Photoworld Ile Fas Kraliyet Şehirleri Fotoğraf Turu 20-27 Nisan 2019

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serhyhunter Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 0
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,669

serhyhunter

Kamp I
Mesajlar
137
Tepkime Puanı
3
PhotoWorld ile Fas Kraliyet Şehirleri Fotoğraf Turu

20-27 Nisan 2019 (7 gün 7 gece)

790 Euro + Uçak Bileti (Şu anki fiyatı 377 Euro)

Gezilecek Yerler: Kazablanka - Marakeş - Meknes - Fes - Rabat - Essaura - Aid Ben Haddou - Ouarzazate - Oualidia - El Jadida

Fas, gizemli şehirleri, etkileyici kültürü, yöresel mutfağı ve benzersiz coğrafyası ile eski tarihlerden beri pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış bir ülke. Endülüs Emevi Devleti’nin kuruluş hikayesinin de ilk başladığı yer olarak da bilinen Fas’a 3. kez düzenlediğimiz turumuzda yine bizleri benzersiz fotoğraf kareleri bekliyor olacak. İşte merakla beklediğiniz program:

20.04.2019 1. Gün - İstanbul – Sabiha Gökçen Havalimanı
Sabiha Gökçen Havaalanı dış hatlar terminalinde saat 22:00’da buluşuyoruz. Zelve Tur personeli eşliğinde Ön kontroller, bilet ve işlemleri sonrası uçuş kartımızı alıp pasaport kontrolünden geçerek Air Arabia Havayolları’nın 3O 438 sefer sayılı uçağına geçmek için pasaport kontrolünden geçip bekleme salonunda yerimiz alıyoruz.

21.04.2019 2. Gün - Kazablanka – Meknes 240km – Fes 60km
Saat 00:10’da yaklaşık beş saat sürecek gece yolculuğuna başlıyoruz. Yerel saat ile sabah saat 03:00’da Kazablanka havalimanında oluyoruz. Ülke giriş formlarını doldurup Pasaport kontrolü sırasında bu formları pasaport polisine teslim ediyoruz. Valizlerimizi alıp bizi bekleyen aracımız ile sabah saat 04:00’da Fes’e hareket ediyoruz. Otoban üzerinde yapılacak yolculuk esnasında mola veriyoruz ve saat 07:30 gibi Fes’e varıyoruz. Keyifli bir kahvaltının ardından Fes gezisine başlıyoruz. Fes, yüz yıllar boyunca Batı İslam dünyasının en önemli dini merkezlerinden biri ve Fas Krallığının kültürel başkenti olmuştur. Biz de bu ülkeyi tanıdığımızda başkenti Fes olduğu için bu ülkeye Fas diyoruz.
Eski şehir Fes el Bali, UNESCO Listesi'nde bulunmaktadır. Medina'sı dünya üzerinde halen arabaların giremediği en büyük alan olarak bilinir. Ayrıca 859 yılında kurulan Al Karaouine Üniversitesi de dünya üzerinde eğitime devam eden en eski üniversitedir. Gezimize Borj Sud'den Fes el Bali'nin panoramik fotoğraflarını çekerek başlıyoruz. Sonrasında tepeden şaşkınlıkla izlediğimiz bu manzaranın içine giriyoruz. Gezimiz boyunca; sırasıyla Porselen Atölyesi, Kraliyet Sarayı, Mellah, Bab Boujloud, Bou Inania Medresesi, Nejjarine Meydanı, Nejjarine Çeşmesi, Foundouk Nejjarine, Moulay Idriss Mozolesi, Al Attarine Medresesi, Al Karaouine Camii ve Fes'te halen ortaçağdan kalma arkaik tekniklerle üretim yapan en büyük tabakhane olan Chouara görülecek yerler arasındadır. Bizleri bir yüzyıl geriye götüren keyifli bir gün sonrası geceleme ve akşam yemeği Fes’te.

