Papağanlar Hakkında Bildiklerimiz

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fosilbulent Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,808

fosilbulent

defnder 110
Mesajlar
1,398
Tepkime Puanı
15
Yer
istanbul
annem bir papağan yetiştirmek istiyor, ilgilendiği türse afrika nın gri jakosu kuş pazarındaki arkadaş ise hindistan ve pakistan kuşlarından bahsetti sorum şu hangisi beslenmelidir hepsi konuşurmu (sadece erkekler diye biliyorum) afrika hindistan ve pakistan papağanları arasındaki farklar nelerdir.

ulaştığım ansiklopedik bilgiler yararlandığım site http://www.papaganlar.com

PAPAĞANLAR
Papağan denilince derhal sıcak iklimler aklımıza gelirse de, fosil kalıntıları, bu kuşun çok eski çağlarda Avrupa'da ve Asya'nın tropikal kuşak dışındaki bölgelerinde de yaşadığını göstermektedir. Papağanın sayısız çeşitleri vardır. Ufak bir serçe iriliğinde olanları olduğu gibi, iri ara'lar gibi uzunluğu 90 santimi geçenleri de bulunur. Bunların hepsi «Psittaciformes» takımının üyesi olup genel yapı bakımından dikkate değecek derecede benzer kuşlardır. Hâkim renkleri yeşildir, bu urba, kırmızı, sarı, mavi, beyaz ve siyah renklerin de katılmasıyle türüne göre değişmeye uğrar. Renk ve şekil itibariyle eşsiz, uzun tüyler papağanın gösterişini artırır.
Papağanın en dikkate değer özelliği, yırtıcı kuşlarınkinden de kuvvetli, olağanüstü çengelli gagasıdır. Bu gaga çoğu zaman çentiklidir. Gaganın alt yarısı kısa, kalın ve yukarı kıvrıktır. Bu kısım, insan çenesindekilere benzeyen enine bağlarla kafatasma bağlıdır. Papağanın boynu kısa, başı oldukça iridir. Ayaklarında ilginç bir tertip göze çarpar: Birinci ve dördüncü parmaklar arkaya doğru uzamış olduğundan, kuş, ayaklarından, yiyecek tutmada el gibi yararlanabilir. Bu özelliğe pek az kuşta rastlanır. Bekleneceği üzere, papağanlar bu tertip sayesinde kolaylıkla yürür ve ağaca tırmanırlar.
Bu kuşların güçlü bir uçuşu vardır: Çift veya sürü halinde uçar ve bu arada boğuk ve ahenksiz çığlıklar salıverirler. Yuvalannı korurken tıslarlar, başka zamanlarda tiz ıslıklar öttürürler. Tabiattayken başka hayvanlarla insanları taklit etmezler. Fakat esaret hayatında birçok türleri, insanların konuşmasını, hatta gülmesini ve ağlamasını, köpeklerin havlamasını ve çocukların çığlıklarını taklit ederler. Ağızlarından çıkan kelimelerin anlamım şüphesiz bilmezler, ama onlara sabahleyin «Günaydın», akşamları ise «Tünaydın» demek öğretilebilmiştir. Demek oluyor ki bu kuşlar, öğrendikleri kelimeler ve cümlelerle günün belli zamanları veya başka şartlar arasında bağlantı kurmayı başarabilmektedirler. Papağanların şahadetinin bazı davalara yön değiştirttiği söylenir. Papağanın taklit kabiliyetinden yazılarında ilk defa bahseden yazar, Milattan ünce 400 sularında Ktesias olmuştur. Yazar, bu tarihlerde Yunanistan'a getirilen Afrika papağanlarını anlatmıştır. Romalılar da İmparator Neron zamanında papağanları kaplumbağa kabuğu ve gümüşten kafeslerin içinde beslerlerdi.
bazı türleri :

Sultan Papağanları
Mavi Alınlı Papağanlarda Beslenme
Eklektus (Kilise) Papağanları (Eclectus Roratus)
Kakadu Papağanları Genel
Gang-gang Kakadu
Gri Papağan Jako Timneh
Amazon Papağanı
Lori Loriketler
Macaw Ara Papağanları
Konur Papağanları
 

Etiketler
Ynt: Papağanlar Hakkında Bildiklerimiz

jako papağanının cinsiyetini dışardan bakarak tahmin etmek zor , bu yüzden tüy örneğininden DNA bakarak kesin cinsiyet ayırımı yapılabiliyor diye biliyorum. ama gördüğüm jakoların çoğu konuşuyordu.sahipleri de cinsiyetlerini bilemiyorlar elbette.

en fazla insan içinde olan ve ilgi görenler daha kısa sürede ve çok fazla kelimelerle konuşabiliyorlar. ama doğadan yakalanmış olanlar için baya bir sabır gerekiyor.alışana kadar da rahatsız edici bir sesle bağırmaları da söz konusu :smiley:

jako papağanıyla ilgili forumlar var zaten bunları besleyenler oralarda resim video görüntülerini de paylaşıyorlar, çoğu da birbirlerini tanıyorlar.onlardan da ayrıca bilgi alınabilir.
 

Ynt: Papağanlar Hakkında Bildiklerimiz

teşekkür ederim dünde eminönü kuş pazarındaydım bir tane jako gelmiş 2000 tl dediler hindistan ve pakistanlarsa 6000 3000 gibi söylediler
 

Ynt: Papağanlar Hakkında Bildiklerimiz

febulent' Alıntı:
teşekkür ederim dünde eminönü kuş pazarındaydım bir tane jako gelmiş 2000 tl dediler hindistan ve pakistanlarsa 6000 3000 gibi söylediler

çok fazla istemişler.ne tutarsa o fiyata satıyorlar.
 

Kakadu Papağanı sahiplenme sayısı gitgide artmaktadır. Bu efsane papağanların bir çok türü de bulunmaktadır. Kendi içlerinde 17 türü bulunmaktadır. Bunlardan en ünlüsü sultan papağanıdır.
Nature bird wing white view wildlife 1084387 pxherecom


Kakadu papağanının kökeni Avustralya ve pasifik adalarının güneyine dayanmaktadır.

Kakadu papağanının karakteristik özelliklerine gelecek olursak insanlara karşı cana yakındırlar. Bu özelliği ile en çok tercih edilen kuş türüdür. Kendi türleri arasında karakteristik özellikleri genel olarak aynıdır.

Bu papağanlarının diğer türlere göre konuşma olanağı daha sınırlıdır. İlgilenirseniz 15-20 kelime ögrenme kapasiteleri vardır. Bunun için baya çalışmalı ve ilgilenmelisiniz. Türlerine göre yaşam süreleri 25-50 yıl arasıdır. Bakımınıza bağlı olarak değişir. Bu papağanı sahiplenirken 25 yıl yaşadıklarını göze alarak sahiplenin. 25 yıl çok uzun bir süre, bu uzun sürede bakmak zorundasınız.

Kafesleri de büyük boyutlarda olmalıdır. Bunların içi papağan oyuncakları ile doldurulmalıdır. Çok sevdiğim bir papağan türüdür. Bende istiyorum. Ancak göze alamadım. 50' li yaşlarda almayı planlıyorum. Çünkü minimum 25 yıl yaşadığına göre benim için ömürlük bir can yoldaşı olabilir. Lütfen bekleyemeyeceğiniz hayvanları sahiplenmeyin. Onlara sonra yazık oluyor. Sorumluluk gerektirir. Benim bu papağan hakkında bilgilerin bu kadar başlığı açan arkadaşa teşekkürler. Çok güzel bir konu olmuş.
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,422
Mesajlar
1,517,746
Kayıtlı Üye Sayımız
172,069
Kaydolan Son Üyemiz
KorayG

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst