Otomatik Vitesli, İniş Binişi Kolay Motorkaravan Hakkında Bilgi Lütfen

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan maviceylan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,190

maviceylan

İçimdeki gezgin...
Mesajlar
3
Tepkime Puanı
0
Yer
Kocaeli
Karavan dostlarına merhaba!

Biz- Serap ve Edip- birimiz serbest çalışan, diğeri önümüzdeki yıl emekli olacak, gezgin-serüvenci ruhlu bir çiftiz. 2008 yazında bir motorkaravan alarak, hem sürekli içinde yaşamak hem gezmek istiyoruz. Almayı düşündüğümüz motorkaravanın OTOMATİK VİTESLİ olması, araca ve karavana iniş binişin kolay (alçak olması), klozetinin ise 45 cm'den alçak olmaMAsı gerekiyor. Şimdiye dek hiç karavan kullanmadığımızdan, öncelikle görüp fiziki koşulları açısından bize uygun olup olmadığını denemek istiyoruz. İnternetten yerli-yabancı çeşitli motorkaravanları inceledik, ancak yukarıda saydığımız bilgileri içeren tanıtımlara rastlayamadık. Şartlar ve maliyet açısından bilgisi olan var mı?

Selamlar
 

Etiketler
Merhabalar Sayın Maviceylan;

İstemiş oldugunuz motokaravan için elverişli araclar , ülkemizde mercedes ve volkswagen'de mevcuttur. Bu aracların fiyatları ise muadillerine [ducato, boxer, iveco vs vs.] göre biraz daha yüksektir.

Araca iniş -biniş hadisesine gelince omni-step dediğimiz katlanır basamakla, üretimimizde biz bu sorunu halletmiş bulunmaktayız. Klozete gelince de, eger yat tipi değilde, [porta-potti] kasetli dediğimiz türde bir seçim yaparsanız sorun yasamazsınız veyahut yat tipi wc'yi firmamızda bir aparatla yükseltebiliriz.

Motokaravan fiyatlarına gelince, araca ve içindeki istege göre çeşitlenmekle birlikte aşağı yukarı [arac hariç] 24.000 ytl civarından başlamaktadır.

Saygılarımızla

ONUR ÖNÜRMEN

www.cankaravan.net
 

Ynt: Otomatik Vitesli, İniş Binişi Kolay Motorkaravan Hakkında Bilgi Lütfen

Yanıtınız için teşekkürler, Onur Bey.

İniş biniş kolaylığı ve tuvaletin yüksekliği konusu bizim için şu açıdan önemli: Birimizde kalça protezleri var,
ayrıca yaşlı annemizi zaman zaman karavanımızda konuk etmemiz gerekebileceğinden, değindiğimiz noktalar onun için de geçerli. Bir ölçüde ortopedik özürlü sayılabilecek bu iki kişi için Can Karavan tatmin edici konfor sağlıyor mu?

Verdiğiniz bilgi üzerine internette yaptığımız araştırmada, porta potti ile kasetli tuvaletlerin ayrı şeyler olduğunu gördük. İlgili sitede, kasetli tuvaletlerin Avrupa'daki karavanlarda standart olarak kullanılır olduğu yazılıydı. Tankı ile birlikte yerden yüksekliği de (oturma yerine kadar) 495 mm olarak bizim ihtiyacımızı karşılar nitelikte görünüyor. Siz bu konuda ne diyorsunuz? Sitenin linkini veriyorum: http://www.chandleryworld.co.uk/acatalog/ThetfordCassetteToilets.html

Can Karavan sitesini de inceledik; orada tek bir mobil karavan tipi vardı. İç yükseklik 100 cm yazıyordu. Bunu tam anlayamadık, içeride eğilerek mi dolaşılıyor?

Son sorumuz; biz motorkaravan konusunda henüz çok yeni olmakla birlikte, konuyla ilgili (daha çok alkovanlı) araştırmalarımızda (buradaki tartışmalarda da sözü geçtiği gibi) gördük ki izolasyon özellikle yerli üretim karavanlarda büyük sorun. Bu konuda Can Karavan'ın kesin çözüm sağlayan bir uygulaması var mı?

Selamlar
 

Ynt: Otomatik Vitesli, İniş Binişi Kolay Motorkaravan Hakkında Bilgi Lütfen

Tekrar Selamlar Sn. Maviceylan;

Yardımcı olabildiysem mutluluk duyacagımı belirterek sözlerime baslamak istiyorum.

Sorularınıza gelince; firmamıza karavan yaptırmaya karar verdiğinizde [prensip olarak] ilk önce sizinle karşılıklı oturup konusarak, isteklerinizin neler oldugunu öğrenerek ona göre çözümler üretmeye calısıyoruz.

Bu bağlamda sizin tam olarak isteklerinizi bilmemizde fayda var. ancak buradan size su kadarını söyleyebilirim ki, gerek ilave katlanır basamak, gerek security kilit dediğimiz kapı tutamakları eklemek, gerekse de tekerlekli sandalye için sac rampa yapmaya kadar bir çok alternatifi düşünebiliriz ve uygulayabiliriz.

Burada önem arzeden bir diğer konu da, aracın boyutları ve istenen yerleşim düzeni. Genelde firmamızın dış kapılarda uyguladıgı genişlik 65 ila 70 cm arasında olmasına rağmen bu mesafe uygun bir biçimde daha da uzatılabilmekte.

Wc'lerde benim parantez içinde yazdıgım porta potti yine ise sizin vermiş oldugunuz linkteki thetford firmasının ürünüdür. Kasetli dememizin sebebi, ikisinin de pis su haznelerinin söküp-takılabilir olusudur.

Linkteki ürün, sabit monte edilen ve klozet kısmı dönebilen bir üründür. porta pottiler ise adındandan anlasılabileceği üzere portatif bir modeldir. aralarında ebat ve hacim ve fiyat farkı vardır ancak ikisinin de çalısma prensibi aynıdır. Biz müsterimizin isteğine göre bunu karvanlarımıza koymaktayız.

Size bu noktada, söyle bir ipucu da vermek isterim. ebatlarından dolayı diğer wc'ye daha fazla bir fiyat vermektense porta potti'lerin üzerine konulabileceği 10-15 cmlik bir platform da yapılabilir.

Gelelim web sitemizle ilgili haklı eleştirinize. Oradaki asıl boyut, iç yükseklik = 200 cm seklinde olacaktır. Siteyi yapan arkadasımızın ve bizlerin gözünden kaçan bir detay olmuş. En kısa sürede düzelteceğiz. Dikkatinize tesekkür ederiz.

Bu esnada yeri gelmişken belirtmek isterim, şu an ki sitemiz eski kataloglarımızdan derlenen fotograflardan oluşmak zorunda kaldı. Yeni yılla birlikte, yeni modellerin oldugu daha fonksiyonel ve doyurucu bir siteyle karsınızda olacagız.

Son olarak, gelelim izolasyonla ilgili sorularınıza. Bilindiği üzere karavanların en hassas yerleri, camlarıdır. Genelde kalitesiz cam lastiklerinin kullanımı ve yetersiz silikonlama sebebiyle su ile ilgili sorunlar yasanabilmektedir. Bu noktada, firmamızın sicilinin oldukça temiz oldugunu vurgulamak isterim. Bunu diğer CAN KARAVAN kullanıcılarından da öğrenebilirsiniz. Ancak bu elbette ki, kullandıgımız malzemeden de kaynaklanıyor çünkü biz imalatlarımızda özel olarak, [insaatlarda da sıkça kullanılan] 4,5 cm'lik dış cephe paneli kullanıyoruz.
Tüm bu üretim sürecimizin de ISO:9001-2000 ve TÜRKAK kalite güvence sistemleriyle belge altına alındığını belirtmek isterim.

Umarım, açıklamalarımla yardımcı olabilmişimdir. Bunun dışında sorularınız olursa yahut yeni mobilkaravanlarımızın resimleri için de, onur@cankaravan.net mail adresimden yahut 0.224.211 64 66 no'lu telefondan bana ulaşabilirsiniz.

Tabii forumun tüm değerli üyelerine de açıktır bu mesajım :]

Saygılarımla

Onur ÖNÜRMEN


not : bu arada iniş-biniş ekipmanları için 2 adet link. Fikir edinmeniz açısından;

[kapı tutamagı, aynı zamanda dış kilit olabiliyor.]

http://www.freizeitwelt.de/Einstiegsstufen,201444,shop.html

-------

[omnistep otomatik acılan basamak. 3 kat olabiliyor]

http://www.aussietraveller.com.au/products/accessories/steps.htm
 

Ynt: Otomatik Vitesli, İniş Binişi Kolay Motorkaravan Hakkında Bilgi Lütfen

Sn. maviceylan,
Can Karavan'ın birisi ikinci elden alınma, ikisi ise özel dizayn olarak üç motokaravanını kullandım.
Gerek yönetici ve gerekse çalışan ustalarının düşünme ve isteklere uygun çözüm üretme konularındaki pozitiv yaklaşımları çok büyük oranda sipariş vereni memnun edecek düzeydedir.Bu saptamamı henüz bir ayını doldurmamış bir arkadaşımın yaptırdığı panelkaravanı izlerken tazeledim.
Özetle siz ne istediğinizi tam olarak anlatabilmişseniz Can Karavan bunu yapabilecek güçtedir.
Kolay gelsin.
RÜZGAR
 



Ynt: Otomatik Vitesli, İniş Binişi Kolay Motorkaravan Hakkında Bilgi Lütfen

Verdiğiniz bilgi için teşekkürler Rüzgar. Bizim öncelikli sorumuz otomatik vitesli bir araç sahibi olmak. Minibüs de olabilir. Selamlar.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,425
Mesajlar
1,517,782
Kayıtlı Üye Sayımız
172,070
Kaydolan Son Üyemiz
cipokko


Geri
Üst