22.04.2019 3. Gün: Fes - Meknes 60km - Rabat 145km - Kazablanka 80km - Marakeş 220km
Otelde alacağımız erken kahvaltı sonrası ilk durağımız Meknes olacak. UNESCO listesinde yer alan Meknes, "Kraliyet şehirleri" arasında yer almaktadır. Adını berberilerin Zeneta koluna bağlı Miknase'den alır. Meknes'e altın çağını yaşatan Mulay İsmail’in emri ile kurulmuştur. Gezimizde; şehrin simgesi haline gelmiş olan Bab Masur kapısı ve hemen karşısında bulunan, Marakeş'in dünyaca ünlü Djemaa el Fna Meydanı'nın minyatürü olan “El hadim” meydanı ve çarşısı görülecek yerler arasındadır. Tur sonrası Krallığın siyasi başkenti Rabat'a hareket ediyoruz. Yol üzerinde bulunan mantar ağacı ormanından geçerek Rabat girişinde yemek molası veriyoruz. Rabat'ta yapacağımız panoramik turda; Mohammed V Mozolesi, Hassan Kulesi ve Kasbah Oudaia, Kasbah'ın terasından Atlantik Okyanusu'nu ve dünyanın birbirine en yakın iki şehri; Rabat ve Sale'yi ve iki şehri birbirinden ayıran Bou Regreg ırmağının oluşturduğu körfez görülecek yerler arasındadır.
Şehir tur sonrası kilometrelerce uzunluğundaki en büyük ve verimli tarım alanının ortasında geçerek gün sonu Marakeş'e varıyoruz. Geceleme ve Akşam yemeği Marakeş'te.

23.04.2019 4. Gün: Marakeş
Otelde alacağımız kahvaltı sonrası günümüzü bir başka kraliyet şehir olan Marakeş turuna ayırıyoruz. Turumuzda; Menara Bahçeleri, İspano Moresk mimarinin 800 yıllık örneği Koutoubia Minaresi, Saadien Anıt Mezarları ve 19. yüzyılda şehri idare eden paşa tarafından inşa ettirilmiş Bahia Sarayı, gezilecek yerler arasındadır. Öğle yemeği sonrası UNESCO listesine alınmış olan Medina'da serbest zaman. Geleneksel dev bir labirenti andıran çarşıda el sanatlarının tüm örneklerini bulmak mümkündür. Medina'nın başladığı Jmaa El Fna Meydanı: Afrika'daki en hareketli şehir meydanıdır. Meddahlar, yılan oynatıcıları, dövmeciler, hokkabaz ve cambazların gösterileriyle şenlenen meydan Marakşilerin buluşma alanıdır. Gün batımı ile serinleyen meydan büyük bir açık hava restoranına dönüşür. Serbest zaman sonrası geceleme ve akşam yemeği otelimizde.

24.04.2019 5. Gün: Marakeş - Aid Ben Haddou - Atlas Film Stüdyoları - Ouarzazate - Marakeş
Otelde alacağımız erken kahvaltı sonrası Fas turumuzun bir başka keyifli etabına başlıyoruz. Fas’a hayat veren Atlas dağlarını; kıvrılan yollardan, vadilerden geçip fotoğraf molaları verip tichka geçidine varıyoruz. 2260 mt yükseklikte mola verip Atlas dağlarının Çöle bakan yamaçlarından Aid ben Haddou’ya gidiyoruz. UNESCO listesinde olan ve çölün kapısı olarak anılan binlerce yıllık yerleşim yeri günümüzde doğal film stüdyosu olarak kullanılmaktadır. Berberi kültürünün en güzel örneklerinden olan şehir; Çölde Çay, Babil, Gladyatör, Arabistanlı Lawrence gibi filmlere plato olmuştur. Gezi sonrası Atlas Film stüdyolarına gidiyoruz. Asteriks, Spy Game, Babel, the Physician, Kleopatra, Atlantis, Alexandre, Prince of Persia, Kingdom of Heaven, Game of Thrones filmlerin dekorları bizleri etkileyecek. Gezimizi tamamlayıp Ouarzazate’ta yapacağımız panoramik tur sonrası Marakeş’e geri dönüyoruz. Dünyanın en zengin Fosil yataklarına sahip olan bölgede meraklıları için yol üzerinde fosil satın alma olanağı veriyoruz. Geceleme ve akşam yemeği otelimizde.

25.04.2019 6. Gün: Marakeş - Essaouira (170 km)
Otelde alacağımız kahvaltı sonrası Atalas dağlarını arkamızda bırakarak, onun yeraltı su kaynaklarının beslediği, yarı çölleşmiş Chichaoua düzlüğünde ilk molamızı veriyoruz. Fas'ın dünyaya tanıttığı, endemik bitki olan Argan bölgesine giriyoruz. Argan bölgesindeki keçileri fotoğraflıyor. Sonrasında çok sayıdaki kadın kooperatiflerinden birinde durup bu ürünü tanıma ve alışveriş yapma olanağı buluyoruz ve Fas'ın bir başka UNESCO listesindeki, en çok yabancı turist çeken yerlerinden biri olan Essaouira'ya gidiyoruz. Uçsuz bucaksız Atlas okyanusu kıyısında dalga almayan balıkçı limanı, sanat ve kültürün iç içe geçtiği bir sahil şeridi sizleri büyüleyecektir. Renkler ülkesi Fas'ın gizemli kentlerinden Marakeş, kiremit rengi ile Fes ve Meknes sarısı ile, Essaouira ise mavi ve beyazı ile hafızalarınızdaki renk cümbüşünü tamamlayacak. Gezmeye doyamayacağınız daracık labirent sokakları, bembeyaz evleri, maviye boyanmış kapı ve pencereleri ile birçok Avrupalı ressam, şair ve yazara ilham kaynağı olmuştur. Bohem hayatı seçen çok sayıdaki Avrupalı, şehrin tarihi Medinasında (sur içi) kiraladıkları, satın aldıkları evlerde yaşarlar. 18.yy’da Fransız bir mimar tarafından yapılmış olan tarihi surlarından Atlas Okyanusu’nun köpüklü dalgalarını seyretmek insanı büyüler. Şehirde kale, medina, çarşı, eski liman gezeceğimiz yerler arasındadır. Şehir gezisinden sonra geceleme ve akşam yemeği Essaouira’daki otelimizde.

26.04.2019 7. Gün: Essaouira - Safi - Oualidia - El Jadida (300km)
Otelde alacağımız kahvaltı sonrası Atlas Okyanusu kıyısını güney-kuzey yönünde takip ederek, Afrika kıtasının batı sahillerinde yolumuza davam edeceğiz. Balıkçı limanları, fosfat fabrikaları, ekolojik tarım alanlarından geçerek Safi üzerinden bizdeki ölü denizi andıran Oualidia'ya gidiyoruz. Oualidia; Okyanusa Paralel uzanan "Kıyı sulak alanları, Kum ve Tuzlalar, Pürüzlü Resifler, Lagünler ve Habitatlarda çok zengin balık ve kuş türlerine ev sahipliği yapmaktadır. Bu türler arasında; Flamingolar, Kılıç Gagalar, Kıyı çamur çulluğu, Leylek, İbibik, Sumru, Ak balıkçıl ve çalı bülbülü gibi birçok küçük kuş türlerini sayabiliriz. Oualidia'da öğle yemeği için verilecek serbest zamanda balık yemenin keyfine varacağız. Okyanus kıyısında yapacağımız gezinti sonrası UNESCO listesinde yer alan El Jadida'ya hareket ediyoruz. Okyanus kıyındaki kayalıklar üzerine kurulu ortaçağ Portekiz kalesi; Özellikle Portekiz Rönesans döneminin en güzel örneğini oluşturur. Günümüze kadar çok iyi korunmuş kale surları üzerinden korunaklı liman, gel-git olaylarının yaşandığı kayalık sahil bandı, kayaçlar içerisinde kalmış balık ve deniz kabuklularını toplayan insanları ve çevreyi surlar üzerinden seyretmek keyifli olacaktır. Gezi sonrası geceleme ve akşam yemeği El Jadida'da.

27.04.2019 8. Gün: El Jadida - Kazablanka - İstanbul (100km)
Sabah otelde alınacak kahvaltının ardından yapacağımız kısa bir yolculuk sonrası Kazablanka’ya gidiyoruz. Fas'ın ekonomik başkenti sayılan Kazablanka şehir turuna başlıyoruz. Portekizlerin Casa Blanca, Fransızların Maison blanche dedikleri "Beyaz ev" anlamına gelen şehir; yönetmenliğini Michael Curtiz'in üstlendiği, Humphrey Bogart ve Ingrid Bergman’ın başrollerini oynadığı, Hollywood klasikleri arasında özel bir yere sahip olan "Casablanca" filmi ile ünlenmiştir. Şehir turunda; Corniche (Kordon Boyu), kafe Ricks (dışarıdan), dünyanın en büyük altıncı ve minare yüksekliği açısından da en yüksek camisi olarak bilinen, Fas’ın gururu Hassan II Cami görülecek yerler arasındadır. (Namaz saati ücretsiz diğer zamanlar giriş ücreti 120 dirhemdir.) Öğle yemeği için vereceğimiz serbest zaman sonrası saat 13:30 gibi Kazablanka havalimanına varıyoruz. Bilet, Bagaj ve Pasaport işlemleri sonrası Air Arabia hava yollarının 3O 437 sefer sayılı uçağı ile saat 16:55’te İstanbul'a dönüşe geçiyor ve Sabiha Gökçen Havalimanı’na saat 23:20’de varıyoruz. Bir başka seyahatimizde buluşmak üzere ayrılıyoruz.

Hava yolu ve uçuş saatleri: Air Arabia
Gidiş 21.04.19 : İstanbul (SAW) - Kazablanka (CMN) 3O 438 00:10 – 03:05
Dönüş 27.04.19 : Kazablanka (CMN)- İstanbul (SAW) 3O 437 16:55 – 23:20

Otellerimiz:
21-22 Nisan 2019: Fes 4* Royal Mirage Hotel 1 gece HB konaklama.
22-25 Nisan 2019: Marakeş 4* Hotel Ayoub 3 gece HB konaklama.
25-26 Nisan 2019: Essaouira 3* Hotel des İles 1 gece HB konaklama.
26-27 Nisan 2019: El Jadida 3* Hotel İbis 1 gece HB konaklama.

Önemli Not: Otellerimiz örnek oteller olup kesin rezervasyon anında doluluk durumuna göre benzerleri ile değiştirilir.

Fiyat:
Çift kişilik oda da kişi başı yarım pansiyon: 790 Euro
Tek kişi konaklama farkı: 150 Euro

Fiyata dahil olan hizmetler:
- Havaalanı vergileri
- 3* ve 4* otellerde yarım pansiyon konaklama
- Sabah Kahvaltıları ve Akşam Yemekleri
- Havaalanı - Otel - Havaalanı transferleri
- Kişi sayınsa uygun Minibüs veya otobüs ile seyahat
- Türkçe rehberlik hizmeti
- Zorunlu yerel rehberlik hizmeti
- Konaklama ve Şehir Vergileri
- Seyahat Sigortası

Fas Turuna dahil olmayan hizmetler
- Air Arabia Havayolları ile ekonomi sınıfı gidiş ve dönüş uçak biletleri
- Yurtdışı çıkış harçları
- Otellerde yapacağınız minibar, paytv vb harcamalar
- Chez ali gece programı (60 Euro)
- Tur sırasında alınan su ve içecekler
- Tur sırasınca yapacağınız kişisel harcamalar
- Hassan II camii giriş ücreti (12 Euro) ( Namaz vakitlerinde müslümanlara ücretsizdir. )
- Programda belirtilen müze ve ören yeri girişleri (+- 25 Euro)

Not: Turumuz A-7084 belge numaralı Zelve Turizm aracılığıyla yapılmaktadır.

Detaylı Bilgi ve Kayıt İçin:
Serhat Yılmaz
serhaty@photoworld.com.tr
0532 540 55 75
 

Etiketler
Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,445
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

SON KONULAR



Geri
Üst