc, ıvır zıvır derken hem fiyat şişiyor hem de kg'dan dolayı O2'ye geçiliyor. Yurtdışına çıkacaksam 3.90'nın plaka-ruhsatlı olması önerildi. Kararsız kaldım. Madem O2 belgeli karavan alacağım ve extralarla 50-60bin arası para vereceğim, yerine 2.el 1-2 yaşında erba 5.25 mi? alsam acaba diye düşünmüyor değilim.
 


@hakkinenk

Benim düştüğüm ikileme düşmüşsünüz ve ben vaz geçtim. Ben 70.000 TL ye çıktım ve O2 belgeli. Madem 3.90 da 70.000 TL ye O2 belgeli alacaksam, ne gerek var 3.90'a? (Zaten BE ehliyeti alamıyorum ayrı konu.)

Camsız versiyonu alsanız bile kg olarak 730 kg geliyor boş hali. Yani bir yaşam aküsü, tüp vb ile 800 kg çok aşarsınız...

750 kg altı karavanların boş halinin en fazla 700 kg olması lazım ki yüklemeniz ile 800'ü geçmesin...
 

Sayın Demirak,
750 kg altı karavanlarla ilgili konunuzu baştan sona okudum. Yol gösterici güzel bilgiler içeriyor. Ben 5.25 karavanın kendi amacım doğrultusunda çok hantal kalacağını düşünüyorum. Hem ağır hem de uzun. Daha çok sabit noktada kamp yapanlar için ideal. Ben, alacağım karavanı iki aracımda da kullanmak istiyorum. 4*4 pick up ile kısa mesafe hafif arazi koşullarında arkamda fazla sorun yaratmasın istiyorum. Yine keza avrupa seyahatinde 136bg 1.6 dizel tam otomatik aracımın arkasında zorlanmadan, aracın şanzımanına, motoruna zarar vermeden ilerlesin istiyorum. Ondan dolayı 750kg altı daha mantıklı gibi. Sanırım isteklerimizin hepsini bir arada bulmak için birkaç yıla daha ihtiyacımız var.
 



@hakkinenk

Eğer bütçeniz varsa ve benim gibi O1'e muhtaç değilseniz ithal düşük kilolu O2 de bakabilirsiniz. Şuan mesela Adria'nın harika bir kampanyası var. 360 Dk O2 modelini 82.000 TL ye satıyor. Karavanın ağırlığı sanırım 800-850 kg civarı. Full olduğu için en fazla panel ve kişisel yükleriniz ile 900-950 kg yapar.

Bahsettiğiniz araçlar için endişelenmeyin. Hele pick uplar zaten çok rahat çeker.

136 hp Dizel otomatik aracınızda çok rahat çeker. Eğer bu araç Tucson ise, zaten 1.6 ton ağırlığı ile çok rahat zaptedebilirsiniz.

Belki sürüş güvenliğini arttırması açısından stabilizatör ve konfor açısından amortisör tercih edebilirsiniz.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,442
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst