p38 satın aldım ancak !!!

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YARIMGEZEN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 117
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 56,080

Etiketler


Ynt: p38 satın aldım ancak !!!

Merhabalar.
Koltuk ısıtması land roverin bu modelinde çok çabuk ısınmıyor.Düğmeye bastıktan sonra biraz bekleyin ,yine de hiç sıcaklık yok ise koltuk oturma minderinin arasında ceyranlı battaniyedeki gibi film şeklinde ısı rezistansı mevcuttur,genelde bu film kopar ve ışık yansa da koltuk ısınmaz.

Kumanda ile ilgili söyleyebileceğim, eğer açma yada kapama butonuna basıldığında ışık yanıyorsa bir şey denemeniz?
Şimdi : tüm kapıları kaplı iken; kapalı olacak sadece ,(kapalı olacak kilitli olmayacak) Kontak anahtarını sürücü kapısına sokunuz ve kilitleme butonuna basıp ve basılı tutup kilitleme yönüne çeviriniz ve biraz bekleyiniz.(bu arada kumanda üzerindeki ledi takip ediniz,aralıklı yanıp sönerken (buna flash yapmak denir) daha sıkı flash yapar ,bu tamamlandı demektir,sonra butonu bırakıp anahtarı serbest pozisyona (ortaya)getiriniz aynı işlemi butona basarak diğer taraf için uygulayınız ,led aralıklı yanarken sık yanıp sönecektir.Kalibrasyon tamamlanmıştır.
Şimdi sizin kumandanızın senkranizasyonu tamamlandı.Yani kumandaya basıldığında kapıların kitlenip açılması gerekiyor olması gerekir.
Eğer çalışmıyorsa ;
1-Sol ön kapı kilidiniz bozuktur.Yada
2-Kumandanız bozuktur. bu araçlarda sol ön kapı kilidi çok önemlidir ve önemi kumandanın açma kapama fonksiyonu bozulduktan sonra anlaşılır. Vermiş olduğum bilgiler genel bilgidir sadece kullanılara yardımcı olmak (kendilerinin müdahale edebileceği) amacıyla anlattım bu söylediklerimin haricinde de bir şey çıkabilir,tabiki konusunda uzman bir kişinin müdahalesi gerekiyor o zaman.

LandRover RangeRover Remote Key Fob P38
 

Ynt: p38 satın aldım ancak !!!

Landspace ustanın verdiği bilgiler altın değerinde bilgiler..

Teşekkür ederim.
 



Ynt: p38 satın aldım ancak !!!

Landspace gerçekten çok teşekkür ederim bilgiler için; Anahtarı tanıtma işini denemiştim ama başarılı olamadım. Artık işin uzmanına arabayı göstermem gerekiyor yani kendi servisine. Bakalım ne sebep ile çalışmıyormuş öğrenir sizede burdan bilgileri paylaşırım .
 

Ynt: p38 satın aldım ancak !!!

Arkadaşlar işinize yarayabilecek bir kaç site ekliyorum. Bilgi ve parça satışı var sitelerde inşallah işinize yarar.


http://www.p38spares.co.uk/commerce/
http://www.rimmerbros.co.uk/SubCategory--Range-Rover-2--m-77
http://www.britishparts.co.uk/.sc/ms/cat/Range%20Rover%20P38A
http://www.rangerovers.net/
http://www.stockholmviews.com/p38/p38-spares.html
http://www.p38rangerover.com/
 

Ynt: p38 satın aldım ancak !!!

www.simmonites.com u da ekliyelim. RRC icin parca soylemistim hem basarili hemde Ingiltereden 2 is gununde gelmisti. Ayrica http://www.johncraddockltd.co.uk/ da cok cesitli bir envanter var. Rimmerbros, Britishparts ve Paddock tan da parca soyledim. Ancak Paddockta internette stokta olan parcalar bazen normalde olmuyor. Parca kodu ile sitenin iletisim kismindan sorarsaniz size yardimci oluyorlar.
 

Ynt: p38 satın aldım ancak !!!

Paddock tan bende sipariş verdim gümrüğe takıldı.moralim bozuldu onca şey getirttim hiç takılmamıştı.Ayrıca Paddock ta çalışanlarda kesinlikle amatörler çünkü exporttan anlamıyorlar döküman konusunda bir bilgiyi ertesi gün alabildim.Sorunsuz bir site varsa yardım ederseniz sevinirim.
 





Ynt: p38 satın aldım ancak !!!

MachoKings' Alıntı:
Arkadaşlar Facebookta RANGE ROVER P38 PAYLAŞIM PLATFORMU diye http://www.facebook.com/groups/203352499747585/ bir grup kurduk tüm P38 kullanıcılarını bilgi paylaşımı için oraya da bekliyoruz.
üye oldum grubu zamanla büyütebileceğimize inanıyorum ileride p38 buluşma günleride yaparız inşallah :smiley:
 

Ynt: p38 satın aldım ancak !!!

araçta alarm fault uyarısı vermeye başladı ve klima butonlarının olduğu yerde ekranda rehber işareti yanında ünlem çıktı bunun anlamı nedir bilen varmı ? diğer uyarıları biliyorum ama bunun sebebini bulamadım
 

Ynt: p38 satın aldım ancak !!!

Merhaba alarm fault ikazı alarm sisteminizde bir arıza olduğunu belirtiyor.Bu bir iç algılayıcı sensör olabilir,(kapı iç yan direklerdeki gözlem sensörleri) veya receiver arızası veya alarm ecu da problem olabilir.Land rover diagnoz cihazı ile kontrolden sonra net olarak tespit yapılabilir.
Klima kontrol panrlinde çıkan kitapçık resmi de arızaya işarettir.Genelde 3 adet elektrikli motordan oluşan stepper motor seti arıza yapar(yukarı -aşağı ,sağ -sol ve hava karışım motorları)Ama yina de cihazla kontrol gerekir.klima sisteminde ne arıza yaparsa yapsın arıza olduğunu göstermesi için sistem bu şekli ekranda görüntüler...

RR Engine 369
 




Ynt: p38 satın aldım ancak !!!

bu değerli bilgiler için teşekkürler , aracı muayeneye götürücem bunlar sıkıntı yaratırmı acaba anlayacaklarını sanmam ama bundan dolayı geri dönmek istemiyorum
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,445
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst